Kizimla kopmak istemiyorum

hadibeyaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
4.754
13.224
208
Merhaba hanimlar,

7 yasinda bir kizim var, birde 5 aylik bir kizim.

Derdim malesef büyük kizimla ilgili.

Her zaman oldum olasi derler ya iste öyle memnuniyetsiz, sevinmeyi bilmeyen, hic birseyin kiymetini degerini bilmeyen hircin bir cocuktu. Bebekliginde bile öyleydi malesef. Ne yaparsak yapalim o an mutlu ve memnun olsada hic fark etmedigimiz yada anlamadigimiz bir sebebden kiyamet koparabilir. Cok inat ve gadddar olabiliyor genel olarak.

Hircinligi, saygisizligi, sevgisizligi, yalan söylemeye baslamasi, nankörlügü, bilerek isteyerek kötülük yapmaya calismasi artik bizi anne baba olarak gercekden cok zor duruma getirdi. Ikimizde ayri ayri yada birlikte care arayip bulamamakdan cok yorulduk.

Kardesinden sonra böyle oldu diyemicem, cünkü hep böyleydi, ama artik isin ucunu iyice kacirdi. Dur durak bilmez oldu. Bu heryerde böyle, bir tek evde degil. Okulda, disarda, arkadaslariyla. Heryerde.

Inanin bana kendi cocugum hakkinda bunlari yazmak benim icin gayet zor, ama bana faydali paylasimlar yapabilmeniz icin ne eksik ne fazla yazmaya calisiyorum.

Pedagog yada piskolog tavsiye etmeyin, onlarlada görüstüm. Hatta gittigimiz piskolog bas hekim olarak koca hastahaneyi yönetiyor. Verdikleri tavsiyelerin malesef bir faydasi olmadi. Dedikleri sey kendi haline birakin, kendi kararlarini versin, sonuclarina iyi veya kötü katlansin. Yani malesef saldim cayira mevlam kayira yasayin der gibi tavsiye verdiler. Bir bilir kisiyle daha görüstük, türkce nasil aciklarim bilmiyorum, piskolog ve piskyatir arasi bisey oluyor galiba. Mesela gerekirse ilac veremiyor ama terapi yapabiliyor. Neyse malesef ondan da bir fayda gelmedi.

Bunlari yazanin care arayan bir anne oldugunu unutmadan empati kurarark saygili sekilde cevap vereceginizi umuyor tesekkür ediyorum.

Allah kolaylık versin canm tamamen yapısıyla alakalı olduğunu düşündüm konuşarak kızmadan yaptığı hataları anlatmaktan başka bişey yapamazsın destek almışsınız bence bire bir iyi bi pedegog dam daha yardım almalısın kardeş kıskançlığı da vardır muhtemel

Durduk yere yapmıyordır . Daha spesifik örnekler vermelisiniz .
Babası ile arası nasıl , dede-nine nerede ,
çok mu şımartıldı , daha somut veriler verir misiniz ?

Oyy cok zor bir durum yasi cok kucuk olmasa da henuz cocuk dogruyu yanlisi zamanla telkinlerinizle ayirt edecektir. Sabirla dogrulari anlatmalisiniz sakin kalmak zor oluyor ve bakmakla yukumlu oldugunuz bir cocugunuz daha var sizi anlayabiliyorum ama buyugun ustune dusmezseniz kucugu de ileride onun davranislarini ornek alabilir. Oyunlarla konusmalarla sakin ve sabirli bir sekilde konusun onunla. Insallah kisa zamanda duzelir evlat yetistirmek cok zor Allah yardimcimiz olsun

Konusuyoruz zaten yaptigini ve o hareketin doguracagi sonuclari anlatiyoruz ama inatla anlamak istemiyo. Cat cat cevaplar veriyor öyle ki ben bile bazen laf yetistiremiyorum.
Kendisi de birebir pedagog ve piskologla görüstü zaten.

Durduk yere yapmıyordır . Daha spesifik örnekler vermelisiniz .
Babası ile arası nasıl , dede-nine nerede ,
çok mu şımartıldı , daha somut veriler verir misiniz ?
Uzun süre tek cocuktu tabiilgi alaka hep ondaydi. Ama bu hareketler kardesden sonra degismedi ki. Babasiyla cok iyi iliskileri cok sevgi doludur ikiside. Ama kizim bir anda sanki herkesden herseyden nefret edebiliyor. Mesela diyelim babayla oynadilar güzel vakit gecirdilee baba diyor ki yada ben bu fark etmiyor saat 20 de yataga girmen lazim hadi bi kere daha oynayalim yataga hazirlanalim sonra. Iste burda kiyamet kopuyor. Bagirmalar cagirmalar oynadigi oyunu dagitmalar.
Durduk yere yapiyor malesef ki. Oysa o saatin uyku saati oldugu hep belli yeni degil ki.
Anneanne dedeyle teyze dayiyla arasi harika. Babaanne iyi bir insan degil cidden. Amca hala kendi keyiflerine göre samimiyet kurarlar. Diger dede cok uzak ama onla aralari gayet iyi

Sanki kardesini kiskaniyor gibi geldi ama hep boyleydi diyorsunuz

Her istedigini yaparak mi buyuttunuz?
Cok mu simarttiniz?

Somut ornekler fazla vermediginiz icin durumunu pek anlayamadim ama pedegog vs ise yaramadiysa sabredin diycem
Zamanla duzelir elbet

aklıma we need to talk about kevin filmi geldi :/

çok zor duruyor.
Baktim o filme. Bazen kizimin bakislarinda aynen o cocugun bakislarini görüyorum.

Kardesiyle yada baska kücuk cocukla oynadigindaysa mesela dünyanin en sefkatli en sevecen insanina dönüsüyor. Kardesine bu dünyada en önemli insan sensin benim icin diye seviyor. Sen merak etme ben seni her zaman koricam diye anlatiyor. Bunlari duydugumu fark ettmedigi zamanlarda diyor.

Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Dün banyo ettirirken mesela dedim ki ortamda iyiyken konusayim dedim ben cok üzülüyorum sen bilerek beni kirinca. Verdigi cevap anne ben seni zaten üzmek icin yapiyorum. Sebebde disari cikmam gerekiyordu o istemiyordu evde tek de kalmiyor benimde isim var mecbur cikacam. Kacta kapaniyor dedi gidecegim yer soyledim. Tamam o zaman ben derslerimi o saate kadar bitirmicem ki cikamayalim dedi ve dedigini yapti. O saate kadar oyalandi bile isteye

Tracy hogg okudunuz mu hic?
aslinda bebek bakimi ile ilgili kitaplari.

ama o da bebkleri/cocuklari tiplere ayiriyor,
Melek, kitap, hareketli, nazlı ve huysuz
bakin su blogta ozet bilgileri bulabilirsiniz : http://araflisehrazad.com/?p=296

cocugunuz huysuz tipte ise cok da beklentiye girmemek ve bunu kabul etmek oneriliyor gercekten.
tabi ki bu demek degil ki saldim cayira mevlam kayira seklinde olacak.
ama her sey sizin icin daha zor olacak ve bunu bilerek yola cikmak belki isinizi kolaylastirir.

Cezalandırın, oyunu mu dağıtıyor bir daha düzgün davranmaz ise oyun oynamayacağınızı iletin.
Öğretmeni ile de görüşün, sözden anlamıyorsa yasak ve cezalarla caydırmaya çalışılsın.

Aramızdaki bağ nasıl? Size çok bağlı mi yoksa kopuk mu? Ilk iki yılınız nasıl geçti?

Cocuk sizi yönetiyor ve siz buna izin veriyorsunuz. Böyle bir cümleyi kurduktan sonra aslinda zamani belirleyip sonra ceketini giydirip çıkmanız gerekir. Dersi kalırsa kalir. Aslinda sizin doktorun verdiği tavsiye tam bu. Yani sonuclarina katlanmasi. Ertesi gün okulda öğretmenine hesap verme durumu.
Oyunmu bozdu? Uyarip o oyuncağı direk çöpe atmak. İsterse yırtsın kendini.
Ya kendi elleriyle çöpten cikartir yada o oyuncak gider.

Siz acaba pedegok yada psikolog ların inerilerine uydunuzmu. Saldım çayıra mevlam kayıra demenizden size sundukları yolları kucumsediginizi anlıyorum.

Örneğin ben oğluma her gun ders çalış çantanı hazırla derken aramızda sorunlar oluştu henüz küçük olmasına rağmen. Yapmadığı eksik kalan şeyleri telafi için yalana başvurdu vs.

Sonra öğretmeni sen ödev falan deme asla dedi.
Ödevi bir eksik bir noksan yada hiç yapmadan okula gitti ve sonuçlarına katlandı. Bana dert yanmaya geldi sen soylemedin diye. Senin sorumluluğun dedim. Şimdi 2. Sınıf akşam gelir dersi çoksa yarısını şimdi yarısını sabah yapar. Bu sabah geç kalktı evin içinde ağlıyor. Beni neden erken kaldırmadın dersim vardı diyor. Bende tabletinle gerekli gereksiz herşeye saati kuruyorsun sabah kalkman saate de kursaydın dedim. Attım sorumluluğü üzerine. Öğretmeni çanta hazırlamıyor ise bırakın eksik kitap defterle gelsin sonuçlarını öğrensin diyor.
Kimine göre ben kötü bir anneyim hiç ödevi olan çocuk uyandirilmaz mı. Ama bu tavrım sayesinde yaşıtlarına göre sorumluluk alma duygusu daha fazla. Benim sadece elime defteri a4 kağıdı gelir kontrol ederim. Yanlışını söylemem 15 soru varsa yanlışın var burda derim hangi soruda olduğunu da söylemem o bulur o sırada işlemlerini de tekrar kontrol eder.

Sınıfta diğer anneler dersler çok ağır çok yoğun diye şikayet ediyorlar. Yahu sen yemek yaparken birde derse mi bakıyorsun. Ben diyorum benim isim sana yemek yapmak şu anda. Senin de ödev yapmak. Sadece çok zor seylerde yol gosteririm hepsi bu. Ama bu kimine göre ilgisiz alakasız anne çocuğu salmış tek başına yapmaya çalışıyor yazık diye algılanıyor.
Bırakın cezasını alsın okulda. Eve gelip ağlarsa bir daha ceza almamak için ne yapması gerektiğini anlatın siz ona kafi.
Ve hic inanmıyorum bir çocuğun kendi kendine bu şekilde davranacağını. Sizin ona iyilik yaptığınızı zannetti:iniz bazı davranışlar vardır emin olun onu bu yöne itecek.

Psikoterapisttir.
Durduk yere olduğunu sanmıyorum, çocukların böyle tavırlar göstermesinin altında bir sebep yatar hep.
"Sal çayıra mevlan kayıra" dememiştir psikoterapist o sizin yorumunuz, sizin aklınızda nasıl kaldığı.
Tam olarak ne önerdiğini, objektif olarak yazarsanız bir fikir vermeye çalışırız sebebine dair.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…