- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.390
- 248
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
İyi de çocuk böyle büyütülmez ki...Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Dün banyo ettirirken mesela dedim ki ortamda iyiyken konusayim dedim ben cok üzülüyorum sen bilerek beni kirinca. Verdigi cevap anne ben seni zaten üzmek icin yapiyorum. Sebebde disari cikmam gerekiyordu o istemiyordu evde tek de kalmiyor benimde isim var mecbur cikacam. Kacta kapaniyor dedi gidecegim yer soyledim. Tamam o zaman ben derslerimi o saate kadar bitirmicem ki cikamayalim dedi ve dedigini yapti. O saate kadar oyalandi bile isteye
Alti yasina kadar krese gittiSizin dışınızda uzun süreli bakan, birebir ilgilenen birileri oldu mu?
Bakıcı, annane, babanne gibi?
Normalde tamada bunu yapiyorum ama dun gec olunca benim gidesim olmadigi icin gitmedim. O isimi simdiye erteledim. Ama aslinda bu sekilde davraniyorum oyuncak konusunda da. Ama inanin umrunda olmuyo atilan oyuncaklar. Kendisi bile iyi ben atarim diyip atti valla.Cocuk sizi yönetiyor ve siz buna izin veriyorsunuz. Böyle bir cümleyi kurduktan sonra aslinda zamani belirleyip sonra ceketini giydirip çıkmanız gerekir. Dersi kalırsa kalir. Aslinda sizin doktorun verdiği tavsiye tam bu. Yani sonuclarina katlanmasi. Ertesi gün okulda öğretmenine hesap verme durumu.
Oyunmu bozdu? Uyarip o oyuncağı direk çöpe atmak. İsterse yırtsın kendini.
Ya kendi elleriyle çöpten cikartir yada o oyuncak gider.
İlla ki her yolu denemişsinizdir. Ama kızınıza bir saat verip bu saatte çıkıcaz o zamana kadar ödevini bitir demiş olsanız, o saatte bitirmiş olmasa bile alıp gitmeniz gerekirdi . Siz kararlı olmalısınız . Ödevini bile isteye geç yapacağını kendisi söylemiş zaten.Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Dün banyo ettirirken mesela dedim ki ortamda iyiyken konusayim dedim ben cok üzülüyorum sen bilerek beni kirinca. Verdigi cevap anne ben seni zaten üzmek icin yapiyorum. Sebebde disari cikmam gerekiyordu o istemiyordu evde tek de kalmiyor benimde isim var mecbur cikacam. Kacta kapaniyor dedi gidecegim yer soyledim. Tamam o zaman ben derslerimi o saate kadar bitirmicem ki cikamayalim dedi ve dedigini yapti. O saate kadar oyalandi bile isteye
Böyle yaptığı zaman ceza vermiyor musunuz?Uzun süre tek cocuktu tabiilgi alaka hep ondaydi. Ama bu hareketler kardesden sonra degismedi ki. Babasiyla cok iyi iliskileri cok sevgi doludur ikiside. Ama kizim bir anda sanki herkesden herseyden nefret edebiliyor. Mesela diyelim babayla oynadilar güzel vakit gecirdilee baba diyor ki yada ben bu fark etmiyor saat 20 de yataga girmen lazim hadi bi kere daha oynayalim yataga hazirlanalim sonra. Iste burda kiyamet kopuyor. Bagirmalar cagirmalar oynadigi oyunu dagitmalar.
Durduk yere yapiyor malesef ki. Oysa o saatin uyku saati oldugu hep belli yeni degil ki.
Anneanne dedeyle teyze dayiyla arasi harika. Babaanne iyi bir insan degil cidden. Amca hala kendi keyiflerine göre samimiyet kurarlar. Diger dede cok uzak ama onla aralari gayet iyi
Normalde tamada bunu yapiyorum ama dun gec olunca benim gidesim olmadigi icin gitmedim. O isimi simdiye erteledim. Ama aslinda bu sekilde davraniyorum oyuncak konusunda da. Ama inanin umrunda olmuyo atilan oyuncaklar. Kendisi bile iyi ben atarim diyip atti valla.
Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Uygulamaz olurmuyum uyguladim tabiki ama faydasini gormüyorum. O yüzden 3 farkli kisiden yardim almaya calistim.Derslerle ilgili dediginizi denemeye bugunden itibaren basliyorum. Umarim faydasi olur.Siz acaba pedegok yada psikolog ların inerilerine uydunuzmu. Saldım çayıra mevlam kayıra demenizden size sundukları yolları kucumsediginizi anlıyorum.
Örneğin ben oğluma her gun ders çalış çantanı hazırla derken aramızda sorunlar oluştu henüz küçük olmasına rağmen. Yapmadığı eksik kalan şeyleri telafi için yalana başvurdu vs.
Sonra öğretmeni sen ödev falan deme asla dedi.
Ödevi bir eksik bir noksan yada hiç yapmadan okula gitti ve sonuçlarına katlandı. Bana dert yanmaya geldi sen soylemedin diye. Senin sorumluluğun dedim. Şimdi 2. Sınıf akşam gelir dersi çoksa yarısını şimdi yarısını sabah yapar. Bu sabah geç kalktı evin içinde ağlıyor. Beni neden erken kaldırmadın dersim vardı diyor. Bende tabletinle gerekli gereksiz herşeye saati kuruyorsun sabah kalkman saate de kursaydın dedim. Attım sorumluluğü üzerine. Öğretmeni çanta hazırlamıyor ise bırakın eksik kitap defterle gelsin sonuçlarını öğrensin diyor.
Kimine göre ben kötü bir anneyim hiç ödevi olan çocuk uyandirilmaz mı. Ama bu tavrım sayesinde yaşıtlarına göre sorumluluk alma duygusu daha fazla. Benim sadece elime defteri a4 kağıdı gelir kontrol ederim. Yanlışını söylemem 15 soru varsa yanlışın var burda derim hangi soruda olduğunu da söylemem o bulur o sırada işlemlerini de tekrar kontrol eder.
Sınıfta diğer anneler dersler çok ağır çok yoğun diye şikayet ediyorlar. Yahu sen yemek yaparken birde derse mi bakıyorsun. Ben diyorum benim isim sana yemek yapmak şu anda. Senin de ödev yapmak. Sadece çok zor seylerde yol gosteririm hepsi bu. Ama bu kimine göre ilgisiz alakasız anne çocuğu salmış tek başına yapmaya çalışıyor yazık diye algılanıyor.
Bırakın cezasını alsın okulda. Eve gelip ağlarsa bir daha ceza almamak için ne yapması gerektiğini anlatın siz ona kafi.
Ve hic inanmıyorum bir çocuğun kendi kendine bu şekilde davranacağını. Sizin ona iyilik yaptığınızı zannetti:iniz bazı davranışlar vardır emin olun onu bu yöne itecek.
Dersini bitirmemesini onemsemeden çıkacaksınız işte . Kendi sorumluluğu ile sizi tehdit etmesine izin vermişsiniz.Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
İlla ki her yolu denemişsinizdir. Ama kızınıza bir saat verip bu saatte çıkıcaz o zamana kadar ödevini bitir demiş olsanız, o saatte bitirmiş olmasa bile alıp gitmeniz gerekirdi . Siz kararlı olmalısınız . Ödevini bile isteye geç yapacağını kendisi söylemiş zaten.
Arastiricam tsk ederimTracy hogg okudunuz mu hic?
aslinda bebek bakimi ile ilgili kitaplari.
ama o da bebkleri/cocuklari tiplere ayiriyor,
Melek, kitap, hareketli, nazlı ve huysuz
bakin su blogta ozet bilgileri bulabilirsiniz : http://araflisehrazad.com/?p=296
cocugunuz huysuz tipte ise cok da beklentiye girmemek ve bunu kabul etmek oneriliyor gercekten.
tabi ki bu demek degil ki saldim cayira mevlam kayira seklinde olacak.
ama her sey sizin icin daha zor olacak ve bunu bilerek yola cikmak belki isinizi kolaylastirir.
Psikoterapisttir.
Durduk yere olduğunu sanmıyorum, çocukların böyle tavırlar göstermesinin altında bir sebep yatar hep.
"Sal çayıra mevlan kayıra" dememiştir psikoterapist o sizin yorumunuz, sizin aklınızda nasıl kaldığı.
Tam olarak ne önerdiğini, objektif olarak yazarsanız bir fikir vermeye çalışırız sebebine dair.
Aynen. Konu sahibinin verdiği cevaplardan çocuğu böyle kendileri yaptığı o kadar belli ki.. O kadar bariz ki.. Anne babaların bu kadar bariz şeyleri göremiyor olması çok ilginç.İyi de çocuk böyle büyütülmez ki...
Süper yazmışsınız ama bazı veliler böyle sadece. Genele vurursam çoğu veli o akşam veya ertesi gün gelir çocuğumu ağlatmışsınız, yok psikolojisi bozuldu, vay efendim öyle ceza verilir mi der. Ah ahh...Siz acaba pedegok yada psikolog ların inerilerine uydunuzmu. Saldım çayıra mevlam kayıra demenizden size sundukları yolları kucumsediginizi anlıyorum.
Örneğin ben oğluma her gun ders çalış çantanı hazırla derken aramızda sorunlar oluştu henüz küçük olmasına rağmen. Yapmadığı eksik kalan şeyleri telafi için yalana başvurdu vs.
Sonra öğretmeni sen ödev falan deme asla dedi.
Ödevi bir eksik bir noksan yada hiç yapmadan okula gitti ve sonuçlarına katlandı. Bana dert yanmaya geldi sen soylemedin diye. Senin sorumluluğun dedim. Şimdi 2. Sınıf akşam gelir dersi çoksa yarısını şimdi yarısını sabah yapar. Bu sabah geç kalktı evin içinde ağlıyor. Beni neden erken kaldırmadın dersim vardı diyor. Bende tabletinle gerekli gereksiz herşeye saati kuruyorsun sabah kalkman saate de kursaydın dedim. Attım sorumluluğü üzerine. Öğretmeni çanta hazırlamıyor ise bırakın eksik kitap defterle gelsin sonuçlarını öğrensin diyor.
Kimine göre ben kötü bir anneyim hiç ödevi olan çocuk uyandirilmaz mı. Ama bu tavrım sayesinde yaşıtlarına göre sorumluluk alma duygusu daha fazla. Benim sadece elime defteri a4 kağıdı gelir kontrol ederim. Yanlışını söylemem 15 soru varsa yanlışın var burda derim hangi soruda olduğunu da söylemem o bulur o sırada işlemlerini de tekrar kontrol eder.
Sınıfta diğer anneler dersler çok ağır çok yoğun diye şikayet ediyorlar. Yahu sen yemek yaparken birde derse mi bakıyorsun. Ben diyorum benim isim sana yemek yapmak şu anda. Senin de ödev yapmak. Sadece çok zor seylerde yol gosteririm hepsi bu. Ama bu kimine göre ilgisiz alakasız anne çocuğu salmış tek başına yapmaya çalışıyor yazık diye algılanıyor.
Bırakın cezasını alsın okulda. Eve gelip ağlarsa bir daha ceza almamak için ne yapması gerektiğini anlatın siz ona kafi.
Ve hic inanmıyorum bir çocuğun kendi kendine bu şekilde davranacağını. Sizin ona iyilik yaptığınızı zannetti:iniz bazı davranışlar vardır emin olun onu bu yöne itecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?