Kızınıza istemediğiniz bir isim konulursa..

Koreanmom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
656
376
103
kızlar merhaba. Eşim annesinin ismini koymak istiyor kızıma ama ben istemiyorum. Neymiş annesinin ismini yasatmak istiyormuş.(annesi yaşıyor) cok sey yaşadım kv yle. Cok sogudum ismini koymak istemiyorum. Eşimde sevmediğimi anlamasınıda istemiyorum. Bir isim daha koydular türbe ismi kabul ettirdiler hurafelerle.... ama ikinci ismi ben koymak istiyorum... ne yapayım nasıl kabul ettiricem eşime tartışmak istemiyorum onunla...

İlk ismi eşin koymuşsa ikincisi senin hakkın zaten. Hatta geçenlerde bi haberde mi görmüştüm tam hatırlamıyorum kadın çocuğunun ismini mahkeme yoluyla değiştirtmişti. Eşi iki isim koymuş, kadın da mahkemeye vermiş sonucunda da hakim iki isimden birini sildirmiş ve kadının istediği ismi ekletmiş.

Allah izin verirde bir kızım olursa canım benim eşimde annesinin ismini koymak istiyor ve şimdiden ısrarcı.Ben kendim başta koymak istemesemde eşimide kırmak istemedim abiler babasının ismini koydu ve eşim çok istiyor.Bende karşılık olarak her ikimizinde istediği olsun ne sen kırıl ne ben 2 isimli olsun bebeğimiz sünnettir biri annenin diğeride benim istediğim olsun diyerek ikna ettim.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler

Siz onu üzmemek istiyosunuz ama üzülen siz oluyosunuz farkında mısınız ? Birini o koydu madem diğeri sizin hakkınız. Şimdi bi sey soylemiyisunuz ama ilerde artık her seyi bosverip esinize icinizde ne varsa soyleyeceginiz yaşa geldiginizde ben neden kızımın ismi icin mücadele etmedim de sustum diye kendinize kizacaksiniz.

Koca kadın ismi nedir yahu ? Ne sacma bi tabir. Herkes bir gun koca kadın olacak zaten o zaman isim mi değiştirecekler.
Sorun konu sahibinin istemediği bir ismin kızına konulması hatta iki ismin.

Çok istiyosa türbe ismini kaldırsın annesininkini koysun bi isimde siz ekleyin.iki ismide ille benm dediğim olcak diye dayatması çok çirkin

Benim bir arkadaşıma da babaannesinin adı verilmiş, Kezban olmuş.
Kız 18i geçtiği gün gidip sildirtti kendi ismini kendi seçti.
Ve hala annesine buna göz yumduğu içer kızar kaç yaşında kadın oldu.
Ama güzellikle ama tehditle ama kavgayla izin vermeyin
Ben karnımda taşıyıp doğuruyorsam bir isim bile seçtirmiyorsan hakkımı helal etmem diyin mesela annesine de ona da.
Yasa kızdığım zaman annenin adıyla kızmamı mı istiyorsun diyin.

Koca kadın ismi nedir yahu ? Ne sacma bi tabir. Herkes bir gun koca kadın olacak zaten o zaman isim mi değiştirecekler.
Sorun konu sahibinin istemediği bir ismin kızına konulması hatta iki ismin.
Şöyle tabir edeyim. Koca kadın derken; çocuklara şimdi alya, Melis , duru vs gibi isimler koyulunca başka bir çocuk Mukaddes,Şerife,feride vs olduğunda koca kadın adı oluyor. Evet onlar da çocukmuş ancak onların da arkadaşlarının ismi böyleymiş. Kısacası ya çağa uygun ya da her çağa uyan isimlerden olmadığı zaman( deniz,Zeynep,Elif vs) avam kaçıyor. Söylemek istediğim buydu. Neyse hayırlısı olsun

ya nasıl izin veriyosunuz anlamıyorum
sevmediğinizi anlasın eşiniz yada tartışma çıksın çıkarsa
o evi yakarım yemin ederim. kimse karışamaz çok sinir oluyorum ya bu tarz şeylere
mesala hep derim erkek olursa kaynatamın ismini koyucam diye ama bu benim kararım.
kimse bana bunu zorla yaptırmıyor. eşim dedemin ismini koyalım dedi gözlerimi bir belerttim herkesin içinde kimse bir daha bişey diyemedi.
eşim der şaka yollu anne bak babamınkini koyuyor senin ismini koymuyor diye.
evet diyorum kusura bakma senin ismin güzel değil daha modern isim düşünüyorum diye.
hayatta kv ismi koymam tüylerim diken diken oldu valla düşünmesi bile kötü.
türbe ismi neymiş ya insanı deli ederler bunlar. bas bas bağır suratlarına neden susuyorsun ezdiriyosun
kendime olsaydı daha az sinir olurdum inan ki.

Kabul ettirdiler derken. Eger kabul ederseniz sikayet etme hakkiniz yok.

Koymak istemiyorum dersiniz gerekirse tartisirsiniz olur biter. Bu konu tartismadan cozulecek olsa konu acmazdiniz. Istemiyorsaniz koydurmayin.

bunu için kavga edebilrsin. ayy bu isim koyma mevzuyu analık hakkıdır yaa. ananane babanne cok istiyorsa kendilşeri bir daha dogursun.. versinler isimleri.. isim yaşatmak ne demek... ufff
sende hurafe fikirlere bir daha kanamak için oku. ögren. kocamdır dogru söyler deme :)

Tartış,çatır çatır tartış.Korkmayın tartışmaktan.
Ben de çekinirdim acemilik dönemimde,sonra özüme döndüm hangi konuyu tartışmaya açtıysam kazandım.
Nefret etmek istemiyorsan kızından,tartış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…