• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın sağlık sorunları

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.621
Puanlar
133
Arkadaşlar merhaba, konunun yeri burası mı emin değilim ama umarım taşınmaz.

6 yaşındaki kızım geçen hafta apandisit ameliyatı oldu. Ameliyat iyi geçti durumu gayet iyi şükür. Sancılı süreç geçince oturup düşünmeye başlayınca biraz suçluluk duymaya başladım anneler beni anlar :(
Sürekli dönüp dönüp raporlarına bakıyorum internetten araştırıyorum ben mi bir şeyi yanlış yaptım da böyle oldu diye.

Dün tomografi raporuna bakarken bir şey farkettim ve internete yazdım. Karaciğer yağlanması diyor gastroenterolojiye gidilmesi lazım falan yazıyor internette. Sormak istediğim bu sonuca göre doktora götürmeli miyim? İnternette yazanlara da tamamen güvenemiyorum tabi ama yine de bir şey varsa ihmal etmeyeyim dedim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun.
Bana kalırsa direkt ilgili hekime gitmeye gerek yok. Müdahale gerektirecek yada takip edilmesi gereken bi durum olsaydı eminim doktorlar bununla ilgili bi konu açar ve yönlendirme yaparlardı. Cunku karaciger yağlanması dediğimiz şeyi klasik kan tahlillerinden bile saptayabiliyorlar. Ama illa illa içim rahat etsin istiyorum diyorsanız ilgili aile hekiminize kızınızla birlikte gidin. Şüpheyi ve son zamanlarda yapilmis tahlilleri de gösterin. Eger sorun varsa nette yazdığı gibi, doktorunuz sizi doğru şekilde yönlendirecektir.

Kilolu ise çocuk evet karaciğer yağlanması oluyor
10 çocuktan belki 8 çocukta var bu problem
Hem kilolu çocuk sağlıklı çocuktur algısı
Hem sabit hareketsiz çocukların benimsenmesi doğru bulunması
İnsan tabiatına ters
Çocuklarda artık skalyoz taraması yapılıyor ya
Hepsi şimdiki sağlıksız besleme ve hareketsiz hayat yüzünden
Eskiden yiyecekler doğaldı ve çocuk dediğimiz canlı uyurken dururdu
Şimdi çok yağlı sağlıksız yiyecekler hareketsiz hayat ve getirdiği sağlık sorunları
Gerçi çok sağlıklı bir hayat şekli biye olsa bazen olacağı varsa oluyor
Sizin probleminiz tabiki araştırılmalı
Geçmiş olsun
Hayatınızda doğru olmayan şeyleri çıkarın olacaksa da olacak yapacak bişey yok
Suçlamayın kendinizi

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.
Bana kalırsa direkt ilgili hekime gitmeye gerek yok. Müdahale gerektirecek yada takip edilmesi gereken bi durum olsaydı eminim doktorlar bununla ilgili bi konu açar ve yönlendirme yaparlardı. Cunku karaciger yağlanması dediğimiz şeyi klasik kan tahlillerinden bile saptayabiliyorlar. Ama illa illa içim rahat etsin istiyorum diyorsanız ilgili aile hekiminize kızınızla birlikte gidin. Şüpheyi ve son zamanlarda yapilmis tahlilleri de gösterin. Eger sorun varsa nette yazdığı gibi, doktorunuz sizi doğru şekilde yönlendirecektir.
Teşekkürler. Ben de bir süre daha toparlanmasını bekleyip önce çocuk doktoruna mı götürsem diye düşündüm dediğiniz gibi yönlendirir sanırım. Doktorumuz da bir şey demedi ama alanı olmadığı için mi yoksa o anda aciliyeti olan durum farklı olduğu için mi yorum yapmadı bilmiyorum.

Kilolu ise çocuk evet karaciğer yağlanması oluyor
10 çocuktan belki 8 çocukta var burada problem
Hem kilolu çocuk sağlıklı çocuktur algısı
Hem sabit hareketsiz çocukların benimsenmesi doğru bulunması
İnsan tabiatına ters
Çocuklarda artık skalyoz taraması yapılıyor
Hepsi şimdiki sağlıksız besleme ve hareketsiz hayat yüzünden
Eskiden yiyecekler doğaldır ve çocuk dediğimiz canlı uyurken dururdu
Şimdi çok yağlı sağlıksız yiyecekler hareketsiz hayat ve getirdiği sağlık sorunları
Gerçi çok sağlıklı bir hayat şekli biye olsa bazen olacağı varsa oluyor
Sizin probleminiz tabiki araştırılmalı
Geçmiş olsun
Hayatınızda doğru olmayan şeyleri çıkarın olacaksa da olacak yapacak bişey yok
Teşekkürler. Kilolu değil yaşına göre normal seviyede.
Kızartma türü ve hamur işi çok seviyor ama sürekli sürekli de yapmıyorum aslında. Böyle bir sonuçla karşılaşınca şaşırdım açıkçası ama haklısınız yediğimiz içtiğimiz ne kadar sağlıklı bilemiyorum tabi.

Sizin yerinizde olsam bir Devlet hastanesinde iyi bir Doktora götürürdüm. Şimdiden önlem almak iyidir. Bir kilo sorun bile varsa Doktorun vereceği tedavi ile onu da şimdiden rayına sokarsınız

Çok geçmiş olsun.

6 yaşındaki kızım geçen hafta apandisit ameliyatı oldu. Ameliyat iyi geçti durumu gayet iyi şükür. Sancılı süreç geçince oturup düşünmeye başlayınca biraz suçluluk duymaya başladım anneler beni anlar :(
Sürekli dönüp dönüp raporlarına bakıyorum internetten araştırıyorum ben mi bir şeyi yanlış yaptım da böyle oldu diye.

Dün tomografi raporuna bakarken bir şey farkettim ve internete yazdım. Karaciğer yağlanması diyor gastroenterolojiye gidilmesi lazım falan yazıyor internette. Sormak istediğim bu sonuca göre doktora götürmeli miyim? İnternette yazanlara da tamamen güvenemiyorum tabi ama yine de bir şey varsa ihmal etmeyeyim dedim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kendinizi üzmeyin, bu kendiliğinden gelişen bir durum,hemen ameliyata alıp çözmüşler durumu..Benim de yaklaşık 10 sene önce apandisit patladı. şiddetli bulantı kusma ile başladı,karın bölgesine dokunulunca bile insanı zıplatacak kadar şiddetli bir ağrı oluyor..acil ameliyata almışlardı..diğer sorular için hekimler en iyisini yapar,yönlendirir zaten..kendinizi suçlayacağınız birşey yok..

Karaciğer yağlanması çok fazla görülen bir sorun korkmayın. Hamur işi, kızartma ve şeker tüketimini kontrol altına alın. Eğer kronik bir başka hastalığı yoksa sebep beslenme sorunudur. Enginar Karaciğer yağlanması için bir mucizedir. Mutlaka yedirin. Bi de spora gönderin. O da çok etkili.

Bazı kronik hastalıklar da Karaciğer yağlanmasına sebep olur. O durumda da takip ediliyor . Yani yaglanmaya dogrudan müdahale yok.

Ben senelerdir Karaciğer yağlanması ile yaşıyorum. Çok kilom yok ama bizim gibi kızartma ve hamur işi seven toplumların fertlerinde cok oluyor. Korkmayın.

Yine de arzu ederseniz gastroenteroloji uzmanına gösterebilirsiniz. Benim kızımın Karaciğer yağlanmasına sebep olabilecek kronik bir hastalığı var ben de o zaman öğrenmiştim bunlari. İçiniz rahat olsun.

Önce uzman hekime götürün, yağlanma var mı? Varsa kaçıncı derece bunu öğrenin.
İlerleyen dönemde diyet kafasına sokmadan "sağlıklı besleniyoruz" bilincini oturtmaya çalışın. Zararlı olabilecek besinleri minimuma indirin,
Sadece kızartma hamur işi de değil olay veya hazır paketl gıdalar, hazır meyve suları .
yenilen meyvenin hangi saatte yenildiği bile önemli

Sizin yerinizde olsam bir Devlet hastanesinde iyi bir Doktora götürürdüm. Şimdiden önlem almak iyidir. Bir kilo sorun bile varsa Doktorun vereceği tedavi ile onu da şimdiden rayına sokarsınız

Çok geçmiş olsun.
Teşekkürler. Biraz daha toparlayınca ben de götürmeyi düşünüyorum içim rahat etmeyecek başka türlü galiba.

Kendinizi üzmeyin, bu kendiliğinden gelişen bir durum,hemen ameliyata alıp çözmüşler durumu..Benim de yaklaşık 10 sene önce apandisit patladı. şiddetli bulantı kusma ile başladı,karın bölgesine dokunulunca bile insanı zıplatacak kadar şiddetli bir ağrı oluyor..acil ameliyata almışlardı..diğer sorular için hekimler en iyisini yapar,yönlendirir zaten..kendinizi suçlayacağınız birşey yok..
Teşekkürler. Bizim çok şükür patlama seviyesine gelmemişti erken teşhis gibi bir şey oldu. Kontrole gidince de sormayı düşünüyorum belki bir yorum yapar.

Karaciğer yağlanması çok fazla görülen bir sorun korkmayın. Hamur işi, kızartma ve şeker tüketimini kontrol altına alın. Eğer kronik bir başka hastalığı yoksa sebep beslenme sorunudur. Enginar Karaciğer yağlanması için bir mucizedir. Mutlaka yedirin. Bi de spora gönderin. O da çok etkili.

Bazı kronik hastalıklar da Karaciğer yağlanmasına sebep olur. O durumda da takip ediliyor . Yani yaglanmaya dogrudan müdahale yok.

Ben senelerdir Karaciğer yağlanması ile yaşıyorum. Çok kilom yok ama bizim gibi kızartma ve hamur işi seven toplumların fertlerinde cok oluyor. Korkmayın.

Yine de arzu ederseniz gastroenteroloji uzmanına gösterebilirsiniz. Benim kızımın Karaciğer yağlanmasına sebep olabilecek kronik bir hastalığı var ben de o zaman öğrenmiştim bunlari. İçiniz rahat olsun.
Teşekkür ederim. Kronik bir rahatsızlığı yok. Galiba beslenme tarzından dolayı. Çikolata falan da çok sever engellemeye çalışıyorum daha da sıkacağım artık demekki.

Önce uzman hekime götürün, yağlanma var mı? Varsa kaçıncı derece bunu öğrenin.
İlerleyen dönemde diyet kafasına sokmadan "sağlıklı besleniyoruz" bilincini oturtmaya çalışın. Zararlı olabilecek besinleri minimuma indirin,
Sadece kızartma hamur işi de değil olay veya hazır paketl gıdalar, hazır meyve suları .
yenilen meyvenin hangi saatte yenildiği bile önemli
Meyve çok yiyor sağlıklı diye çok engellemiyordum ama ona da sınır koyacağım. Çok iştahlı bir çocuk değil ama ıvır zıvır yemeyi çok seviyor. Sürekli meyve, meyve suyu, çikolata vs yemek istiyor. Daha da azaltmamız lazım demekki. Teşekkürler

Pek kullanmıyorum aklıma gelmedi o yüzden. Bir sorayım🙂
Geçen gün kedi tahlillerimi yükledim, o kadar güzel yönlendirdi ki, gerekli detayları soruyor. İçiniz rahatlayacaktır. Gerekli doktora yönlendirecektir

Apandisit olduysa senin ne suçun var canım

Çok sık görülüyor 6-7 yaş grubunda özellikle

Kc yağlanması için iyileşince bir tekrar pediatriye kontrole götürürsün. Yapılı bir kız mı acaba? Genelde kilodan ve düzensiz beslenmeden oluyor ama tetkik ettirmek lazım.

Ben oğlum bugün hiç koşmadı diye doktora götürmüş insanım yani en son doktorumuz bana yoruldum senden demişti şimdi 12 yaşında sürekli soğuk algınlığı grip vs atlatıyor doktora gidiyoruz acile gidiyoruz her seferinde üşütmüş deyip antibiyotik oksijen ateş düşürücü verip gönderiyorlardı,geçen sene salondayım bir geldi saçlarından bile su akıyor çocuğun bayılacak gibi,koştur koştur doktora gittik bu sefer başka bir hastaneye gittik tesadüfen oldu o da,çocukta astım var kriz geçirmiş dedi doktor geçmiş filmlerine baktı bariz birşey yani bu dedi,yani ben bu çocuk cips yeyince ağlayan insanım ama oluyor inanınki bariz bir ihmalkarlık yoksa sizin anlayacağınız bir detay bir belirti yoksa doğal olarak kendinizde teşhis koyamayacağınıza göre kendinizi suçlamanıza gerek yok ama o dediğiniz şey için doktora gidin nedir yani ne parası ne zamanı en azından içiniz rahat edecek varsa birşey erkenden önlem alınacak yoksa canı sağolsun allah uzun ömürler versin.

Beslenme tarzından olabilir benim oğlum 9 yaşındaydı senelik kan testleri yapıldı. Kolestrol yüksek, üç aylık şeker testi yüksek. B12 1000 küsürlerdeydi. Diyetisyene götürdük üç ay sonra kan testini yeniledik. Herşey düzelmişti. Belki abur cuburu çıkarıp onun yerine tadı daha yakın sağlıklı atıştırmalıklar yapabilirsiniz.

Geçen gün kedi tahlillerimi yükledim, o kadar güzel yönlendirdi ki, gerekli detayları soruyor. İçiniz rahatlayacaktır. Gerekli doktora yönlendirecektir
Sordum şimdi gerçekten de detaylı anlattı. Bazı kan testleri istenebiliyormuş bu durumda. Kızımın o değerleri normal çıkmış. Şimdi biraz daha ayrıntılı yazacağım bakalım onlara ne diyecek. İyi ki önerdiniz sağolun😊

Back
X