Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...
O zaman geri dönsün evine, zaten babası da onu tutuyormuş.
Buradaki yorumları okuyunca hayret ettim.
Ben evli değilim, hamilelik nedir bilmem ama şu sıcağa bu halimle dayanamıyorum, hamile bir kadına hiç yüklenilmez.
Asıl ayıbı da babası yapıyor, ablanı üzme demesi gerekirken.
Zaten anladığım kadarıyla babasından yüz buluyor.
Bana kimse git de ablana yardım et demedi, ben kendim istedim.
İnsanın içinde merhamet olacak.
He ayrıca, belki de o çocuk aklıyla, yaz tatilinde ablasının ev işlerini yapıp, çocuğuna bakmak yerine, arkadaşları ile bir araya gelip, eğlenmek istiyordur.
O çocuk ya hu daha.
Yok ben 15 yaşındayken baklava açardım, çocuk bakardım diyorsunuz da, bu çocuk 15 yaşında çocukluğunu yaşamayacak da ne zaman yaşayacak? 20sinden sonra mı?
Siz çocukluğunuzu yaşamadınız diye o da mı yaşamasın?
Öyle deme şimdi çıkar birisi ohoooooooo 15 ne ki ben 10 yaşında baklava börek açıyodum ,dip köşe temizlik yapıyodum , olmadı boya badana bile gelirdi elimden dicekValla ben de yapıyodum annem de çalışıyodu soba yaktım ilkokulda her gün ne derdim varsa yer siliyodum orta okulda sırf anneme eziyet olmasın diye ama keşke diğerleri gibi gezip tozsaydım..Kardeşim de eline bi bardak alıp yıkamaz ne yapsam ki sinir krizi falan mı geçirsem bilemedim
Yorumlara inanamadım
Doğuma iki hafta kalmış bir bebeği olan üstüne hasta bir kadın karşınızdaki.. Bu durumda olan r kadından 15 yaşındaki koca kızı eğlendirmesini bekleyenler var hayret
Baba da ayrı falso
Yardımcı olsun yeter gönderip kölen değil ne demek
Yazık ya ben kaç hafta teyzeme yardım ettim de yine yaranamadım
Dünya işte böyle hep adaletsiz
Ben de sizin yorumlarınıza hayret ettim. Hamile olunca eksik, yarım olmuyor insan. Kendi yemeğini, işini, gücünü yapabilir. Yapamayacak durumda sorunlu bir hamilelik yaşıyor ise de bunun yükü 15 yaşındaki çocuğa yüklenmez. Eşi ne yapıyormuş peki? ya da kayınvalide? Anne?
Abla ilk yorumunda bu halimle yemeğimi kendim yapıyorum, temizliğin çoğunu kendim yapıyorum, çocuğun mamasını ben yapıyorum yazmış, pardon kim yapacaktı? 15 yaşındaki çocuktan bunlar bekleniyorsa çok beklenir. Daha önce de dedim, markete gider, sofra kurar, bulaşık yıkar, kendi döküntüsünü temizler, çocuğu bir süre oyalar bu kadar.
Ben de sizin yorumlarınıza hayret ettim. Hamile olunca eksik, yarım olmuyor insan. Kendi yemeğini, işini, gücünü yapabilir. Yapamayacak durumda sorunlu bir hamilelik yaşıyor ise de bunun yükü 15 yaşındaki çocuğa yüklenmez. Eşi ne yapıyormuş peki? ya da kayınvalide? Anne?
Abla ilk yorumunda bu halimle yemeğimi kendim yapıyorum, temizliğin çoğunu kendim yapıyorum, çocuğun mamasını ben yapıyorum yazmış, pardon kim yapacaktı? 15 yaşındaki çocuktan bunlar bekleniyorsa çok beklenir. Daha önce de dedim, markete gider, sofra kurar, bulaşık yıkar, kendi döküntüsünü temizler, çocuğu bir süre oyalar bu kadar.
Kardeşin senin işlerini yapmak zorunda değilki tamam senin yardıma ihtiyacın olabilr ama kardeşin senin ihtiyaçlarını görmek zorunda değil kaldıki senin yanına gelmiş kendisi için dediğin laflara bak .her bünye yapamaz herkes bir değilki kardeşin daha çocuk sen yapmışsın die o yapmak zorunda değil . Ben 23 yaşımda olduğum halde ev çekip çeviremem. Düşüncelerin çok yanlış. Bide babana şikayet ediyorsun kızı eziyorsun Allahtan baban akıllı çıktıda ezdirmedi kızı
Bir can daha taşıyor, doğumuna da çok az bir zaman kalmış.
Onu geçtim hamilelikte değişen psikoloji, alınganlık, girilen bunalım.
Sizin yaşınız benden büyüktür, bunları daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum.
15 yaşındaki çocuk hadi bunları yapamaz diyelim o zaman evine dönsün geri.
Babası da mı ergenlik çağında, koskoca adam nasıl düşünemiyor bunu?
Evet yaşım büyük, annemin hamileliğinde bu yaşlarda olduğum için her iki psikolojiyi anlayabliyorum.
Bir can daha taşıması durumu kendisini ve eşini bağlar aslında. Sonuçta biz çocuk düşünüyoruz ama yardıma gelir misin gibi bir soru sorulmamıştır kıza, isterse yapar, istemezse yapmaz.
Kızın bu yardıma gitme olayını istemediği ve ablası ile babasının arasında kaldığı aşikar.
Abla eve göndermek istemiş zaten ama baba olumlu karşılamamış. Ben burada sizin gibi yol yordam bilmeyen bir ergene suç bulamıyorum. İş yapmıyor diye sinir krizine giren abla, geri gönderilecek olunca da ele güne karşı ayıp diyen bir baba var; kız ne yapsın?
Aynen böyle düşünüyorum....
Benimde 14 yaşında 18 yaşında ve 23 yaşında kız kardelşerim var...
14 yaşındaki kardeşimin benim evime geldiğinde yaptığı tek şey oturmak..Birşey dersem yapar...
Birşey beklemekte yanlış bence ... Yemek mi yapacak , çocuğa mama mı yapacak yapmaz...
Kalkıp biraz iş yapsın.
15 yaşında da öğrenmedikten sonra bir daha hiçbir şey öğrenmez o kız.
Ergenlik, hataları görmemezlikten gelmek değildir bence.
Hamilelik her sene yaşanan bir olay değil, bu sene de tatili böyle geçsin ne kaybeder sanki.
Ablasına yardım etmesi ondan bir şey eksiltmez, yarın bir gün hamileye, yaşlıya yer vermediğinde, büyüklerine saygısızlık ettiğinde kimse kızmasın ona.
Çünkü öğretilmesi gereken yaşta, ona ergenlik çağında diye hiçbir şey öğretilmedi.
Kalkıp biraz iş yapsın.
15 yaşında da öğrenmedikten sonra bir daha hiçbir şey öğrenmez o kız.
Ergenlik, hataları görmemezlikten gelmek değildir bence.
Hamilelik her sene yaşanan bir olay değil, bu sene de tatili böyle geçsin ne kaybeder sanki.
Ablasına yardım etmesi ondan bir şey eksiltmez, yarın bir gün hamileye, yaşlıya yer vermediğinde, büyüklerine saygısızlık ettiğinde kimse kızmasın ona.
Çünkü öğretilmesi gereken yaşta, ona ergenlik çağında diye hiçbir şey öğretilmedi.
15 yaşındaki bir çocuk,kapı önünde komşu kadınlarla niye otursun onlar yaşıtımı onun,ben bile 28 yaşındayım kapı önünde oturmaktan nefret ederim,arkadaşlar size eğlenin derken sabaha kadar dışarıda gezin demiyor ki ufakta olsa bir kafe tarzı birşeyler vardır gidip bir kahve içmek yada çay içmek çok zor olmasa gerek ,yada kardeşinize sinema bileti alıp bir filme yollayabilirsiniz en azından vakit geçirmiş olur..Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...
Ergenlik hatasi dediginiz nedir? Ev isi yapmamak mi? Ergenlikte ogretilmesi gereken nedir ev isi yapmak mi ?Kayinvalide nerde , koca nerde, anne nerde ... Hamile olabilir ama yatalak degil nihayetinde neymis komsularla duzgun konusmuyomus ne merakliyiz ahlak bekciligi yapip en dogru en vefakar en hamarat benim demeye.. Dedigim gibi yardimci tutsaymis veya evi .ok goturseymis bir ay ne var ki ??? Kardes is yapmadi diye sinir hastasi olmak nedir yaaa ? sizin de nasil bi kompleksiniz varsa kalksin is yapsin diyosunuz emredersiniz baska ????
Ben bir şey bekleyecek durumda olsam önce eşimden beklerim başka şehirden kardeş getirtene kadar. Çocuğu yaparken iyiydi, gerekirse 2 saat az uyusun ev işlerinde yardım etsin bana.
Ufak tefek şeyler eyvallah da ciddi br yardım beklemek garip bence o yaştaki çocuktan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?