Allah kolaylık versin size.
Üstümden bir ergenlik vakası geçti, ikincisi de geçmek üzere. Gelin bana sorun onları.
12 yaş ergenlik için erken değil. Bence kızınız (ki benim ikincisi kız ve şu anda 16 sında) bebekleri kıskanmıyor. Şu anda siz onun en büyük düşmanısınız. Nedeni yok. Nasılsın deseniz batar ona.
Benden tavsiye hiç takmayın. O sizi sinir edeceğine siz onu sinir edin. Ben öyle yapıyorum.
Geçen sınavlardan dibe vurmuş. Neden böyle diye soruyorum bana "ben lisedeyim bu notlar normal, üstüme gelme ergenlikteyim bana anlayışlı davran" dedi.
Ben de, "sen ergenlikteysen bende gerginlikteyim. Alır seni açık liseye yazdırırım oturur evde ev işi yaparsın bende hazır eve gelirim. Eşek gibi çalışıp karşılığında senin triplerini çekemem. Keyfin bilir. Yarın kaydını kapatmaya gidiyorum okula" dedim, "o zor biraz, iki sene kalmam lazım zaten hiç sınıfta kalan yok" dedi. Ben de "valla çalışıp boşa para harcayamam. Üç seçeneğin var, ya beni dinler adam olursun okulunu okursun, ya açık liseye alırım evde oturur evi idare edersin ya da böyle bana dilin uzadığı müddetçe seni yurda veririm" dedim.
Önceleri tınlamadı bende harçlığını biraz kırptım. Benden bu kadar dedim. Sonra telefon paketindeki interneti düşürdüm ve paket aşımına karşı telefonunu kapattım. Baktı ki durum kötüye gidiyor ders çalışmaya başladı. Ama bağırıp çağırıyor tabiki bu süreçte, neden böyle yaptın diye ama ben cevap bile vermiyorum ve onu yok sayıyorum. Sen kimsin ki benimle aşık atmaya çalışıyorsun diyorum arada.
Ergenlerle uğraşmak çok zor. İllallah ettiriyorlar bazen. Bu ergenlik dönemi yüzünden çocuktan soğudum dersem yeridir.