• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızımın tuvalet sorunu..

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Yanında nasıl duruyor insanlara işkence :KK43: Yanlış anlamayın zihinsel bir rahatsızlığı mı var acaba?

Yok canim... aynisini okulda yapdığı icin 5 kere okul değiştirdi. Arkadaşları zaten hic yok.
Tam tersine canim... üstün zeka bile denilebilir tipde bir cocuk.
Terapi aliyor yillardir ama faydasi yok. Sorununu kimse bilmiyor yani

Benim kızımda 3.5 yaşında benimkide kakasını hala altına yapıyor. Neler neler denedim olmadı. Bütün yöntemleri denedim. Yapmıyor tuvalete kakası gelince saklanıp bir köşede yapıyor. Anlıyorum gel gidelim vs ne diyorum gitmiyor yapıyor. Bende ne yapacağımı şaşırdım. Senin kızın sonradan tuvalete yapmamaya başlamış bilemeyiz sebeb ne aceba bir doktoramı götürsenki. Ben psikologa götürdüm çiş 5 yaşına kadar kaka 4 yaşına kadar öğrenilmesi lazım o yaşa kadar öğrenilemezse anatomik birsey var mı inceleriz dedi. Bende çok üzgünüm. İnşallah kızın geri yapmaya başlar zor ben 6 aydır yaşıyorum.

Asla korkutmak istemiyorum ama pisikolojik olabilir...
Benim tanidiğin oğlu 5 yaşında başladı ve hâlâ yapiyor. Şuanda 14 yaşında.
Okulda, evde... heryerde... ilk zamanlar utanıyordu ve ağlıyordu şimdi yapiyor ve o halde oturuyor.
Cocuk 6 yaşından beri terapiye gidiyor... sonuc 0.

Asla sizi korkutmak icin yazmiyorum ama sakin hafife almayin...

Ayy bu yazınız beni korkuttu:KK43: benim kızımda altına yapıyor çiş egtimi verdiğimizden beridir. Çis tuvalete kaka altına. Benim kuzenimin oğluda 8 yaşında altına yapıyor okulda ne. Arkasaşları kokuyorsun git vs diyomus ama çoçukta bir problem yok zeki biri.

Benım kızım 3 yasını geçince kendi bıraktı 3-5 kere kazalar yaşadık ama alıştı cok sukr
Ama gece bezlıyoduk onu da 4 yaşından sonra kendı istemedi
Gece kaldırıp wc ye götürüyoruz suan arada yine yatak yorgan batıyo

Kabızlık sorınu onu tuvaletten korkutuyo bence

Her cocugun gelişimi de zekası da farklı erkenden baslatıp onları da kendımızı de üzmeyelim

Bu tamamen psikolojik birşey. Acaba birşeye mı üzüldü evde ki durumunz nasıl baba ile ilişki? Tartışmalarınıza şahit oluyor mu?
Ona üZülüp yapabilir.
Bir pedagog şart bence. Yakınımın çocuğu da evin çeşitli yerlerinde kaka yapıyordu bi deştim konuyu,şiddet varmış evde,çocuk bunu görüyor şahit oluyor. Ve psikolojisi bozuluyor.

Bu tamamen psikolojik birşey. Acaba birşeye mı üzüldü evde ki durumunz nasıl baba ile ilişki? Tartışmalarınıza şahit oluyor mu?
Ona üZülüp yapabilir.
Bir pedagog şart bence. Yakınımın çocuğu da evin çeşitli yerlerinde kaka yapıyordu bi deştim konuyu,şiddet varmış evde,çocuk bunu görüyor şahit oluyor. Ve psikolojisi bozuluyor.

öyle bir sorunumuz yok şükür. Babasına ve bana çok düşkündür kızım. Popom acıyor diyor yapmıyor korkudan. Biraz kızarıklık var poposunda ama kabızlık falan yok. Anlayamadım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, teşekkürler.

Back
X