KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Bir düşünceye körü körüne bağlanmayın. Ister siyasi olsun ister böyle bir konu olsun. Herkes salt doğru ya da yanlış değildir. Herkesin söylediklerinin içinde doğru olan seyler olabilir, vardır da. Bunları aklın ışığıyla bulup hayatımıza uygulamak gerekir. Körü körüne birine çok doğru ya da çok yanlış demek asıl bağnazlık budur. Lutfen kırmayın birbirinizi daha fazla. Adem Günesten doğru olanları alın, baska bir pedagogtan doğru olanları alın, bir baskasından baska doğru olanı alın bence

Kaş çatmak bir duygusal şiddettir dediği için mi ? çocuk kendi gibi oldukça mutlu olur dediği için mi ? çağdaş insan modelinize uymadı .
O zaman haklısınız . çok geri kafaliymiş
ben bu insanları anlamıyorum
Adem Güneşin bütün kitaplarını okudum fakat anlatılan kadar geri kafalı biri olarak düşünmedim hiç
Sonuçta o bir yazar oda insan
doğrusu yanlışı olur siz kendinize göre doğruyu alırsınız
Sonuçta Allahın kelamı değil uymak zorunda değiller
Bu kadar eleştirirken keşke birde örnek verseler
Adem Güneş yerine bu yazarı okuyun diye
Gerçi Adem Güneşi okuyup okumadıklarıda bellisiz ama...

Aslına bakarsınız kitapla çocuk büyütmek yetiştirmek pek de doğru gelmiyor.Yol gösterici olabilirler rehber olabilirler fakat tamamiyle bu kitaba göre çocuk büyüttüm diyebilen insan pek nadirdir ( yoktur demek kesin yargıya gireceğinden)
Herkes iç sesini dinlemeli . ..

Bızımkıde 6.5 yasında dogdugunda fılan hep ayrı yattık aslında aynı odada ayrı yataklarda
Fakat suanda gece yatagına goturmemıze ragmen sabah yanımızda buluyoruz, ne ara gelıyor nasıl gelıyor kacta gelıyor bılmıyoruz. Doktorlar dıyorkı daldıgında tekrar yatagına goturun gece gelsede goturemıyoruz cunku bızde nasıl uyuyorsak duymuyoruz geldıgını

Kitap onerileri de yapildi, Adem Gunes'in kitaplarindaki elestirilen beyanlari da yazildi.

Bu durumda sizin konuyu okuyup okumadiginiz konusu daha belirsiz oluyor ne yazik ki.

+1
Bir de bir yöntem ne kadar doğru olsa da ailenin o anki durumda onu uygulaması imkansız olabiliyor, bu durumda zararlı olduğunu bildiği yöntemi seçip zararını minimize etmeye çalışmak durumunda kalıyor. Her ebeveyn değişik konularda bu seçimi yapmak zorunda kalabiliyor.

Ya hala aynı odada zorunlu kalmaktan bahsedılıyor
Aynı oda ve aynı yatak arasındakı farkı anlamıyorsunuz
Zorunlu haller dısında bı bebegın ve cocugun yatagın ortasına alınarak yatırılmasın hıc bır mantıgı anlamı acıklaması aması yok

Zorunlu hal nedir mesela
Cocuk ölümcül hastadir
Odaya 2 yatak sıgamayacak tek odalı evdır
Seyahat
Sobalı ev
Boceklı ve fareli bı ortam
Cocugun bı yatagı olmaması
Yere yatak bıle acılamayacak zemının bıle olmaması gıbı

Anlamayanlar ceviz yesin

Son düzenleme:
Gerçekten kararlıysanız ayırmaya öyle ağladı da aramıza aldık demekle olmaz. Ağlasa da yanınıza almayıp ama siz de onu orada yalnız bırakmadan yanında oturarak tepkisiz bi şekilde uyumasını bekliceksiniz. Başka türlü alışmaz ağladım bak Nasıl aldılar dedi kızınız şu an bu gece de bıraksanız daha şiddetli bi ağlamayla karşılacaksınız. Gerekmiyor mu demişsiniz ya gerekmeyi geç geç bile kalmışsınız

Kitap onerileri de yapildi, Adem Gunes'in kitaplarindaki elestirilen beyanlari da yazildi.

Bu durumda sizin konuyu okuyup okumadiginiz konusu daha belirsiz oluyor ne yazik ki.
kitap okuyorum ama burada ki 47.sayfayı okuyacak vaktim yok
en son sayfalarda gördüğüm yorumlara göre yorumlama yaptım
sizin daha rahat okumanız içinde alıntılama yaptım

Adem gunesten nefret ediyorum onun dedigi hicbir seyi hayatta uygulamam gerici bir kafasi var. Cagdas bir insan gelmiyor bana hic cubbeli hoca neyde adem guneste o benim gözümde belki iyidir bilemem ama ben sevmiyorum ya.

Yanımızda yatırmak mı iyi ebeveynlik oluyor ben anlamıyorum. Ben de çok erken ayırdım ama bi zararını görmedim. Bütün gün çocukla uğraş yeri geliyor bağırıyoruz da burda kimse bana ay ben hiç bağırmam demesin ama gece odasına göndermek oldu mu ay kıyamam. Bütün gün kızınca kıyıyoruz ama

Birkaç gün çocuğunuzun uyanmasını beklemeden siz yanında olun. Yani gözünü açınca sizi görsün. Sonra siz gitseniz bile annem burda rahatlığı olcak onda uyanması azalacak şu anda uyanma sebebi sizin orda olduğunuzbilmemesi ve ne olursa olsun yanınıza kucağınıza alıp uyutmayın

Valla benim oğlumda 2.5 yaşına kadar kimseyi yanina yatirmadi ama 6 aydir babasıyla uyuyor 3 aylik kizimda var bildiginiz esimle yatagimiz degil odalarimizda ayrildi cok sikayetciyim bende ama ağlıyo diye kiyamiyor esim boyle giderse seneye 2 cocukla ayni yatagi paylaşicaz:)

Kesin bir dille yazılmış üstelik.Adamın sözlerini kanunlaştırmışlar. Başka pedagoglar ne der önemli değil herhalde.
Adem güneş Türk annesini çok iyi tanıyor ve bence bizim duymak istediklerimizi söylüyor. Güneş'in sen nanesin fedakarsın cefakarsın söylemleri de hiç bana göre değil. Tamam yani anneyiz ama taştan da yaratılmadık bizim de bi sabır çizgimiz var

Niye kavga çıkmış anlamadım. Bence salt doğru, salt yanlış yoktur. Her ailenin, her cocugun yapısı, yaşadığı farklıdır. Kitaptan çocuk yetirstirilebilecegini düşünmüyorum. Kardeş kardeşe benzemiyor sonuçta.

Benim kızım 4 aydan itibaren ayrı odasında yatıyordu, 15 temmuz gecesi çok kötüydü. O zamandan beri benimle yatıyor. Hatta yüzümü ters döndüğümde kendine döndürüyor, bana dön diyor. Geçenlerde odana yat kızım dedim, orada balonlar patlıyor dedi . Havalar ısınana kadar Ustune gitmemeye karar verdim. Nasılsa büyüyünce istesekte bizimle yatmayacaklar

Yeni gelen bebekle tüm düzen değişiyor, benim küçük de 3 aylık oldu, abisinin odasına mı koysam beşiğini yoksa biraz daha bizim odada mı yatsa bilemiyorum. Abi böyle olunca kendi yalnız yatmak istemiyor.

Hiç okumadım öyle mi demiş? Bana bu dramlar çok saçma geliyor.

Benim oğlum da o dönem çok korktu, evimize çok gürültü geliyordu çünkü, gece kabus görüp uyanmaya başlamıştı, ama unuttu artık.

Benim oğlum da o dönem çok korktu, evimize çok gürültü geliyordu çünkü, gece kabus görüp uyanmaya başlamıştı, ama unuttu artık.
Benim ki unutmadı. Evimiz meclise çok yakın sabaha kadar uyumadi yavrum bizimle. tırnaklarını da yemeye başladı. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Merhaba arkadaşlar
Fırsat buldukça konuyu okumaya çalışıyorum yanlız birbirini kıran arkadaşları gördükçe üzülüyorum..
Biz kızımın yatağını bizim odamıza taşıdık ve 2 gecedir kendi yatağında uyuyor.
1 ay sonra da yatağını kendi odasına taşımayı düşünüyoruz..
Eşim de bu konuyu bu şekilde çözmüş olmamızı kabullendi..
Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…