Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım, 6 yaşında kızım var . Karşısına çıkıp senin oynamak istemediğin çocuğun annesiyim ben , neden oynamıyorsun benim çocuğumla diyemezsiniz kimsenin çocuğuna . Bu azarlamaktır hesap sormaktır , lütfen anlayın artık kimse sizin çocuğunuzla oynamak zorunda değil. Bakın bir arkadaş yazdı . Büyükler 3,5 yaşındaki oğlumla oynuyor ama kendi yaşıtları gelince oğlumu istemiyorlar diye. Düzen bu yeni bir konu değil, şimdi ben sizinle çok arkadaş olmak istiyorum. Eşinize gidip ağlayayım mı ya da size hesap mı sorayım beni neden istemiyorsunuz diye ? platonik aşık olunca falan ne yaptınız siz? hayatta işler hep istediğiniz gibi mi gitti ? hala birbirimizi anlayamıyor olmamıza inanamıyorum.
Bu mantıkla bakarsak o zaman biri de konu sahibinin kızını uyardığı zaman oldukça anlayışlı olması gerekiyor.

bakin dava açacagim kişiyi uyardim,surekli meslegimle anneligimk assagalayip alay konusu yapti.kişkirtti anliyormusunuz.
ben sadece okulda ogretmenim.mukemmel bir anne olmak gibi cabamda yok.
elbet hatalarim oluyor ki buraya hep yazıyorum.
Ben haksiz oldugumu hic dusunmuyorum.
etki tepki meselesi.
ben davami acacagim.hakliya haksiza artik mahkeme karar verir
Ciddi misiniz?
Bir üyeyle münakaşa yaşadınız diye yargıya mı taşıyacaksınız konuyu?
Sırf bu sebepten bir sürü insanın emeğini boş yere mi kullanacaksınız?

Ban sistemi var yahu, moderatörler haklıysanız üyeyi banlıyor zaten.
Bu kadar mı içselleştiriyorsunuz her şeyi?

Bu mantıkla bakarsak o zaman biri de konu sahibinin kızını uyardığı zaman oldukça anlayışlı olması gerekiyor.
Bunuda yaşadim.
Kizima dogru oldugu surece herkes uyarabilir.hiç oyle takintilarim yok.
böyle böyle buyuyecek.
yanlisi dogruyu bilecek.
bende kucukken komsu teyzeler parktaki teyzeler tarafindan uyarildim.
hic psikolojim bozulmadi bu yuzden

gece geç saatti aslinda yazacaktim ama bambaska bir bakis acisiydi sizinkisi.
ben anne olamayan birinin yaninda cok hassasim cok farkliyim.
bu platformda bunu kestiremedigimiz icin ise yaziyoruz haliyle.
kimseyi uzmek niyetinde degilim.
rabbim en kisa zamanda bu duyguyu tattirsin sizede
amin. bu benimle ilgili bir mesele. herkes doyuncaya kadar anneligini yasayacak, burada derdini paylasacak, cogu zaman cocuk egitimiyle ilgili fikir vermisimdir vs..

cocugu olan cok fazla arkadasim var. sadece bir tanesinin hassasiyeti beni rahatsiz ediyor. sizinki de ona benzerdi. ki gebe oldugunuz icin hormonlarin sizi hassaslastirdigini da yazdim. yoksa ben anne degilim diye kimsenin anneligini yasamasini kisitlayacak degilim.

genele soylemek istedigim sey su; anne olmak sizin tek vasfiniz degil. sizi annelik vasfi var etmedi. anne olmayan kadin da kiymetli. tek sizin cocugunuz degerliymis gibi davranmayin. Allah imtihan eder fazla uzerine dusulen seylerden.

Bunuda yaşadim.
böyle böyle buyuyecek.
yanlisi dogruyu bilecek.
Kime göre yanlış, kime göre doğru?
Mesele tam da bu ya, sizin doğrunuz o uyardığınız çocuğun annesinin doğrusu olmayabilir.
Aklınıza geldi mi hiç?

ya bırde dava acıcam sızınle mesajda ayrıntıları gorusucez ne demek oluyor onu anlamadım ?
sız sıkayetınızı edersınız su goruyorsanız hos hepimiz astıgmat olduk heralde goremedık sıze hakaret de neyse yetkılıler kazenden uyenın bılgısını ıster falan bu ısler boyle yurur
ben sana nasıl dava acacagımın ayrıntıları dıye mı uyeye mesaj atacaksınız :)
Canım lütfen adını soyadını, TC kimliğini ve adresini yazar mısın sana dava açıcam da

Bunuda yaşadim.
böyle böyle buyuyecek.
yanlisi dogruyu bilecek.
Asıl izin vermemeniz gereken bu aslında.
Çünkü herkes kendi doğrusuna göre yaşar. Yanlış doğru tek değil ki.
Sakın ola kimsenin çocuğunuzu uyarmasına izin vermeyin. Asıl bu onu çekingen, pısırık ve beğenilme kaygısı yaşayan bir bireye çevirir. Üstelik yetişkinlerin her hareketini doğru kabul eder ve kendini savunamaz.
Annesi, babası ve öğretmeni dışında kimse çocuğunuzu uyarmamalı. Uyarmak gerekiyorsa anne, baba ya da öğretmene gidilir.

Yani konu sahibinin kızı parktaki tüm çocukların isteklerini yapmak zorunda ? M ManzaramDeniz öyle mi arkadaşım ? bunu kabul ediyor musunuz ? sizin çocuk tüm çocuklarla mecbur oynayacak özellikle de ufaklarla onların gönlünü edecek istemese de zorla oynayacak. size çok iyi çocuk yetiştirdiğinizi söylüyormuş ya arkadaşlarınız , işte o çocuk topluma karıştığında çıkıyor ortaya, herkesin her istediğini yapan esnek , duruşu , görüşü olmayan büyüklerin robotu çocuklar ideal çocuk değil. en azından benim ki öyle değil böyle yetiştirdim bilerek , biri bunun için azarlasa kaplan gibi atlarım üstüne.

3,5 yaşında kızım var. Benzer durumu yaşıyoruz ara ara. Cevap olarak başka arkadaşı var, herkes herkesle oynamak zorunda değil vs kullanıyorum. Ben de kızıma oynamak istemediği arkadaşı varsa söyleyip oynamamasını söylüyorum. Ne bileyim oyuncaklarını, yemeğini vs paylaşmak zorunda da bırakmam ben. Paylaşmak ok güzel ama onu mutlu etmeyecekse paylaşmasın, bu durumda milletin eşyasına oyuncağına da konmuyor.
Bazen kızım arkadaşını şikayet etmek için anne söyle otları yolmasın vs diyor, diyorum ki ben senin annenim arkadaşını uyaramam seni de başkasının annesi uyaramaz.

Bence birey gibi yetiştirmelisiniz. Kızım 5 yaşındaki arkadaşları ile gayet akran diyalogu içerisinde. Karışmayı doğru bulmuyorum.

Yani konu sahibinin kızı parktaki tüm çocukların isteklerini yapmak zorunda ? M ManzaramDeniz öyle mi arkadaşım ? bunu kabul ediyor musunuz ? sizin çocuk tüm çocuklarla mecbur oynayacak özellikle de ufaklarla onların gönlünü edecek istemese de zorla oynayacak. size çok iyi çocuk yetiştirdiğinizi söylüyormuş ya arkadaşlarınız , işte o çocuk topluma karıştığında çıkıyor ortaya, herkesin her istediğini yapan esnek , duruşu , görüşü olmayan büyüklerin robotu çocuklar ideal çocuk değil. en azından benim ki öyle değil böyle yetiştirdim bilerek , biri bunun için azarlasa kaplan gibi atlarım üstüne.
Kendi kizi yaşça kucuk cocukla oynamak istemediğinde cocugun annesi gelip niye oynamiyorsun diye hesap sorsa konu sahibinin burada neler yazacağını düşünebiliyor musunuz?

Kızınız elbet hayal kırıklığı yaşayacak. Sizin öğretmeniz gereken bunu yaşamaktan kaçınması gerektiği değil, hayal kırıklığıyla nasıl baş edebileceği. Ebeveynlik asıl o konuda önemlidir

Bunuda yaşadim.
böyle böyle buyuyecek.
yanlisi dogruyu bilecek.
Belki de bu nedenle çocuğunuza karşı aşırı korumacısınızdır. Zira sizi büyüklerin şerrinden koruyan olmamış.
Benim annem de parka gitt mi oğlumla herkesim çocuğunu uyarırdı. Hep uyardım. Uyara uyara bitirdim. Kimse kimsenin çocuğunu uyaramaz, terbiye veremez, akıl veremez.

Bunuda yaşadim.
böyle böyle buyuyecek.
yanlisi dogruyu bilecek.
Benim bakış açım bu değil mesela. Küçükken beni de uyarmaya çalışan olurdu bacak kadar boyumla canlarına okurdum. Çünkü istila edildiğimi hissederdim ve bu durumdan da hoşlanmazdım. Annem babam da yanımda yoktu ve ben hakkımı sonuna kadar savunurdum. Kızımı da öyle yetiştiriyorum. Ben her zaman onun yanında olamayabilirim ama hakkını herkese karşı korumasını bilecek yaşından çok büyük olanlara karşı bile. Evet o kızın annesi yanında olup onu uyarmalıydı ama o uyarmalıydı. Siz ne kadar sakin konuştum deseniz de o çocuk korkar çünkü siz yabancısınız. Kaldı ki sizin kızınız peşinde dolaşmış. Sizin olayı farkedip kızınızı oradan uzaklaştırmanız gerekirdi. Çünkü evet sizin çoçuğunuzun hakları var ama karşı tarafında var.

Geçen sene sitenin çocuk havuzundayız.
Çocuklar yüzüp oyuncakları yüzdürüyor analar da dereye inmiş gibi küçük havuza çömmüş onlara göZ kulak oluyoruz.
Havuza su tabancasıyla bir çocuk girdi.
Bizim gibi çömen annesi yok.
Piiiiyuvv Piyuuvv ana bacı, dere tepe hepimizi suladı.
Elinde telefonu olan var, üst kısmında bikinisi olmayan var, ya da en basitinden ıslanmamak, kulağına su fışkırtılmamasını isteyen insanlar var.

Sürekli "aman dur yapma" deyip ilgisini başka şeylere çekmeye çalışsak da yok suladı Allah suladı. O sırada çocuklardan birisi "Seninle oynamayacağız artık sen ne yaramazsın" deyince 5 m ileride elinde telefonuyla çardakta oturan annesi kaplan gibi havuza atladı. "O da çocuk ama ne yapayım eve mi kitleyeyim, eğlenecek tabii, öyle dışlayamazsınız, sakın duymayayım bir daha, hepiniz arkadaşsınız, onun kalbini kırdınız" falan.

Sonraki yarım saatte kadın telefonu ile çardakta keyfine devam etti , herkes çocuğa "yapma etme" dedi , en son hepimiz çocuklarımızı alıp eve gittik.

Sorsalar o kadının oğlu nasıl incinmiştir nasıl küçük kalbi kırılmıştır.

Konu sahibini tenzih ediyorum ama böyle umursamaz, bencil ve sadece dünyanın kendi çocuklarının etrafında döndüğünü sanan annelerin çocuklarından ve işaret parmağı havada kendi çocuğunA bakmadan elin 9 ay karnında taşıdığına ders bildirenlere tahammül edemiyorum/ etmiyorum.

Konu sahibini gereksiz hassas buluyorum ve kendi kızının hesabını sormak için bir başka annenin çocuğunun peşinden gitmesini şımarıklık ve hadsizlik olarak görüyorum. Kimse sizin kıymetli çocuklarınizla oynamak zorunda değil tekrar ediyorum anaa öğretmenliğine laf söylemeyi bi türlü anlamıyorum. Bu forumda bi öğretmen düşmanlığı mı var anlamadım. Bu yorumları yapanlar acaba öğretmen olmak isteyip de olamamış insanlar olabilir mi? Her olay da öğretmenlik öğretmenler.. hatta biri bi konuda çocuğumun sizin gibi bi öğretmeni olsun istemem bile demişti. Yahu bu kadar kıskanıyorsanız sınava girin çalışın öğretmen olmak için çaba verin nedir bu kıskançlık. Bu arada öğretmen değilim onu da kimse sormadan sölemiş olayım ;)

Bunuda yaşadim.
böyle böyle buyuyecek.
yanlisi dogruyu bilecek.
bozulmuş arkadaşım, sen de aynı şeyi yapmaya devam ediyorsun. Doğru olan bu değil bu kadar kişi yazıyor hiç aksini düşünmeye çalıştın mı ? Kimse bizi öyle kafasına göre azarlayamaz,kimsenin buna hakkı yok.Kendine de yaptırma , çocuğuna da yaptırma , başkasına da yapma lütfen. Kızacaksın ama öğrencilerine lütfen lütfen yalvarırım yapma.

Benim bakış açım bu değil mesela. Küçükken beni de uyarmaya çalışan olurdu bacak kadar boyumla canlarına okurdum. Çünkü istila edildiğimi hissederdim ve bu durumdan da hoşlanmazdım. Annem babam da yanımda yoktu ve ben hakkımı sonuna kadar savunurdum. Kızımı da öyle yetiştiriyorum. Ben her zaman onun yanında olamayabilirim ama hakkını herkese karşı korumasını bilecek yaşından çok büyük olanlara karşı bile. Evet o kızın annesi yanında olup onu uyarmalıydı ama o uyarmalıydı. Siz ne kadar sakin konuştum deseniz de o çocuk korkar çünkü siz yabancısınız. Kaldı ki sizin kızınız peşinde dolaşmış. Sizin olayı farkedip kızınızı oradan uzaklaştırmanız gerekirdi. Çünkü evet sizin çoçuğunuzun hakları var ama karşı tarafında var.
Aynen öyle.
Annem terbiyesiz yetiştirdiğimi düşünür hep. Söylerim de büyük diye senden üstün değil. Daha çok saygıyı da hak etmiyor. istemediğin bir şeyi kimse yaptıramaz. Büyükler de dahil diyorum. Bu nedenle de uyaram büyüklere de cevap verir oğlum. Ben memnunum açıkçası. Eskidenmiş o, herkes herkeisn çocuğuna terbiye dağıtıyormuş. Geçecekler o zaman bitti

oda olabilir.kızıma çok düşkünüm ondanda olabilir.
birde bu tarz şeyler onun gelişimine etki eder diye telaşlanıyorum
Herkes çocuğuna çok düşkün. karşıdaki 5 yaşında çocuk. Kendi çocuklarımız kadar başkalarının çocuklarını da inciltmemeyi düşünürsek hayat daha yaşanılası olur

En haz etmediğim insan tipi eleştiriye kapalı olan yerli yersiz her şeye bir cevabı olanlar.. 19 sayfa yorum var konu bambaşka yazılanlar bambaşka. Çünkü uzuyor konu anlamak istemiyor insanlar. Neyse beyhude çaba geldim bunu yazdım şimdi de gidiyorum 😄

Aynen öyle.
Annem terbiyesiz yetiştirdiğimi düşünür hep. Söylerim de büyük diye senden üstün değil. Daha çok saygıyı da hak etmiyor. istemediğin bir şeyi kimse yaptıramaz. Büyükler de dahil diyorum. Bu nedenle de uyaram büyüklere de cevap verir oğlum. Ben memnunum açıkçası. Eskidenmiş o, herkes herkeisn çocuğuna terbiye dağıtıyormuş. Geçecekler o zaman bitti
Aynen öyle. Benimki daha 20 aylık ama benimki de biri onun eşyasını izinsiz almaya çalışsa kıyameti koparır ama başka arkadaşı da ona oyuncağını vermezse de tepki vermez. Yada birisi izinsiz kucağına almaya çalışsa tırmalar, bağırır. Tepkisini verir yani. Öyle de olsun. Saygı sınırlarını aşmadan cevabını versin. Versin ki herkes ayağını denk alsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X