Kızkardeşim için çok üzülüyorum;şizofreni olmuş....

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
slm lar..

Allah beterinden saklasın elime doğmuş gibi baktığığım bebeğim kardeşim 2-3 senedir değişim içindeydi 1 senedir doktorlarda..ve şizofren olduğu tespit edildi..annem devamlı ağlıyor;telefonda ;"kızım aklı hiç ermiyor bişeye erkeklere aşırı ilgisi var hastanede kadınların yanında elbisesini hiç çekinmeden değişiyor yıkanmıyor (afedersiniz) banyo temizliğini yapmıyor hiç..ben kesiyorum banyoda...birisi namusuna bişi yapcak die korkuyorum "diyor.....aklıma geldikçe üzülüyorum gencecik daha 20 sinde..dünyadan muradını alamadı..garip sesler duyuyor; saatten bozuk pc den mesajlar aldığını söylemişti en son memlekete gittiğimde..anneme ayrı üzülüyorum ona bişi olcak üzüntüden diye..babam bi yandan hala içmeye hala sabahın köründe gittiği kahveden akşam eve içkili gelmeye devam ediyor...abim de borç batağında işleri hiç olmuyor..annem hepsine üzüle üzüle eridi ...

şizofren olup da düzelen var mı kızlar?anneme düzelecek ilaçlarla diyorum..ama onu teselli etmek içi söylüyorum....zira ortada bi cep tel için aklı ermediği için "benimle ters ilişkiye girersen sana alırım "diyen bi şerefsizin arkasına takılıp giden bi hastadan bahsediyorum ..Rabbim o adiyi de bildiği gibi cezalandırsın dilerim!!!!annem bunu öğrendikten sonra bitti...Allah ım iki iyilikten birisini versin diye ağlıyor paralanıyor....
kızımın okulundan dolayı gidemiyorum da destek olmaya kucağımda bir de 5 aylık oğlum var....Allah aileme sabır kızkardeşime iki iyilikten birini versin kötülüklerden korusun diye ben de dua eder oldum annem gibi..çok zor bi durum..lütfen dualarınızı esirgemeyin ve bu konuda bilgisi olan da lütfen yazsın...teşekkürler herkese...

Son düzenleme:
Sizofrenin belli ilaclari var , agir ilaclar olsa da caresi var. Cok fazla uyutuyor, duzenli kan testine gitmek gerekiyor bazi ilaclarda. Anlamadigim kizkardesin o sapigin arkasindan mi gitmis.

slm lar..

Allah beterinden saklasın elime doğmuş gibi baktığığım bebeğim kardeşim 2-3 senedir değişim içindeydi 1 senedir doktorlarda..ve şizifren olduğu tespit edildi..annem devamlı ağlıyor;telefonda ;"kızım aklı hiç ermiyor bişeye erkeklere aşırı ilgisi var hastanede kadınların yanında elbisesini hiç çekinmeden değişiyor yıkanmıyor (afedersiniz) banyo temizliğini yapmıyor hiç..ben kesiyorum banyoda...birisi namusuna bişi yapcak die korkuyorum "diyor.....aklıma geldikçe üzülüyorum gencecik daha 20 sinde..dünyadan muradını alamadı..olmucak sesler duyuyor saatten bozuk pc den mesajlar aldığını söylemişti en son memlekete gittiğimde..anneme ayrı üzülüyorum ona bişi olcak üzüntüden diye..babam bi yandan hala içmeye hala sabahın köründe gittiği kahveden akşam eve içkili gelmeye devam ediyor...abim de borç batağında işleri hiç olmuyor..annem hepsine üzüle üzüle eridi ...

şizofren olup da düzelen var mı kızlar?anneme düzelecek ilaçlarla diyorum..ama onu teselli etmek içi söylüyorum....zira ortada bi cep tel için aklı ermediği için "benimle ters ilişkiye girersen sana alırım "diyen bi şerefsizin arkasına takılıp giden bi hastadan bahsediyorum ..Rabbim o adiyi de bildiği gibi cezalandırsın dilerim!!!!annem bunu öğrendikten sonra bitti...Allah ım iki iyilikten birisini versin diye ağlıyor paralanıyor....
kızımın okulundan dolayı gidemiyorum da destek olmaya kucağımda bir de 5 aylık oğlum var....Allah aileme sabır kızkardeşime iki iyilikten birini versin kötülüklerden korusun diye ben de dua eder oldum annem gibi..çok zor bi durum..lütfen dualarınızı esirgemeyin ve bu konuda bilgisi olan da lütfen yazsın...teşekkürler herkese...

canım yaa....:(

inanın çok ama çoook üzüldüm. gerçekten rabbim şifalar versin.

çok sıkı bir tedaviyle kontrol altına alınabilir.
bu hastalığa her yaşta insanlar yakalanabiliyor. hatta bu sitede bununla ilgili bir yazı okumuştum. bir kadın oğlunun tedavisi için senelerce hastanelerde yaşadı. sonra oğlu oldukça düzelmişti.
lütfen annenizde destek alsın. ailece nasıl bir yol izlemeliler bunu öğrensinler.
tek başına altında kalkılabiliecek bir hastalık değil.
bu hastalığı geçirenlerle ilgili dernekler falan var. bu ailelerle iletişime geçin eminim sizin için çok faydalı olucaktır.
tedavisi var ama sadece kontrol altına alınıyor. bunu kabullenerek ilerleyin.

kızkardeşim bi çok erkekle görüşüyordu zaten hastalık cinsel dürtüleri arttırırmış..geçen sene evden kaçtı il gördüğüne benimle evlen demiş mahallenin delikanlıları gece birde parkta yalnız oturuken görünce eve getirmişler..ondan sonra elinden cep telf aldılar net cafeye giderdi yasakladılar...nasıl olduysa kütüphaneye diye çıkmış sonra parkta rastgele birine "bana cep tlf alırmısın" demiş o şerefsiz de "ters ilişkiye girersen benimle alırım " deyip sonra 2. el 30 tl ye bi cep ve hat alıp yollamış.eve gelince bunları anlatınca annem babam kahrolmuş annem çamaşırında arka tarafta az kan vardı diyor...duyunca ben de mahfolldum..kimseye diyemem ben nasıl çıkarım insan içine diye günlerce ağladı hıçkırararak teln da bana ...aklı başında değil üzülme dedimse de yok ...Allah ından bulsun bu pislik...şimdi kardeşim 1 aylık hastane yatışı yapıldı yatıyor..ama orada da bişi olcak die korkuyoruz..inşallah bişii olmaz

Gecmıs olsun allah anacıgının yardımcısı olsun...
Dayım bır sure sesler duyuyorum dıye baslamıstı 6-7 yıl kadar oluyor ve 1 sene ıcınde sızofzenı oldugu anlasıldı ılaclarını duzenlı kullandıgında normal bır ınsan gıbı ama ılac almayıda ıstemıyor sureklı benı oldurmek ıcın ılac verıyolar dıyodu yemeklerıne cayına katıp verdıler ılacları 2 gun once haberını aldım butun camları gazeteyle kapamıs erdogan bızı ızlıyo dıye bıldıgımız basbakan onu gozetlıyomus ve cok zor gunler gecırdı aılesı kızlarına dedıklerı yaptıkları ama ılacları duzenlı aldıgı muddetce normal almadıgında cıdden kotu :50:

Bu kadar agir bir hastalik oldugunu bilmiyordum , agir ilaclik ama bukadar tehliklei oldugunu hic duymamisim , gecmis olsun.
Allah en yakin zamanda iyilestirsin , annenizede destek versin insallah.

canım yaa....:(

inanın çok ama çoook üzüldüm. gerçekten rabbim şifalar versin.

çok sıkı bir tedaviyle kontrol altına alınabilir.
bu hastalığa her yaşta insanlar yakalanabiliyor. hatta bu sitede bununla ilgili bir yazı okumuştum. bir kadın oğlunun tedavisi için senelerce hastanelerde yaşadı. sonra oğlu oldukça düzelmişti.
lütfen annenizde destek alsın. ailece nasıl bir yol izlemeliler bunu öğrensinler.
tek başına altında kalkılabiliecek bir hastalık değil.
bu hastalığı geçirenlerle ilgili dernekler falan var. bu ailelerle iletişime geçin eminim sizin için çok faydalı olucaktır.
tedavisi var ama sadece kontrol altına alınıyor. bunu kabullenerek ilerleyin.

canım derneklerden haberim yoktu söylediğin iyi oldu ama annemler kabul eder mi bilmem ben yakın olsam çok iyi gelecek ona ama yok..annem zaten bunalıma girmiş ......kimseyle görüşmüyor uatanıyorum birisi duyduysa bunu diye telf lara çıkmıyor...babam desen kendi havasında tamamen yalnız kalmış durumda annem anlayacağın....kardeşim ağır ilaç tedavisi görüyor şuan ben de tedavi olursam ben de uyurum diyor...inşallah dediğin gibi iyileşir..korkuyorum ...ya bende de varsa bilmiyorsam ya çocuklarımda da varsa diye...doktorlar genetik deyip durmuşlar!!!!:47:

kızkardeşim bi çok erkekle görüşüyordu zaten hastalık cinsel dürtüleri arttırırmış..geçen sene evden kaçtı il gördüğüne benimle evlen demiş mahallenin delikanlıları gece birde parkta yalnız oturuken görünce eve getirmişler..ondan sonra elinden cep telf aldılar net cafeye giderdi yasakladılar...nasıl olduysa kütüphaneye diye çıkmış sonra parkta rastgele birine "bana cep tlf alırmısın" demiş o şerefsiz de "ters ilişkiye girersen benimle alırım " deyip sonra 2. el 30 tl ye bi cep ve hat alıp yollamış.eve gelince bunları anlatınca annem babam kahrolmuş annem çamaşırında arka tarafta az kan vardı diyor...duyunca ben de mahfolldum..kimseye diyemem ben nasıl çıkarım insan içine diye günlerce ağladı hıçkırararak teln da bana ...aklı başında değil üzülme dedimse de yok ...Allah ından bulsun bu pislik...şimdi kardeşim 1 aylık hastane yatışı yapıldı yatıyor..ama orada da bişi olcak die korkuyoruz..inşallah bişii olmaz

rabbım o p.... Kardesınden beter duruma getırsın ısallah. Allah yardımcınız olsun eger hastaneye yattıysa annen sureklı takıp etsın ne olur ne olmaz yasadıgınıda anlatıyo madem elı ustunde olur allah korusun hersey olabılır kac kısı calısıyo yada gırıp cıkıyo hastanelere allah babanızıda ıslah etsın ne denır

Allah belasini versin o p.. in . Sikayet etme gibi durumunuz varsa sikayet edin kesinlikle. Hastalik ne zaman ortaya cikti nasil cikti. Benim ablam sizofren cok iyi biliyorum bu hastaligi.

Bu hastalıkla ilgili pek bir bilgim yok. Fakat ilaçlarını düzenli kullanıp,zorda olsa iyileşen hastalar biliyorum. Sizin için tek yapabileceğim; dua etmek. Gerçekten çok zor. Allah anneninde yardımcısı olsun. Ne kadar uzuluyordur kim bilir kıyamam ya. Îcim cok kötü oldu. Umarım her şey yolunda gider,kardeşin yanlis bir şey yapmaz.. Dualarım sizinle..

Gecmıs olsun allah anacıgının yardımcısı olsun...
Dayım bır sure sesler duyuyorum dıye baslamıstı 6-7 yıl kadar oluyor ve 1 sene ıcınde sızofzenı oldugu anlasıldı ılaclarını duzenlı kullandıgında normal bır ınsan gıbı ama ılac almayıda ıstemıyor sureklı benı oldurmek ıcın ılac verıyolar dıyodu yemeklerıne cayına katıp verdıler ılacları 2 gun once haberını aldım butun camları gazeteyle kapamıs erdogan bızı ızlıyo dıye bıldıgımız basbakan onu gozetlıyomus ve cok zor gunler gecırdı aılesı kızlarına dedıklerı yaptıkları ama ılacları duzenlı aldıgı muddetce normal almadıgında cıdden kotu :50:

of..evet kardaşim de bana zrara verirsiniz dedi bi ara şüphecilik de var ses duymak da..tuvalette kendi kendine gülüyordu doğumuma geldiklerinde..kızım teyzesinden korktu evde kendi kendine kahkahalar attığında...beni istiyecekler 35 milyar maaşı var diyordu....kağıtlara anlamsız şeyler yazmış..jenifer lopez 3 ton su ...şu 5 ton su vs gibi...anlamsız kağıtları saklıyordu atarsak evde kıyamet koparıyordu memleketteyken gördüm:(((((((((( Allah şifa versin..inşallah daha da kötüleşmez...

Ayyy cok uzuldum ya kardesine ALLAH ESİRGESİN ACİL SİFALAR VERSİN İNSALLAH ANNENİNDE YARDİMCİSİ OLSUN SABİR VERSİN (AMiN) o kardesinin durumundan faydalananlarda ALLAH İSLAH ETSİN :19:

Canım benim
Allah anneniciğinin yardımcısı olsun
Derdi veren allah dermanıda verir inşallah.
Acil şifalar versin
Şizofreni çok zor bir rahatsızlık
Bir komşumun babası şizofreniydi
10 sene çok uğraştılar
Şimdi iyi tamamen düzelmiş değil ama
Evden kaçmalar, dengesiz hareketleri yok artık
Sessiz içine kapanık önüne yemek koyulduğunda yiyen bir adam oldu
Tabi hayatı ilaçlarla geçiyor
Allah sabır versin anneciğine çok zor durumu onca dert birde bu
Sürekli konuş annenle rahatlamasını sağla
Çok üzüldüm gerçekten

Allah belasini versin o p.. in . Sikayet etme gibi durumunuz varsa sikayet edin kesinlikle. Hastalik ne zaman ortaya cikti nasil cikti. Benim ablam sizofren cok iyi biliyorum bu hastaligi.

sanada gecmıs olsun canım allah yardımcınız olsun o cıgerszın p... Oldugu konusunda hemfıkırmısız sıkayet edılmelı eger kım oldugu bılınıyorsa haklısın

canım seninle iletişim halinde olmamda sakınca varmı kk da?biz çok yabancıyız bilmiyoruz bu konuda bişi bana arkadaşlık yollar mısın buradan...
ya zaten lise sonda yalnızdı bir de ordaki acımasız öğrenciler yalnız kimseyle konuşmuyor die şizo lakabı takmışlar bu iyice üzülmüş içine kapanmış ve bu hatalığa düşmüş sonunda...babam iyi insandır ama sabah çıkar kahveye ordan içmeye ve eve.....arada bi kardeşimle gezer..ama şöyle evde oturayım ilgileneyim yoktur!!!senelerce böyle!!!!!annem ev işi......ben 17 yaşındayken uyardım psikolağa götürün diye..ne olduysa 3 sene içinde hatta son bi senede hızlanıp oldu herşey..

Son düzenleme:
of..evet kardaşim de bana zrara verirsiniz dedi bi ara şüphecilik de var ses duymak da..tuvalette kendi kendine gülüyordu doğumuma geldiklerinde..kızım teyzesinden korktu evde kendi kendine kahkahalar attığında...beni istiyecekler 35 milyar maaşı var diyordu....kağıtlara anlamsız şeyler yazmış..jenifer lopez 3 ton su ...şu 5 ton su vs gibi...anlamsız kağıtları saklıyordu atarsak evde kıyamet koparıyordu memleketteyken gördüm:(((((((((( Allah şifa versin..inşallah daha da kötüleşmez...

ısallah kotulesmez canım dayım ılk belırtı verdıgınde ınanırmısınız evınde bocek vs. Herhangı ses cıkaracak bı alet mı yerlestırıldı dıye tum sulale evını aradık cunku oyle cıddı bır adamdı kı oyle mantıklıydı kı malesef sonuc sızofrenmıs allah kımde varsa yardımcısı olsun cok zor :50:

sanada gecmıs olsun canım allah yardımcınız olsun o cıgerszın p... Oldugu konusunda hemfıkırmısız sıkayet edılmelı eger kım oldugu bılınıyorsa haklısın

Sagol hepimize. Bazi ilaclar hic yaramiyor daha kotu yapiyor bu bilinmeli. Duzenli kontrole gidilmeli. Bazen akrabalarindan bile suphe ediyorlar. Ablam uzun bir sure beni dusmani olarak gormustu. Cok seyler yapti kontrol edemedik. Onceki ilaclar yaramadi ama son ilac onu kontrol altina aldi. Omur boyu o ilaclar alinmak zorunda. Duzenli kan testine gidiyor. Oldurmeyen ama cok surunduren bir hastalik.

slm lar..

Allah beterinden saklasın elime doğmuş gibi baktığığım bebeğim kardeşim 2-3 senedir değişim içindeydi 1 senedir doktorlarda..ve şizifren olduğu tespit edildi..annem devamlı ağlıyor;telefonda ;"kızım aklı hiç ermiyor bişeye erkeklere aşırı ilgisi var hastanede kadınların yanında elbisesini hiç çekinmeden değişiyor yıkanmıyor (afedersiniz) banyo temizliğini yapmıyor hiç..ben kesiyorum banyoda...birisi namusuna bişi yapcak die korkuyorum "diyor.....aklıma geldikçe üzülüyorum gencecik daha 20 sinde..dünyadan muradını alamadı..olmucak sesler duyuyor saatten bozuk pc den mesajlar aldığını söylemişti en son memlekete gittiğimde..anneme ayrı üzülüyorum ona bişi olcak üzüntüden diye..babam bi yandan hala içmeye hala sabahın köründe gittiği kahveden akşam eve içkili gelmeye devam ediyor...abim de borç batağında işleri hiç olmuyor..annem hepsine üzüle üzüle eridi ...

bak canım ben öğretmenim geçen yıl benimde şizofreni bi velim vardı bu yüzden rehberlikle falan bu konuyu çok araştırdım. şizofreni ilaçlarla düzelen bi hastalık gerçekten bak inan bana. sadece önemli olan ilaçlarını düzenli alması. şizofreni olup doktor olanlar var öğretmenler var bak üzme kendini tamam zor ama gerçekten düzelir yoksa onca mesleği nasıl yapar insanlar.

canım seninle iletişim halinde olmamda sakınca varmı kk da?biz çok yabancıyız bilmiyoruz bu konuda bişi bana arkadaşlık yollar mısın buradan...
ya zaten lise sonda yalnızdı bir de ordaki acımasız öğrenciler yalnız kimseyle konuşmuyor die şizo lakabı takmışlar bu iyice üzülmüş içine kapanmış ve bu hatalığa düşmüş sonunda...babam iyi insandır ama sabah çıkar kahveye ordan içmeye ve eve.....arada bi kardeşimle gezer..ama şöyle evde oturayım ilgileneyim yoktur!!!senelerce böyle!!!!!annem ev işi......ben 17 yaşındayken uyardım psikolağa götürün diye..ne olduysa 3 sene içinde hatta son bi senede hızlanıp oldu herşey..

Tabi ki ekledim seni yardimim dokunursa ne mutlu bana. Aslinda genetik bir hastalik ve birsey tetiklendiginde ortaya cikiyor. Yalnizlik daha kotu yapar ama cevresindekilere de guvenmez. Dogru ilacla duzelecektir korkma.Imkanin varsa annene de yardim et ve yakin yere tasinmaya calis. Tek kisinin altindan kalkabilecegi bir hastalik degil.

Son düzenleme:
hastalığa dair hiçbir bilgim yok ama inanın çok üzüldüm..:14:
Dualarım seninle ve ailenle olacak.
İnşallah ilaçlarla da olsa düzelir kardeşin.
Allah yar ve yardımcınız olsun..

Back
X