Kızkardeşim ne yapmalıyım

Ya daha kotu olursa. Babamla abim en ufak birsey duyduklarinda siddet uyguluyorlar yoksa kalsaydi. destek almadan kendiliginden duzelir mi sadece ergenliktir diyip gecmek de istemiyorum cunku duygulari hepimizden daha yogun. Bu kadar cok etkilenmesinde arkadas cevresi de etkili olmus olabilir. Bide soyle bir durum var ki ben bile 28 yasinda okumus, parasini kazanan bir kadin olmama ragmen iki haftadan fazla kalamiyorum o evde.
Siz bilirsiniz ben zor olacağını düşünüyorum. Umarım düzelir kardeşiniz çünkü tehlikeli biri

Soyledim bi sene daha dişini sık sinavina gir az puan al ozele kaydini yaptiririz yanimiza gelirsin, okumazsan ömür boyu bu evde kalirsin diyorum tamam diyor ertesi gun yine ayni
İşiniz zor ama sen al yanına bir dene belki oda başka bir ortamda olunca mutlu olu geri dönmemek için size uyum sağlar. Bazen söz pek faydalı olmaz yaşaması lazım

Merhabalar
Ilk kez konu açıyorum yanlış bir şey yaparsam şimdiden kusura bakmayın. Öncelikle şiddetin, dövüşün, yoksulluğun, aldatmanın olduğu bir aile ortamı düşünün. Ben kaçtım kurtuldum okuduk, ablamla beraber şu an istanbulda çalışıyoruz, sadece tatillerde eve gidiyoruz. Ama kardeşlerim hala kaosun içinde. Özellikle 16 yaşındaki kızkardeşim okuluna gitmiyor, sürekli evden kaçıyor, sigara, alkol kullanıyor yalan söylüyor onu anlamaya calışıyorum bu ailede delirmemek elde değil cünkü.ama bu kızkardeşim çok fazla etkilendi. Ben kızkardeşimi kendimle beraber istanbula götürmek istiyorum. Ama hiçbir şekilde yalniz kalmaması lazım çunku kaçıyor, ölmek istiyorum diyor. Şimdi ben kardeşimi istanbula götürsem çalıştığım işyerinde bir iş ayarlasam (maaş almasa da olur grafikerin yanına koymayi düşünüyorum belki meslek öğrenir) haftasonlari da psikologa götürsem sizce bu doğru bir karar mı? Ne yapmam gerekiyor? Annem ve baba olucak adam pek ilgilenmiyor. Baba ve abi en ufak bir olayda öldürediye dövüyorlar. Doğrusu nedir
Kardesinizi alipta direk calistirtmayin. 16 yasinda daha liseyi bitirmeye calissin. Sonrasi calistirirsin üni okumak isterse ki yardimci olursunuz. Önce ablanizla basbasa konusun sonra ablanla beraber kardesinizle konusun. Ama muhakkak sartlariniz olacak asla taviz vermeyin

Merhaba bence çok iyi birisiniz Allah yardımcınız olsun kardeşinizi bırakmayın herkesin fıtratı farklı o daha farklı etkilenmiş o evde
bence
İlk olarak kardeşinizi yanına alın ama alırken bunun sadece 3 aylık olduğunu yani yaz tatili için geçerli olduğunu söyleyin eğer durumunda düzelme olursa kalıcı olarak belki kalabileceğini söyleyin kurallarınızı söyleyin bunlara uyacağını uymazsa 3 ay sonunda elinden bir şey gelmeyeceği için gideceğini söylersin yani bunu tehtit olarak söylemeyin kalıcı olarak kalması için uğraşacağınızı ama onun da uğraşmasıyla bunun BELKİ gerçekleşeceğini söyleyin
Başta konuşun ama bu 3 ay boyunca hiçbir şekilde bak eve dönersin diye tehtit etmeyin. 3 ay sonunda bir değişiklik olmazsa baş edemezseniz okulun açıldı diye gönderirsiniz.

Şu 3 ayda lise okul okul diye tutyutmayın burada da okul okusun okul okusun yazmışlar da kız o kafada değil işte okul şu aşamada yarar değil zarar oluyor kendi gibilerini bulup ortam yapıp kuduruyorlar. Aklı başına gelince bitirir okulu şimdilik rafa kaldırın ve sizinle işe gelsin zaten iş ortamını kendi parasını kazandığını o ortamları görünce kendisi ister.

İŞe götürün grafik tasarım ilgi çekici bölüm bence inşallah ilgisini çeker ve siz de maaşınızdan sanki patron ona vermiş gibi bin lira falan verirsiniz kendi parası olması da hoşuna gider.

Kaos ortamında olduğu için şu an çok hırçın sizin yanınız sakin olacak. Burada en önemli şey havalı olun yani kardeşiniz sizden çekinsin , utansın sizi gözünde büyütürse kendi evinde yaptığı taşkınlıkları yapmaz çünkü size saygı ve sevgi duyduğu için sizin gözünüzde kendisinin kötü gözükmesini istemez. Sınırlarınız olsun bir mesafe olsun kurallar olsun ev işlerini kesinlikle ortak yapın iyi yapamazsa bile yaptırın

Psikologa da götürecekmişsiniz bence olur
Çocuğun elinden tutun

O kadar cok konustum sadece liseyi bitir sinavina gir bir suru ozel okul var ben kaydini yaparim bizimle yasarsin bir sene daha disini sık diyorum bak yoksa tum hayatin o evde gecer diyorum. Seni anliyorum bizde o evden ciktik bak diyorum abla siz guclusunuz ben yapamiyorum diyor. Tamm okula gidicem diyor bakiyoruz yine kacmis, okuldan kacinca nereye gidiyor o da beni korkutuyor
Umarım çok yara almadan doğru yolu bulur sizin yardımınızla kendi içinden gelmeli yoksa istediğiniz kadar çaba sarf edin bir işe yaramaz. Tüm manevi yükü siz yüklenmeyin o rahatlığı vermeyin.

Back
X