Kızımın zeki olmasını iyi yetişmesini istiyorum

Zeka doğuştan gelir biz çocukları daha zeki yapamayız
Elbette ilgilenmek çok çok fark açar hiç ilgilenilmeyen birine göre ama yine de iş çocukta biter
Vatanına milletine faydalı insan olsun mutlu olacağı bir iş yapsın da gerisi halledilir
Simdi cocuklar kresten basliyor kiyaslanmaya bireysel farkı unutuyoruz maalesef

Oh be bunun farkında olan tek ben değilmişim demek ki.. o yüzden konusahibinin konularına cevap vermek istemiyorum artık..
Üşenmedim saydım tam 32 tane konu açmış. Toplam mesaj sayısı ise 215. Yani tüm mesajları kendi konularına bile yazmış olsa konu başına 7 mesaj oluyor ki bu üyenin konuları popüler oluyor nedense. Yanıtlanıyor da yani.
Anlamadım amaç ne?

Kamu yoklaması

He bir de şunu söyleyeyim benim kardeşim çok zekidir il ilçe dereceleri fen lisesi mezuniyeti fakat sonra bunu devam ettirmedi maalesef önemli olan istikrar

Sayfalarca okudum ama yine yine yine bu hanım kimseye cevap verip bir fikir alışverişi yapmamış . Sadece yazmış içindeki sıkıntıyı dökmüş gitmiş bir hanıma eşi yüzünden yazmış o kadar . Bu hanıma yazmaya değmez.

Evet mutsuz değiliz ama belki fen lisesi değil ama.iyi bir Anadolu lisesi kazanabilecek kapasitedeydi o yüzden dedim

Yeğenim nerdeyse doğduğu andan itibaren çizgi film reklam falan izledi. Anne babası işleri yoğun insanlar olduklarından minnoşumla ilgilenemediler. Çocuğun beyni küçüldü dedik algılaması zayıflayacak dedi sosyal becerileri körelecek dedik dinlemediler. Gerçi dinlediler de vakitleri yoktu. Anaokulundaki öğretmeni bu çocuk değişik buna bir zeka testi yaptırın deyince altı yaşındaydı sanırım bir merkeze götürdüler zeka testi yaptırmak için. Dahi çıktı Zeka başka birşeymiş böylece de görmüş oldum.

Çok haklısınız benim oğlumda matematiği sevmiyodu ben başka şeylerle uğraşmak istiyorum dedi matematik istemiyorum dedi ama ben çok küçük fikri değişir diye endişe ettim

Evet mutsuz değiliz ama belki fen lisesi değil ama.iyi bir Anadolu lisesi kazanabilecek kapasitedeydi o yüzden dedim
Mutsuz bi mühendis olmasındansa işini severek yapan bi aşçı olması çocuğunuz için her zaöan daha iyidir
Merak etmeyin

Allah sağlık sıhhat versin benimde 3 yaşında kızım var doğdu doğalı ilgileniyorum resim, matematik, ingilizce..... Seylelere ufaktan başladım. Kardeşi gelince depresyona girecem kız boş kaldı diye sürekli salak olacak gözüyle vaktim çizgi film başındayken. Çünkü bebek gelene dek TV gormemisti ki Bir gün uzulurken hiç eğitim fikirlerini begenmedigim annem bir laf etti "Amaaannn sende bu doğuda ki çocuklar, çoban çocuklar tıp kazanıyor nasıl oluyor, sanki anaları onlara etkinlik mi yapmış." Anaaa kafama sanki elma düştü emeeeeennnn,vallaha ya haklı dedim kendime saldım şimdi kızım gayet iyi o etkinlik diye yalvarıyor zeka kartlarını arıyor. Üstüne düştüğümde böyle değildi eşek sipasi

Örnek olun.

Ay tabi ya. Hamile olunca her sabah avakado salatası yiyor şimdikiler. Babaannem tarlada babamı ağacın altına koyar güneşin alnında akşama kadar çalışıp kuru ekmek domates yermiş. Vitamin falan hak getire. Babam üç kez sınıf atlatılmış üniversiteyi birincilikle bitirmiş bir matematikçi. Tabi ki yapılan etkinlikler pek kıymetli ama azıcık suyu çıktı sanki günümüzde.

Ay helal olsun doktora. Çok doğru demiş. Beyin gelişimi için sevgi cok önemli. İhmal edilen uyaran yoksunu beyinlerle sevgi goren ihtiyacı zamanında karsilanan cocuklarin beyin gelişimi farklı. Bol bol sevin ilgisi olan alanlarda destekleyin. Sırf adı sunu yapiyor olsun diye çocuğun istemediği kurslara yollamayin.

Aynen katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…