Kizimla bütün bildiklerimi sasirdim

Bilinçli olarak vuruyor hatta gözümün içine baka baka yapıyor acıyıp ağlayinca da sakinleştirmek için bana geliyor

dil gelişimi nasıl?

benim görümcemin oğlu benzer durumda hem kendine hem başkalarına zarar veriyor.kafasını vuruyor.en kötüsü kendini her yere atıyor..asfalta betona sofraya..denize atlar gibi..sakinleştirmek için elini kolunu tutmak gerek..24 aylık..

Görüştüğüm tüm doktorlar sadece istediğini yaptırmak için oldugunu görmezden gelmemi söylediler bi ara hatta beyni zarar görür mü diye götürdüm doktora ancak onların kafa yapısı beyni koruyacak şekilde dendi

Konuşuyor mu?
Bir oyun kurduğunuzda ilgisini surdurebiliyor mu?
Neye boylesine sinirleniyor?

Basligi gorunce aha ben soyledim sanki bunu dedim
Kizim 27 aylik ve son 6 aydir cehennem hayati yasatiyor bize :) ayni sizin anlattiginiz sekilde , fazlasi var eksigi yok
Biz pedagoga gittik ve cozumu kreste bulduk
Ben 3 yas oncesi krese cok karsiydim ama kres mucizeymis , baya bir duzeltti bizimkini
Bence kresi deneyin , duygusal farkindaligi yuksek cocuklar icin onemli bir konu sosyallesme ve ogrenme

Konusuyor hatta cümle bile kurabiliyor oyunlari benim kurmamı istemiyor bile bazen kendi çok güzel oyun kurabiliyor zeka kartları puzzle lar zeka küpleri hatta mutfak eşyalarından bile oyun kuruyor bazen tam bir melek sinirlenince tam tersi oluyor o an neye sinirlenecegi belli olmuyor ki

High need child hakkında okuduklarima da uyuyor çoğu davranışı haftasonu annemlerde kızımın yaptıklarını anlatiyorduk eşimle annem bunları benim iki yıldır gördüğüm torunum mu yapıyor hiç inanasım gelmedi bize bırakınca bile hiç böyle değil dedi bana yapıyormuş onu da anlamlandiramiyorum neden insan sadece annesine yapar bunlari

Direk aşıdan mi degil mi bilemeyiz ama benim oğlumda 4,5 ay aşısından sonra hem alerjisi başladı, hemde bir bozuldu, hala da kuduruk, mızmız..
Aşıdan mi bilemem ama hamileliğimin 33. haftasında diazem vurmuşlardı ciğer gelişimi tamamlanmadan erken doğmasın diye ondan da olabilir mi diye de sordum doktora ama ilk altı ay da bu şekilde çok seslidir ancak ilaç sakinlestirmistir açıklaması yapildi

24 aylıkken kızım da bu hareketlere başlamıştı. 27 aylık şu an.
O ara denk geldi, kreşe başladı.
Orada da istediği olmadığında yumruk sıkıyormuş bağırarak(bit kadar çocuğun atarına tüküreyim evde öyle bir ortamı yok) pedagogla rutin görüşme esnasında öğrendik. Evde göbek üstü kendini yere atıp yere kafa atardı, okuldan pestili çıkmış halde gelmeler olsun, öğretmeninde yaptığı sinirlenme hareketinde işe yaramadığını görme olsun unuttu gitti.
Çare kreş, çare okul.

Ozaman size karsi bu tavri oglumda babasini gorunce bambaska oluyor herseyi ona daha kolay yaptiriyor cunku..tablet eline vermeyin alismasim ama tv icin belli zamanlarda acabilirsiniz ben cizgi film izletmedigim zamanlar da muzik acarim mutlaka ogluma dans ediyor muzikleri taniyor hosuna gidiyor tum gun sessizlikde canlarini sıkıyor

Cocuklarimiz birebir ayni
Ben pedagoga gittigimde kadin 1 saat oyun oynadi kizimla ve cikista muhtesem bir cocuk bu dedi , esimle dumur olduk
Kizinizin psikolojik bir sorunu yok sadece duyarliligi asiri yuksek
Ben yine kres diyorum size
Sosyallesmek , kendi yasitlariyla oynamak ve yeni seyler ogrenmek cok iyi geliyor bizimkilerin cinsine

Ya bu başını yere vurma dönemsel olarak çocuklarda var galiba.. Benim oğlumda istediği olmadığında yapardı.. Şu an bayağı azaldı hatta kalmadı 2.5 yaşında..

İstediklerini yaptırmak için olduğunu düşündüm açıkçası, kreşe gitmesi iyi gelecek bence. Yavaş yavaş başkalarının varlığının farkına varacak, sosyalleşecek ve davranışlarında düzelmeler olacaktır bence.

Yalniz değilmişim demek ki Eşime göre de ben abartıyorum diğer insanları ve çocuklarını görmeyip mükemmeli arıyorum. Peki üç yaş öncesi kreş çok erken değil mi daha tuvalet eğitimi yok derdini anlatamazsa ya bi sene daha beklesem diye düşünüyorum ama ben ne olurum bilmiyorum kendimi yetersiz hissetmeme sebep oluyor bu durum

Peki kendinin olan herşeye de çok bağlı mi kızınız yatağına eşyalarına oyuncaklarına bebek arabasına hiç oturmadı arabada kendi koltuğu dışında hicbir yerde oturmaz yeni kıyafeti bile giyerken bi zorlanır mi

Iki yaş sendromu vallah sana kötü bir haber vereyim en az 4 beş yasa kadar devam esr elki uykusu düzelir ama öfke bağırma biraz zor geciyo biraz kıldığınız belli edebilirsiniz ben öyle astım arada çok nadir yapiyo

Esyalarina bagli , mesela abisi bazen alir oyuncaklarini kiyamet kopar ama yeniliklere aciktir , yeni kiyafet , yebi oyuncak bayiliyor boyle seylere

Abisiyle olan ilişkisine dikkat edin. Oğlunuzun vurma huyu var mı? Eleştirmek için söylemiyorum ama siz görmezken belki kızdiriyordur

Alışverişte oyun alanında parkta farklı bir çocuğa dönüşüyor sanki
Benimki herseyi almak istiyor , gecen gun magazamiza yeni kiyafetler geldi , hepsi benimmmm diyor

Alisveriste diger cocuklar gibi , benimki evde tuhaflasiyor sadece bana ve babasina karsi cok agresif , pedagogumuz bunun da normal oldugunu soyledi , ozellikle bana karsi asiri bagimliligi var , bebsiz hicbirsey yapmaz , krese gittigi zamanlar haric yapisik yasiyoruz

Abisiyle olan ilişkisine dikkat edin. Oğlunuzun vurma huyu var mı? Eleştirmek için söylemiyorum ama siz görmezken belki kızdiriyordur
Oğlumun vurma huyu kesinlikle yok hatta kızım ona vurduğunda bile gösterdiği sabır takdire sayan ama kızım oyun oynarken mudahil olmaya çalıştığı oluyor. Evde mümkün olduğu kadar ekrandan uzak tutmaya çalışıyorum çevredeki tepkiler de canımı sıkıyor bi televizyon olsa sabahtan akşama kadar izler sakinleşirmis bu sakinleşmek değildir çocuğu aptal etmektir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…