Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Hamile ve çocuklu bir kadının yardımına 15 yaşındaki çocuk gitmez. Yapacağı en fazla kendi yatağını toplamak, sofra kurup kaldırmak olur. Bir de hamile ablanın sinirini, stresini çekmek cabası.

Ablası iş yapmak için çağırsaydı belki gitmezdi, sonuçta o da bilmediği bir çevreye gelmiş ve yaz tatilini yalnız geçirmiş oluyor.
Yardım eden eder kendi bilecekleri iş ama 15 yaşındaki çocuğu kendisi çağırıp da sinir krizleri geçirmeye gerek yok, sonuçta bir ergen var karşılarında...Ne derece bir yardım bekleniyor onu da anlamadım, ne çocuk bakabilir ne yemek yapabilir ne temizlik. En fazla yoldaş olur oturur beraber film izlenir ama ablanın istediği de bu değil.

Gerçekten ablalara kötü kardeş lazımmış.
Hamile ve doğurmasına iki hafta kalmış kadından beklentilere bakın.

İsterse hepsini öyle de bir yapar ki.
13 yaşındaki yeğenimin bildiği şeylere hayret ediyorum ben.
Ablası karşısına alıp güzel güzel de konuşuyor.
Benimki olsa evi kırıp geçirir, ağlar, çığlıklar atardı.
Saygı duyarım düşüncenize ama bana çok garip geldi.

Benim kardeşim de 13 yaşında bu hafta yanıma geliyor. Kendisi ne yatağını örter ne üzerini katlar. Kişiden kişiye fark var.
Ben de 13 yaşımda bir şey bilmezdim hatta yemek yapmayı evlenince öğrenmeye başladım kaldı ki ben 15 yaşımdayken doğmuştu kardeşim ve annem çalıştığı için yaz tatilimi ona bakarak geçirmek zorunda kalmıştım. Şu an çocuk istemememin temelinde de bu durum yatar. Daha yemek yapmayı bilmeden birden ev işi, çocuk bakımı üstelik ben yaptığımı zannederken anneden beceriksizliğimi yüzüme vuran laflar falan.

Evet değişir kişiden kişiye
Ayrıca senin 15 yaşında yapabildiklerin, 15 yaşında bir çocuktan istenmemesi gereken şeyler
Sen yapabildin diye, onunda yapması şart değil ki
Babandan rica ettiğin için kardeşin yanına gönderilmiş, kendisine kalsaydı gelmezdi sanırım
Sana en fazla yapabileceği bir sofra kurup kaldırmak olabilir
Yoksa 15 yaşında bir çocuğa zaten çocuk emanet edilmemeli o konuda bir faydası olmaz
Yemek pişiremez, ev çekip çeviremez yani şimdinin çocukları böyle
Keşke babana şikayet etmeseydin, hoş olmamış

benim erkek kardeşim var 16 yaşında bana kalmaya geldiğinde yatağını jilet gibi topluyor banyoya girince yıkayıp çıkıyor sofrayı kurmama toplamama yardım ediyor..
insanın içinde olacak bu tarz şeyler..
kız kardeşiniz ya sizin yanınıza geldiği için mutsuz istemeden gönderildiği için böyle yapıyor ya da ergenlik kız kardeşinizi fena çarpmış..
babanız ya da anneniz konuşsun bide ablana yardım ediyorsun demi bak destek ol ablana zor şuan iş yapmak çocuk bakmak onun için destekçisi ol ablanın deseler belki faydası olur..
bide annenizin evindede mi bu şekilde kardeşiniz..

canım benim seni çok iyi anlıyorum şu anda 2. bebeğime hamileyim 2 aya doğumum var ben senin bu yaşadıklarının benzerini ilk doğumumda gittiğim annemin evinde yaşadım ve ikiz kızkrdeşlerim var düşün aynılardı.en kötüsüde anne-babaların tuhaf bir biçimde taraf tutmaları!o yüzden tavsiyem gücü yetebiliyorsa herkes kendi göbeğini kessin canım yoksa faydadan çok zarar veriyor ve hamilelik-lohusalık depresyonu diye bişey var.sen yeniden küçücük bir bebeğe daha sahip olacaksın tek önemli şey şu an için o.nasıl rahat edeceksen öyle davran onun ergenliği düşünülüyor da senin hamileliğin,sıkıntıların düşünülmüyorsa bu onların suçu kimsede ergenlik kisvesi ardına saklanmasın şu halde.en çok da babanıza kızdım o kızı ise siz de öyle değil mi?çok düşünceli ise sizin lehinize yapıcı bir yol izlemeliydi.gitmek istiyorsa bırakın gitsin siz iki çocuğa mı,kendinize mi yoksa ona mı bakacaksınız?yaşadıklarınızı ancak yaşayan bilir Allah sabır versin ama hiçbir şey çözümsüz değil bence.

ergen tavırları canım ne yolladılar basına kendileri başediyor mu kolay. hep te suç baskasına atılır

Kardeşin senin işlerini yapmak zorunda değilki tamam senin yardıma ihtiyacın olabilr ama kardeşin senin ihtiyaçlarını görmek zorunda değil kaldıki senin yanına gelmiş kendisi için dediğin laflara bak .her bünye yapamaz herkes bir değilki kardeşin daha çocuk sen yapmışsın die o yapmak zorunda değil . Ben 23 yaşımda olduğum halde ev çekip çeviremem. Düşüncelerin çok yanlış. Bide babana şikayet ediyorsun kızı eziyorsun Allahtan baban akıllı çıktıda ezdirmedi kızı

Bence kızı geri gönderin, bir yardımcı kadın tutabilirseniz de tutun, ya da yardıma çağırabileceğiniz aklı başında birisini? Stres çekeceğiniz zaman değil bu. Bir de şu "çocuk size yardım etmek zorunda değil" tavrını da anlayamıyorum, elbette hiç kimse hiçbir şeye mecbur değil ama bebek değil bu kişi 15 yaşında, karşısındaki ablası ve yardıma muhtaç halde, elbette insan biraz anlayış bekler. Dediğim gibi geri gönderin onu bence siz, sinir stres yaşamaktan daha zor olamaz herhalde.

15 yaşında enerjik kardeş yardım etmeyecekse ölelim o zaman..hamile kadının yanına ne için geldiğini sanıyor ki bu demek değil ki o bir hizmetçi olsun katiyen..ama o bir kardeş hemde kız kardeş gün gelir devran döner...ama o kardeş o yaşta sevgili yaparsa asla küçük çocuk değildir bu işler nedense hep göreceli oluyor..çöpsüz üzümüm maşallah kız kardeşte yok dert te yok amaaaan şaka şaka olaydı iyiydi

15 yasindaki cocugu "yardim etsin " diye yaz tatilinde evinize cagirirsaniz o da boyle yapar. Belki de yaninizda olmak, ev isi yapmak falan istemiyordur ? Babanizin zoruyla gelmis belli ki. Yaptiginiz bencillik, siz o yasta ev isi yapiyordunuz diye o kiz da sizin evinizde sizlere hizmet etmek durumunda degil. Hamile olabilirsiniz, bu sizin sorumlulugunuz, o yastaki ergenden bunu anlayip sizin icin tum gun kosturmasini falan beklemeyin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

deli ergeni sepetle gitsin ..sana destek değil köstek olmaya gelmiş..bence babasıda bu kızı başından atmak için sana göndermiş..

Tey Allah'im ya.... Ergen diye ne ister, ne istemez sormadan "hadi bu yaz ablana gidip yardim ediyosun" denildiyse kiz ne yapsin. Belki istemiyor, istemek zorunda mi? Bana mi sordunuz ya da bana mi guvenip de yaptiniz bu bebeyi? dese hak veririm valla... Mecbur degil...

buna bende katılıyorum
bizlerde 15 yaşında olduk
ama kimse bize ergensin küçüksün demedi
küçük kardeşime ben 10 yaşındayken baktım annem çalıştı
hem de yemekte yaptım
ama şimdi kardeşim yatagını bile toplamaktan aciz
nesildemi var bizdemi var bende anlamadım

O zaman geri dönsün evine, zaten babası da onu tutuyormuş.
Buradaki yorumları okuyunca hayret ettim.
Ben evli değilim, hamilelik nedir bilmem ama şu sıcağa bu halimle dayanamıyorum, hamile bir kadına hiç yüklenilmez.
Asıl ayıbı da babası yapıyor, ablanı üzme demesi gerekirken.
Zaten anladığım kadarıyla babasından yüz buluyor.
Bana kimse git de ablana yardım et demedi, ben kendim istedim.
İnsanın içinde merhamet olacak.

Katılıyorum, kardeşi ise biliyordur önceden huyunu. Huysuz falan demiş, e biliyordun onun öyle olduğunu, ne diye çağırdın o zaman?
Ben de 15 yaşındayken huysuzdum ve yemek falan da yapmazdım yani. Hala da pek bilmem ev işlerini.
Herkes aynı olacak diye bir şey yok ki. Hamile bir bayana yardıma 15 yaşında çocuk gitmez zaten.
Hadi gün içinde birden sancın tuttu, ne bilsin çocuk sancıyı, suyunun geldiğini, bebek çantasını bilmem nesini.
Kısacası taşıyamayacağı sorumluluk yüklenmiş çocuğa.

ablam o halde olucak isterse cehennemde olsun kole de olurum hizmetci de. Bu icimden geldigi icin olur ama. Bende 18 yasindayim onu az cok anliyorum buyuk ihtimal butun arkadaslari tatildedir ve planlari suya dusmustur mutlu olmayacaktir bence de gonderin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…