Davranış Bozuklukları kızımın yaklaşık 2 yıldır arkadaşsızlık sorunu var. oyun ablası(bakıcısı) hariç.

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
ben öğretmenim.elbette ki bir şeyler biliyorum.ancak konu çocuk psikolojisi ise araştırmadan edemiyorum.sorun şu ki 4 yaşındaki kızım site içinde çok yalnız,birkaç anne-kız/erkek arkadaşımız var, haftada 1 görüştüğümüz için yeterli gelmiyor.sitedeki büyüklü küçüklü tüm çocuklar okula gidiyor hepsi öğlenci,akşam evde oluyor.okumuş/çalışan çok az anne olduğu için ortk noktalı yaşamlarımız da olmuyor maalesef.çocukların okul çağının öncesinde sosyal ortamlarda büyümesinin zeka ve öğrenmeye büyük etki yaptığını biliyorum.keşke bu yılın başında okula gönderseydim diyeceğim ama yeni doğan kardeşinden dolayı gönderdiğimi düşünür diye göndermedim.bu konuda çalışan annelerin neler yaptığını merak ediyorum..fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..

Merhaba. Benim de 4 yasinda bir kizim var,ama yalniz digil, cunki 3 yasinda da bir oglum var.Ikisi bir-biriyle gun boyunca guzelce oynuyorlar,cok guzel vakit geciriyorlar.Henuz bazi nedenlerden dolayi krese gondermedim,ama mart ayindan itibaren krese gondermeyi dusunuyorum.Ama o zaman da oglum yalniz kalir diye dusunuyorum.Onu da krese gonderirdim,ama malesef tuvalet egitimi sorunumuz var,bir turlu tuvalet egitimini veremiyorum malesef...Kizim kresde oldugu zaman oglumla daha cok vakit gecirmeye calisacagim ki, kendisini yalniz hissetmesin.Size de tavsiyem kizinizi krese gondermeniz,asla "yeni bebeginiz oldu diye gonderdiyinizi dusunecegini" dusunmeyin.Aksine,onu krese heveslendirin,kendisi istesin krese gitmeyi.Ben kizima bir kac aydir kresi anlatiyorum,basta gitmem,istemiyorum falan derdi,simdi istiyorum,beni krese gotur,sende git eve,ben arkadaslarla yalniz oynarim,aksamda gelip alirsin diyor.

bulundugunuz yerde cocuk parki yok mu veyahut oyun gruplari ? bence cocugu okula göndermemekle hata etmissiniz, benim oglum 3 yasinda krese gidiyor. dusundugunuz durum calisan anne oldugunuz icin gecerli olmazdi cünkü zaten gündüzleri evde degilsiniz ki cocuk kendisini dislanmis hissetsin. birde bakiciniz uzmansa gün boyu oyunlar oynayabilir seneye ve havalar isinana kadar idare edersiniz.

ben öğretmenim.elbette ki bir şeyler biliyorum.ancak konu çocuk psikolojisi ise araştırmadan edemiyorum.sorun şu ki 4 yaşındaki kızım site içinde çok yalnız,birkaç anne-kız/erkek arkadaşımız var, haftada 1 görüştüğümüz için yeterli gelmiyor.sitedeki büyüklü küçüklü tüm çocuklar okula gidiyor hepsi öğlenci,akşam evde oluyor.okumuş/çalışan çok az anne olduğu için ortk noktalı yaşamlarımız da olmuyor maalesef.çocukların okul çağının öncesinde sosyal ortamlarda büyümesinin zeka ve öğrenmeye büyük etki yaptığını biliyorum.keşke bu yılın başında okula gönderseydim diyeceğim ama yeni doğan kardeşinden dolayı gönderdiğimi düşünür diye göndermedim.bu konuda çalışan annelerin neler yaptığını merak ediyorum..fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..

merhaba canım, bu forumdaki ilk günüm burası çok güzel ve faydalı biryer, dayanışma da çok hoş, bu yüzden yazmak istedim. böyle bir durum için çocuğu psikoloğa götürmek yararlı olabilir. ablamın kızı bir sanat vakfına yazıldı ve vakfın psikoloğuna gidiyor. çok iyiymiş, istersen ondan numarasını alabilirim ayrıntıları da öğrenirim, ama izmirde bu yer canım siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum

jale ve diğer arkadaşlara yanıtlar için çk tşk ediyorum.jale hanım, ben doğudayım ama yaza aydına tayin isteyeceğizinş.o zaman götürebilirim sanki.izmir aydın ası 2 saatti değil mi:)) sevgiler herkese... bu arada kızım cimnastiğe gdiiyor haftada 1 gün yeterli gelmiyor ama,okul ve kreş hariş haricinde sevdiği tek yer.

Mrb canim çocuğunun bi bakiciya ablaya değil, arkadas cevresine ihtiyaci var.. biz anne babalar cocuga belli bir yere kadar egitim verebilirz ama cocuklar arkadas ortamindan daha fazla seyler kapabilirler. Ben calisan anne değilim fakat yine de krese gonderdim bu yıl. Icine kapanik, buyuk küçük herkesten korkan cekinen, pasif kızım. Bu 1 yıl icerisinde sokakta gördükleri ile konuşuyor. Kendini savunabiliyo.. butun bunlae beni cok mutlu ediyo üstelik. Tavsiyem kreş veya anasınıfi. Benim kiz 3,5 yasinda ustelik

Back
X