Kizimla bütün bildiklerimi sasirdim

deli deli hareketleri var kismini okuyunca sanki ben yazmisim gibi hissettim bizim evdede 16 aylik deli deli hareketleri olan bir prenses var koltuga yatip kangal gibi ayaklarini kaldirip dilini disari cikariyordu az önce

Bugün benim arkadaşlarımla dışarı çıktık bi yerde oturduk bi iki saat hatta ben kızım durmaz sizi de bunaltır diye gitmek istemedim önce ama arkadaşlar kızdılar ne var sanki hiç mi cocuk görmedik diye ve sanki orada sakin sakin oturan yeyip içen hatta yanımda götürdüğüm oyuncaklarla oynayıp kitap okuyan evde sinirlenen kiz değildi. Bir yere gidince kucağımda gezer genelde yorulup babasına versem anne diye ağlar bana gelir evde de.iki dakika gözden kaybolsam beni arar ama neden bu bana karşı agresifliği anlamlandiramiyorum. Acaba beni mi sevmiyor diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum

Anason içir bol bol sakinleşir ve uyur.
Bir de pedagog a götür

Anason içir bol bol sakinleşir ve uyur.
Bir de pedagog a götür
Çocuk gelişimi uzmanlarıyla görüştüm kızımı da.gorduler bi sorun olmadığını kardeşler arasına müdahale etmemem gerektiğini ve bazı huylarını görmezden gelmemi söylediler ama bir yerde tıkanıyor insan psikiyatre de götürmedim muhtemeldir ki ilaç başlar diye

Bir oyun terapisi falan yapan pedagog ile görüşün derim

Hic alakasi yok , tam tersi en cok bizi seviyorlar , en cok da bize cektiriyorlar

Yalniz değilmişim demek ki kızımın bu davranışları yetersizlik duygusu hissettiriyor artık bana cunku
Yok hic oyle hissetmeyin alakasi bile yok
Bu bambaska birsey , benim 10 yasinda oglum var , cok naif , huzurlu , super bir cocuktur
Ama kiz beni mahvetti :) anneligi yeniden ogreniyorum resmen , ama hic kendimi yetersiz hissetmedim , konu bizimle alakali degil , bunlar farkli cocuklar
Empati duzeyleri asiri yuksek , asiri hassas , asiri duygusallar , isimiz gercekten zor

Normal can skma. Bu dönemde ifade edemedikleri için çoğu zaman öfke patlamaları oluşur . Olabildigince dikkatini değiştir. Kafa vurma kendilerinin acı eşiğini bilerek ona göre vuruyorlar. Ancak rahatsızlık oluşmuş biraz dikkat gerekebilir. Evde daha önce kavga gordumu? Bazen buda etki edebiliyor. Bu sebeple de bu şekilde ifade etmeye çalışıyor. Ama genel olarak normaaalll. Sknti yapma. Bende de var 25 aylık canavar :) normalde sakin inatlaşma ve konuşma oturamadigi için başlıyor kendi kafasını yere vurmaya yada gelir kanapeye atar kendini. Hiç yapmaz inadı tutarsa bağıra bağıra ağlar. Yatmadan istediği olmadı diye ya uyumak için direnir. Uyusa bile çığlık çığlığa ağlar. Sakinleştirmek imkansız. Uykudan uyanmasına ben bir çözüm buldum belki işe yarar sizde de. Öncelikle çığlık çığlığa uyanınca. Yanına gidiyorum burdayım annem bir yere gitmedim diyorum sakince. Bir kere denedik acaba bana mı kızıyor diye babası aldı kucağına . Ki bende feryat figan koparmisti. Onda daha çok çıldırın kucağıma geldi biraz kızdı uyudu. Yanında o anda bulunmama kiziyor. O yüzden her seslendiği ya da kipirdandiginda sesleniyorum. Burdayım anne burda . Artık uyku vakti. Korkudan da burdayım . Eğer uyuyamıyor ise hala bir müzik var etkili. Pedogoglarin önerdiği ninni diye YouTube da var. Selefon ile çalınmış ardından Arda sakin ezgiler. Alıştığı için duymaya sakinleşiyor. Genelde uyanacak gibi olunca açıyorum telefondan deliksiz uyuyor. Bir deneyin alıştırır bu müziğe sizle uyuyorsa güven verir bu müziği koyun. Çok açmayın sesini. Alistirin güvende hisseder. Uyansa bile uyumaya geri döner

Cocugunuza kendiniz mi bakiyorsunuz yoksal calistiginiz icin bakan biri mi var? Abiyle arasi nasill?

1,5-3 yaş ise normal ama ben sizi iyi görmedim, kafa ayma olayına sert tepki vermeyeceksiniz ilgisini başka yere çevireceksiniz, kafasını atmaya başladığında bir oyun kurun dikkatini dağıtın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…