• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızımın tuvalet sorunu..

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Asla korkutmak istemiyorum ama pisikolojik olabilir...
Benim tanidiğin oğlu 5 yaşında başladı ve hâlâ yapiyor. Şuanda 14 yaşında.
Okulda, evde... heryerde... ilk zamanlar utanıyordu ve ağlıyordu şimdi yapiyor ve o halde oturuyor.
Cocuk 6 yaşından beri terapiye gidiyor... sonuc 0.

Asla sizi korkutmak icin yazmiyorum ama sakin hafife almayin...
Yanında nasıl duruyor insanlara işkence :KK43: Yanlış anlamayın zihinsel bir rahatsızlığı mı var acaba?

Evet erken başladı canım yaşıtlarına göre maşallah. Kardeşi yok. Kreşe de gitmiyor. Babannesi bakıyor ben çalışıyorm

Erken derken kaç aylık

Kızlar daha erken öğreniyor deniyor ama olağan zaten 2 yaş civarı değil mi

Oğlum 22 aylıktı doktoru normal demişti de

Çocuk doktoru mu top
Evet erken başladı canım yaşıtlarına göre maşallah. Kardeşi yok. Kreşe de gitmiyor. Babannesi bakıyor ben çalışıyorm
Bence minik kuzuyu imkânınız elveriyorsa bir oyun grubuna yazdırdım.Haftada birkaç saat olsun akranları ile birlikte olsun.Hem çocuğa iyi gelir hem de sizin ara da sırada ihtiyaç duyacağınız pedegog desteğini alirsiniz

Çocuğunuza olan sevginizin.sartli olmadığını onu hersekilde sevdiginizi davranışlarınızla da.destekleyin ve kayinvalidenin ile de bu konuyu konuşun çocuğa sen bebekmisin,sevmem ,ayıp filan demesin

Bende de şu ara tuvalet sıkıntısı var gece tuvalete alıştırmayı nasıl yapacağım bilmiyorum Gece uykudan uyandırıyorum tuvaletini yaptırıyoru Görümcem filan hep altını benziyor gece yatarken ama ben tamamen gecede yapmasın istiyorum beze alışsın istemiyorum Siz ne yapıyorsunuz alıştırırken gece tuvalete kaldırıyor musunuz yoksa benzeyip mi uyutuyorsunuz?

Erken derken kaç aylık

Kızlar daha erken öğreniyor deniyor ama olağan zaten 2 yaş civarı değil mi

Oğlum 22 aylıktı doktoru normal demişti de
18 aylık falandı götürdüğümde yapıyordu. 2 yaşına girmeden tamamen bezden ayrıldık. 3 yaşında hala bez kullanan tanıdıklarım var. Biraz azim ve çocuğa bağlı bir durum sanırım.

Dediğim gibi yemek ve tuvalet olayında fazla mudehalede bulunmaktansa akışına bırakıp sakın olmaktan yanayım ama maddi ödül kullanan var mı var.

Bende de şu ara tuvalet sıkıntısı var gece tuvalete alıştırmayı nasıl yapacağım bilmiyorum Gece uykudan uyandırıyorum tuvaletini yaptırıyoru Görümcem filan hep altını benziyor gece yatarken ama ben tamamen gecede yapmasın istiyorum beze alışsın istemiyorum Siz ne yapıyorsunuz alıştırırken gece tuvalete kaldırıyor musunuz yoksa benzeyip mi uyutuyorsunuz?

Soru bana değil ama cevap yazayım

E şıkkı hiçbiri

Hiç kaldırmadım

Benimki gece uyanıp meme emiyordu bezi varken üstten emer alttan yapardı bazen bezi bıraktı emmeye devam etti ama gece yapmadı

Çoğunlukla gece de kaldırıyordum. Sadece hasta ise bezliyordum. Çünkü hasta olunca kıyamıyorum gece uykusunu bölmeye. Bir süre siz kaldırdıktan sonra o da alışıyor geldiğinde kendisi uyandırıyordu çişim geldi diye

Bu arada babaanne ile konuştunuz mu

Tv de bir şey mi izlemiş bir şey mi duymuş babaanne bir şey mi demiş pis koktu vs gibi

Tuvalet olayında hazır oldugunun ipuçlarını takip etmek gerek.Mesela sabah altı kurumu uyanıyor.Tuvaleti geldiğinde söylüyor mu.Her çocuk çok farklı.Benim kızım 31 aylık filandi..daha erken öğrenebilir miydi? Ogrenirdi ama onun hazır olması önemli olan

Soru bana değil ama cevap yazayım

E şıkkı hiçbiri

Hiç kaldırmadım

Benimki gece uyanıp meme emiyordu bezi varken üstten emer alttan yapardı bazen bezi bıraktı emmeye devam etti ama gece yapmadı
Aslında benim kızım da yapmıyor ama dikkat ettim altını bezleyip uyutunca kupkuru uyanıyor . Dün gece altına bezlemeden uyuttum bir kere uyandırdım çişini yaptırdım tekrar uyudun gece bir daha ağlamasına uyandım Anne çişim var dedi baktım çişini yapmış ,tekrar benzeyip uyuttum daha sonra hiç bakmadım sabah kalktık Kuru yani hiç çiş yapmamış . Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

Çoğunlukla gece de kaldırıyordum. Sadece hasta ise bezliyordum. Çünkü hasta olunca kıyamıyorum gece uykusunu bölmeye. Bir süre siz kaldırdıktan sonra o da alışıyor geldiğinde kendisi uyandırıyordu çişim geldi diye
O zaman altını benzeyip gece uyandırmak daha mantıklı olur bilemedim ki .

Gece kaldirirsiniz çünkü uykusunda beyne tuvaletim var sinyali gidip ,uyanması ve sonrasında sizi uyandırması hemen şıp diye olmuyor. Genelde altına kaçırınca uuyaniyorlar.Yatmadan önce sivi alımını azaltmanizi da oneririm

Acıyor diyor o yüzden altıma yaptım diyo. Pişik de değil poposu. Krem sürüyorum yine de ama anlayamadım. Kaka yaptığı zaman tamam kızım üzülme temizleriz bişey yok diyorum. Birdaha geldiğinde bana söyle olur mu. Büyüdün sen artık diyorum tamam diyor. Size de çok geçmiş olsun. Umarım yakın zmanada düzene girer. Tuvalet gerçekten çok önemli. Benim kzıımında 3 gün yapamadığı oluyordu. Ondan çok biz üzülüyorduk ıkınmasına. Yaptığında çok mutlu oluyodu. Cevabınız için teşekkürler
Çocuk ikinmasina rağmen tuvaletini yapamadığı donem makatinda çatlak oluşmuş olabilir.Cocuk doktoru muayenede genital bölgeye baktı mi

Kızınıza çok ayıp yapman demeniz bir kere çok ama çok yanlış, emin olun o zaten utanıyor , siz kendinizi düşünün siz yapıyor olsanız size böyle dense daha da utanmaz mıydınız? Ben temizlerim üzülme diye telkinde bulunun bence, böyle dediğiniz için daha da artacağını düşünmeyin . Çünkü zaten o da mahcup ağlıyor diyorsunuz daha da utanmasina sebep olmayın öncelikle . İnşallah sorun hallolur, pedagog ile görüşmeyi deneyin bir de

Kızınıza çok ayıp yapman demeniz bir kere çok ama çok yanlış, emin olun o zaten utanıyor , siz kendinizi düşünün siz yapıyor olsanız size böyle dense daha da utanmaz mıydınız? Ben temizlerim üzülme diye telkinde bulunun bence, böyle dediğiniz için daha da artacağını düşünmeyin . Çünkü zaten o da mahcup ağlıyor diyorsunuz daha da utanmasina sebep olmayın öncelikle . İnşallah sorun hallolur, pedagog ile görüşmeyi deneyin bir de
Mrb bende 2.5 ysşında oglumu alıştırmaya çalışıyorum kaç günde kendi söyler Şimdi 5 dk bir tuvalet yapıyor siz neler yaptınız

Iki kızım var. Ikisi de 3 yaşında kaka tutma problemi yaşadılar. Bir iki ay sürdü. Çok zor bir süreç ama geçti. Çok sinirlenmeden, iyilikle çözmeye çalışın. Allah yardımcınız olsun

Bez çıktığı zaman bir daha takilmamali ve çocuğun hazır olması da önemli öncesinde bir kaç gün konuşma yaptık tuvalet konusunda artık çişimiz kakamizi tuvalete yapicaz uzaklara gondericez diye bir de her çiş yaptığında bir sticker,her kaka yaptığında iki sticker yapıştıralım dedim ve sonrasında başladık ilkten her taraf çiş oldu tabi ama gündüz çabuk düzene girdi akşam da 2 kez altına kaçırıp rahatsız olunca gece tutmayı öğrendi ki geceleri kaldirmadim hiç yaşta önemli tabi 2-2.5 yaştan 3.5-4 yaşına kadar verilebilir hatta biraz geç olması işinizi kolaylaştırır ( 3 yasinda verdim ben ) yani erken öğrenmesi aslında ileride problem çıkarabilir ( altına kaçırma açısından )

Back
X