Kızkardeşim ne yapmalıyım

Merhabalar
Ilk kez konu açıyorum yanlış bir şey yaparsam şimdiden kusura bakmayın. Öncelikle şiddetin, dövüşün, yoksulluğun, aldatmanın olduğu bir aile ortamı düşünün. Ben kaçtım kurtuldum okuduk, ablamla beraber şu an istanbulda çalışıyoruz, sadece tatillerde eve gidiyoruz. Ama kardeşlerim hala kaosun içinde. Özellikle 16 yaşındaki kızkardeşim okuluna gitmiyor, sürekli evden kaçıyor, sigara, alkol kullanıyor yalan söylüyor onu anlamaya calışıyorum bu ailede delirmemek elde değil cünkü.ama bu kızkardeşim çok fazla etkilendi. Ben kızkardeşimi kendimle beraber istanbula götürmek istiyorum. Ama hiçbir şekilde yalniz kalmaması lazım çunku kaçıyor, ölmek istiyorum diyor. Şimdi ben kardeşimi istanbula götürsem çalıştığım işyerinde bir iş ayarlasam (maaş almasa da olur grafikerin yanına koymayi düşünüyorum belki meslek öğrenir) haftasonlari da psikologa götürsem sizce bu doğru bir karar mı? Ne yapmam gerekiyor? Annem ve baba olucak adam pek ilgilenmiyor. Baba ve abi en ufak bir olayda öldürediye dövüyorlar. Doğrusu nedir
Okulu bırakmaması için çabalayin bence yanınıza alın.Destek çıkın.Biraksa bile dışarıdan okumalı.Ozellikle kız çocuğunu okutun.

Okulu bırakmaması için çabalayin bence yanınıza alın.Destek çıkın.Biraksa bile dışarıdan okumalı.Ozellikle kız çocuğunu okutun.
Inanın cok soyluyorum yeterki liseyi bitir bak universiteyi ozelde okursun az biraz calişsan yeter dedim kac kere tamam diyor ertesi gun okuldan kaçıyor

Sizi anlıyorum ama bu sadece vicdan ile verilebilecek bir kadar değil. Gerçekçi bir noktadan bakılması gerekiyor. Vicdanınız el vermiyor almak istiyorsunuz çokta haklısınız bende olsam almak isterdim ama risklerin farkında mısınız? Bazen maddi ve manevi destek olmaya çalışmak yetmiyor.

Bence zaten psikolog desteği alıyormuşsunuz onunda fikirlerini alın. Ben ablayım diye kurtarıcı rolüne girmeyin. Güzelce her yönden ölçün biçin ona göre kararınızı verin. Ergen çocukla uğraşmak hele de problemleri varsa inanın ki çok zor. Bu yola girecekseniz yıllarınızı ve emeğinizi vermeniz lazım. Buna hazır mısınız? Bunları iyice düşünün.

Hem yaşı çok riskli hem devir çok kötü. Sosyal medya falan hele leş. Mutlaka alın yanınıza ama müdire gibi olmayın. Arkadaş gibi olun ama sınır da çizin. Size her şeyini anlatabilsin. Ev işleri, fatura ödeme gibi sorumlulukları da paylaşın. Yanınıza işe almak şahane bir fikir ama çok çalışmasın bir anda, sıkılır çünkü. Önceki başıboş hâlini özler. Terapi de harika. Sizin gibi ablaları olduğu için çok şanslı, İnş kıymetini anlar 💕

Hem yaşı çok riskli hem devir çok kötü. Sosyal medya falan hele leş. Mutlaka alın yanınıza ama müdire gibi olmayın. Arkadaş gibi olun ama sınır da çizin. Size her şeyini anlatabilsin. Ev işleri, fatura ödeme gibi sorumlulukları da paylaşın. Yanınıza işe almak şahane bir fikir ama çok çalışmasın bir anda, sıkılır çünkü. Önceki başıboş hâlini özler. Terapi de harika. Sizin gibi ablaları olduğu için çok şanslı, İnş kıymetini anlar 💕

Cok tesekkur ederim evet patronla konusucam zaten bizim patron maaş vericek biri degil. Tabi kardesim bunu bilmeyecek. Evle ile ilgili soylediginizi bende dusundum.zaten psikologuyla iletisim halinde olucam

18 yaşını doldurmadan terapi aldırmasını sağlayın. 18 olunca evden de kaçar, reşit olacağı için bir şey yapamayabilirsiniz.
Evde bikackere randevu aldik ama yaninda birebir ilgilenicek kimse olmadigi icin gitmedi annem de calisiyor ilgilenmiyor daha dogrusu kardesimin davranislarini simariklik olarak goruyor

Yatılı olarak özel bir okulda ya da devlet okulunda liseye devam etme şansı yok mu? Devlet liselerinde birkaç tanesi işin yatılı yurtlar var istanbul'da.
Denedik liseye ilk sene yatili basladi. Daha kotu oldu ickiye basladi ,arkadaslarinin esyalarini izinsiz almaya basladi zaten uyum da saglayamadi atilicakti yurttan bizde aldik

Düşünceniz çok güzel kardeşinizi kurtarmak istiyorsunuz ama önce onun istemesi gerekiyor. Sonuçta annesi değilsiniz tüm sorumluluğu almayın derim ona olan zaafınızı kullanmaya kalkabilir mutlaka sorumluluk verin. okumama gibi bir seçeneği olmamalı. Ayrıca hırsızlık yapma huyu varsa çalıştığınız yerde ise koymanız sizin için riskli olur sizi zor durumda bırakabilir. Duygusal yaklaşmak yerine kendisini karşınıza alın konuşun yapması gerekenleri, kendiside o hayattan kurtulmak istiyorsa kabul edecektir
O kadar cok konustum sadece liseyi bitir sinavina gir bir suru ozel okul var ben kaydini yaparim bizimle yasarsin bir sene daha disini sık diyorum bak yoksa tum hayatin o evde gecer diyorum. Seni anliyorum bizde o evden ciktik bak diyorum abla siz guclusunuz ben yapamiyorum diyor. Tamm okula gidicem diyor bakiyoruz yine kacmis, okuldan kacinca nereye gidiyor o da beni korkutuyor

Bence çok mantıklı düşünmüşsünüz. Hem sizinle işe gidip gelir bir şeyler öğrenir belki iş ortamını görünce bi heveslenir, dersleri için iyi olur. Hem de terapi alır. Seveceği aktiviteler olursa onlara da yönlendirebilirsiniz. Spor, sanat veya müzik gibi. En azından bu yaz tatilinde denemeye değer gibi.

Bence çok mantıklı düşünmüşsünüz. Hem sizinle işe gidip gelir bir şeyler öğrenir belki iş ortamını görünce bi heveslenir, dersleri için iyi olur. Hem de terapi alır. Seveceği aktiviteler olursa onlara da yönlendirebilirsiniz. Spor, sanat veya müzik gibi. En azından bu yaz tatilinde denemeye değer gibi.
Insallah dusundugum gibi olur

Bende en son yorumda ki arkadaş gibi düşünüyorum kızda hırsızlık var, içki var kaçma var nasıl baş edeceksiniz biraz daha düşünün. Böyle bir şeyi üstlenmeyin. Daha küçük yaşta bu kadar suça nasıl bulaşmış bu kız aile ise sorun diğer kardeşler de niye hırsızlık yok. Bence bir süre daha kalmalı orda. Gerçekten okuyacak kardeşiniz varsa onu çağırın yanınıza belki örnek alır

Bende en son yorumda ki arkadaş gibi düşünüyorum kızda hırsızlık var, içki var kaçma var nasıl baş edeceksiniz biraz daha düşünün. Böyle bir şeyi üstlenmeyin. Daha küçük yaşta bu kadar suça nasıl bulaşmış bu kız aile ise sorun diğer kardeşler de niye hırsızlık yok. Bence bir süre daha kalmalı orda. Gerçekten okuyacak kardeşiniz varsa onu çağırın yanınıza belki örnek alır
Ya daha kotu olursa. Babamla abim en ufak birsey duyduklarinda siddet uyguluyorlar yoksa kalsaydi. destek almadan kendiliginden duzelir mi sadece ergenliktir diyip gecmek de istemiyorum cunku duygulari hepimizden daha yogun. Bu kadar cok etkilenmesinde arkadas cevresi de etkili olmus olabilir. Bide soyle bir durum var ki ben bile 28 yasinda okumus, parasini kazanan bir kadin olmama ragmen iki haftadan fazla kalamiyorum o evde.

Ya daha kotu olursa. Babamla abim en ufak birsey duyduklarinda siddet uyguluyorlar yoksa kalsaydi. destek almadan kendiliginden duzelir mi sadece ergenliktir diyip gecmek de istemiyorum cunku duygulari hepimizden daha yogun. Bu kadar cok etkilenmesinde arkadas cevresi de etkili olmus olabilir. Bide soyle bir durum var ki ben bile 28 yasinda okumus, parasini kazanan bir kadin olmama ragmen iki haftadan fazla kalamiyorum o evde.
O zaman alıp karşına ciddi ciddi konuş eğerki senin söylediklerine uyarsa burdan kurtulabilecegini ama uymazsa asla burdan kurtlamayacagini anlat.Erkekleri kurtuluş olarak görüp birine kaçmayı düşünmesin okumaktan başka kurtuluş olmadığını söyle. Benim böyle ablalarim olucak varya onların bir dediğini iki etmem.

Ben ablaniz gibi dusunuyorum. Bas edemezsiniz. Annesi degilsiniz, otorite figuru degilsiniz sizi hic dinlemez. Zaten ablanizla beraber yasiyormussunuz onun destegi olmadan yaniniza almaniz hem ablaniza haksizlik olur hem de tek basiniza cok zorlanirsiniz. Hele ki yaninizda ise koymak bence alabileceginiz en yanlis karar, en ufak bir yanlisinda sizin de isiniz tehlikeye girer. Benim de kiz kardesim var hislerinizi anliyorum ama duruma biraz gercekci bakis acisiyla bakmaniz faydali olur.

O zaman alıp karşına ciddi ciddi konuş eğerki senin söylediklerine uyarsa burdan kurtulabilecegini ama uymazsa asla burdan kurtlamayacagini anlat.Erkekleri kurtuluş olarak görüp birine kaçmayı düşünmesin okumaktan başka kurtuluş olmadığını söyle. Benim böyle ablalarim olucak varya onların bir dediğini iki etmem.
Soyledim bi sene daha dişini sık sinavina gir az puan al ozele kaydini yaptiririz yanimiza gelirsin, okumazsan ömür boyu bu evde kalirsin diyorum tamam diyor ertesi gun yine ayni

Back
X