- 15 Temmuz 2016
- 4.004
- 6.297
- 108
- Konu Sahibi turuncusari
-
Başınız sağolsun. Rabbim rahmet etsin. Üç günlük dünya işte bir iki çaput için niye gönül kırılsın. Ama evlenmeden önce illaki oluyor tatlı kavgalar. Bu da kardeşliğin tadı tuzu. Üzülmeyin bu konuda.Biz de ablamla kiyafet konusunda anlasamazdik.
Keske yasasaydi da her kiyafetimi giyseydi.........
Biz de ablamla kiyafet konusunda anlasamazdik.
Keske yasasaydi da her kiyafetimi giyseydi.........
Bazı kızkardeşleri görüyorum da birbirlerinin kıyafetlerini giyiyorlar ve bundan da çok memnunlar, benim de kız kardeşim var ve benim kıyafetlerimi de kullanabilmek istiyor ama ben kardeşim bile olsa paylaşmak istemiyorum kimseyle.
Dün aksam, bir kıyafetimi bugün giymek için izin istedi, istediği şey çok fazla beğenerek giydiğim bir şey olmadığı için tamam dedim, akşam benden sonra geldi eve ve geldiğinde farkettim ki izin verdiğim kıyafeti değil de çok sevdiğim başka bir kıyafeti giymiş. Anladığım kadarıyla izin verdiğim kıyafet olmayınca fikrini değiştirip bunu giymiş ya da izin aldığında ben istediği şeyi yanlış anladım. Bir de üstüne 'abla ya bu ne güzelmiş çok beğendim' deyince iyice içime oturdu, tekrar isterse nasıl hayır diyeceğim diye düşündüm. Ama kırılmasın diye belli etmedim.
Belli etmedim ama bir şey söylediğinde konuşmak istemiyorum çok muhatap olmak istemiyorum şu an elimde değil niyeyse her şeyi batıyor. Bende mi bir sorun var, özel eşyalarımı paylaşmak istememem normal mi değil mi?
Kıyafetlerimi bağışlarım, hatta severek giydiklerimi bile hediye edebilirim. Ama ödünç olarak vermek istemiyorum kimseye. Özellikle de sevdiğim ve bana özel hissettiğim şeyleri benden başkası kullansın istemiyorum.
Bu bir sorun mu?
Kardeşimle bunu konuşmalı mıyım yoksa ayıp mı etmiş olurum konuşursam?
Ona tavır yapmamak için kendimi nasıl sakinleştirebilirim?
Ablamla kedi köpek gibiydikBazı kızkardeşleri görüyorum da birbirlerinin kıyafetlerini giyiyorlar ve bundan da çok memnunlar, benim de kız kardeşim var ve benim kıyafetlerimi de kullanabilmek istiyor ama ben kardeşim bile olsa paylaşmak istemiyorum kimseyle.
Dün aksam, bir kıyafetimi bugün giymek için izin istedi, istediği şey çok fazla beğenerek giydiğim bir şey olmadığı için tamam dedim, akşam benden sonra geldi eve ve geldiğinde farkettim ki izin verdiğim kıyafeti değil de çok sevdiğim başka bir kıyafeti giymiş. Anladığım kadarıyla izin verdiğim kıyafet olmayınca fikrini değiştirip bunu giymiş ya da izin aldığında ben istediği şeyi yanlış anladım. Bir de üstüne 'abla ya bu ne güzelmiş çok beğendim' deyince iyice içime oturdu, tekrar isterse nasıl hayır diyeceğim diye düşündüm. Ama kırılmasın diye belli etmedim.
Belli etmedim ama bir şey söylediğinde konuşmak istemiyorum çok muhatap olmak istemiyorum şu an elimde değil niyeyse her şeyi batıyor. Bende mi bir sorun var, özel eşyalarımı paylaşmak istememem normal mi değil mi?
Kıyafetlerimi bağışlarım, hatta severek giydiklerimi bile hediye edebilirim. Ama ödünç olarak vermek istemiyorum kimseye. Özellikle de sevdiğim ve bana özel hissettiğim şeyleri benden başkası kullansın istemiyorum.
Bu bir sorun mu?
Kardeşimle bunu konuşmalı mıyım yoksa ayıp mı etmiş olurum konuşursam?
Ona tavır yapmamak için kendimi nasıl sakinleştirebilirim?
Kusura bakmayın kırmak değil niyetim amaYorumum direk size degil ama bahsettiginiz konuya deginecegim. "Kardesimden kiymetli degil kiyafetler." Diyenler. Madem kiyafetler bu kadar cabuk bi kenara atilabiliyor. Alirken fazla fazla alinsin ayni seylerden. Ya da cok begendiyse kardeste aynisindan alsin. Boylece kimse kimseden birsey istemesin?
Bekarken ayni durumla ben de karsilasmistim. Kardesim yok ama kuzenim var ve benden kilolu, pantolonlarima giremese de üst kiyafetlerden esneyenlerin icine zorla kendini sokmaya ugrasirdi. Ben bidaha o kiyafeti giyemezdim. Buna izin vermedim de kotu mu oldum? Kuzenimi sevmiyor muyum? Seviyorum ama herseyimi 1 kere giyse, benim ustume giyecek birseyim kalmazdi.
Surekli baştan dolap mi dizecegim? Madem ikide bir baştan dolap dizilecek durum var, madem aynisindan alincak durum var, her alisveriste 2şer tane almak daha mantikli degil mi?
Benim kıyafetlerim kardeşim giyince deforme olmuyor. Bedenlerimiz yakın. Konu sahibininki de böyle bir durum değil sanırım. İki dolap dizmiyoruz yani. Hatta özellikle farklı alırdık ki değişik değişik giyelim. Bedenlerimiz farklı olsaydı ve benim bir kıyafetimi çok beğenseydi elbette gider ona da alırdım aynısından zaten o da zorla içinr girmeye çalışmazdı.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama yazdıklarınızdan genç olduğunu çıkarıyorum. Şimdi böyle kardeş kıskançlıkları hesaplaşmaları tamam yapılır. Ama 30 u geçince kızkardeşin en kıymetlin oluyor arada eşya kıyafet ne kelimr harbiden canım istesin veriyim noktasına geliyo insanBen 7 yaşıma kadar tek çocuktum sonra kız kardeşim doğdu ve o doğunca beni onunla kiyaslayip onun daha tatlı olduğunu vs söylediklerini hala hatırlarım. O zamana kadar evin neşesi, sevileni ben iken beni tamamen kenara ittiler herkesin gözdesi o oldu bir anda. Belki de bu yüzden böyle hissediyorum. Bu kadar hemfikir olmanızı ve bu kadar haksız çıkacağımı beklemiyordum açıkçası şaşırdım.
Benim gibi düşünen çıktı sonunda teşekkür ederimBende istemzdim dogrusu
Ödünç olayıni sevmem kiyafet konusunda
Valla 31 yaşındayım küçük de değilim ama bir türlü can ciğer olmadım kardeşimle, herhalde bilinçaltından dolayı... Küçükken çok kiskanmis olmak vs.Yaşınız kaç bilmiyorum ama yazdıklarınızdan genç olduğunu çıkarıyorum. Şimdi böyle kardeş kıskançlıkları hesaplaşmaları tamam yapılır. Ama 30 u geçince kızkardeşin en kıymetlin oluyor arada eşya kıyafet ne kelimr harbiden canım istesin veriyim noktasına geliyo insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?