Kızınıza istemediğiniz bir isim konulursa..

Ama babane rüyasında görmüş o iş yalan olur. Ben orayı okumadım. 9 ay ben taşıyorum ananmı çekiyor çilesini babanenmi de. Bugün ezdirirsen yarın öbürgün çocuğuna bakarken herkes fikir verir nasıl olsa ne desek yapıyor der bunaltır bunlar sizi. İlk başta çıkar tırnakları yoksa ileride çok pişman olursun. Her kafadan ses gelir. Hadi annen ölse tamam de. Ozaman bende annemin ismini koyıyım bu ne ayrımcılık de. ne annem ne annenin ismi olmıcak de. Ortak bir karar verelim ailede olmayan ilkimiz olsun de.

Be ne saçma iş ya.Canın çıkıyor doğurana kadar.Isim koymaya herkes hevesli.Açık ve net söyle istemiyorum diye.Yaşayan insanın ismini koymaya ne gerek var.Hayır ölmüş olsaydı annesi hakkaten koy gönlü olsun derdim.Ama şuan çok gereksiz.Koymak istediğin isme karar ver ve ben bunu koycam diye net bir şekilde söyle.

Konu sahibi şunu anlamadım. Çocuğun adı mı "türbe" olacak yoksa herhangi bir türbenin adı mı verilecek? Örneğin telli baba türbesindeki "telli baba" gibi. Ay aklıma da ilk niye telli baba filan geldiyse

Birde eşim dün işte annem bile çekiniyor karın istemez ismimi diyormus... cıldırdım ama sustum iste salak gibi. Bugün konusucam bizi ne kadar üzüyor eşim..bebeğim karnımda beni 9 ay boyunca ağlattılar dicem sen olsan koyarmısın dicem her yaptıgını söylicem artık bıktım onlar herşeyi söylüyorlar bende susmıcam..

Şeyhmus sultan türbesi.. sultan koyucaklar yani...
Konu sahibi şunu anlamadım. Çocuğun adı mı "türbe" olacak yoksa herhangi bir türbenin adı mı verilecek? Örneğin telli baba türbesindeki "telli baba" gibi. Ay aklıma da ilk niye telli baba filan geldiyse

Kızının ilk ismi "türbe" mi yoksa türbe de yatan biri evliyanın adı mı? Kadın ermişler de var bildiğim kadarıyla. Ben senin yerinde olsam çenemi kapalı tutarım. Sonra belli aralıklarla türbeye giderim. Bir gün bana da malum olur kızımın adı. Onu koyarım. Hatta olmaz derlerse de "rüya görüp" koymazsak kötü olacak derim. İnanmazlarsa sorumluluk sizin derim. Bir dene bakalım ne olacak? Dini kullanmak gibi olacak. Hoş değil ama onların yaptıkları ne?

Allahtan seyhmus koymuycaklar onu da koyar bunlar.ne saygisizlik iki isme de karar vermemeliler kv adi olur yanina istedigin isim olur yada sultan olur yanina istedigini koyarsin ben olsam helal etmezdim hakkimi yuzlerine de soylerdim al sende onlara boyle psikolojik baski sesini hic cikarmamissin hiccc

Niye tartışmak istemiyorsun? Tartış gerekirse ve o ismi koydurma. Ancak bundan alıyor o kafalar

Ablama da yeğenimin ismi böyle malum oldu.
Yoksa kayınbabasının ismi+kendi istedikleri bir isim şeklinde 2 isim konması gündemde idi ablamın da itirazı yoktu.
Sonra ablam rüyasında bambaşka bir isim gördü.
Ablam çok evhamlı biridir o gördüğü ismi koydular artık. kayın baba ismi konmadı.
Yoksa mahsus mı yaptı ki

Yani bilemem ama ne olmuşsa iyi olmuş. Adıyla yaşasın.

Olabilir

Orda istemiyorum zaten zorla koydurtuyorsunuz diyeydin ya.

al bak yeniden deişmedi ise kanunda bile yazıyor :
Öz ad
Evlilik içi doğan bir çocuğun öz adını anne ve babası birlikte koyarlar (TMK md. 339/5). Çocuğun adı nüfus kütüğüne de kaydedilir. Çocuk, anne ve babası tarafından konulmuş olan bu öz adı kullanmak zorundadır. Ancak haklı nedenle ad değiştirme hakkını kullanabilir (TMK md. 27).

Evlilik dışı doğan bir çocuğun öz adını koyma hakkı annesine aittir (TMK’nın 321’inci maddesi). Çocuğun öz adının konulmasında anne-babaya veya anneye büyük bir serbestlik tanınıyor. Fakat yapılan ad seçiminin çocuğun kişiliğini zedeleyecek nitelikte olmaması gerekir. Ahlâk kurallarına uygun olmayan veya kamuoyunu inciten adlar konulamaz. Dinî azınlıklar dışında Türkçe olmayan, anlamı bulunmayan, tuhaf kaçan, söylenmesi ve yazılması zorluk çıkaran adlar konulamaz. Aşiret adları, yabancı ülke adları ile yabancı devlet adamlarının adları, öz ad ve soyadı olarak verilemez.

neden anne- baba koyar : çünkü ortak karar alsınlar ortak cocukları bu diye.

dinen bakarsak 50 bin tane yorum var. ve hepsi kocadan yana. ne hikmetse.... biz suudi arabistanda yaşamıyoruz ve dinimizi kimseyi kırmadan ezmeden yaşıyoruz. bu nedenle araştıdıgında ögreceksin bazı din adamları annenin hakkıdır der. en azından fikri sorulmalı rızası alınmalıdır. der.

Nedir bu hamilelerin çektiği zulum kendi dogurdugumuzada ismi biz koyamayacaksak.
Simdi isim mevzu lohusayken daha baska seyler..
Cocuk istiyorum ama bunlar aklıma gelince vazgeçiyorum.

Bosversene dini isine geldigi gibi kullananlar var en saglam ornek Hz Muhammed koymamis kizlarina annesinin adini bu yonden bakin o zaman.

aynen bende senin gibi düşünüyorum. ama peygamberimizin cocuklarına kendi isim vermiş ama illlaa erkek cocugun adını koyar diye bir söylemi yokmuş. diyen de var.
ayrıca cocuk ahirette babasına yazıklar olsun bana bula bula bu ismi mi verdin tühh diyebilecgi bile söylenir.
tersini idda eden de var. herkes herşeyde oldugu gibi herşeyi işine göre derleyip toplayıp sunuyor.

Bosversene dini isine geldigi gibi kullananlar var en saglam ornek Hz Muhammed koymamis kizlarina annesinin adini bu yonden bakin o zaman.

Dogru arkadasim babasinin adi ve konulan isimle cagirilacak diye bir durum var dogrulugu dusunulen.anlami guzel isimler koymak gerekli.isim koymak tabiki annenin de hakkidir.babannenin degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…