- 7 Ağustos 2013
- 458
- 218
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annem sizin bi benzeriniz.
Insani yok sayardi vs..
Su anlattiklariniz o kadar tanidik ki.
Baskin, egolu, kiz evladin aslinda anne sevgisine ve muhabbetinene ne kadar muhtac oldugundan bi haber kendine ve kizina kor..
Kizinizi torpuleyeceginize kendinizi torpuleyin.
Kizindan dusman diye bahseden bi insan kizini nasil sever ki?
Annemde boyle abuk sabuk konusurdu.
Ama gun geliyo o kiz cocugu sizi yok sayiyor bunu unutmayin.
Ergenlik arinma surecidir.
Senelerin birikiminin agresyonla disa vurumu sonrada kivama gelinmesidir.
Canim kizim bebegim gibi guzel kelimelerle hitap etmek varken siz resmen savas boyalarinizi surmussunuz.
Harcligindan kirpiyorsunuz iyi..
Ya gidip kendince ordan burdan para bulmaya calisirsa?
Kiz cocugun parasi kesilir mi hic?
Bugunku ergenlerin neler yapabileceginden haberdarsinizdir.
Bi arkadasim lisedeyken bu para mevzulari yuzunden sirf ailesinin inat yuzunden gormedigi ihtiyaclarini, onunla bununla cikarli iliskiler kurarak sagliyordu.
Dikkat edin, tavriniz elinizde patlamasin.
Bence bu kadar goz ardi ederseniz kiziniz bildiginiz simarik doyumsuz insan olacak malesef ben anne baba disiplinin olmasi gerektigine inaniyorum tabiki alttan alinir ama bu kadarda degil gerci simdiki cocuklarin hemen psikolojisi bozuluyor :)Ben ne yapacağımı bilmiyorum ama babası kardeşlerini kıskandığı için böyle yaptığını düşünerek onu daha da poh pohluyor sen her zaman benim bir tanemsin hepsinden daha kıymetlisin diyor bu dönemde artık beni babasına şikayet etmeye başladı.Yorgun olduğum zamanlarda uyuma ihtiyacı duyduğumda onu bile şikayet ediyor annem sürekli uyuyor diyor.Normal zamanlardan çok daha fazla masraf yaptırmaya başladı ve beni asıl üzen dün okula onu almaya gittiğimde bana neden geldin sen gelme babam gelsin demesi oldu.Kızımın bu hassas döneminde onu yeterince anlayamadığım için ilerde hiç laf dinlemez kötü huyları olan bir çocuk olmasından korkuyorum
Bizde ergen olduk ben biyle seyleri simarikligi onaylamiyorum cocuk annesi babasi hakkinda konusurken durmasi gereken yeri bileccek ayrica anne baba birbirine laf soyleytmemeliTerbiyesizligin yeni adı ergenlik olmus. Ne demek babamin parasini yiyorum. Ne demek anneme bisey alma. Su cocuklarin buyudugunu toplumca kabul edemedigimiz surece mis gibi de bu sonu kendimiz hazirliyoruz. Prensesler prensler.. Biz de ergen olduk ama saygisizlik yapmadik. 12 yas kucuk degil. Ben sanirim bu kadar sabirli olamazdim.burbuk sana sonuna kadar katiliyorum.
![]()
Yeni nesil böyle malesef , şimdiki anne babalar da, disiplin yok , sanırım sebebi de yine yetiştirilme tarzimiz . Yani biz boyleydik eskiden çocuklarımız evimizin reisi olsun yapıyoruz .Ayy bu çocuklar ne fena, biz anne ve babamız iyi geçinsin diye gözlerinin içine bakardık.. Allah yardımcınız olsun.. acaba o ne demek öyle diyip sert bi konuşma mı yapsanız bunun saygısızlık olduğunu söyleyip..
Yani kız çocuğun yanında dikkat li davranmak lazım. Anneler idol çoğu zamanBenzer sorunlari 7 yasindaki kizimla yasiyorum.babasi ise giderken opusuyoruz diye babasini dudaklarindan opmeye basladi.yanlis dedik anlattik ama hayir babam bana ait diyor.kardesi ve ben opemiyoruz.dokunamiyoruz nerdeyse
Bu baglamda haklisiniz katiliyorum.fakat cocuk dogmadan varolan bir aliskanlikti bu sadece .biz bunu cocuk tepki verip babasini opunce farkettik ve konustuk.kendimizde yapmamaya gayret gosterdik.neden anne babanin dudaktan opustugunu anlattik.ama yanaktan opmek sarilmak temas etmek hersekilde kiskaniyor babasini.dedigim gibi yemek yapma konusundada sorun yasiyorum.adam isten gelip yemek yapiyor.tesekkur ederim yinede benim ukala cevabima gayet nazikce cevap verdiginiz icin.gorusmek uzere.Bi yerde bi yazı okumuştum.çocuk onun sevgi gösterisi olduğunu zaten bilip başka kötü niyetli insanlar aynı şekilde yaklaşsa bu hareketin sevgi gösterisi olduğunu düşünüp bunu normal karşılamaya başlarmış tepki vermezlermiş.fransız öpücüğü komik geldi kusura bakmayın.devir kötü diyoruz ya hani hep biz tedbirimizi alalım :) hayırlı akşamlar hanımefendi
Babasıyla işbirliği yapın. Biriniz kısarken diğeriniz verirse olmaz o işler. Biz eşimle konuşur ortak karar alır ve uygularız. Harçlık kesilecekse kesilir. Ne abisinden alabilir ne de babasından.
Suyu istemeyin ondan ama karşılığında siz de onun ihtiyaçları için çabalamayın. Mesela ben odasını toplamazsa kıyafetlerini yıkamıyorum. Ben senin kirlilerini yıkıyorsam sen de odanı temizleyeceksin diyorum. Geçen kirli forma ile okula gitti. Baktım eve geldiğimde odasını topluyordu.
Çocuklar ergenlik olayını leyhlerine kullanıyorlar.
Bence anneliğinizi sorgulamayın. Bu günler de geçecek ve gülerek anlatacaksınız.
Yok ben yolu böyle buldum. O bana nasıl davranıyorsa ben de ona öyle davranıyorum. Ergen olabilir ama bu büyüklerini eziklemesi anlamına gelmez. Bana ne hissettiriyorsa aynısını hissetsin istiyorum.
Kaldı ki biz bu dönem için psikolojik destek alıyoruz. Doktoru da, bu dönemde anlayışlı olmak gerektiğini ama bunu abartırsak yanlış olacağını ve yaptırımlar uygulayabileceğimizi söyledi.
Valla keyfi bilir. İster inatlaşır ister inatlaşmaz. Ben doğru yolu gösteririm. Bunu yaparken de kendimi fazlasıyla ezdirecek değilim. Herkes haddini bilecek.
Küçükken babamla annemi yan yana bile oturtmazdım. Babam anneme güldüğünde bile delirirdim.hiç sevmezdim annemi:) o yaşlarda babaya aşırı ilgi olabilir. Erken adet olmuş galiba. Bu bile etkili olabilir.Ağzımı açmaya fırsat bırakmıyor ki.Ben ona 1 laf söylesem o bana 10 laf söylüyor.Hem hamilelik dönemindeki gerginlikten hemde kanser tedavisinin vermiş olduğu yorgunluktan artık baş edecek gücüm yok.Güzellikle anlatıyorum dinliyorum da bakıyorum o beni hiç dinlemiyor sürekli kendi isteklerinden bahsediyor bu sefer bende daha fazla yıpranmamak için başka odaya geçiyorum.O zaman da benim onu sevmediğimi düşünüyor mu acaba diyerek vicdan azabı çekiyorum
E siz de peki kizim sadec sana alırız demiyorsunuzdur umarım? Bakın eşinizle aynı mesajı vermeniz çok çok önemli. Kesinlikle bu tür isteklerini yerine getirmemelisiniz yoksa alır başını gider. Ne siz ne de eşiniz. Belki de eşinizin ne dediği daha da önemli. Abuk subuk sorularına 1 kere sakince cevap verin, bir daha tekrar edince kızım cevabımı verdim kararim değişmeyecek istediğin kadar tekrar etsende bu böyle diyeceksiniz ve o ne derse desin artık oralı olmayacaksınız. Odadan ayrılmayın hatalı olan siz değilsiniz. Ayrıca rahat olun, gerilmeye de gerek yok, alınmayın da çünkü belli ki ergenlik başlamış, ilk defa adet olmak, yeni kardeşlerin yolda olması vs bunlar zor onun için o yuzden asileşiyor olabilir. Ergenler genelde en çok sevdiğini en çok yaralar üzer demek ki aslında size çok bağlı. Eşinizle iyi konuşun kesinlikle sizin müsade etmediğiniz şeylere o müsade etmesin, baktı ki babaya yönelmek bir şey elde ettirmiyor yavaşça azalır inşallah diye düşünüyorum.Son 2 aydır adet görmeye başladı.Kardeşlerini kıskandığını ben de düşünüyorum ama sorduğum zaman hayır ben onları seviyorum diyor.Ama mesela alışverişe gittiğimizde kesinlikle bana bir şey alınmasına müsade etmiyor herşey sadece ona alınsın istiyor.Onun haricinde en ufak bir şey dahi istesem yemek veya içmek için hemen babasına hayır almana izin vermiyorum alamazsın ben senin herşeyinim anneme benden daha fazla özen gösteremezsin diyor ama hamileliğimden önce hiç böyle huyları yoktu.Amin Rabbim cümlemizin evlatlarına sağlık,sıhhat nasip etsin
Kesinlikle katılıyorum.Çocuklar herşeyi örnek alıyorlar bu yüzden çocuğun yanında dudak dudağa öpülmesi hoş değil bence.Bunu okulda arkadaşlarında denemeye de kalkabilir.Cocuklarin yaninda dudaktan opmek zaten dogru degil bence.. bunu dogru bulanlarin geneli cocuguda dudagindan opmeyi dogru buluyolar genelde. Cunku aynisini istiyolar. Sarilma dokunma vs olur bu tam tersi guven duygusunu gelistirir.
OyyyEvet oda zaten ilk duyduğunda bu şekilde tepki verdi.Ben daha 1 tanesine alışamamışken başıma bide ikincisi çıktı deyip kendini resmen yerlere atıp ağlamaya başladı