Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Carpitmayin,sizinde kizlarinzii bigün akranlari itip dusuuruse uzerine bagirirsa oylece izleyin olurmu?
Yoo. Kızımı alıp gidiyorum. Eğer varsa çocukların annesiyle muhatap oluyorum çocuklarla değil.
Ki olayı çarpıtan sizsiniz. Kızınız düşmemiş, bir çocuğa yapışmış. Sizin müdahale etmeniz gerekirken etmemişsiniz. Çocuk da bunalmış itmiş. Kızınızla oynamadı diye bir de hesap sormuşsunuz ve korkutup kaçırmışsınız çocuğu. Sonradan kızınızla oynasın diye küçük çocuğa rüşvet olarak tost vermişsiniz. Çünkü kızınız tek prenses.

Eğitim sistemimiz işte bu yüzden düzelmiyor.

Çocuğa kızmadım,kızmak ile uyarmak ayrı şeyler.Neden itiyosun dedim,itmeseydi eger gelmezdim yanına,annesi ortada yoktu,o ayrı bi konu keşke annesi olsaydi direk ona giderdim emin olun.
Daha öncede yazdım,sonrasında kızı yanıma çagirdim,kizima tost yapmiştim beraber yedirdim.
Küçücuk çocuğa bagiracak halim yok.bağirdigimi nerden çikardiniz.
Birde şu var,duygusal anlarımda yazdigim bi iki paylaşımla beni hassas anne ilan etmişsiniz.
kızıma yeri gelir sesimi yükseltirim,yeri gelir uyaririm.
hatta o olaydan sonra bi arkadaşinin bisikletini almak istedi,arkadaşı vermek istemedi ben kizini uyardim,annecim istemiyor o bizim degil diye mudahale ettim.
Kizim yaşına göre gelisimi iyi.
şimarik bir çocuk hiç değil,inanin çevrem hep der kizina çok sey katmişsin helal olsun diye.
bencil bir anne değilim.
eger ayni hareketi kizim yapsaydı onuda uyarirdim bundan emin olun
Konuya yazdığınız ilk mesajdan hiç böyle anlaşılmıyor. Ayrıca ne başkasının çocuğuna hesap sorun ne de tost yedirin. Devir kötü.

Yoo. Kızımı alıp gidiyorum. Eğer varsa çocukların annesiyle muhatap oluyorum çocuklarla değil.
Ki olayı çarpıtan sizsiniz. Kızınız düşmemiş, bir çocuğa yapışmış. Sizin müdahale etmeniz gerekirken etmemişsiniz. Çocuk da bunalmış itmiş. Kızınızla oynamadı diye bir de hesap sormuşsunuz ve korkutup kaçırmışsınız çocuğu. Sonradan kızınızla oynasın diye küçük çocuğa rüşvet olarak tost vermişsiniz. Çünkü kızınız tek prenses.

Konu sahibinin kızı büyüyünce kendi de ufak çocuklar böyle oynamak için sürekli peşinde gezse bu sefer de kendisi diyecek ki, küçük çocukken ben hep kızımın yanındaydım yfak çocuğu olanlar neden bu kadar rahat bırakıyor🙂

Kızımın okulundan sınıf arkadaşının annesi bir veli cep telefonumu bulmuş , whatsapp' dan yazdı. X hanım kızınız kızımla oynamıyormuş, lütfen benden uzak dur diyormuş. Kızım gece rüya görüyor a benimle oynasın diyor. Akşam eve gelip a benimle oynamıyor diyor, kızınızla konuşur musunuz lütfen oynasın gereksiz büyüdü bu mesele dedi. O kadar şaşırdım ki kızıma sordum canım onunla oynamak istemiyor kafası çalışmıyor geç anlıyor hiçbir şeyi anlamıyor dedi. Ona bunu söyledin mi dedim yok söylemedim üzülür seninle oynamak istemiyorum dedim , dedi. Mutlu oldum. Anneye geri döndüm oynamayacak bunu uygun bir dille kızınıza anlatın , yapabileceğim bir şey yok dedim. Allah 'ım kadın bütün yıl uğraştı. a bize gelsin a doğum günü partimize gelsin a ya hediye aldık. Sadece 5 yaşındalardı o zaman. Sözün özü bu tip anne - babalar çok çocuklarımız onlar için birer kukla onların çocuklarını eğlendirmek zorundalar. Kızım hep yaşıtlarından büyüklerle oynamak ister onlar da bazen uygun görür bazen görmez. Bir defa bile incinmedi ağlamadı küsmedi, çünkü parka gittiğimiz ilk günden beri izah ediyorum karşı tarafında haklarını. Bu hamilelikle duygusallıkla falan alakalı değil düpedüz bencillik.

Siz varya çok tehkikelisiniz.Bir hemcinsine bu şekilde ithamlarda bulununca rahatladiniz mi? Günlük stresinizi attinizmi???
tost olayindan sonra kalktik biz,ne rusveti? nasil sinsi dusunuyorsunuz..
demekki gercek hayattada boylesiniz.
Olay sizin anlmak istediginiz gibi olmadi.
neyse uzatmayacagim.insallah sizin yetistirdiginiz cocuklarinizla kizim ilerde hic bi araya gelmez

Began bugün tam benim dilimden konuşuyorsun.

İki yaşında oğlum parkta oynarken kendinden muhtemelen 2 yaş kaswr büyük bir çocuk iki defa müdahale etti, beraber de oynamıyorlardi, ikincisinde düşünce etrafa bakındım, annesine seslenince kadına söyledim arkası dönük olduğu için görmedi muhtemelen. Oğlunu uyardı, yine benim oğlumun yanına gelince çocuğunu alıp gitti onlar gitmeseydi ben gidecektim. Annesi parkta olmasaydı ilk seferde giderdim parktan.

Sizin olayınizda da tüm gün gözden gitmeyecek birşey yok. Diğer çocuğu uyarmaniz hata ki zaten beraber oynama gibi birşey yok anlamadığım kadarıyla kızınız diger çocuğu peşindeymiş. Kızınız düşmemiş,zarar görmemiş, ben ittiğin çocuğun annesiyim diyerek 5 yaşındaki çocuğu uyarmaniz doğru değil ne kadar kabul etmezseniz de.

Kızımın okulundan sınıf arkadaşının annesi bir veli cep telefonumu bulmuş , whatsapp' dan yazdı. X hanım kızınız kızımla oynamıyormuş, lütfen benden uzak dur diyormuş. Kızım gece rüya görüyor a benimle oynasın diyor. Akşam eve gelip a benimle oynamıyor diyor, kızınızla konuşur musunuz lütfen oynasın gereksiz büyüdü bu mesele dedi. O kadar şaşırdım ki kızıma sordum canım onunla oynamak istemiyor kafası çalışmıyor geç anlıyor hiçbir şeyi anlamıyor dedi. Ona bunu söyledin mi dedim yok söylemedim üzülür seninle oynamak istemiyorum dedim , dedi. Mutlu oldum. Anneye geri döndüm oynamayacak bunu uygun bir dille kızınıza anlatın , yapabileceğim bir şey yok dedim. Allah 'ım kadın bütün yıl uğraştı. a bize gelsin a doğum günü partimize gelsin a ya hediye aldık. Sadece 5 yaşındalardı o zaman. Sözün özü bu tip anne - babalar çok çocuklarımız onlar için birer kukla onların çocuklarını eğlendirmek zorundalar. Kızım hep yaşıtlarından büyüklerle oynamak ister onlar da bazen uygun görür bazen görmez. Bir defa bile incinmedi ağlamadı küsmedi, çünkü parka gittiğimiz ilk günden beri izah ediyorum karşı tarafında haklarını. Bu hamilelikle duygusallıkla falan alakalı değil düpedüz bencillik.
Bu da mı oldu ya? 🤦‍♀️

Benim de samimi bir arkadaşımın yedi yaşında oğlu var benim ki de 3,5yaşında. Bazen buluşuyoruz, arkadaşın oğlu akran bulamazsa bizim gariple oynuyor. O gün benimki sevinçten yere göğe sığamıyor. Oldu da parkta akran buldu, bizim oğlanı direkt dışlıyorlar tanii😄 Ben bir gün bile kardeşi de alın bakayım yazık o daha küçük demedim. Hayatta bunlar var ve olacak. Gelişimi için bu durumlar da gerekli.
Bizim gariban da çözmüş tabii olayı artık onlarla buluşcaksak parksız yerlerde olsun diyor😂😂 arkadaşı kendine kalsın diye😂😂

Amin. konunuzu okur okumaz ilk düşündüğüm bu oldu.
Size yazmadim? siz neden savunma safina geçtiniz?
Ben kizimi prenses olarak yetiştirmiyorum.
Duygusallıgimj içimde yaşiyorum.
Cevremde herkes sen bu çocugu ne güzel yetistirmişsin der.
özur dilemesini bilir,biri dustumu kalkip yardim eder,herseyini paylasir..daha kimseyi ittirdigini görmedim.
Anne baba cocuga ne katiyorsa çocukta gelip onu uyguluyor akranlarina.
demekki sizde öyle bi annesiniz?

Benim de samimi bir arkadaşımın yedi yaşında oğlu var benim ki de 3,5yaşında. Bazen buluşuyoruz, arkadaşın oğlu akran bulamazsa bizim gariple oynuyor. O gün benimki sevinçten yere göğe sığamıyor. Oldu da parkta akran buldu, bizim oğlanı direkt dışlıyorlar tanii😄 Ben bir gün bile kardeşi de alın bakayım yazık o daha küçük demedim. Hayatta bunlar var ve olacak. Gelişimi için bu durumlar da gerekli.
Bizim gariban da çözmüş tabii olayı artık onlarla buluşcaksak parksız yerlerde olsun diyor😂😂 arkadaşı kendine kalsın diye😂😂
Ay yavrum ya 😍

öyle bir tanıdık vardı. Çocuğun çocuğumla oynamıyor diye sürekli darlıyordu kadını. O da eltisi olduğu için sert çıkamıyordu ama çok bunalmıştı. Benim çocuğum bakıcı değil istemiyor kaç kere söyledim anlamıyor diyordu

Siz varya çok tehkikelisiniz.Bir hemcinsine bu şekilde ithamlarda bulununca rahatladiniz mi? Günlük stresinizi attinizmi???
tost olayindan sonra kalktik biz,ne rusveti? nasil sinsi dusunuyorsunuz..
demekki gercek hayattada boylesiniz.
Olay sizin anlmak istediginiz gibi olmadi.
neyse uzatmayacagim.insallah sizin yetistirdiginiz cocuklarinizla kizim ilerde hic bi araya gelmez
:KK70::KK70::KK70::KK70:

Tamam öğretmen(!) hanım.

Öğrenecek tabi ama annesi olarak beninde onun için endişelenmem normal.
akranı onu itti bagırdı başkasının yanında.oda herşeyi anlıyor.muhtemelen incindigi için ortamdan kaçti.
bu onun gelişimine ilerde etki edecek belkide

Çok olumsuz etkisi olmaz endişe etme. Benzer şeyleri hemen hemen tüm anneler yaşıyor. Benim oğlum da aynısını komşu kızında yaşıyor mesela. Kız sürekli oğlumu dışlama, tüm ilgiyi üzerine çekme peşinde. Benim oğlum 3 yaşında, kendisi 6. Devamlı oğluma bağırıyor (bir yandan da sırıta sırıta annesini kontrol ediyor, yaptığının yanlış olduğunu biliyor çünkü), yanından geçerken mutlaka itekliyor. Her gördüğümde uyarıyorum, oğlumun ondan küçük olduğunu ve yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum. Ama anlayana 🤷🏼‍♀️ Annesinin müdahale etmesi gereken yer aslında..

Bu tarz olaylar beni de üzüyor ama yapabileceğim en iyi şey oğlumu o kızdan uzak tutmak. Çünkü mutlaka oğluma fiziksel zarar verecek şekilde yapıyor ne yapacaksa.

Kediler bile yavrularını az büyümeye başladıktan sonra dövmeye başlıyor ki dışarıdaki hayata uyum sağlayabilsin, kendini koruyabilsin.demem o ki tüm çocuklar Böyle büyüyor. O yüzden endişelenme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X