• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızını okutmayan aileler...

Yazık ya hu bu kadar hevesli bir kızın geleceğiyle oynuyolar..:47:
Siz konuşun bi. Olmadı valiliğe falan şikayette bulunabilirsiniz.Gerçi zorunlu eğitim değil bişey yapabilirler mi bilmiyorum ama denemekte fayda var..Kız da okumak istediğini derslerinde ki başarısını falan gösterirse ilgilenebilirler..
Babam bu şekilde okutulmayıp sokakta çalıştırılan bir çocuk için önce okula sonra kaymakamlığa falan başvurmuştu. Olmadı valiliği aradı demediğini bırakmadı. Atıp tutuyosunuz orda burda bi halt yaptığınız yok diye. Ertesi gün vali arayıp babama hassasiyeti için teşekkür etti konuyla bizzat ilgileneceğini söyledi. Sonradan öğrendik ki çocuğun bir kardeşi daha varmış okula gitmeyen. Babam arada okula gidip sorar çocuk geliyor mu okula diye.

Bence aileyi ikna edemezseniz kız başvursun sınava da girsin.Adres olarak sizin yada güvendiği birinin adresini versin.Eger ki kazanırsa yerleştirmesi de yapılırsa aile ile yeniden görüşürsünüz yok yine olmaz der ise aile bence kızın aileye resti çekip okumaya gitsin.Biraz zorluk çekebilir burs yada birilerinin yardımı ile part time işte çalışarak okuyabilir.Zor ama imkansız değil..........

malesef o kadar cok ki böyleleri
hatta gene iyi okutmus, liseyi bile okutmayan örümcek beyinliler var
ne yazıkki yıl 2013 millet uzaya tatile gidiyor
biz kızlar okumasın evde dursun diyoruz

işte böyle kadınlar da anne oluyor ya yazık cidden

siz babasıyla konusun bakalım ne diyecek

Not: Lütfen sanane, kadın haklı, kız kısmı okumaz v.s. yorumlar yapmayın, zaten sinirliyim bu konuda, sırf böyle cahiller yüzünden mesleğini bırakmış bir rehber öğretmenim, hassasiyetime biraz saygı lütfen.
bu siteye gelen kimsenin böyle cahil bir yorum yapacağını zannetmiyorum
acaba paramı problemleri tabi cahilliğe ek olarak

Hala var mı böyleleri?..:50:

sırf polemik olsun diye yazarlar sinirlerimiz hoplar diye baştan belirttim

para sorunları olamaz, sırf kadının altındaki arabayı satsa çocuk okutur öyle diyim...

Böyle kadınlar genelde, kendi tabirleriyle " iyi koca " buldukları için böyle düşünceye sahip olduklarını düşünüyorum
Erkeği evin hamalı görmekten asla vazgeçmez çünkü dışarı çıkıp pazara gitse yorulan tiplerdir genelde
Kocası bütün imkanları sunar ayağını uzatır yaşar
Paracıklarına kıyamaz kızınıda okutmaz.
Adı da kadın okumaz, evinde oturur olur. Ki bahane...

Gözünü açması lazım ama zor bir yol
Kız bir şekilde o sınavı kazanıp çıkmalı karşılarına.
Sizden beklentim yok demeli.
Tıp okuyanlar güzel bursta alıyorlar.
Allah yardımcısı olsun.

Ayrıca, duyarlılığınız için tebrik ederim.
Nerede okumak istemeyen çocuklarına bütün imkanları seren aileler, nere de böyleleri:25:

Teşekkür ederim... Sınav gününe kadar ikna edemezsek o sabah kapılarına dayanıp kızı götürürüz diyor eşim. Adam bana karşı çok saygılı bişey diyemez diyor ama bakalım...
Dayısından umutluyum, belki o ikna eder...
Bir de benim babam doktor, önümüzdeki hafta bana gelecek bir hafta kadar kalacaklar, o esnada kadını yine kahveye çağırsam annemle babam da alttan alttan konuşsalar sizin kız da doktor olmak istiyormuş, ne gurur verici v.s. gibilerinden...

Ünüverste öğrencisiyim ve çocukluktan beri tanıdığım ailece görüştüğümüz bir arkadaşım var arkadaşım erkek abisi ve bu sene üniversteye başlayan kız kardesi var durumları çok çok iyi yaşadığım şehirdeki sayılı zenginlerindenler ailede ki erkek çocuklar üniversteye en iyi dersanelerde özel hocalar tutularak girdi ama kıza gelince sırf laf söz olmasın diye dersaneye yollandı ama kızın gittiği sayılı yollamak istemiyolar geçen sene de sınava girdi çok yüksek puan aldı hukuk filan tutuyo du ama fazla iş alanı olmayan bi bölüme yolladılar niye çalışmasın evde otursun diye oğlanlar işin başına geçsin kız evde ömrünü çürütsün çifte standarta bakın.

Bir komşumuzun da babasının durumu çok iyiydi o da tüm erkek torunlarını koleje yolluyodu kızlara gelince yok. Maalesef utanıyorum bazen böyle insanların varlığından

Bence anne ile degilde baba ile gorusun anne sabit fikirli onu anladim sanki babasi karismaz gibime geldi sinav mart ayinda kiz yinede derslerine calissin hem basvurusunuda yapmis calissin derslerine

para sorunları olamaz, sırf kadının altındaki arabayı satsa çocuk okutur öyle diyim...

Teşekkür ederim... Sınav gününe kadar ikna edemezsek o sabah kapılarına dayanıp kızı götürürüz diyor eşim. Adam bana karşı çok saygılı bişey diyemez diyor ama bakalım...
Bir de benim babam doktor, önümüzdeki hafta bana gelecek bir hafta kadar kalacaklar, o esnada kadını yine kahveye çağırsam annemle babam da alttan alttan konuşsalar sizin kız da doktor olmak istiyormuş, ne gurur verici v.s. gibilerinden...

ben üniversitede 2.sınıfta okuyordum kardeşim de hacettepe tıpı kazanmıstı
gayet normal bir aileydik
ama annemin babamın nasıl gururla gezdiğini bilirim
okuyan birinin zararı olur mu hiç

ne kadar onur kırıcı elinden geleceğinin calınma ihtimali

lütfen siz elinizden geleni yapın, belki bu kızın geleceği sizin ellerinizde

Son düzenleme:
ben üniversitede 2.sınıfta okuyordum kardeşim de hacettepe tıpı kazanmıstı
gayet normal bir aileydik
ama annemin babamın nasıl gururla gezdiğini bilirim
okuyan birinin zararı olur mu hiç

ne kadar onur kırıcı elinden geleceğinin calınma ihtimali

lütfen siz elinizden geleni yapın, belki bu kızın geleceği sizin ellerinizde

Benim annem de babam da kariyer sahibi insanlar ama hiç kendileriyle övündüklerini gurur duyduklarını duymadım, hep 3 çocuğumuz da okudu diye gurur duyarlar... ki onlarınkilerin yanında gayet de alelade mesleklerimiz var üçümüzün de... maalesef bazı insanlar çocuklarının başarılarıyla değil zengin kocaları, büyük evleri, altınları, arabalarıyla övünmeyi tercih ediyorlar...
elimden geleni yapacağım sonuna kadar. okuluna gidip öğretmenleriyle bizzat konuşmayı düşünüyorum.

O kadını etrafım da olsa cok guzel bir aileye götürürdum. Kendileri tam da bu kadının istediği tarzda "zengin ve köklü aile ". Oğullarına aldıkları kızı unı de buldu oglu ve kızı hemen unı den aldılar. Nisan düğün hen yapıldı. Cocukta doğdu. Ve su an kızı görseniz adeta 60 yasında çökmüş hayatı elinden gecmis kadinlar gibi. Mutsuz. Nedenini sorduğumda "her firsatta bana egitimsiz oldugumu ona muhtaç oldugumu yüzüme vuruyor hem ailesi hem o " diyor. Bu kısının eşi yurtdışında okul okumuş ailesi hepsi okumuş insanlar. Sanırım o kadından kizini isteseler koşa koşa vereceği bi aile. Ama isin iç yüzü bu.

Kızı kültürsüz buluyorlar madem neden okulu bırakmasına sebeb olmuşlar.
Konu sahibi arkadaşım okusunda çalışmasın.Elinde bilezik olur.Çocuklarını üniversite kültürü almış biri olarak büyütür.Fenamı

Benim annem de babam da kariyer sahibi insanlar ama hiç kendileriyle övündüklerini gurur duyduklarını duymadım, hep 3 çocuğumuz da okudu diye gurur duyarlar... ki onlarınkilerin yanında gayet de alelade mesleklerimiz var üçümüzün de... maalesef bazı insanlar çocuklarının başarılarıyla değil zengin kocaları, büyük evleri, altınları, arabalarıyla övünmeyi tercih ediyorlar...
elimden geleni yapacağım sonuna kadar. okuluna gidip öğretmenleriyle bizzat konuşmayı düşünüyorum.

aynen demek istediğim bu anneler babalar evlatlarının basarılarıyla gurur duyar
ne mutlu senin ailene de
kolay değil basarılı cocuklar yetiştirmek
daha sabah eşim bir arkadasından bahsediyordu,biri elektirik elektronik müh.,biri doktor diğeri de avukat olmus
bak biz bile anlatırken gururlanıyoruz
aklım almıyor insan cocuğuna bunu nasıl reva görmez

Bunu denemelisiniz çünkü ailesinin okutmadığı arkadaşım 30 yaşında öğretmen olmaya çalışırken bir gün evlerini aradım ve "öğretmen hanım evdemi acaba" dedim. Annesinin tavrı değişti tabii. Açıköğretime yazılırken yemediği hakaret küfür kalmadı ama diplomasını alınca öğretmen kızımız var diye de hava atmaktan geri kalmadılar. Bu tipler azıcık pohpohlansın yola gelir merak etmeyin.

kızlar son durum şu, kızın ağlamaları annesini sinir etmiş, dışarı çıkmasını bile izin vermiyormuş annesi, birazdan sitenin erkekler, topluca koşmaya gidecekler, orda eşim babasıyla konuşacak. bakalım babanın tutumu nasıl olacak...

Konuya yardim edici bir cevap degil ama sinirlendim yaziyim dedim.. Sabah kahvaltida babam gece vardiyasindan yorgun dusmus bi sekilde " emekli olma hakkim var Turkiyeye donersem ama ufakligin gelecegiyle oynayamam" dedi. Ufaklik dedigi en kucuk kiz kardesim ve bu buyuk dusunceye sahip insan koyde buyumus hic egitim alamamis kiskanc baskici bi baba:)) .. Acaba bu anne kizini neye guvenip okutmuyo anlamadim..

Ne kadar iyi ve hassas bir insansınız tebrik ediyorum..
Bence ne olursa olsun o kız o sınava girsin..Girmemesine müsade etmeyin:44:
Ailesi üzerinde sözlü baskı kurmaya devam edin ne diyim bilemedim:26:
CEHALET kötü şey gerçekten.

burda da çok var çalışan kadınlara acıyorum diyen, biz çalışıp paramızı eşlerimize veriyomuşuz, daha ezik oluyomuşuz bilmem ne, çocuk doğurmayı meziyet sanan kadınlar yüzünden bi yüzyıl daha geriden takip edicez Dünyayı, bide kızla konuş bakalım en azından form al de, sınav günüde bi bahane bulur girer sınavına, o aile nerden bilcek sınav gününü, sonrada Milli Eğitimden ya da Başbakanlıktan burs ayarlanabilir

Başkalarının derdi ile dertlenmek yüce gönüllülerin işidir.
Allah gönlünüzün güzelligini soldurmasın.
Nacizane benim fikrim o bayanla arayı sıcak tutmanız.
Siz sert diyaloglara gırersenız kadının tutumu daha da katılasabılır.
Ama siz biraz samimiyeti ilerletseniz ve alttan alttan güzel ve kötü misalleri onune sersenız sanırım bırazcık yumusar.
Allah o guzel kızcagızın hakkında hayırlısını nasıp etsın.

bu devirde hala böyle düşünen insanlar var mı yaa
hayattaki en büyük pişmanlığım okumamak oldu kızlarım okusun meslek sahibi olsun diye elimden geleni yapacağım
bu kızın annesi nasıl düşünüyor yazık üzüldüm kıza:19:
sen tatlı dille iyilikle kadını yola getirmeye çalış canım umarım başarılı olursun:31:

Back
X