Kızıştı nın kelime anlami nedir?

Oowwww ortalık kızışmış sizin bi sözünüzle. Ne ayıp ya insan öyle anlasa bile söyler mi hemen

Benim anlamadığım,gözünün içine baka baka nasıl bu cümleyi kurdunuz ki?Hitap ederken x hanım yerine patron mu diyorsunuz kadına?
Ayrıca evet,argoda sinirli,agresif ,hatta fazla hareketli insanlara söylenir şakalaşma tarzında "ne o kızıştınmı"vb şekillerde ,dolayısıyla öyle anlamış olabilir.

bu kelimenin boyke bi anlama geldigini ilk kez duyuyorum. Aklimda bulunsunda ben de yanlis bi yeree kullanmiyim.
"Piyasalar kizisti" denir mesela. Rekabet gibi bisey diye dusunurdum.

Hiç kullanmadığım bir kelime olduğunu farkettim. Anlamınıda burda öğrenmiş oldum

Yersiz olmuş yani ucu açık olmuş patron da sinirli malum. Demekki patron patronmuş öyle herşeyi diyemezmişiz.

Benimde aklima direkt motor ateşleme sistemi bujileri geldi:)))

Bizim buralarda "Kızmak, azarlamak" anlamında kullanılır bu kelime. "Annem bana kızıştı" diyen çocuklar duyabilirsiniz.

Ben gecen burda ögrendim diger anlamini. Ortalik kizisti gibi bir cümlede kullanirim ben. Onu da haberlerde falan duyuyoruz.

is yerinde otoriteyi her zaman severim.
patron kizistiyi nereye ceksen oraya gider ki kizisti zaten bir sokak agzidir ve o anlamda kullanilir.
siz bilmeden kullanmissiniz o ayri ama bu patronunuzun sucu yanlis anlamayin sen panpan gibi davranirsan personelinde sana her durumda boyle pampasi gibi davranir iyi olmus ona :) patron ne kadar samimide olsa siz personel mesafenizi herzaman koruyun derim baska zamanlarda iyi olmaniz hep oyle olacagi anlamina gelmiyo

Ortalik kizisti veya ortaligi kizistirma. gibi cumleler de tartosmayi alevlendirmek ortaligi karistirmak anlaminda kullanilir. ama. soba kizisti dedigimizde isinmasindan bahsedilir. hayvanlarin ciftlesme donemlerindeki istegi kizisma olarak tabir ediler. ahmet le mehmet kizistilar dersek. ş burda isteslik ekidir eylemin karsilikli yapildigini yani birbirlerine kizdiklarini anlatir. Argo tabirle de senin patronun anladigi anlasilir.

Bence onun ici fesatmis.

konunuz okumadan konu başlığınızı okuyarak aklıma ilk gelen örnek şu oldu: "ortalık kızıştı".
ve bu anlamda kullanıldığını bilmiyordum.afedersiniz ama patronunuzun fikri belliymiş yani.her insan aynı anlamda kullanmaz.siz de yerinde kullanmışsınız o kelimeyi. sinirini sizden çıkarmış.abartmasın bukadar. ilk defa da sizden öğrendim kızışmanın cinsel içerikli bir mana da olduğunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…