Kızıştı nın kelime anlami nedir?

hayvanlar için denir hayvanların çiftleşme zamanında agresifleşmesine denir.

çok kaba ve ağır bir laf bence. kaç yaşındasınız bilmediğiniz anlamı olarak kelimeleri kullanmamanız gerektiğini bilecek yaştasınızdır hem kullanıp hem bilmiyordum demek biraz yan çizmek gibi algılanır. ben olsam kıvırmaya çalışıyor diye düşünüp affetmezdim ağır bir laf çünkü.

Genellikle hayvanlarin cinsel birlesme donemine girdigini belirtmek icin kullanilir kuslarin kedilerin kizismasi vs vs ama cinsel olmayan anlamlari oluyor. mesela tartisma iyice kizisti gibi bir cumlede o anlama gelmiyor.

İnsanları mı dolandırıyorlarmış nasıl yani??
Açıklık getireyim hani bu Kobi kalkınma danismanlik merkezleri var ya dosya parası istiyorlar... işte oyle bir yerde ise başlamıştım bi ara ama öyle olduğunu farkedince ayı tamamlamadan çıktım.

Kullandığınız kelime kötü olmuş..
O anda kızgın olduğu için size inanmamış, üzerinize gitmiş..
Aradan bir kaç gün geçsin özür dilersiniz..

Ama patron- çalışan ilişkisi, hiyerarşi sıfırın altı...

kızıştı hem insana hem hayvana kullanılan seks için çıldırmak anlamında kullanılıyor :)

Kizismak; sokak ağzında hayvanın çiftleşmek istemesi, kızgınlığa girmesi demek.
Çok kötü olmuş maalesef.

Son düzenleme:
Canım madem aranızda patron çalışan ilişkisi olmadığını savunuyorsun sende küfürlü konuşunca ona kız..

iyi de cinsel anlamda olmasa bile kast ettiğiniz yine kötü

patron gaza geldi herkese çıkışıyor haksız ve gereksiz yere demek istemişsiniz kızıştı diyerek bir patronun buna kızması da normal. bence siz haksızsınız çok net.

patronunuz da ilişkinin fazla samimiyetinden böyle konuşabildiğinizi anlamış ondan sizi azarlamış. bundan sonra sizinle samimi olmaz.

genelde hayvanlar icin kullanilir.Diger anlamda gergin bi ortam icin ortam kizisti ya da muhabbet kizisti gibi kullanilabilir siz kötü anlamda dememissiniz ama cumlenin gidisati itibariyle yanlis manaya gelmis maalesef

Kediler için kızıştı denir mesela bu çiftleşme zamanı geldi anlamındadır ama bi ortamdayken ortalık kızıştı denilmesi gerildi anlamına gelir Türkçemiz çok zengin kullanılan ortama göre anlam değişebilir bu en çok yabancıların kafasını karıştırıyor ya da uzun yıllar yurtdışında yaşamış olanların lakin sizin patron anlamamak/çarpıtmak için epey uğraşmış bence canı zaten sıkkınmış hıncını sizden çıkartmış.

Cinsel anlamda kullanılıyor genelde.
Mesela biz muhabbet kuşlarimiz için kızıştılar galiba ciftleşirler diyoruz.

Bazı hayvanlarin çiftleşme dönemine

kızışti derler mesele muhabbet kuşlarının kızışma dönemi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…