- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
ben bu insanları anlamıyorumKaş çatmak bir duygusal şiddettir dediği için mi ? çocuk kendi gibi oldukça mutlu olur dediği için mi ? çağdaş insan modelinize uymadı .
O zaman haklısınız . çok geri kafaliymiş
Aslına bakarsınız kitapla çocuk büyütmek yetiştirmek pek de doğru gelmiyor.Yol gösterici olabilirler rehber olabilirler fakat tamamiyle bu kitaba göre çocuk büyüttüm diyebilen insan pek nadirdir ( yoktur demek kesin yargıya gireceğinden)ben bu insanları anlamıyorum
Adem Güneşin bütün kitaplarını okudum fakat anlatılan kadar geri kafalı biri olarak düşünmedim hiç
Sonuçta o bir yazar oda insan
doğrusu yanlışı olur siz kendinize göre doğruyu alırsınız
Sonuçta Allahın kelamı değil uymak zorunda değiller
Bu kadar eleştirirken keşke birde örnek verseler
Adem Güneş yerine bu yazarı okuyun diye
Gerçi Adem Güneşi okuyup okumadıklarıda bellisiz ama...
ben bu insanları anlamıyorum
Adem Güneşin bütün kitaplarını okudum fakat anlatılan kadar geri kafalı biri olarak düşünmedim hiç
Sonuçta o bir yazar oda insan
doğrusu yanlışı olur siz kendinize göre doğruyu alırsınız
Sonuçta Allahın kelamı değil uymak zorunda değiller
Bu kadar eleştirirken keşke birde örnek verseler
Adem Güneş yerine bu yazarı okuyun diye
Gerçi Adem Güneşi okuyup okumadıklarıda bellisiz ama...
arkadaş çok haklı. noldu niye bu kadar zorunuza gitti??
ne kadar genişsiniz maşallah
Bir düşünceye körü körüne bağlanmayın. Ister siyasi olsun ister böyle bir konu olsun. Herkes salt doğru ya da yanlış değildir. Herkesin söylediklerinin içinde doğru olan seyler olabilir, vardır da. Bunları aklın ışığıyla bulup hayatımıza uygulamak gerekir. Körü körüne birine çok doğru ya da çok yanlış demek asıl bağnazlık budur. Lutfen kırmayın birbirinizi daha fazla. Adem Günesten doğru olanları alın, baska bir pedagogtan doğru olanları alın, bir baskasından baska doğru olanı alın bence
Gerçekten kararlıysanız ayırmaya öyle ağladı da aramıza aldık demekle olmaz. Ağlasa da yanınıza almayıp ama siz de onu orada yalnız bırakmadan yanında oturarak tepkisiz bi şekilde uyumasını bekliceksiniz. Başka türlü alışmaz ağladım bak Nasıl aldılar dedi kızınız şu an bu gece de bıraksanız daha şiddetli bi ağlamayla karşılacaksınız. Gerekmiyor mu demişsiniz ya gerekmeyi geç geç bile kalmışsınızArkadaşlar Merhaba,
Mart'ta 2 buçuk yaşında olacak bir kızım var. Neredeyse doğduğundan beri aramızda uyuyor.
Ben artık kendi yatağına alıştırmak istiyorum ama eşim hiç oralı değil.
Sen yatağını ayıralım diyince sanki içimden bişey kopuyor onun kokusu olmadan uyumak istemiyorum diyor.
Biz bu dönemde karı-koca olarak çok uzaklaştık.Uzun zamandır kocama sarılıp uyuyamıyorum sabah bir yerim tutulmuş kalkıyorum mutlaka..
Tabi ki bende kızımı çok seviyorum onunla uyumak çok güzel ama artık yatağını ayırmam gerekmiyor mu ?
Eşime bunu nasıl anlatabilirim ? Dün gece kızım uyuduktan sonra yatağına yatırdım ve gecenin bir yarısı yanında olmadığımızı anlayıp ağlayarak uyandı ve tekrar yanımıza aldık..
Bana akıl verin güzel anneler..Şimdiden teşekkürler
kitap okuyorum ama burada ki 47.sayfayı okuyacak vaktim yokKitap onerileri de yapildi, Adem Gunes'in kitaplarindaki elestirilen beyanlari da yazildi.
Bu durumda sizin konuyu okuyup okumadiginiz konusu daha belirsiz oluyor ne yazik ki.
Güvenli bağlanma nin suyunu çıkardınız. Bir de yapılan yanlışı ısrarla savunanlara hayret ediyorum. Adem Güneş demismis, kocasına arkadaşını öneren kumalığı savunan aile terapisti bile var bu ülkede.
Adem gunesten nefret ediyorum onun dedigi hicbir seyi hayatta uygulamam gerici bir kafasi var. Cagdas bir insan gelmiyor bana hic cubbeli hoca neyde adem guneste o benim gözümde belki iyidir bilemem ama ben sevmiyorum ya.
Yanımızda yatırmak mı iyi ebeveynlik oluyor ben anlamıyorum. Ben de çok erken ayırdım ama bi zararını görmedim. Bütün gün çocukla uğraş yeri geliyor bağırıyoruz da burda kimse bana ay ben hiç bağırmam demesin ama gece odasına göndermek oldu mu ay kıyamam. Bütün gün kızınca kıyıyoruz amaKızım 2,5 yaşında. Bizimle yatıyor. Ne ben şikayetçiyim ne de babası. Yatağın yarısında kızım yatıyor kalan yarısında biz:)
Hata yapıyoruz farkındayım ama ayrı yatınca aynen eşiniz gibi içimden bir şey kopuyor sanki. bende çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu duygudan nasıl kurtulabilirim diye. Takipte olacağım konunuzu.
Birkaç gün çocuğunuzun uyanmasını beklemeden siz yanında olun. Yani gözünü açınca sizi görsün. Sonra siz gitseniz bile annem burda rahatlığı olcak onda uyanması azalacak şu anda uyanma sebebi sizin orda olduğunuzbilmemesi ve ne olursa olsun yanınıza kucağınıza alıp uyutmayınBenimde 20 aylık bi kızım var bundan 3 ay öncesine kadar kendi odasında yatıyodu hiç yanımda yatırmadım doğduğundan beri ama ne olduğunu anlamadık bişeydende korkmadı ama 3 aydır odasında yatmıyor yatırsak bile bi süre sonra kalkıp ağlamaya bizi çağırmaya başlıyor yatağın korkuluğuna bi ayağını atıp bekliyo bizi napıcağımı bilmiyorum banada fikri olan söylesin lütfensizde bian önce kendi odasına alıştırın çocukla beraber yatınca dinlenemeden kalkıyosunuz bütün gününüz etkileniyor
Adem güneş Türk annesini çok iyi tanıyor ve bence bizim duymak istediklerimizi söylüyor. Güneş'in sen nanesin fedakarsın cefakarsın söylemleri de hiç bana göre değil. Tamam yani anneyiz ama taştan da yaratılmadık bizim de bi sabır çizgimiz varKesin bir dille yazılmış üstelik.Adamın sözlerini kanunlaştırmışlar. Başka pedagoglar ne der önemli değil herhalde.
Valla benim oğlumda 2.5 yaşına kadar kimseyi yanina yatirmadi ama 6 aydir babasıyla uyuyor 3 aylik kizimda var bildiginiz esimle yatagimiz degil odalarimizda ayrildi cok sikayetciyim bende ama ağlıyo diye kiyamiyor esim boyle giderse seneye 2 cocukla ayni yatagi paylaşicaz:)
Hiç okumadım öyle mi demiş? Bana bu dramlar çok saçma geliyor.Adem güneş Türk annesini çok iyi tanıyor ve bence bizim duymak istediklerimizi söylüyor. Güneş'in sen nanesin fedakarsın cefakarsın söylemleri de hiç bana göre değil. Tamam yani anneyiz ama taştan da yaratılmadık bizim de bi sabır çizgimiz var
Niye kavga çıkmış anlamadım. Bence salt doğru, salt yanlış yoktur. Her ailenin, her cocugun yapısı, yaşadığı farklıdır. Kitaptan çocuk yetirstirilebilecegini düşünmüyorum. Kardeş kardeşe benzemiyor sonuçta.
Benim kızım 4 aydan itibaren ayrı odasında yatıyordu, 15 temmuz gecesi çok kötüydü. O zamandan beri benimle yatıyor. Hatta yüzümü ters döndüğümde kendine döndürüyor, bana dön diyor. Geçenlerde odana yat kızım dedim, orada balonlar patlıyor dedi. Havalar ısınana kadar Ustune gitmemeye karar verdim. Nasılsa büyüyünce istesekte bizimle yatmayacaklar
Benim ki unutmadı. Evimiz meclise çok yakın sabaha kadar uyumadi yavrum bizimle. tırnaklarını da yemeye başladı. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.Benim oğlum da o dönem çok korktu, evimize çok gürültü geliyordu çünkü, gece kabus görüp uyanmaya başlamıştı, ama unuttu artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?