Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

He ayrıca, belki de o çocuk aklıyla, yaz tatilinde ablasının ev işlerini yapıp, çocuğuna bakmak yerine, arkadaşları ile bir araya gelip, eğlenmek istiyordur.
O çocuk ya hu daha.
Yok ben 15 yaşındayken baklava açardım, çocuk bakardım diyorsunuz da, bu çocuk 15 yaşında çocukluğunu yaşamayacak da ne zaman yaşayacak? 20sinden sonra mı?
Siz çocukluğunuzu yaşamadınız diye o da mı yaşamasın?

koca istiyor derler böylelerine

Ben de sizin yorumlarınıza hayret ettim. Hamile olunca eksik, yarım olmuyor insan. Kendi yemeğini, işini, gücünü yapabilir. Yapamayacak durumda sorunlu bir hamilelik yaşıyor ise de bunun yükü 15 yaşındaki çocuğa yüklenmez. Eşi ne yapıyormuş peki? ya da kayınvalide? Anne?
Abla ilk yorumunda bu halimle yemeğimi kendim yapıyorum, temizliğin çoğunu kendim yapıyorum, çocuğun mamasını ben yapıyorum yazmış, pardon kim yapacaktı? 15 yaşındaki çocuktan bunlar bekleniyorsa çok beklenir. Daha önce de dedim, markete gider, sofra kurar, bulaşık yıkar, kendi döküntüsünü temizler, çocuğu bir süre oyalar bu kadar.

Kızı bu yaz sıcağında eve tıkmışsınız tabi huysuzluk eder.
15 yaşındaki kızdan harikalar yaratmasını mı bekliyorsunuz?
Bir de ağlayıp zırlamalar falan olayı çok dramatize etmişsiniz, karşınızda bir çocuk var, yetişkin yok ona göre davranın.
Geri gönderin bari de kız rahat etsin.

Öyle deme şimdi çıkar birisi ohoooooooo 15 ne ki ben 10 yaşında baklava börek açıyodum ,dip köşe temizlik yapıyodum , olmadı boya badana bile gelirdi elimden dicek Valla ben de yapıyodum annem de çalışıyodu soba yaktım ilkokulda her gün ne derdim varsa yer siliyodum orta okulda sırf anneme eziyet olmasın diye ama keşke diğerleri gibi gezip tozsaydım..Kardeşim de eline bi bardak alıp yıkamaz ne yapsam ki sinir krizi falan mı geçirsem bilemedim

15yasinda cocuktan nasil bir is bekliyorsunuz? Hergun evi dip kose temizlesin,cam silsin,yemek yapsin hayret!!!
Benim 14yasinda yegenim var, bize gelince ben ona bakiyorum o bana degil..
Yardim etsin istiyorsan ancak sunu gotur bunu getir..

Kardeşinin ev işlerine yatkınlığı varmıydı?
Az çok bilirsin kardeşinin huynu suyunu.
Her ergen aynı olacak diye bi kural yok.
Kardeş te olsan benzemeyebiliyorsun.
Sanırım kardeşinden yana fazla beklenti içine girdin.
Evde sana ciddi manada destek olacağını düşündün ama kardeşinin bunu yapabilecek kapasitede olup olmadığını es geçtin.
Alışkın değilse evinden zor yapar,nitekim de yapmamış.
Daha onbeş yaşında olduğu için de hamile bir kadının halinden anlayamamaz.
Sen iyisi mi beklentilerini en aza indir,şu son günlerde evde bi yoldaş olması ile yetin yeter.
Acil bir durumda yanında olacak,desteği de olacaktır en azından.
Az kalmış artık,sabret.
Allah yardımcın olsun canım.

Evet bu ülkede 15 yaşındaki çocuklar anne bile oluyor.
Ama gerçekten hepsi 15 yaşında yetişkin oluyor, diye bunu doğru olarak mı görmek lazım?
Tabi ki hayır!
E sen bu sıcakta kızcağızı eve kapa, üstüne iş güç bekle, kavga çıkar, gitsine tut. O da melek gibi davransın, oldu canım
Ayrıca ondan olgun davranışlar beklemek de hata olur. Sonuçta o ÇOCUK

çok haklısınız 2 hafta kalmış doğuma birde hareket edemiyormuş kadıncağız,üstüne birde grip, en azından etrafı toplasa ve yaptığı işlerde ablasına yardımcı olsa o bile rahatlatır, biraz dişini sıksa nolurki, hepimiz ergenlik geçirdik,ergenliği bu kadar abartılmaması lazım, sonuçta ablasının hali ortada içinde yardım etmek gelmiyorsa bile vicdana gelip yapması gerekir, en azından bir işin ucundan tutması lazım, bence 15 yaş bazı şeylerin bilincinde olunabilecek bir yaş

Bir can daha taşıyor, doğumuna da çok az bir zaman kalmış.
Onu geçtim hamilelikte değişen psikoloji, alınganlık, girilen bunalım.
Sizin yaşınız benden büyüktür, bunları daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum.
15 yaşındaki çocuk hadi bunları yapamaz diyelim o zaman evine dönsün geri.
Babası da mı ergenlik çağında, koskoca adam nasıl düşünemiyor bunu?

Bendeki kardeşi görsen öper başının üstüne koyarsın bu kızı sen..

Ne okul okur, ne ev işine yardımcı olur, ne çalışır eve para getirir. Tek bildiği akşama kadar yatıp geri kalan zamanı pc başında geçirmek ve gezmek. İnanır mısın liseyi sırf sabahları kalkamadığı için bıraktı hem de birinci sınıfta.
Ben de hamileliğim ve lohusalığım boyunca bütün işleri kendim yaptım, kimseden yardım istemedim, kocaman karnımla ampul bile değiştirdim, perde taktım, bundan gocunmuyorum fakat benim emeğim görmezden gelinince işte orada patladım. Bir insan sifonu bile çekmez mi ya? Bunlar ne ki, daha neler neler... Bu gidişle buraya konu açacağım ben de.

Ama burada hatayı ben sende gördüm, kızma bana. 15 yaşında bir genç kız yaz tatilinde gezer, dinlenir, tatil yapar. Çocuk o daha. Bizim yapabildiğimiz ev işleri beklenmemeli onlardan, o yaşta insanın eli yatkın olmaz amaan kalsın sonra yaparım der yatak toplama gibi işler için.

Sen ise yaşadığı şehirden arkadaşlarının yanından sırf sana hizmet etmesi için almışsın. Hamile olman sorunlu bir hamilelik olmadığı sürece bunu gerektirmez. Ben 30 martta evi dip köşe temizlemiş 1 nisanda doğum yapmıştım.

Bence yolla kardeşini ya da ondan çok birşey bekleme. Lohusalığında gelebiliyorsa annen gelsin, o dönemde büyük tecrübeli bir kadına ihtiyacı oluyor insanın.

Aynen böyle düşünüyorum....
Benimde 14 yaşında 18 yaşında ve 23 yaşında kız kardelşerim var...
14 yaşındaki kardeşimin benim evime geldiğinde yaptığı tek şey oturmak..Birşey dersem yapar...
Birşey beklemekte yanlış bence ... Yemek mi yapacak , çocuğa mama mı yapacak yapmaz...

neden yapmak zorunda olmasın ki, kardeşi sonuçta el değilki, eğer kardeşte yapmak zorunda değilse ne anladım ben kardeşlikten, kardeşler zor anında koşmalı insana, hiçbişey bilmiyorsa bile bişeylerde yardımcı olabilir ablasınai kadının 2 haftası kalmış hareket etmekte zorlanıyor vede gripmiş, yani sakat değil bişey değil kardeşi, en azından kendi dağınıklığını toplayıp,ufakda olsa ablasına bazı işlerde yardım etmeli, el gibi davranıp zorunluluk hissetmiyorsa, kardeşliğin bir anlamı yok, ha el ha kardeş ozaman

Evet yaşım büyük, annemin hamileliğinde bu yaşlarda olduğum için her iki psikolojiyi anlayabliyorum.
Bir can daha taşıması durumu kendisini ve eşini bağlar aslında. Sonuçta biz çocuk düşünüyoruz ama yardıma gelir misin gibi bir soru sorulmamıştır kıza, isterse yapar, istemezse yapmaz.
Kızın bu yardıma gitme olayını istemediği ve ablası ile babasının arasında kaldığı aşikar.
Abla eve göndermek istemiş zaten ama baba olumlu karşılamamış. Ben burada sizin gibi yol yordam bilmeyen bir ergene suç bulamıyorum. İş yapmıyor diye sinir krizine giren abla, geri gönderilecek olunca da ele güne karşı ayıp diyen bir baba var; kız ne yapsın?

Kalkıp biraz iş yapsın.
15 yaşında da öğrenmedikten sonra bir daha hiçbir şey öğrenmez o kız.
Ergenlik, hataları görmemezlikten gelmek değildir bence.
Hamilelik her sene yaşanan bir olay değil, bu sene de tatili böyle geçsin ne kaybeder sanki.
Ablasına yardım etmesi ondan bir şey eksiltmez, yarın bir gün hamileye, yaşlıya yer vermediğinde, büyüklerine saygısızlık ettiğinde kimse kızmasın ona.
Çünkü öğretilmesi gereken yaşta, ona ergenlik çağında diye hiçbir şey öğretilmedi.

Ben bir şey bekleyecek durumda olsam önce eşimden beklerim başka şehirden kardeş getirtene kadar. Çocuğu yaparken iyiydi, gerekirse 2 saat az uyusun ev işlerinde yardım etsin bana.
Ufak tefek şeyler eyvallah da ciddi br yardım beklemek garip bence o yaştaki çocuktan.

Ergenlik hatasi dediginiz nedir? Ev isi yapmamak mi? Ergenlikte ogretilmesi gereken nedir ev isi yapmak mi ?Kayinvalide nerde , koca nerde, anne nerde ... Hamile olabilir ama yatalak degil nihayetinde neymis komsularla duzgun konusmuyomus ne merakliyiz ahlak bekciligi yapip en dogru en vefakar en hamarat benim demeye.. Dedigim gibi yardimci tutsaymis veya evi .ok goturseymis bir ay ne var ki ??? Kardes is yapmadi diye sinir hastasi olmak nedir yaaa ? sizin de nasil bi kompleksiniz varsa kalksin is yapsin diyosunuz emredersiniz baska ????

Bahsedlen şey br hata değil yalnız. O yaşına kadar öğrenmedyse gidip de ablasının evinde iş beklenmesi komik. Hele ki bahsedlenler yemek, temizlik falansa...Bildiğin günlük ev işleri yani. Ben 28 yaşıma kadar yapmadım, 2 ay oldu evleneli 2 ayda ütüden yemeğe temizliğe hemen her şeyi yapabilecek hale geldim. Neden bu yaşa kadar öğrenmedyse daha öğrenmesin?
Hamilelik yaşarken bu kıza mı güvenildi? Belki istemedi gelmek? Belki başka planları vardı? Ondan yetişkin gibi düşünmesni bekleyemeyiz. Bir de hamilelerin stresi stres de ergenlerinki değl mi acaba? Kardeş iş yapmıyor diye bunalımlara girmektir bence asıl sorun.
Kız yapar, yapmaz yani neden yapmıyor ne kaybeder diye sorgulamak bize düşmez.Canı istemiyordur kim ne diyebilir? benim annem daha şimdiden hamileliğinde hastalığında gelmem diyor. Anne yahu, kardeşi geçtim yani. Ben de zaten kimseye minnet etmeyeceğimi söylüyorum.
İnsanlardan çok şey beklenirse böyle strese girilir işte, herkes kendi başının çaresine bakabilmeli.

15 yaşındaki bir çocuk,kapı önünde komşu kadınlarla niye otursun onlar yaşıtımı onun,ben bile 28 yaşındayım kapı önünde oturmaktan nefret ederim,arkadaşlar size eğlenin derken sabaha kadar dışarıda gezin demiyor ki ufakta olsa bir kafe tarzı birşeyler vardır gidip bir kahve içmek yada çay içmek çok zor olmasa gerek ,yada kardeşinize sinema bileti alıp bir filme yollayabilirsiniz en azından vakit geçirmiş olur..

Bir insana kız kardeşinden daha yakın kim olabilir.
Annesi gelemiyorsa anneden sonra en yakın kız kardeş gelir.
Kompleksle ne ilgisi var hanımefendi, kendi arkasını bile toplamıyorsa sizce bu doğru mu?
Eğer şimdi öğrenmezse ne zaman öğrenecek bunları?
Dışarıdaki bir insana yapmıyor ki, öz ablasına yardımcı olacak.
Neye sinirleniyorsunuz bu kadar onu da anlamadım.
Kızın öz ablasına ahlak bekçiliğini yapıyor bile demişsiniz.
Ne kadar vefasız bir düşünce tarzı, diyecek bir şey bulamıyorum.

Öyle düşünüyorsanız siz öyle yaparsınız ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…