.
ayy aynisi dun benim kizimada oldu

saklambac oynuyodu cocuklar iclerine girmeye calisti kendinden en fazla 1 yas buyuk olan cocuk sen kucuksun oynayamazsin dedi once aglamakli olup bana kostu.
neden susup yanima geliyosun seni ilgilendirmez benim ne oynayacagim desene dedim
kosa kosa gitti soyledi
su korona doneminde zaten cok fazla cocukla muhattap etmiyorum ama ne yalan soyleyim benimde icime oturdu sen oynayamazsin dedigi ama kendisi halletsin istedim bende.
kucuk cocuklarin hepsi ayni tepkiyi veriyor demek ki.
arkalarina donup kosa kosa bize geliyorlar.
Küçükken komşu kızı ve ablam dışlardı beni, oyunlarını bozuyormuşum diye. Odanın kapısını kilitler almazlar, kapının önünde canhiraş ağlardım "bende gelicem" diye. Annem "ne işin var büyüklerin yanında" diye bana verirdi ayarı.

Ama ablam komşu kızı yokken benimle çok güzel oynardı, taşınsınlar diye ellerimi açıp dua ettiğimi bilirim.
Bence konu çok uzadı, konu sahibi ön yargılı olduğunuz ve ben merkezci olduğunuz detaylar var. Mesela;
Çocukların belli yaşa kadar büyükler gibi muhakeme yeteneği yoktur, bir büyük olarak uyarmanız onu korkutmaktır,
Herkesin evladı kendine kıymetlidir,
Evlat sevgisi hamileliğin zorluğuna kolaylığına göre değişmez
İnsanların samimiyeti memleketine göre değişmez
Meslekleri insanların belli konularda daha çok fikir sahibi yapar, çoğunluğa göre daha doğru davranmaları beklenir
vs vs
Siz bu konularda bu kadar dik yazdığınız için tepki çektiniz, sonradan sevgi kelebeği olmanın anlamı yok. Öz eleştiri yapmak, acaba demek her daim yeni bir şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek demektir ve güzel bir şeydir.
Ayrıca
1Sen
forumlarda bazen tanıdık üye kayırılmasına şahit olmuşluğum vardır. Ama bu forum onlardan değil bence, hırsızın hiç mi suçu yok? Birbirlerini tanıyan üyeler eleştirileri kabul edebiliyorlar çoğu zaman, çünkü mizaçları hakkında az çok fikir sahibiler. Mesela hatırlarım
Idrakyollariiltihabi
nın bir forumunda ciddi eleştiriler almıştı ama cevapları da aynı ciddiyette ve olgunluktaydı. Hatta bazı eleştirilerde nasıl bu kadar sakin cevaplayabildi demiştim. Bir konuda çoğunluk aynı şeyi yazıyorsa en azından "acaba mı" diye kendimize dönüp sormamız lazım diye düşünüyorum.