Bu sıcak havada hamile kadın ve doğumuna 2 hafta kalmış.
Eğer yanına gidiyorsa ablasına yardımcı olması gerekmez mi?
O zaman hiç gitmeseydi kadını daha çok strese sokacaksa.
15 yaşındaki insan ergenlik çağında olabilir ama bunu düşünemeyecek kadar çocuk olamaz.
Hamile ve çocuklu bir kadının yardımına 15 yaşındaki çocuk gitmez. Yapacağı en fazla kendi yatağını toplamak, sofra kurup kaldırmak olur. Bir de hamile ablanın sinirini, stresini çekmek cabası.
Ablası iş yapmak için çağırsaydı belki gitmezdi, sonuçta o da bilmediği bir çevreye gelmiş ve yaz tatilini yalnız geçirmiş oluyor.
Yardım eden eder kendi bilecekleri iş ama 15 yaşındaki çocuğu kendisi çağırıp da sinir krizleri geçirmeye gerek yok, sonuçta bir ergen var karşılarında...Ne derece bir yardım bekleniyor onu da anlamadım, ne çocuk bakabilir ne yemek yapabilir ne temizlik. En fazla yoldaş olur oturur beraber film izlenir ama ablanın istediği de bu değil.
İsterse hepsini öyle de bir yapar ki.
13 yaşındaki yeğenimin bildiği şeylere hayret ediyorum ben.
Ablası karşısına alıp güzel güzel de konuşuyor.
Benimki olsa evi kırıp geçirir, ağlar, çığlıklar atardı.
Saygı duyarım düşüncenize ama bana çok garip geldi.
Ben bu zihniyeti hiç anlamıyorum. Ben 15 yaşındayken, hem evin işlerini yapardım hem yemekleri, hemde bu kızkardeşimi okula götürüp getirirdim. Hatta derslerimi yetiştiremediğim zamanlar oturup ağlardım o yogunluktan. Ergenlik kişiden kişiye değişen bir olgu mu?
Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...
Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...
Ben bu zihniyeti hiç anlamıyorum. Ben 15 yaşındayken, hem evin işlerini yapardım hem yemekleri, hemde bu kızkardeşimi okula götürüp getirirdim. Hatta derslerimi yetiştiremediğim zamanlar oturup ağlardım o yogunluktan. Ergenlik kişiden kişiye değişen bir olgu mu?
15 yasindaki cocugu "yardim etsin " diye yaz tatilinde evinize cagirirsaniz o da boyle yapar. Belki de yaninizda olmak, ev isi yapmak falan istemiyordur ? Babanizin zoruyla gelmis belli ki. Yaptiginiz bencillik, siz o yasta ev isi yapiyordunuz diye o kiz da sizin evinizde sizlere hizmet etmek durumunda degil. Hamile olabilirsiniz, bu sizin sorumlulugunuz, o yastaki ergenden bunu anlayip sizin icin tum gun kosturmasini falan beklemeyin
katiliyorum ama bizim gibi dusunen az nedense ...Sanki onu ev isi yaptirtmak icin cagirmak degil de (15yasindaki COCUK) onun dusunememesi bencillik...Ne zorunlulugu var dedigimizde kizanlar da ne yapabilecegini zannediyorlar kizin anlamadim..Hadi en fazla yatagini toplasin sofradaki bardak canagi toplasin bu mudur yani..Bence insanin kizkardesinin dedikodusunu buralarda yapmak o cocugun yapmadigi ev islerinden daha vahim ama neyse.... Ben cok sukur ki 1 kizkardese sahibim Allah benden alip ona versin varsin ev isi de yapmasin cani sagolsun yuzu gulsun yeter !!!
Benim kardeşim de 13 yaşında bu hafta yanıma geliyor. Kendisi ne yatağını örter ne üzerini katlar. Kişiden kişiye fark var.
Ben de 13 yaşımda bir şey bilmezdim hatta yemek yapmayı evlenince öğrenmeye başladım kaldı ki ben 15 yaşımdayken doğmuştu kardeşim ve annem çalıştığı için yaz tatilimi ona bakarak geçirmek zorunda kalmıştım. Şu an çocuk istemememin temelinde de bu durum yatar. Daha yemek yapmayı bilmeden birden ev işi, çocuk bakımı üstelik ben yaptığımı zannederken anneden beceriksizliğimi yüzüme vuran laflar falan.
15 yasindaki cocugu "yardim etsin " diye yaz tatilinde evinize cagirirsaniz o da boyle yapar. Belki de yaninizda olmak, ev isi yapmak falan istemiyordur ? Babanizin zoruyla gelmis belli ki. Yaptiginiz bencillik, siz o yasta ev isi yapiyordunuz diye o kiz da sizin evinizde sizlere hizmet etmek durumunda degil. Hamile olabilirsiniz, bu sizin sorumlulugunuz, o yastaki ergenden bunu anlayip sizin icin tum gun kosturmasini falan beklemeyin
katiliyorum ama bizim gibi dusunen az nedense ...Sanki onu ev isi yaptirtmak icin cagirmak degil de (15yasindaki COCUK) onun dusunememesi bencillik...Ne zorunlulugu var dedigimizde kizanlar da ne yapabilecegini zannediyorlar kizin anlamadim..Hadi en fazla yatagini toplasin sofradaki bardak canagi toplasin bu mudur yani..Bence insanin kizkardesinin dedikodusunu buralarda yapmak o cocugun yapmadigi ev islerinden daha vahim ama neyse.... Ben cok sukur ki 1 kizkardese sahibim Allah benden alip ona versin varsin ev isi de yapmasin cani sagolsun yuzu gulsun yeter !!!
Insan inanamiyor cidden. Hamile olmasi neyi degistirir anlamadim, ev isi yapmiyor diye hangi abla kiz kardesine kin kusar acaba... Bir de buradaki haddini bilmez yorumlar hic mi uzmuyor bu ablayi. Kiz kardesine deli diyen bile cikmis. Ben kardesimle ilgili boyle bir konu acmayi birak ona deli diyecek insanin agzinin payini veririm her sekilde. Ustelik buradaki asıl bencillik hamile bir kadinin bu yastaki bir kizi (su an kani kaynayan, gezmek eglenmek isteyen ) eve kapatmis olmasi. Sanki hamile kalirken kiza sordu... Bir de kadin hamile oldu mu sanki olumcul hastaliga yakalanmis gibi davraniliyor. Annemin de hamileligi zor olmus, her seyi tek basina yapmis, ustelik konu sahibi gibi evde de oturmuyormus, hasta haliyle son gune kadar calismis. Herkes yapiyor yani, konu sahibi de bi zahmet kendi isini kendi halletsin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet değişir kişiden kişiye
Ayrıca senin 15 yaşında yapabildiklerin, 15 yaşında bir çocuktan istenmemesi gereken şeyler
Sen yapabildin diye, onunda yapması şart değil ki
Babandan rica ettiğin için kardeşin yanına gönderilmiş, kendisine kalsaydı gelmezdi sanırım
Sana en fazla yapabileceği bir sofra kurup kaldırmak olabilir
Yoksa 15 yaşında bir çocuğa zaten çocuk emanet edilmemeli o konuda bir faydası olmaz
Yemek pişiremez, ev çekip çeviremez yani şimdinin çocukları böyle
Keşke babana şikayet etmeseydin, hoş olmamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?