- 11 Ekim 2011
- 1.577
- 642
- 173
- 44
- Konu Sahibi kizilca kiyamet
-
çocukların mikrobada ihtiyacı var. bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için. hiç hasta olmadan büyüyen çocuk olmaz ki...
o yüzden günde 1 süpürme, 1 silme yeterli.
mesela kesici, delici mutfak aletlerini, deterjanları, cam eşyaları boyunun yeteceği yerlere koymayın.
bunun dışında odada yanlız bırakmayın. mesela siz yemek yaparken, arabasına oturtup bağlayın, eline oyuncak verin, hem gözünüzün önünde olur, hemde işinizi yaparsınız.
sakın tv nin önüne koyup iş yapayım demeyin. 2 yaşından önce mümkünse tv seyrettirmeyin. özellikle reklam ve klip. bunlar beyin fonksiyonlarını etkiliyor.
birde çamaşır makinası ilgisini çeker, çamaşır makinası dönerken karşına geçip seyretmek isteyebilir izin vermeyin.
benimde bi kizim var 1 buçuk yasinda merak ettim neden 2 yasina kadar tv izlememesi lazim ben işlerimi yapmak icin mecburen tv aciyorum cizgi film bide reklamlari izliyor eger tv kapatirsam vay halime hic bi is yapamam heryere pesimden geliyo haliyle isimde kaliyo ne yapmam lazim bilemedim simdi
canım sende öğlen yemeğini güzel yap koy akşama ısıtırsın, kişisel temizliğin içinde ya kuaföre git yada kendin yap, erkekler toza falan o kadar dşkkat etmez yemek ve kişisel bakımın tamamsa ortalığı toplayıver olsun bitsin.
hem heryeri dip köşe yapma kullanmadığın odaların kapılarını kapat tertemiz duru. günlük odanı mutfağı ve koridoru temizledikten sonra herşey hallolur.
bebeğini Allah analı babalı büyütsün.
bazı tavsiyelerim olacak.
öncelikle bebeğinin ortada yutabileceği küçük şeyleri bir koliye koyup bantla...
masa örtüsü, sehpa örtüsü gibi şeyleri kaldır. cam biblo gibi şeyleri de kolile kaldır.
günde 3 kez evi paspaslamana gerek yok. günde 1 kez evi süpürüp ardından 1 kez temizlik suyuna az çamaşır suyu katıp silsen olur.
köşeler önemli, kafasını çarpmaması için. bebek eşyları satılan büyük marketlerde köşeler için, çekmeceler için koruma amaçlı ürünler satılıyor.
eğer durumun iyi ise ayda 1 temizlikçi tutup dip bucak temizletebilirsin.
ailenden yakın oturan varsa, haftada bir çağırıp bebeğine baktırıp kişisel işlerini halledebilirsin...
Aşırı titiz insanların çocuğu mikroplara çocukken bağışıklık kazanmadığı için daha fazla hastalık riskinde bence. Yemek yedirmeden önce çocuğun elini güzelce sabunlayıp yıkasan yeter bence yani biraz bağışıklık sisteminin gelişmesine izin ver. Hergün parka götür. Sonuçta sokak daha pis ama orda da bağışıklık sistemi gelişir. Eve dönünce elini yıkasan yeter bence.
çocukların mikrobada ihtiyacı var. bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için. hiç hasta olmadan büyüyen çocuk olmaz ki...
o yüzden günde 1 süpürme, 1 silme yeterli.
mesela kesici, delici mutfak aletlerini, deterjanları, cam eşyaları boyunun yeteceği yerlere koymayın.
bunun dışında odada yanlız bırakmayın. mesela siz yemek yaparken, arabasına oturtup bağlayın, eline oyuncak verin, hem gözünüzün önünde olur, hemde işinizi yaparsınız.
sakın tv nin önüne koyup iş yapayım demeyin. 2 yaşından önce mümkünse tv seyrettirmeyin. özellikle reklam ve klip. bunlar beyin fonksiyonlarını etkiliyor.
birde çamaşır makinası ilgisini çeker, çamaşır makinası dönerken karşına geçip seyretmek isteyebilir izin vermeyin.
Valla takıntılarında yerden göğe haklısın ne diyeyim, fazla abartıyorsun diyemeyeceğim.
2 görüş var uzmanlar arasında
1) Çocuğa hayır demek yerine herşeyi kaldırın, hayır demekle ona engel oluşturmayın kendine güvenini kırmayın.
2) Hiçbir şeyi kaldırmayın, ellenmemesi gerektiğini öğretin.
Ben karma yaptım. Ona zarar verecek herşeyi kaldırdım. Ama ona zarar vermeyecek herşeyi de yerinde bıraktım. Örtü, kumanda, terlik vs vs. Çünkü kendi evinde herşey ortadan kalkıp rahat davranırsa, başka evlerde onunla baş edemezdim.
Ona zarar vermeyecek ama ellememesi gereken şeyleri öğrettim. Örtü ortada çekebilir , çekse ne olur hiç ama çekmemeyi öğrendi vs vs.
Bakım konusunda birşey diyemem çünkü işler bizde biraz değişik. Eşimi hoş tutmak , o istiyor diye bakımlı olmak gibi bir kaygım yok. Kendim içindir bakımım, eğer keyfim yoksa paspal ve bakımsız ötesi de dolanabilirim. Önce, sadece ve tek asolan çocuğumdur gerisi hallolur.
ilk 6 ay kızımın hijyenine çok dikkat ettim,her şyi kaynattım steril ettim flan filan...
ama 6. aydan sonra emeklemeye başladı ve hiçbir şeye yetişemez oldum.baktım ben kaynatıyorm temizliyorum ama o gidip halıyı yalıyorbe her dk emzik yıkıyorm,o kıllı tüylü battaniyesini emiyor hatta ayakkabılıktaki kirli ayakkabıları bulup oynuyor.
bunlardan sonra gördüm ki hijyen diye delirmek gereksiz.günde 3 kere ev silmekhiç ama hiç gerek yok.ev temiz olsun tabi ama bu kadarı çok fazla.çocuğunuzu cam kafes içinde tutamazsınız.yarın sokağa çıktığında parkta salıncakları yalayacak,o zaman mı tanışsın mikropla?
ben vakit bulamadığımdann(çok istesem mutlaka bulurum tabi)evimi her gün mutlaka süpürürüm,ama silme işini haftada 3 kez falan yaparım.hatta yalan değil,bazı dönemlerde haftada 1 bile oluyır.doğru demiyorum ama olmadı dersem yalan yani.
sonuç kızım hiç boğaz enfeksiyonu olmadıistediği,zarar vermeyecek her şeyi eller,yalar,ısırır.ben müsade etmesem de o buluyor yapcak fırsatı.
oral dönemde çıkmasını bekliyorum artık
benimde bi kizim var 1 buçuk yasinda merak ettim neden 2 yasina kadar tv izlememesi lazim ben işlerimi yapmak icin mecburen tv aciyorum cizgi film bide reklamlari izliyor eger tv kapatirsam vay halime hic bi is yapamam heryere pesimden geliyo haliyle isimde kaliyo ne yapmam lazim bilemedim simdi
Kızılca çok alakasız olcak ama avatarını her gördüğümde merak ediyorum kim o? Ben ilk başta sen zannediyordum hatta yaşına göre ne kadar olgun filan diyordumSonra kızın olduğunu öğrenince kızın zannettim ama o da küçükmüş daha. Valla her mesajını gördüğümde bunu düşünüyorum
uzmanlar bebeklerin beyin gelişimi için 0-2 yaş arası hiç tv izlememeleri gerektiğini söylüyor. Dikkat dağınıklığı , konsantre olamama sorunlarını tetikliyor.
Bizimki 2 ye yaklaşıyor hiç izlemedi, hassasiyyetimi bilen arkadaşlarım ise eğer biz varsak tv yi kapatıyorlar. geçen babası yok, uyanmış kucağımda (akşam geç vakit) salona geldi baktı tv açık şöyle bir baktı kafayı çevirdi, garibim tv nedir bilmiyor ki :)
bizde hiç açılmadığı için, alışan çocuk nasıl vazgeçirilir bir fikrim yok. O uyuyunca yapsanız işleri yetişmez mi ? Yemek yaparken ise mama sandalyesinde (mikro dalga çalışmıyorsa eğer) sizinle mutfakta olabilir.
hay allah ne rahat davranmisim bu konuda
tv surekli acik hic dikkat etmedim gercekten
birtek oturma odasinda oldugu icin surekli acik
karamel tv'nin minusculleri devamli yayinlaniyor
o kanal ve muzik kanali acik
bilincsizlik degil benimkisi dusuncesizlikti :26:
tskler arkadaslar
ben bu paspaslama toz supurme isini
bebegim ayaklandiktan sonra basladim
asil demek istedigim buydu
emeklerken hep kendi halisi vardi simdi heryere gidiyor her
koseye giriyor haliyle gormedigim yerleri goruyor
titizligim ordan basladi mikrop alir bocek gorur alir yutar
yada cam parcasi vida vs
bu takinti birden olustu
ayak bastigimiz yerleri geziyor diye yapiyorum
guya rahattim kurguluyorum simdi elini pis yerlere gezdirdi
simdi agzina goturecek gormedigimiz o mikroplar kimbilir
sagligini nasil bozacak
gibisinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?