kizimla ilgili arkadaslar

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
merhaba arkadaslar, ilk evliligimde uc dusuk yapmistim ve daha sonra bazi sebeplerden dolayi bosandim.
senelerce "evlenmem - cocugum olmaz zaten- olsada istemem dunyada o kadar sahpsiz cocuk varken"
diye ahkam keserdim. Sonuc tekrar evlendim ve iki sene sonucu tedaviyi dusunurken hamile kaldim ve bebegim oldu.
bir kizim. dunya tatlisi bir cimcime.
konuyla alakasi yok ama icimden geldi bu yuzden paylastim
hayati bildigim gibi yasadim
ozunde tembel, rahat bir insanim ve bu bebegim olduktan sonra son buldu tabiiki
daha duzenli oldum
ama asiri titiz olmadim
cocugumun ihtiyaci olan herseyini karsilayip
bol bol keyfini cikartip sevsemde
ustune bazi anneler gibi fazla dusmedim
hassas yetismesin diye
esimde benim gorusumde
amma velakin
kizim yakinda 10 aylik olacak ve masallahi var
8 disi cikti en onemlisi iki haftadir kendi kendine yuruyup dolaniyor evin icini
ve ben bu kucuk mucizenin ayakalanip ordek yavrusu gibi pesimden gezmesine
cok sevinsemde kendimi gunde uc kere yerleri paspaslarken buluyorum
her gun dip kose supuruyorum
tozlari aliyorum gunde yine bir kac kez
herseyi ortadan kaldirsamda kontrol ediyorum agzina alabilecegi bir sey
dusmustur diye
sonuc yorgunluktan bitiyorum
kan ter icinde kaliyorum
aksam 22h oldumuydu her tarafim sizliyor
ve belimin agrisindan duramiyorum artik
asiri hareketli
yemeye cok duskun ve asiri derece memeye duskun
olumlu taraflara baktikca sukrediyorum tabiiki
ama kari koca iliskimden kisisel bakimama kadar o kadar engelliyorki bu yorgunluk
benmi pratik degilim cokmu abartiyorum
esim sunu diyor " iki cocugumuz olsa evin halini dusunmek istemiyorum" kirmizi noktam bu soz
gunde uc kere paspaslayan ben degilim sanki
elimde toz beziyle dolasayn ben degilim sanki
tamam yardim ediyor calistigi icin fazlasini istemiyorum
ama iki gun yemek yapmasam acilairn cocugu gibi bir yuz ifadesi olusuyor yuzunde
"kes sesini otur haline sukret" diyorum ya
aynaya baktigimda "hey gidi genclik" diyesim var halimi gorunce

canım sende öğlen yemeğini güzel yap koy akşama ısıtırsın, kişisel temizliğin içinde ya kuaföre git yada kendin yap, erkekler toza falan o kadar dşkkat etmez yemek ve kişisel bakımın tamamsa ortalığı toplayıver olsun bitsin.
hem heryeri dip köşe yapma kullanmadığın odaların kapılarını kapat tertemiz duru. günlük odanı mutfağı ve koridoru temizledikten sonra herşey hallolur.

bebeğini Allah analı babalı büyütsün.

bazı tavsiyelerim olacak.

öncelikle bebeğinin ortada yutabileceği küçük şeyleri bir koliye koyup bantla...

masa örtüsü, sehpa örtüsü gibi şeyleri kaldır. cam biblo gibi şeyleri de kolile kaldır.

günde 3 kez evi paspaslamana gerek yok. günde 1 kez evi süpürüp ardından 1 kez temizlik suyuna az çamaşır suyu katıp silsen olur.

köşeler önemli, kafasını çarpmaması için. bebek eşyları satılan büyük marketlerde köşeler için, çekmeceler için koruma amaçlı ürünler satılıyor.

eğer durumun iyi ise ayda 1 temizlikçi tutup dip bucak temizletebilirsin.
ailenden yakın oturan varsa, haftada bir çağırıp bebeğine baktırıp kişisel işlerini halledebilirsin...

tskler arkadaslar
ben bu paspaslama toz supurme isini
bebegim ayaklandiktan sonra basladim
asil demek istedigim buydu
emeklerken hep kendi halisi vardi simdi heryere gidiyor her
koseye giriyor haliyle gormedigim yerleri goruyor
titizligim ordan basladi mikrop alir bocek gorur alir yutar
yada cam parcasi vida vs
bu takinti birden olustu
ayak bastigimiz yerleri geziyor diye yapiyorum
guya rahattim kurguluyorum simdi elini pis yerlere gezdirdi
simdi agzina goturecek gormedigimiz o mikroplar kimbilir
sagligini nasil bozacak
gibisinden

Aşırı titiz insanların çocuğu mikroplara çocukken bağışıklık kazanmadığı için daha fazla hastalık riskinde bence. Yemek yedirmeden önce çocuğun elini güzelce sabunlayıp yıkasan yeter bence yani biraz bağışıklık sisteminin gelişmesine izin ver. Hergün parka götür. Sonuçta sokak daha pis ama orda da bağışıklık sistemi gelişir. Eve dönünce elini yıkasan yeter bence.

çocukların mikrobada ihtiyacı var. bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için. hiç hasta olmadan büyüyen çocuk olmaz ki...

o yüzden günde 1 süpürme, 1 silme yeterli.

mesela kesici, delici mutfak aletlerini, deterjanları, cam eşyaları boyunun yeteceği yerlere koymayın.

bunun dışında odada yanlız bırakmayın. mesela siz yemek yaparken, arabasına oturtup bağlayın, eline oyuncak verin, hem gözünüzün önünde olur, hemde işinizi yaparsınız.

sakın tv nin önüne koyup iş yapayım demeyin. 2 yaşından önce mümkünse tv seyrettirmeyin. özellikle reklam ve klip. bunlar beyin fonksiyonlarını etkiliyor.
birde çamaşır makinası ilgisini çeker, çamaşır makinası dönerken karşına geçip seyretmek isteyebilir izin vermeyin.

Valla takıntılarında yerden göğe haklısın ne diyeyim, fazla abartıyorsun diyemeyeceğim.

2 görüş var uzmanlar arasında

1) Çocuğa hayır demek yerine herşeyi kaldırın, hayır demekle ona engel oluşturmayın kendine güvenini kırmayın.
2) Hiçbir şeyi kaldırmayın, ellenmemesi gerektiğini öğretin.

Ben karma yaptım. Ona zarar verecek herşeyi kaldırdım. Ama ona zarar vermeyecek herşeyi de yerinde bıraktım. Örtü, kumanda, terlik vs vs. Çünkü kendi evinde herşey ortadan kalkıp rahat davranırsa, başka evlerde onunla baş edemezdim.

Ona zarar vermeyecek ama ellememesi gereken şeyleri öğrettim. Örtü ortada çekebilir , çekse ne olur hiç ama çekmemeyi öğrendi vs vs.

Bakım konusunda birşey diyemem çünkü işler bizde biraz değişik. Eşimi hoş tutmak , o istiyor diye bakımlı olmak gibi bir kaygım yok. Kendim içindir bakımım, eğer keyfim yoksa paspal ve bakımsız ötesi de dolanabilirim. Önce, sadece ve tek asolan çocuğumdur gerisi hallolur.

Son düzenleme:

benimde bi kizim var 1 buçuk yasinda merak ettim neden 2 yasina kadar tv izlememesi lazim ben işlerimi yapmak icin mecburen tv aciyorum cizgi film bide reklamlari izliyor eger tv kapatirsam vay halime hic bi is yapamam heryere pesimden geliyo haliyle isimde kaliyo ne yapmam lazim bilemedim simdi

ilk 6 ay kızımın hijyenine çok dikkat ettim,her şyi kaynattım steril ettim flan filan...
ama 6. aydan sonra emeklemeye başladı ve hiçbir şeye yetişemez oldum.baktım ben kaynatıyorm temizliyorum ama o gidip halıyı yalıyorbe her dk emzik yıkıyorm,o kıllı tüylü battaniyesini emiyorhatta ayakkabılıktaki kirli ayakkabıları bulup oynuyor.
bunlardan sonra gördüm ki hijyen diye delirmek gereksiz.günde 3 kere ev silmekhiç ama hiç gerek yok.ev temiz olsun tabi ama bu kadarı çok fazla.çocuğunuzu cam kafes içinde tutamazsınız.yarın sokağa çıktığında parkta salıncakları yalayacak,o zaman mı tanışsın mikropla?
ben vakit bulamadığımdann(çok istesem mutlaka bulurum tabi)evimi her gün mutlaka süpürürüm,ama silme işini haftada 3 kez falan yaparım.hatta yalan değil,bazı dönemlerde haftada 1 bile oluyır.doğru demiyorum ama olmadı dersem yalan yani.
sonuç kızım hiç boğaz enfeksiyonu olmadıistediği,zarar vermeyecek her şeyi eller,yalar,ısırır.ben müsade etmesem de o buluyor yapcak fırsatı.
oral dönemde çıkmasını bekliyorum artık

Kızılca çok alakasız olcak ama avatarını her gördüğümde merak ediyorum kim o? Ben ilk başta sen zannediyordum hatta yaşına göre ne kadar olgun filan diyordum Sonra kızın olduğunu öğrenince kızın zannettim ama o da küçükmüş daha. Valla her mesajını gördüğümde bunu düşünüyorum

Son düzenleme:
Çocukların aşırı temiz ortamda büyümesine karşıyım.Günde 3 kez silip süpürmek fazla bana kalırsa.Mikrobu,tozu tanısın,vücudu onlara da bağışıklık kazansın.Yoksa sürekli hastalanır.En ufak değişik ortam onu etkiler.Hayatı hep bizim yanımızda yaşamayacaklar.Farklı ortamlara girdiğinde dengesi şaşmasın...

Kızım 16 aylık.Özellikle onun için yaptığım birşey yok.Temizlik anlamında.Günlük süpürmem yetiyor.Dışarı çıkınca toprakla oynuyor.Balkondaki saksıyı elliyor.Yeri geliyor ağzına toprak sokuyor.Tabi bunları yaparken yanındayım.Benim kontrolüm altında.En mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum.Geçenlerde dışarı çıktık,yerdeki kurumuş yaprağı aldı.Elledi yaprak ses çıkarınca çok hoşuna gitti.Eğer hemen müdahale edip onu elinden alsaydım o sesi bilmeyecekti.Yaprağın dokusunu anlamayacaktı.

Velhasıl kelam:) Kendinizi boş yere yıpratmayın.Tanısın bilsin tozu toprağı.Ev ne kadar kirli olabilir ki onun için.Bir de sizi gözlemleyerek o da takıntılı hale gelir...

Allah yavrularımızı bize bağışlasın...

OTİZM... reklamlar, klipler ve çalışan çamaşır makinesini seyretmesi bunu destekliyor. o yüzden izletmeyin... ayrıca hayal gücünü köreltiyor.

radyo açabilirsin. yada cd, dvd açabilirsin. onların içinde reklam yok...

ama bu sabahtan akşama kadar olmamalı. mesela dvd de, (yaşına uygun) 1 çizgi film yada animasyon film yaklaşık 1 saat sürüyor. en acil işini yapabileceğin süre bu...

tskler arkadaslar onerilerinizi cogunu uyguluyorum
ve uc kere paspaslamanin anlami yok bencede
ben bebegim hassas buyumesin diye cok korumaci davranmazdim
ama dedigim gibi ayaklandiktan sonra herseyi agzina aldigini gordukten sonra
basladim
hani birde becerikli bir sey olsam yanmayacam
bebegimin emniyetini saglamak ve bir kere supurup silmek kafi gelecektir artik

tsk ederim canim aynen dedigin gibi yapacagim

canim dediklerini uyguluyorum
fakat televizyon konusunda hata yapanlardanim bende
tv evde oldugumuz surece devamli acik ve
ben ya cizgi filmi yada klip kanalini acik birakiyorum surekli
bu konuda uyardigin icin tskler

bende oyle yaptim. zarar verecek herseyi kaldirdim
sanirim daha kucuk oldugu icin yapmadan etmeden anlasada cabuk unutuyor

bakim konusunda ne titiz bir insan oldum evim icin ne asiri bakimli
esim icin ozellikle yapmazdim
ben kendimi kast ediyorum yorgun bakimsiz bir halim var artik
buda yansiyor aynalara
mesela gecenlerde ablamlar geldiler sehir disindan
gozlerinin alti halkalanmis cildin berbat dedi
hayatim boyunca sivilceyi tanimayan ben
30 yasimda sivilceli dolasiyorum artik :26:

vakit var aslinda : cocugundan arta kalan sÜRE
eskiden cocugum uyudugu zaman yada oyalandigi zaman
yayilirdim dinlenirdim
kendimi kasmazdim
dokulen dokuldugu yerde olsun
ben o firsati degerlendirirdim
simdi kendimi temizlik yaparken buluyorum her firsatta
ama bu sabah sildim supurdum ve tozunu aldim baskada bir sey yapmayacagim aksama kadar
hani ezelden beri titiz biri olsaydim zoruma gitmezdi her gun yapmak
simdi bu yuzden zoruma gidiyor
yoksa iki gunde bir supurur hafta bir iki kere paspasimi yapardim
bebeklerimizin her firsatta herseyi agizlarina almalarini onlemeyiz dedigin gibi
ve her agzina aldigi seyi makinaya atma sansimiz olmayacagina gore
biraz daha rahat davranmak gerekir

uzmanlar bebeklerin beyin gelişimi için 0-2 yaş arası hiç tv izlememeleri gerektiğini söylüyor. Dikkat dağınıklığı , konsantre olamama sorunlarını tetikliyor.

Bizimki 2 ye yaklaşıyor hiç izlemedi, hassasiyetimi bilen arkadaşlarım ise eğer biz varsak tv yi kapatıyorlar. geçen babası yok, uyanmış kucağımda (akşam geç vakit) salona geldi baktı tv açık şöyle bir baktı kafayı çevirdi, garibim tv nedir bilmiyor ki :)

bizde hiç açılmadığı için, alışan çocuk nasıl vazgeçirilir bir fikrim yok. O uyuyunca yapsanız işleri yetişmez mi ? Yemek yaparken ise mama sandalyesinde (mikro dalga çalışmıyorsa eğer) sizinle mutfakta olabilir.

Son düzenleme:

fotoraftaki benim
ben oyum yani
yeni dogum yapmistim fotoyu cektirdigimde
fotoda genc gosteriyorum belki
yada biraz ters durdugumdan
ama su an ki halimi gorsen
9 ayda 9 yas yaslandim

hay allah ne rahat davranmisim bu konuda
tv surekli acik hic dikkat etmedim gercekten
birtek oturma odasinda oldugu icin surekli acik
karamel tv'nin minusculleri devamli yayinlaniyor
o kanal ve muzik kanali acik
bilincsizlik degil benimkisi dusuncesizlikti :26:

O kadar minik bebekte alışkanlık yapmaz 2 güne unutur, şimdi kapatın bence.

işyerimde bir arkadaş minikken bile ana kucağıyla tv nin önüne koyuyordu. benim yapmadığımı görünce yani duyunca ne yani sen iyi annesinde ben kötü anne miyim, inanmıyorum öyle şeylere dedi. Ne alakası varsa, bende inanıyorum ve uyguluyorum. İçime böyle siniyor.

Herkes içine nasıl siniyorsa çocuğunu öyle büyütür.

canım yaa durumlarımız aynı nerdeyse. benim oğlumun da on aylık olmasına az kaldı. 8 tane dişi var. yemeğe de düşkün ama memeye aşırı düşkün. sürekli emmek istiyo. ama benimki daha yürümüyo, henüz tutunup kalkma aşamasında. seninki erken yürümüş maşallah. ama ben senin kadar takıntılı değilim temizlik konusunda. sonuçta bizimkiler sokak çocuklarına göre kat kat steril büyüyolar. onlara bişey olmuyosa bizimkilere hiç olmaz. günde 3 kere yer mi silinir. öyle yaparsan tabi kendine vakit ayıramazsın. o kadar kendini yorma bence, sonra sinirlerin yıpranır.

sakınılan göze çöp batar,o kadar incelemeyin,kimse çocuğunun kötülüğünü istemez tabiki,vücuda mikropta giricekki bağışıklık kazansın.Aşırı titiz olursanız ilerde en ufacık bir tozdan hasta olur.2 günde bir paspas yapın,kendinizede vakit ayırın biraz.Bunlar tatlı yorgunluklar,çoğu anneler yaşıyor aynı şeyleri...Keyfini çıkarın

canım bi de şunu söylemek isterim ki günde 3 kere paspas yaparak harcadığın zamanı çocuğunla daha verimli olarak harcasan ona daha çok yararı olur emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…