Kizimla kopmak istemiyorum

İyi de çocuk böyle büyütülmez ki...

Normalde tamada bunu yapiyorum ama dun gec olunca benim gidesim olmadigi icin gitmedim. O isimi simdiye erteledim. Ama aslinda bu sekilde davraniyorum oyuncak konusunda da. Ama inanin umrunda olmuyo atilan oyuncaklar. Kendisi bile iyi ben atarim diyip atti valla.

İlla ki her yolu denemişsinizdir. Ama kızınıza bir saat verip bu saatte çıkıcaz o zamana kadar ödevini bitir demiş olsanız, o saatte bitirmiş olmasa bile alıp gitmeniz gerekirdi . Siz kararlı olmalısınız . Ödevini bile isteye geç yapacağını kendisi söylemiş zaten.

Böyle yaptığı zaman ceza vermiyor musunuz?

Dadi diye bir program vardi televizyonda. Pedagog gozde hanımdı sanırım. Onu izlemenizi tavsiye ederim. Kısaca diyor ki;anne baba kural koyar ve cocuk uyar. Ebeveynler koydukları kurallardan asla taviz vermemeliler. Bu kararlı durus karsisinda çocuk zamanla kurallara uyacaktir. Kiziniz ne kadar agrasif olsa da,sizi dinlemeyi reddetse de,sizi duymuyomus gibi yapsa da sürekli onunla konusun. Surekli elestirmeyin. İyi yonlerini gordugunuzde abartmadan takdir edin. Kızıniza bol bol sarılın ve ona seni seviyorum deyin. ''ben zaten senin boyle bir şey yapacagina aşla inanmam' gibi cumleler kurup ona guvendiginizi hissettirin. Evde,onun yaşına uygun sorumluluklar verin. Oyuncaklarını toplamak,kendi yatağını toplamak gibi. Ve tabi sinirsiz televizyon ve tabletten uzak tutmak gerek. Çocuğunuza sevginizi gosterin ve her şeyin zamanla nasıl da guzel oldugunu keyifle seyredin

Demekki yenisi geliyor. Başka bir üye uzun uzun yazmış. Benim turkcem yeterli olmadığı icin tam derine inemiyorum ama sizi yönetmesine asla izin vermeyin. Sorumluluk almak zorunda kiziniz. Sizi uzmekten zevk aliyor negatif ve pozitif ilgiyi ayirt edemiyor. İlk bunu öğrenmesi gerek

kesinlikle bir derdi bir sıkıntısı vardır çocuğun. onun için de çok zordur. hiçbir şeyden keyif almamak mutlu olmamak ne kadar zordur.
ya derdini öğrenin ya da gerçekten biraz kendi haline bırakın. yaptıklarının iyi ya da kötü sonuçlarına katlansın birazcık

Bakın sıkıntı sizin tepkilerinizde. Ödev çocuğum ödevi. O ödev bitsede bitmese de gideceksiniz. Kendi ödevinu yapmaması sizin dışarı çıkmaniza engel olmamalı. Sizin ne istediğinizi biliyor sizin için önemli değerli olan şeyler onun için değil. Yani kendi ödevi umrumda değil ise yapacak bir şey yok. Öğretmeni ile konuşun mesela ödevini yapmadığı için derste ceza versin. Ben cezaya ve ödüle karşıyım ama bazı durumlarda hızlı sonuç almak için ceza verilmeli kanaatindeyim

Uygulamaz olurmuyum uyguladim tabiki ama faydasini gormüyorum. O yüzden 3 farkli kisiden yardim almaya calistim.Derslerle ilgili dediginizi denemeye bugunden itibaren basliyorum. Umarim faydasi olur.
Haklisiniz mutlaka bizimde hatalarimiz var.

Dersini bitirmemesini onemsemeden çıkacaksınız işte . Kendi sorumluluğu ile sizi tehdit etmesine izin vermişsiniz.
Bir tanıdığımız vardı. Birgün tatilde hep beraberiz. Biryere yemeğe girdik. Deniz vs acikmisiz ki çocuk da aç. Yemekler söylendi ona istediği yemek geldi. Ama yemiyor. Parka gidecem diyor. Aile yemeğini ye gidicez. Yok yemem de yemem. En son aile yemek yemezsen park da yok dedi. 5 yaşındaki çocuk avaz avaz bu yemeği de yemem parkada giderim dedi. Şok olmuştum . ve aglamasina artık tahammül edemeyen baba yemek yemeyen kızı hemen parka götürdü. Durumu savmak adına yapılan büyük hata.

Çocuklar bir ayna degıl mı aslında
Bu kadar kucukken bunları bıryerden ogrenmıs veya ogretılmıs olmalı . Cok kapalı yazmışsınız daha acık olmalısınız

katıldım

sonuçta siz gitseydiniz o bugün bitmemiş ödevle gidip okulda kendisi zor duruma düşecekti

şimdi o kazanmış

esasen bu biz anne babaların sıkıntısı

bazen eşim de yapar önce olmaz der sonra da aman neyse der ve esner

sonuçta siz o işi bugün de yapabiliyormuşsunuz madem akşam gideceğiz demeseymişsiniz ya da dediniz gitseymişsiniz

kızınızdaki algı ben direnince dediğim oluyor yönünde

çözüm basit o bir inatçı ise siz bin inatçı olacaksınız

evet bu her zaman olamayabiliyor ama bir iki seferde o sizi değil siz onu zor durumda bırakırsanız çözülür

örneğin akşam 8 de oyunu bırakmak istemedi mi siz oynamayı bırakacaksınız

hatta toplanıp gidip yatacaksınız

tek başına oynayabileceği bir şey ise onu da toplayıp öyle gideceksiniz

yani o yalnız kalacak ve yatması gerektiğini idrak edecek

evet biliyorum yazması kolay ama evde çığrınan çocukla zor

sürekli ağladığı için dediği yapılmamalı işte

Arastiricam tsk ederim

Mesela yikanmayi sevmiyor. Banyo zamani gelince kiyamet kopuyor. Bu sefer basliyor sen yika tamam diyorum (normal zaten bu su anda yikanamiyor) yok kendim yikancam diyor onada tamam artik yavas yavas baslayabilir kendi yikanmaya. Bu sefer banyo yaparim ama saclarimi yikamam diye devam ediyor. Yani hep bir bahane buluyor. Bu durumda dedikleri birak yikanmasin. E tamam bugun yikanmadi yarinda yikanmadi diger gunde? Nolacak?

Süper yazmışsınız ama bazı veliler böyle sadece. Genele vurursam çoğu veli o akşam veya ertesi gün gelir çocuğumu ağlatmışsınız, yok psikolojisi bozuldu, vay efendim öyle ceza verilir mi der. Ah ahh...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…