Kızımın regl olduğu gün hamile olduğumu öğrendim

12 yaşına girmesine 2 ay kala kızım regl oldu.ve ben aynı gün hamile olduğumu öğrendim.Şu an şoktayım.İki kardeşin arası 12 yaş olacak kısmetse çok mu geç kaldım.Ona söyleyemedim,sadece eşim biliyor şu an,devamlı yaş hesapları yapıyorum ve kendimi meğer hiç hazır hisstemiyormuşum Allah’ın gücüne gitmesin.Planlı bir bebekti ama yine de çok uzun yıllar geçti kafam çok karışık,yaşım 38 bu arada.İnşallah yapıcı yorumlar alırım,ya da benzer şeyleri yaşayan varsa yorumlarsa sevinirim.
Benim ogrencilerimde yaşadığım örnekler var. Yaş 15-18 arası olduğu için bizde biraz da zor adapte oluyorlar. Bir kaç ay dersten kopan bu haberi ağlaya ağlaya bana söyleyen ogrencime s n onun ablası olacaksın ve belki annenden bile çok seveceksin onu demiştim. O günden sonra bir daha ağlamadi. Kardeşi doğduktan sonra da bana gelip hocam kardeşimi kimseyle paylaşmak istemiyorum demişti.

9 çok erkenmiş ya.. Ben 16 da olmuştum annem de öyle olmuş sanki bizde de ilkokulda olan azdı gibi hatırlıyorum.
Aslında siz üst sınırda olmuşsunuz bende alt sınırda:KK48:ikiside kötü bence en iyisi 12-13.o yaşlarda regl olmuştu çoğu kişi benim hatırladığım kadarıyla:KK51:regl olmayan neden ben olmadım hala diye düşünür olan neden ben oldum onlar olmadı diye düşünür genelde en iyisi bu şekilde diye düşünüyorum.kilolu insanlar erken olur diye duydum ama ben çok zayıftım sanırım genetik.

36 yasinda anne oldum ,kızim yedi yasindaydi.Bebek bakiminda acikcasi biraz zorlandim.Bazi seyleri unutup rahata alismisim.Siz bunu daha kuvvetli yasayacaksiniz.Öte yandan 48 yasinda bi ogrencimizin velisi,oglu universiteye gittiginde 2.yi dogurdu.Gecen baktim cocuk 3 yasinda mutlu,mesut geziyorlar.Adamla ,kadina muthis iyi gelmis cocuk.Kızinizi da , guzel hazirlarsaniz bebekle mutlu olacaktir

24 yasinda arkadasimin 11 yasinda dayisi var 😁 Bence cok sevimli 🤭
Erkek kardesimle benim aram 11 ablamin 13 yas. Hic de zor olmadi. Annem hep der ki iyiki dogurmusum. Hepiniz evlendiniz gittiniz o yine benle kaldi der. Sag salim dogurun, buyutun insallah. Hayirli olsun 😊

12 yaşına girmesine 2 ay kala kızım regl oldu.ve ben aynı gün hamile olduğumu öğrendim.Şu an şoktayım.İki kardeşin arası 12 yaş olacak kısmetse çok mu geç kaldım.Ona söyleyemedim,sadece eşim biliyor şu an,devamlı yaş hesapları yapıyorum ve kendimi meğer hiç hazır hisstemiyormuşum Allah’ın gücüne gitmesin.Planlı bir bebekti ama yine de çok uzun yıllar geçti kafam çok karışık,yaşım 38 bu arada.İnşallah yapıcı yorumlar alırım,ya da benzer şeyleri yaşayan varsa yorumlarsa sevinirim.
İkinize de hayırlı olsun ikinci anneliğinizle kızın genç kızlığa ilk adımı aynı güne denk gelmiş kutlarım Allah tamamına erdirsin hiç dertlenmeyin şimdi 2. Çocuk birinciyi belli bir yaşa getirdikten hayat yolunu kurguladıktan sonra daha kolay olur diye düşünün 38 hiç geç değil Tülin Şahin 40 da ilki doğurdu biraz ferah olun tevekkel olun Allah vekildir

planlı bebek olunca yaşı da önceden hesaplamış olmanız gerekiyor. Yani bilerek yaş aralığını çocuk yaptınız. Ayrıca planlı Demişsiniz hazır hissetmiyormuşum demişsiniz. Kafam karıştı. Planlı olan hazır da olur.
hakkınızda hayırlısı. Sağlıkla gelsin.

38 yaş anne olmak için çok geç değil ki rahat olun, artık öyle bir zamandayız ki insanlar 40-42 de bile olabiliyor kariyer- hayat şartları vs derken. Çok eskide kaldı annelerimiz zamanında o 22 yaşında anne olmalar bence ☺

Kızınızla aranızda çok yaş farkı da olmaz bence, ne güzel ablalık yapar bence kızınıza da iyi gelecektir ama tam ergenliğe gireceği zamanlar tabi daha çok ilgilenilmesi gerektiği zaman bir yandan bebeğinze de zaman ayırmanız sizi yorabilir haliyle.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin darısı başıma ☺😋

Benim abimle 16,ablamla 15 yaş var aramda. İyi ki de var. Ablam benim 2.annem gibi. Annemde 36 yaşındaymış beni doğurduğunda. Yani planlı isteyerek yaptıysanız eğer bu bebişi, kızınız istemez sahiplenmez diye korkmayın. Kardeş için yaşı geç değil. Konuşup durumu anlatın, doğduğunda sizden çok sevecek eminim. 🥰

Gebeligi planlarken yaşınızı ve kardesler arasindaki yaş farkini hesaplamadiniz mı?
Ha bana sorarsanız 38 asla geç bir yaş degil, ama sizin soru işaretleriniz varsa bir şeyler yolunda değil demektir

Hayırlı olsun. Analı babalı olsun. Kardeşlik başka birşey bazen 1 yaş çok bazen 14 yaş az.

Annem kardeşimi dünyaya getirdiğinde 39 yaşındaydı.Ben 19 , ablam 20,5 abim ise 22 yaşındaydı.kardeşim bugün 20 yaşında mühendislik fakültesinde hepimizin göz nuru,biriciğimiz.iyiki doğmuş,iyiki doğurmuş annem :KK200:

planladığımız halde şoka girdim,kızımın regl olması benim için ayrı bir şoktu.ben 13 yaşında olmuştum bu kadar erken beklemiyordum o artık çocuk değil genç kız belki de kardeş bile istemicek

Millet 30larda ilk bebeğini kucağına alıyor.
Takılmayın yaşa bu kadar. Benim annem beni 32 kardeşimi 37 yaşında doğurmuş.
Hayırlı olsun. Sağlıkla doğsun..

Maddi bir sıkıntı yoksa bence üzülmeyin. Başımıza gelen her şey güzel aslında bakmasını görebilirsek

Hiç geç değil tam zamanında yaşınızda çok değil bence ablası kardeşiyle ilgilenir ve evinize yeniden neşe gelir.:))

Benim eşimle ablası arasında da tam 12 yaş var annemden çok ablam baktı bana der hep, eminim kızınızda çok mutlu olacak 😍

Konunun kızınızın regliyle ne alakası var allah aşkına? Yas farkını vurgulamak icin yersiz bir örnek olmus

Back
X