- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Üşenmedim saydım tam 32 tane konu açmış. Toplam mesaj sayısı ise 215. Yani tüm mesajları kendi konularına bile yazmış olsa konu başına 7 mesaj oluyor ki bu üyenin konuları popüler oluyor nedense. Yanıtlanıyor da yani.Oh be bunun farkında olan tek ben değilmişim demek ki.. o yüzden konusahibinin konularına cevap vermek istemiyorum artık..
Kamu yoklamasıÜşenmedim saydım tam 32 tane konu açmış. Toplam mesaj sayısı ise 215. Yani tüm mesajları kendi konularına bile yazmış olsa konu başına 7 mesaj oluyor ki bu üyenin konuları popüler oluyor nedense. Yanıtlanıyor da yani.
Anlamadım amaç ne?
Yuruuui beeSiz öğretmen maaşlı konular açacağınıza her hafta 2,5 yaş çocuk etkinlikleri sorun bence de. Biz annelere de fikir olur.
KK irdelerKamu yoklaması
Zeka anneden geçermiş ama babadan geçmezmişİnşallah benim sözel zekam eşimin sayısal zekası birleşip oğlana geçmiştirgeçmediyse de içerde olan kızımdan umutluyum
Evet mutsuz değiliz ama belki fen lisesi değil ama.iyi bir Anadolu lisesi kazanabilecek kapasitedeydi o yüzden dedimİyi de sizin çocuk torbacı olacağım dememiş ki
Aşçı olacağım demiş
Aşçılık da bi meslek
Hakkıyla yapıldığında bayağı da kazançlı oluyor hatta
Sadece sizin planlara uymamış çocuğun tutkusu
Aynen hala da istiyor ikinci sınıfAşçı olacakmış işte kötü bir şey dememiş ki ilgi alanı o demek ki.
Çok haklısınız benim oğlumda matematiği sevmiyodu ben başka şeylerle uğraşmak istiyorum dedi matematik istemiyorum dedi ama ben çok küçük fikri değişir diye endişe ettimmeslek sahibi olup para kazanmak için illa ki kitaplara gömülmeye gerek yok.
görüyoruz şu an ailesinin ite kaka rastgele özel üniversitelerde yada lise dengi kırsal kesim üniversitelerinde okuttukları çocuları..
hepsinin tek hayali mezun olduktan 1 sene sonra müdür olmak :)
hayatı bu kadar algılıyorlar. sanıyorlar ki üst düzey yönetici olmak herkesin harcı..
o işler öyle değil.
önemli olan yeteneklerine göre yetiştirmek çocukları. aşçı da olabilir, buz hokeyi sporcusu da..
matematiği sevmeyen, sayısal zekası olmayan bir insana gidip işletme/mühendislik/vs vs okutmaya çalışmak büyük bir zulüm.
Mutsuz bi mühendis olmasındansa işini severek yapan bi aşçı olması çocuğunuz için her zaöan daha iyidirEvet mutsuz değiliz ama belki fen lisesi değil ama.iyi bir Anadolu lisesi kazanabilecek kapasitedeydi o yüzden dedim
Allah sağlık sıhhat versin benimde 3 yaşında kızım var doğdu doğalı ilgileniyorum resim, matematik, ingilizce..... Seylelere ufaktan başladım. Kardeşi gelince depresyona girecem kız boş kaldı diye sürekli salak olacak gözüyle vaktim çizgi film başındayken. Çünkü bebek gelene dek TV gormemisti kiYeğenim nerdeyse doğduğu andan itibaren çizgi film reklam falan izledi. Anne babası işleri yoğun insanlar olduklarından minnoşumla ilgilenemediler. Çocuğun beyni küçüldü dedik algılaması zayıflayacak dedi sosyal becerileri körelecek dedik dinlemediler. Gerçi dinlediler de vakitleri yoktu. Anaokulundaki öğretmeni bu çocuk değişik buna bir zeka testi yaptırın deyince altı yaşındaydı sanırım bir merkeze götürdüler zeka testi yaptırmak için. Dahi çıktıZeka başka birşeymiş böylece de görmüş oldum.
Örnek olun.Merhabalar 2.5 yaşında kızım var. İyi bir eğitim almasını istiyorum. Güzel bir mesleği olsun mutlu bir çocukluk geçirsin ahlaklı bir yetişkin olsun istiyorum. Sorum şu neler yapabilirim nasıl kaliteli vakit geçirebiliriz? Krese 4 yaşında vermek istiyorum. O zamana kadar neler öğretmeniyim? Sizler neler yapıyorsunuz. Özellikle sorum çocuğu büyümüş olanlara bu yaşlarda kaliteli zaman gecirmeler iyi bir eğitim gercekten ilerleyen yaşlarda okul döneminde yetişkinlik döneminde fark yaratıyor mu?
Zeka anneden geçermiş ama babadan geçmezmiş
Ay tabi ya. Hamile olunca her sabah avakado salatası yiyor şimdikiler. Babaannem tarlada babamı ağacın altına koyar güneşin alnında akşama kadar çalışıp kuru ekmek domates yermiş. Vitamin falan hak getire. Babam üç kez sınıf atlatılmış üniversiteyi birincilikle bitirmiş bir matematikçi. Tabi ki yapılan etkinlikler pek kıymetli ama azıcık suyu çıktı sanki günümüzde.Allah sağlık sıhhat versin benimde 3 yaşında kızım var doğdu doğalı ilgileniyorum resim, matematik, ingilizce..... Seylelere ufaktan başladım. Kardeşi gelince depresyona girecem kız boş kaldı diye sürekli salak olacak gözüyle vaktim çizgi film başındayken. Çünkü bebek gelene dek TV gormemisti kiBir gün uzulurken hiç eğitim fikirlerini begenmedigim annem bir laf etti "Amaaannn sende bu doğuda ki çocuklar, çoban çocuklar tıp kazanıyor nasıl oluyor, sanki anaları onlara etkinlik mi yapmış." Anaaa kafama sanki elma düştü emeeeeennnn,vallaha ya haklı dedim kendime saldım şimdi kızım gayet iyi o etkinlik diye yalvarıyor zeka kartlarını arıyor. Üstüne düştüğümde böyle değildi eşek sipasi
Ay helal olsun doktora. Çok doğru demiş. Beyin gelişimi için sevgi cok önemli. İhmal edilen uyaran yoksunu beyinlerle sevgi goren ihtiyacı zamanında karsilanan cocuklarin beyin gelişimi farklı. Bol bol sevin ilgisi olan alanlarda destekleyin. Sırf adı sunu yapiyor olsun diye çocuğun istemediği kurslara yollamayin.Hepimiz bunları istiyoruz dakızım doğunca beyin kanaması geçirmişti, Dr a zekası etkilenir mi demiştim, bir çocuğun kafasını ne kadar oksarsaniz o kadar zeki olur demişti. Belki moralimi bozmamak için demişti bilemiyorum. Ne yaparsanız yapın çocuğunuzu proje çocuğu olarak yetiştirmeyin derim yani kursta kursa, etkinlikten etkinliğe kosturmayin. Birde kreş için 4 yaş bana geç gibi geldi zaten okul öncesi eğitim zorunlu. Naçizane fikrim bunlar.
Aynen katılıyorumAy tabi ya. Hamile olunca her sabah avakado salatası yiyor şimdikiler. Babaannem tarlada babamı ağacın altına koyar güneşin alnında akşama kadar çalışıp kuru ekmek domates yermiş. Vitamin falan hak getire. Babam üç kez sınıf atlatılmış üniversiteyi birincilikle bitirmiş bir matematikçi. Tabi ki yapılan etkinlikler pek kıymetli ama azıcık suyu çıktı sanki günümüzde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?