• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın tembelliği :(

Ev işi yaptırsın değil olay hanfendi sorumluluk alması zaten yoksa unide bende herseyi kendim yaptım ben de sağlık okudum üstelik 13 bin derece ile benimde şu an evim.piril.piril siz sadece ot ya da bir at yetiştirmek istiyorsanız buyrun yol sizin benim annemde sizinkini aksine sadece oku test çöz dedi ama unide hayata bomboş çıkıp ozguven kazanmam 1 yılımı aldı herseyi sıfırdan kendim öğrendim kendimi bulmam ise 4 yilima mal oldu bu mu güzel cozumunuz ?

Ya saf mısın yoksa bilerek yazdıklarımızı anlamıyor musun? Burada hiçkimse çocuk sorumluluk almasın yazmadı. Bende yazdım bir çocuk yatağını toplamalı vs diye. Ama konuyu açan kişi çocuğundan bu sorumluluklardan çok daha fazlasını yapmasını bekliyor. Yani diyorki gitsin ben söylemeden kendi kendine mutfağa yemek pişirsin, köşe bucak silsin 40 yıllık ev hanımı gibi diyor. Bu beklentisi doğru değil anlıyor musun?

Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:( Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:((
Bakin sizin yaptığınız hata şurada kendinizle kiyasliyorsunuz ben onun yaşındayken ev temizledim yemek yapardım bu çok yanlış bir düşünce.siz oyleyseniz kizinizda öyle olacak diye bir şey yok maalesef...2.si boşanmis anne baba ayrı çocuklarda bu mutlaka oluyor agresif kavgaya meyilli demişsiniz ve sizde calisan bir annesiniz belki kızınızin tepkisi size belki çok yakından ilgilenmediğiniz için (yanlış anlamayin lütfen)ananne dede yada babane dede yanında yetişen cocuklar maalesef böyle oluyor biraz daha kızınızla ilgilenin daha fazla vakit geçirin onun ne kadar yalnız olduğununun farkında değilsiniz en son çare bir pedogogla görüşün

12 yasindaki bir cocuk kendi dagittigini toplayabilir, tabagini bardagini bulasik makinesine kaldirabilir, hatta camasir da asabilir. Diger ev islerini ise beraber yapmalisiniz siz süpürün kiziniz arkanizdan silsin.

Kizinizi alingan, manipülatif seklinde kendiniz etiketlemeyin. Ergenlige yeni girmis bir cocuk o. Davranislari hakkinda uzman yardimi alabilirsiniz. Karsinizdakinin bir cocuk olduğunu unutmayin

Arkadaslar her nesil birbirinden farkli farkinda misiniz? Benim babaannem tek basina yemek yapip, at sırtında işçilere yemek tasiyormus 11 yasinda. Ben 11 yasinda at gorsem ustune binemezdim bile. Kosullar ayni degil. Cocuga ev icinde sorumluluk verilir ama tamamen yikamazsiniz cunku cocuk hala gözetiminiz altinda olan bir birey.

Ya saf mısın yoksa bilerek yazdıklarımızı anlamıyor musun? Burada hiçkimse çocuk sorumluluk almasın yazmadı. Bende yazdım bir çocuk yatağını toplamalı vs diye. Ama konuyu açan kişi çocuğundan bu sorumluluklardan çok daha fazlasını yapmasını bekliyor. Yani diyorki gitsin ben söylemeden kendi kendine mutfağa yemek pişirsin, köşe bucak silsin 40 yıllık ev hanımı gibi diyor. Bu beklentisi doğru değil anlıyor musun?
Bu yazıyı nerede yazmışım bir gösterin ayrıca insanlara saf mısın gibi cümleler kuran birinden öğreti dinleyecekte değiliz.

Bu yazıyı nerede yazmışım bir gösterin ayrıca insanlara saf mısın gibi cümleler kuran birinden öğreti dinleyecekte değiliz.

Hayır annemde bana marketten gelirken şunu al dese saçımı başımı yolasım geliyor..hiç ama hiçbirşey yapmak isyemiyorum. Yalnızca yatağımda yatıp yıllarca konuşmadan öyle bakınmak..uyumak..hep pasife kaçan eylemler..yok olmaya eğilim..Gücüm mü tükendi,hastamıyım inanın bilmiyorum ve ızdırap çekiyorum:KK43:

Doğru, bunları yazıp, önceliği çocuğunun dersleri, sosyalleşmesi, terapi alması olmayan bunları dert etmeyip, ev işi konusunu dert eden birinden öğreti dinlemek gerekir.

Kızınızın içinde olan düşüncelerin ne kadarının farkındasınız? tek sorun gerçekten bu tembelliği mi sizce? kızınızın muhtemelen ruh hali hiç sağlıklı değil illa destek görmesi için büyük depresyona girmek zorunda değil. Nasıl fiziksel sağlığımızı korumak için destek alıyoruz ruh sağlığı için de destek almalıyız. Boşanmış aile zor geçen ergenlik belki okulda zorbalık görüyor belki o belki bu. Ev işi konusunda size katılmıyorum o çocuğun sorumluğu ev işi değil. Öncelikle kızınıza sakince konuşun nasılsın diyin hayatta ne planın var ne istiyorsun diyin. Sonra dersleri konusunda bir destek almaya çalışın gerekirse başında oturun kontrol edin. Güzelce söyleyin ev işi konusunu. Hobisi var mı?

Ben açıkçası o dengenin sağlanması gerektiğine inanan bir öğretmenim. Ev işi derken koca kadınlar gibi değil ama sofraya yardım etme, kendi odasını toplama , sorumluluk alanını bilme bence bu yaşta beklenilen hareketler. Ders başarısı da yine sorumluluk sahibi olmakla gelir. Annem beni çok zorlamazdı ama başı boşta bırakmazdı. Hatta sen çalışan kadın olacaksın sorumluluk alanın daha fazla diye uyarırdı. Nur içinde yatsın. İkinci çocuk olunca çok iyi anladım

Eski devirde degiliz artik. Ben ortaokula giderken tum evi temizlerdim. Kardesim ise 20 yasina kadar ev isi bilmedi. Simdiki cocuklar ise asla yapmiyor.
Bana kalirsa cocuk kac yasinda olursa olsun belli sorumlulukları olmalı. 12 yasindaki bir cocuk temizlik yapamaz ama sofrayi kaldirabilir, yatagini dolabini duzenleyebilir.
Ama sizin sorununuz daha buyuk. Asosyallik konusunu cozmelisiniz bence.

12 yaşında çocuğun bazı şeylerin sorumluluğunu alıyor olması lazım bence de . Ödevlerini annesi olmadan yapıyor olmalı , yemeğini yediğinde yediklerini kaldırıyor olmalı odasını topluyor olmalı bunlar en basit temel şeyler . Psikolojik destek almanız lazım

12 li yaşlarımdan itibaren 25e kadar bir evin yemek yapma harici bütün işlerini yaptım çünkü bu benden beklendi yapmayınca suç oldu. Bütün iş diyorum süpürme toz alma yer silme sofra kur topla wc temizliği kendi sorumluluklarım çamaşır as katla biraz daha büyüyünce (15) 5.katın camlarını silmeye varana kadar! Bazen okuldan gelirdim annem dışardan gelene kadar wc ye hiç girmemiş olurdum ve doğal olarak makine çamaşır olduğunu görmezdim bana senin işte gözün olsa evi bir gezer bakarsın ne iş var yok diye kızardı annem senede 1 kere detaylı temizlik yapardı başkada eline süpürge bile almazdı. Çok mu lazımdı benim bu işleri yapmam derslerden soğumuştum hiç dersini yaptın mı demezdi ama şurayı temizledin mi derdi. Bir kere bile eline sağlıkta demezdi hatta ne iş yaptın dedi senelerce hep kavga ederdik en sonunda kendisiyle 5 ay konuşmadım hakkımı yediği için. Keşke sadece kendi alanımın sorumluluğunu bana öğretseydi de derslerimin daha önemli olduğunu hissettirseydi düşük not almaktan korksaydım ve anne kız ilişkimize önem verseydi temizlik yapmayı öğrenmedi diye kimse pislik içinde kalıp ölmez ama dersler ve ikili ilişkilerin telafisi zor.

Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:KK43: Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:KK43:(
O yaşta bir çocuk ev işinden sorumlu tutulamaz. Odasını, dolabını , kitaplarını vs tabiiki derli toplu tutması beklenilebilir.Yalnız asosyal ,kavgaya meyilli olduğunu düşünüyorsanız sorunu ve çözümü başka yerlerde arıyorsunuz.Ortada bir sonuç var ve nedeni belirlenmeli Bir uzmanla görüşülmesinde fayda var.
Çok rahat büyütüldüm, evlenene kadar iş güç hiç alakam olmadı.Evlendim iş başa düştü hallettim.Ama asosyal hiç olmadım.Geç olmadan sorunu çözmek lazım

Hanımlar 12.5 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. ananesi inanılmaz sorumsuz ve tembel yetiştirdi.Annem babam ben çalışırken böyle rahat yetiştirdiğinde sürekli müdahele etmek istedim ama hep kavga çıkardılar. Sonra anladılar ama artık çok geç kalındı.Ne ders çalışıyor ben olmadan ne de evde 1 çöp kaldırıyor. Ben çalışan bir anneyim ve boşanmış biriyim.Kızım okulda asosyal ve evde de tembel ve sorumsuz.Zeki bir kız ama malesef tembel ve aşırı tepkisel.Sürekli kavgaya meyilli.Alıngan manipülatif bir çocuk.Bu değişir mi napmalıyım ve bu yaşta ev işine dokunmasını beklemek hata mı? Ben hatırlıyorum bu yaşta ev temizliği yemek herşeyi yapardım.Ama malesef kızımdan ümidim kalmamaya başladı:KK43: Yani en azından dersine kendisi çalışsa evi de boş vericeöim ama hiçbiri yok..yoruldum çok..:KK43:(
Vallah bu yasda hep öyle benim kızımda aynı yasda hep öf Ergenlik inşallah gecer

Back
X