• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın tembelliği :(

mutlumelo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
1.741
En iyi cevaplar
1
3.176
133
Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:( Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:((

12 yaşında bir çocuk evde "bir çöp kaldırmak zorunda değil" ev işi yapmak, yemek yapmak da "çocuğun" sorumluluğunda değil. tembel demişsiniz ama hep ev işlerini yapmadığı için bunu vurgulamış gibisiniz. Çocuktan beklentiniz ev işi yapması mı? Ders konusuna gelince ben olmayınca yapmıyor demişsiniz demek ki sizin kontrolünüzde ödevlerini yapıyor. Belki de anca ödev yaptırırken onun yanında olduğunuzu hissettiriyorsunuzdur bu yüzden çocuk size duyduğu ihtiyacı ödevini sizin kontrolünüzde yaparak gideriyordur. Ev ortamı çocuğun gelişiminde en önemli faktördür bence çocuğunuza yüklediğiniz sorumluluk kavramının ne olduğunun bir farkına varın. Eğer derdiniz çocuğunuzun kişisel gelişimi ise asosyalliğinden dolayı bir psikologa götürebilirsiniz ama çocuğu tek başına suçlamayın çocuğumu bu hale getiren ne? nerede yanlış yaptım diye sorgulamanızı tavsiye ederim

Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:( Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:((
Ben yasini yanlis okumusum yorumumu sildim o yuzden. Bir psikologla gorusmenizde fayda var. Ancak daha yasi kucuk cok fazla beklentiye girmeyin ev isi konusunda.

Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:KK43: Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:KK43:(

Çocuktan sakın ev işi yapmasını bekleme. Ne ev işi? Bu çocuğun psikolojisi bozuk, psikolog ile görüşmesi, sosyalleşmesi gerekiyor ama sen anne olarak çocuğunu bir kursa göndermeyi düşünmek onunla düzgün zaman geçirmek yerine ev işi yapmasını bekliyorsun. Yazıklar olsun. Anneannesi değil, sen çocuğunla ilgilenmemişsin, zaten çocuğun bakımını üstlenen biri varsa en azından haftada sadece 1 (bir) tam gününü onunla düzgünce ayırarak böyle olmamasını sağlayabilirdin. Daha lise öğrencisi bile değil kızın.

Evine hizmetçi mi yetiştiriyorsun? 12 yaşında çocuk, yatağını toplamayı bilsin, masadan tabağı kaldırıp mutfağa koysun. Bundan fazlasını nasık yapacak? 20 yaşında mı bu kız? Oturup viledayla yerleri mi paspaslasın? Birde sana yemek pişirsin. Ne anneler var.

7. Sınıfa giden öğrencinin annesinin düşünmesi gereken şey şunlar olmalı, bu çocuk lise sınavında ne yapacak, nasıl eksiklerini kapatabilir, ben ne yapabilirim, niye sosyalleşmiyor, sosyalleşmesi için ne yapabilirim, onunla bağ kurmak için ne yapabilirim.

Öncelikle kendi çocukluğunla asla karşılaştırma.
Yeni nesil biraz daha farklı. Genel olarak hepsi böyle. Ve anlattıklarında aşırı büyük bir sorun görmedim.
Çocukla çatışma halinde olma ev işi yüzünden iyice kendinden uzaklaştırma ergenlik dönemi. Ödevleri seninle yapmak istiyorsa bırak öyle olsun. Bence tabi :) uzman görüşü almakta da fayda var ama anneyi babayı suçlamayın onlar da ellerinden geldiğinde el bebek gül bebek bakmışlar yavrunuza.

12 yasindaki bir kız evin ortak sorumluluk alani oldugunu bilir ve sorumluluk alır 34 aylık kızım var bakın 3 yaşında bile değil kakasını yapıp poposunu silebiliyor evin tozunu alıyor(kendince) vileda ile evi silmek istiyor bazı kısımları yine kendince siliyor benimle kek yapıyor (yardımla tabiki) masa sıliyor sofra topluyor bunlar ben onu kendime ilerde hizmetçi yapayım diye değil ilerde ozguveni yüksek kendi işini kendi gören sorumluluk alabilen biri olsun diye öğrettiği daha doğrusu müsade ettiğim şeyler sen küçüksün aman yapma diyen çocukların durumu bu aslında her çocuk minimum 4 yaşına dek anne ile olmalı anne otoritesi görmeyen çocuklar hep hu halde maalesef haklısınız ciddi anlamda pedagojik destek almanız gerekiyor normal değil 12 yas anlattığınız şeyler klasik Türk anne modeli aman o küçük o hizmetçi mi olacak der ama üniversiteye gelip bi yumurta kıramayan tek başına eve çıkamayan çocuklar böyle türedi maalesef

12 yaşında bir çocuk evde "bir çöp kaldırmak zorunda değil" ev işi yapmak, yemek yapmak da "çocuğun" sorumluluğunda değil. tembel demişsiniz ama hep ev işlerini yapmadığı için bunu vurgulamış gibisiniz. Çocuktan beklentiniz ev işi yapması mı? Ders konusuna gelince ben olmayınca yapmıyor demişsiniz demek ki sizin kontrolünüzde ödevlerini yapıyor. Belki de anca ödev yaptırırken onun yanında olduğunuzu hissettiriyorsunuzdur bu yüzden çocuk size duyduğu ihtiyacı ödevini sizin kontrolünüzde yaparak gideriyordur. Ev ortamı çocuğun gelişiminde en önemli faktördür bence çocuğunuza yüklediğiniz sorumluluk kavramının ne olduğunun bir farkına varın. Eğer derdiniz çocuğunuzun kişisel gelişimi ise asosyalliğinden dolayı bir psikologa götürebilirsiniz ama çocuğu tek başına suçlamayın çocuğumu bu hale getiren ne? nerede yanlış yaptım diye sorgulamanızı tavsiye ederim
Ev ortak yaşam alanıdır 12 yaşındaki bir çocuk çöpünü kaldıramazsa ilerde niye doktor olmadı niye asosyal niye girişken değil niye bilim insanı değil diye hiç büyük hayaller kurmaya kalkmayın o halde 12 yaşında çöpünü kaldırmayan 18inde tıp eğitiminin altında kalır

Anaokuluna giden çocuklardan örnek vereyim. Beslenme zamanında kimi ellerini düzgünce yıkayıp, beslenmesi bitince, beslenme kaplarını düzgünce kaldırıp çantasına koyuyor. Kimi ellerini bile zorla yıkıyor ve beslenme kaplarını falan öylece ortada bırakıp, ağlayarak öğretmenine toplatmaya çalışıyor. Bu çocukları diğer eğitim- öğretim kademelerinde takip ettiğimizde, maalesef çoğunlukla benzer gittiğine şahit oluyoruz.

En temel eğitim ailede ve küçük yaşta başlar. Yaşıyla orantılı olarak, bebek olmayan her çocukta sorumluluk bilinci erken yaşta oluşturulmalı.
İnce bir çizgi. Lütfen direkt ev işi olarak algılanmasın. Kitaplarını toplaması, ödevlerini zamanında yapması gibi şeyler de sorumluluk adı altında yer alır.

12 yaşındaki bir çocuktan ev temizliği bekleyemeyiz ama en azından kendi kişisel alanını düzenli ve temiz tutması beklenebilir bir durum diye düşünüyorum. Uzman yardımı alamaz iseniz, çeşitli kaynaklardan davranış değişikliğine yönelik yöntem ve teknikleri araştırabilirsiniz.

Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:KK43: Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:KK43:(
Ananem bizi daha 8 9 yaşında evde 4 dolandırıyodu. Hey gidi günler.. iş yapmazsam çalı süpürgesiyle popomu haşlardı sağolsun 😂

Çocuğunuzu kendi çocukluğunuzla kıyaslamanız bir hata.
Çocuğunuzun sorumluluğunu anne babanıza atmak bir hata
Çalışıyor olmanızı bahane etmeniz hata
Çocuktan ev işi beklemek hata
Çocuğunuzun durumunu 12 yaşa gelinceye kadar anlamamak da hata.

Ev ortak yaşam alanıdır 12 yaşındaki bir çocuk çöpünü kaldıramazsa ilerde niye doktor olmadı niye asosyal niye girişken değil niye bilim insanı değil diye hiç büyük hayaller kurmaya kalkmayın o halde 12 yaşında çöpünü kaldırmayan 18inde tıp eğitiminin altında kalır

Kız kardeşim hiçbir ev işini bilmeden 22 yaşına geldi, hala sadece tabağını mutfağa götürür, yemek gerekirse hazır yemek söyler, bazen ocak yakmayı bile beceremez. 18 yaşında girdiği üniversite sınavına girdiğin ilk 5 bine girip, ülkenin en pahalı vakıf üniversitesindeki sağlık bölümüne tam bursla yerleşen 10 öğrenciden biri oldu.

Eğer dediğin gibi ev işiyle alakalı olsaydı bu işler, ülkedeki erkeklerden bir cacık olmazdı.

Kız kardeşim hiçbir ev işini bilmeden 22 yaşına geldi, hala sadece tabağını mutfağa götürür, yemek gerekirse hazır yemek söyler, bazen ocak yakmayı bile beceremez. 18 yaşında girdiği üniversite sınavına girdiğin ilk 5 bine girip, ülkenin en pahalı vakıf üniversitesindeki sağlık bölümüne tam bursla yerleşen 10 öğrenciden biri oldu.

Eğer dediğin gibi ev işiyle alakalı olsaydı bu işler, ülkedeki erkeklerden bir cacık olmazdı.
Maşallah çok güzel bir başarı ama emin ol bu başarıyı ocak yakmayı bilerek de yapabilirdi ben de ilk 13bine girdim ossde yüksek dereceli bir bölüm bitirdim ama emin ol dağda hayvan güdup benimle aynı sınıfta okuyan arkadaşım çok daha ozguvenli ve kendini ifade etmeyi bilen biriydi .. Ben derece yapmıştım ama hayatta sadece derece yapmayı odaklı bir ot olarak yetişmiştim meğer.. o yüzden annemin yaptığı hataları ben yapmıyorum yapmayacağım siz bilirsiniz

12 yaşinda cocuk kendisi ödevlerini yapmali ve ders calismali başinda birinin durmasina gerek yok.
Ev işleri yapmak ve yemek yapmak zorunda değil o yaşta bence çok yanlis kucuk cocuga ev işi, yemek yaptirmak ama kendi odasini ve kendi eşyalarini toplayip düzenleyebilmeli.

12 yaşında ev işinden nefret ediyordum ediyordum .
annemle iliskimin en temel bozulma nedeni buydu.
şimdi ise sizin deyiminizle tıp fakültesinin altında kalmadım / bitirdim

doktorum evimde herkesin aşırı temiz bulduğu bir ev , ayrıca çok iyi de yemek yaparım
üniversitedeyken arkadaşlarımı toplar bir ton şey hazırlardım.
evet yorumunuzu bekliyorum

Zaten bir cacık olmuyor haklısın:D

12 yaşında ev işinden nefret ediyordum ediyordum .
annemle iliskimin en temel bozulma nedeni buydu.
şimdi ise sizin deyiminizle tıp fakültesinin altında kalmadım / bitirdim

doktorum evimde herkesin aşırı temiz bulduğu bir ev , ayrıca çok iyi de yemek yaparım
üniversitedeyken arkadaşlarımı toplar bir ton şey hazırlardım.
evet yorumunuzu bekliyorum
Ev işi yaptırsın değil olay hanfendi sorumluluk alması zaten yoksa unide bende herseyi kendim yaptım ben de sağlık okudum üstelik 13 bin derece ile benimde şu an evim.piril.piril siz sadece ot ya da bir at yetiştirmek istiyorsanız buyrun yol sizin benim annemde sizinkini aksine sadece oku test çöz dedi ama unide hayata bomboş çıkıp ozguven kazanmam 1 yılımı aldı herseyi sıfırdan kendim öğrendim kendimi bulmam ise 4 yilima mal oldu bu mu güzel cozumunuz ?

Bazı şeyleri yapmalı ev işi dediğiniz tepki çekmişsiniz ama kirlilerini sebete atmak ,yatağını düzeltmek ,ödevini takip edip yapmak kıyafetlerini düzenli bırakmak gibi bunların eğitimi anaokulu çağında uygun olarak verilmeli geç kalmışsınız çok daha geç olmadan profesyonel yardım alın

Ev işi yaptırsın değil olay hanfendi sorumluluk alması zaten yoksa unide bende herseyi kendim yaptım ben de sağlık okudum üstelik 13 bin derece ile benimde şu an evim.piril.piril siz sadece ot ya da bir at yetiştirmek istiyorsanız buyrun yol sizin benim annemde sizinkini aksine sadece oku test çöz dedi ama unide hayata bomboş çıkıp ozguven kazanmam 1 yılımı aldı herseyi sıfırdan kendim öğrendim kendimi bulmam ise 4 yilima mal oldu bu mu güzel cozumunuz ?
ev işi yapmakla ot yetiştirmenin bağı nedir ?
az önce kendi küçük çocuğunuzun evin tozunu aldığından bahsediyorsunuz şimdi olay ev işi degile döndü..
çoğu insan üniversitede her şeyi sıfırdan öğreniyor zaten, üniversite hayata her anlamda hazırlanma yeridir
kendini bulma olayı ise tamamen yaşla bağlantılı , insan 30larina gelmeden kendini bulamaz zaten
buna hormonlar/ beyin gelişim vs izin vermiyor

Back
X