- 18 Temmuz 2016
- 4.754
- 13.224
- 208
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Böyle yaptığı zaman ceza vermiyor musunuz?
Ee çıksaydınız. Dersi eksik kalsın, mahçubiyetini okulda kendi yaşasın.Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Dün banyo ettirirken mesela dedim ki ortamda iyiyken konusayim dedim ben cok üzülüyorum sen bilerek beni kirinca. Verdigi cevap anne ben seni zaten üzmek icin yapiyorum. Sebebde disari cikmam gerekiyordu o istemiyordu evde tek de kalmiyor benimde isim var mecbur cikacam. Kacta kapaniyor dedi gidecegim yer soyledim. Tamam o zaman ben derslerimi o saate kadar bitirmicem ki cikamayalim dedi ve dedigini yapti. O saate kadar oyalandi bile isteye
Dadi diye bir program vardi televizyonda. Pedagog gozde hanımdı sanırım. Onu izlemenizi tavsiye ederim. Kısaca diyor ki;anne baba kural koyar ve cocuk uyar. Ebeveynler koydukları kurallardan asla taviz vermemeliler. Bu kararlı durus karsisinda çocuk zamanla kurallara uyacaktir. Kiziniz ne kadar agrasif olsa da,sizi dinlemeyi reddetse de,sizi duymuyomus gibi yapsa da sürekli onunla konusun. Surekli elestirmeyin. İyi yonlerini gordugunuzde abartmadan takdir edin. Kızıniza bol bol sarılın ve ona seni seviyorum deyin. ''ben zaten senin boyle bir şey yapacagina aşla inanmam' gibi cumleler kurup ona guvendiginizi hissettirin. Evde,onun yaşına uygun sorumluluklar verin. Oyuncaklarını toplamak,kendi yatağını toplamak gibi. Ve tabi sinirsiz televizyon ve tabletten uzak tutmak gerek. Çocuğunuza sevginizi gosterin ve her şeyin zamanla nasıl da guzel oldugunu keyifle seyredin
Demekki yenisi geliyor. Başka bir üye uzun uzun yazmış. Benim turkcem yeterli olmadığı icin tam derine inemiyorum ama sizi yönetmesine asla izin vermeyin. Sorumluluk almak zorunda kiziniz. Sizi uzmekten zevk aliyor negatif ve pozitif ilgiyi ayirt edemiyor. İlk bunu öğrenmesi gerek
Ailede ruhsal rahatsızlığı olan var mı. lityum eksikliği, duygu durum bozukluğu, anksiyete bozukluğu. bunlar ne yazık ki genetik olabilir. hırçınlığına sebep olabilir. anlattıklarınız o yaştaki bir çocuk için ciddi sorunlar.
Nasil acayim örnek verirseniz daha rahat olacak benim icin. Soruldukca yaziyorumÇocuklar bir ayna degıl mı aslında
Bu kadar kucukken bunları bıryerden ogrenmıs veya ogretılmıs olmalı . Cok kapalı yazmışsınız daha acık olmalısınız
katıldım
sonuçta siz gitseydiniz o bugün bitmemiş ödevle gidip okulda kendisi zor duruma düşecekti
şimdi o kazanmış
esasen bu biz anne babaların sıkıntısı
bazen eşim de yapar önce olmaz der sonra da aman neyse der ve esner
sonuçta siz o işi bugün de yapabiliyormuşsunuz madem akşam gideceğiz demeseymişsiniz ya da dediniz gitseymişsiniz
kızınızdaki algı ben direnince dediğim oluyor yönünde
çözüm basit o bir inatçı ise siz bin inatçı olacaksınız
evet bu her zaman olamayabiliyor ama bir iki seferde o sizi değil siz onu zor durumda bırakırsanız çözülür
örneğin akşam 8 de oyunu bırakmak istemedi mi siz oynamayı bırakacaksınız
hatta toplanıp gidip yatacaksınız
tek başına oynayabileceği bir şey ise onu da toplayıp öyle gideceksiniz
yani o yalnız kalacak ve yatması gerektiğini idrak edecek
evet biliyorum yazması kolay ama evde çığrınan çocukla zor
sürekli ağladığı için dediği yapılmamalı işte
Sebebi neyle alakali olabilir?bağırsaklarına baktırın.kan değerlerine baktırın.hacamat yaptırın
Ben kızınızın kardeşine söylediği “seni herkesten koruyacağım” cümlesine takıldım.Allah korusun sizin bilmediğiniz bir taciz ya da şiddet olayı olabilir mi onu bu kadar ôfkeli bir çocuk haline getiren?
Aynen. Konu sahibinin verdiği cevaplardan çocuğu böyle kendileri yaptığı o kadar belli ki.. O kadar bariz ki.. Anne babaların bu kadar bariz şeyleri göremiyor olması çok ilginç.
Yok ben onu yapmam. Derslerini yapmadan okula gidiyorsa ogretmenin verdigi cezayida cekecekSüper yazmışsınız ama bazı veliler böyle sadece. Genele vurursam çoğu veli o akşam veya ertesi gün gelir çocuğumu ağlatmışsınız, yok psikolojisi bozuldu, vay efendim öyle ceza verilir mi der. Ah ahh...
BEnce de çocuğun sınırı yok.Cezalandırın, oyunu mu dağıtıyor bir daha düzgün davranmaz ise oyun oynamayacağınızı iletin.
Öğretmeni ile de görüşün, sözden anlamıyorsa yasak ve cezalarla caydırmaya çalışılsın.
hırçınlık vs bağırsak kurtlarından kaynaklı olabılıyor.sınırlılıkde oyle.hacamatda sağlık ve manevı yonden çok faydası var.Sebebi neyle alakali olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?