Kızkardeşim ile kıyafetlerimi paylaşmak istemiyorum

3 kuruşluk çaput için kardeşine kızmak.

Bencilliğin başka boyutu herhalde.

Valla 31 yaşındayım küçük de değilim ama bir türlü can ciğer olmadım kardeşimle, herhalde bilinçaltından dolayı... Küçükken çok kiskanmis olmak vs.
Ben kıskançlıktan yemek yemezmişim.
Beni anneanneme gönderirlerdi sık sık.
Hatta şu ara küsüz.
Ama kıyafetimi sakınmak hiç aklıma gelmemişti.

Annem zayıf ve oldukca genc gosteren bir kadın, ayakkabı numaralarımız da aynı. Ben evlenmeden önce birbirimizin kıyafetlerini ayakkabılarını giyderdik. Kardeşim yok. Ama görüyorum, bazen kardeşler ödünç aldıkları şeyleri cok hor kullaniyor, kilo falan da varsa esnetiyor. Yıkayıp katlamadan ,kullanıp dolaba öylesine koyuyor. Kuzenim üniversiteye gideceği zaman kabanini kardesi giymiş, arkadaşına gitmiş. Kızın otobüsü gelecek, başka kalın kabani yok, kardeşi kabanin üstüne yatmış, ne eve geliyor ne telefonu açıyor. Böyleleri de var.Oyle bir kardeşim olsaydı kıyafetlerimi vermek istemezdim.

Bence kardeşinize karşı içinizde bı soğukluk var kardeş gibi varmı giysin nolucakki ondan değerli degilya bence siz kendinizi biraz sorgulayin kardeşe karşı bu düşünce neden diye ??

Arkadaşlarımla, kuzenlerimle falan asla paylaşmam ama kardeşim isterse dolabımın tamamını alabilir. Bizim bedenlerimiz birebir aynı, arkadan ayırt edemezler o yüzden beraber alışverişe çıktığımızda aynı giysiyi beğendiysek farklı renklerini alırız ki değişik değişik giyelim.

Eğer vermek istemiyorsan açıkça güzel bir dille söyle ..prensip meselesi bunda büyütülecek birşey Yok..kıyafetini vermedin diye kardeşini sevmediğin anlamına gelmez...

Mesela bende özel eşyalarımın başkası tarafından kullanılmasından nefret ederim..annem ,ablam dahi olsa ..çok beğendiyse gidip aynısından ona alırım ...

Konuyu okuyunca kardesine pantolonunu vermeyen sonra da onu kaybeden bi adam vardıya nette videoları dolaşan o geldi aklıma nedense.. sanki fazla abartmissiniz. paylaşmak istemeyebilirsiniz ama içinize oturması tuhafıma gitti

Kardesinizin ozen ve hijyen konusunda bir problemi falan mi var yoksa olaya genel bakışınız mi bu yönde...abla kardeş arasında olan şeyler ama hisleriniz abartılmış geldi bana bnde bir ablayim kardeşim kiyafetlerimi giyer beni sinir etmek için kesin leke yapardı ona rağmen bu kadar hırslı hissetmedim hiç bir zaman

Kardeş yahu bu ne kıskançlığı Bende okuyunca 15 yaşındasınız falan sandım ama koskoca 31 yaşında insanmışsınız. Valla hayret ettim. Nolacak kıyafetten bu kadar kinci olmak normal değil. Bende kızkardeşimle hiç anlaşamam hatta o hep benim kıyafetlerimi giter genişletir kollarını falan çekmekten yırtar kazakların o derece yinede muhattap olmak istemiyorum demem

Yok artik ya..
Kisisel esyalari, kiyafeti paylaşmak istememeyi, baskasiyla ayni seyleri giyememeyi anlarim da "icime oturdu, her seyi batiyor, kendimi nasil sakinleştirebilirim" filan, nasil abartili/absürd tabirler boyle.. Her seyi gectim, kardes karşınızdaki..
Söylediğiniz kadariyla cok yuce gonullu biriymissiniz, kiyafet bagislayabilirmissiniz, verin kardesinize madem o kiyafeti, icinize oturan aci (!) kalksin gitsin..
3-5 pacavraya bunca anlam yukleyip kalbinizi yormayin ayrica..
(dilerim fake konu olsun)

Annemin, ablamin ve benim dolaplarimiz ortakti. Herkes herkesin her seyini giyerdi. Biz aileyiz ya, Kardes de olsa rizki ayri evet ama ne bileyim bazen ablam benim giyecegim bluzu isterdi o gun ben giyicem diye vermezdim icime otururdu butun gun, boyle duygular beslemek bana cok uzak ve anormal geldi.

Konuyu ben yanlis anladim herhalde diye düşünüyordum, benim gibi anlayanlar da varmis neyse ki.
Bu malini kiskanmak degil ki, giyemem ben baska birinin giydigi kiyafeti cok mecbur degilsem.
Magazada denerken de igrenirim acaba adetli biri denedi mi bu pantolonu diye :))))
Kardesime canim feda ama ortak dolap olayi ters huylanirim ben.
Ve dediğiniz gibi esimin yastiginda da yatmam. Kisisel mevzular bunlar

Peki kardeşiniz vs sizin bi kazağınızı giyse onunla muhattap olmak istemiyorum kinlendim kıskanıyorum vs der misiniz

Öz kardeş misiniz? bana çok ilginç geldiniz alt tarafı bir kıyafet yahu beğenmiş giymiş içime oturdu herşeyi batıyor falan kadar kincilik nedir? o sizin kanınız ya. herhalde sizden daha çok yakıştı ya da sizden daha güzel ki çekemiyorsunuz bu düşünce tarzıyla yarın birgün sizde ondan birşey istemeyin o zaman. kardeşlik paylaşmaktır

Peki kardeşiniz vs sizin bi kazağınızı giyse onunla muhattap olmak istemiyorum kinlendim kıskanıyorum vs der misiniz
Konu sahibi zaten bunun küçüklükten kalma pskolojik bi durum olduğunu söylemis. Hala herkes kardeşime canim feda havalarında bence konu sahibi anlasilamiyor

Bizim dolanınız ortak,makyaj malzemelerimiz,ayakkabılarımız kısaca her şeyimiz ben para kazanıyorum alıyorum o da sayemde her şeye sahip ve ben bundan mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…