• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızkardeşim

Yok madde kullanan biri değil %100 eminiz. Ne alacak parası var nede öyle halleri. Daha cok psikolojik. Eğer bende gidersem onunla doktoruyla konusucam neden kaynaklandıgını nasıl davrandığını felan sorucam. Umarım geçer çünkü onada yazık. 20 yaşında hayatını mahfedecek....
Ciddi bir sorunu olduğu bariz gibi. Psikiyatrist antidepresan yazıp göndermiş herhalde daha uzun süre muayene edecek bir yere götürün. Tanı falan konmadı mı kardeşinize? Madde kullanıp kullanmadığına dair tetkik de yapılmalı bence. Dayak falan diyenlere de hayretle bakıyorum bu arkadaşın ruhsal bir problemi olduğu çok belli dayakla düzelmesi imkansız. Lütfen başka bir ruh sağlığı uzmanına götürün ve daha detaylı muayene edilsin. Geçmiş olsun.

Yok madde kullanan biri değil %100 eminiz. Ne alacak parası var nede öyle halleri. Daha cok psikolojik. Eğer bende gidersem onunla doktoruyla konusucam neden kaynaklandıgını nasıl davrandığını felan sorucam. Umarım geçer çünkü onada yazık. 20 yaşında hayatını mahfedecek....

Tedavi görmezse zannetmiyorum. İlaçlarını kullanmasından siz de sorumlusunuz bu arada. O kullanmak istemeyebilir siz bir şekilde içireceksiniz, kendi ruh sağlığıyla ilgilenecek düzeyde değil şu an. Sizin ilgilenmeniz lazım. Tekrar bir uzmana götürün ve ilaçlarını muhakkak kullansın. Bir içti bıraktı'yla olmaz.

Benim abim böyleydi,canımıza okurdu ben bekarken... Eve bir misafir gelse diken üstünde olurduk ses olacak yine bağıracak diye... Annemi, babamı, bizi hep azarlardı. Bir şey diyecek olsak'' hemen atarım kendimi öldürürüm'' vs derdi. Evlendi şimdi süt dökmüş kedi:işsiz: gelinimiz hiç aldırmadı tehditlerine, öyle bir yola getirdi ki başkasından duysam inanmazdım. Ama suç abimde değil annemlerdeydi. Ne yapsa sustular ''aman huzursuzluk çıkmasın'' diye ömrümüzü yediler.Ama gelin alttan almadı ,abimde baktı olmuyor mecburen sustu...:halay::halay::halay: iyi de oldu:KK53::KK53::KK53: demem o ki suç ailenizde çok alttan alınca tepemize çıkıyorlar...

Ben de şımartılmış diye düşünüyorum. Belki önü alınmamış bir ortanca çocuk sendromu, belki yüz bulmuş ergenin büyümüş hali ... Keşke zamanında yüz vermeseydiniz. Bu nedir böyle ? Küçükken kimse höt demedi mi ?
Ailesine karşı çıkamadığı için anlamsız baskılar altında yaşayan gençler var. Öte yanda böylelerini okuyunca hayret ediyorum. Baskı olmasa bile ailenin bir otoritesi, saygı sınırı olması lazım.

Psikologdan ziyade psikiyatra götürün. Bu ayrım önemli. Bedenen bi ayağa kalkdirdiktan sonra psikologa yonlendirebilir. Ama su an oncelik psikiyatri gibi gorunuyor. Allah yardimciniz olsun. Madde bagimlisi olup olmadigini ogrenmek icin doktordan kan tahlili de istemesini rica edin, mumkunse kardesinizin haberi olmadan

kızlar kusura bakmayın ben burada şimdi linç edileceğim biliyorum ama

dayak cennetten çıkmadır boşuna değil. edepsizlik yapıyor madem elinin tersiyle her beddua ettiğinde küfür ettiğinde bi tane patlatacaksın ona ağzı kan dolacak bi alacak o tadı kokuyu korkuyu. bak bakalım bi daha yapıyor mu.

allah size sabır versin büyük sözüme tövbe benim olsa elimde kalmıştı şimdiye.
allah yardımcınız olsun.
psikoloğa götürün ve madde bağımlısı olup olmadığını öğrenin bence.
baktınız psikolog bişi demiyor madde de yok. patlat ağzına edepsizin. :sinirli:
Sonuna kadar katılıyorum

Psikologdan baska bir oneri yok hep izin vermissiniz boyle davranmasina o da normal oldugunu dusunuyordur yaptiklarinin , her dedigine he demeye devam ederseniz kufur etmesine siddet uygulamasina izin verirseniz daha cok tepenize cikar eve kapancagina kurslara gidebilir spora yazilabilir ortami ev olmasin sadece zihni dagilsin belki bir faydasi olur

Bazı yorumları görünce gözlerime inanamadım. Yorumlara cevap vermeyeceğim şimdi ama dayak atmak ya da bırakın öldürsün kendini gibi yaklaşımların kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum. Ya gerçekten kendine bir şey yaparsa? Sorumluluğunu vicdanen taşıyamayacaksaniz söylemeyin.
Anlatılanlara bakınca bana da kızın psikolojisi normal gelmedi. Ama bu duruma zamanında doğru yaklaşılmaması da sebep olmuş olabilir. Kesinlikle aileyi suçlamıyorum, herkes psikiyatr bilgisiyle yaşamıyor tabi ki. Kaldı ki ben zamanında götürülen doktoru hatalı buluyorum zaten. Kıza onu uyuşturan ilaçları vereceğine asıl sorunu bulmalıydı. İlaçlara devam etseydi de durumun değişeceğine inanmıyorum ben. Derdini daha da içine atıp dışarıya daha da agresifleşirdi ancak.
Kızın içinde anlamadığımız bir sorun var belli ki. Kara sevda olur, beğenilmeme kompleksi olur, kimsenin onu sevmediğini düşünüyor olabilir. Bunun ne olduğunu onu cidden dinleyerek anlayacak bir doktor lazım. Ama ona da maddi güç gerekli farkındayım. Yoksa devlet hastanesine gidip size ayrılan en fazla 15 dakikada doktordan mucize bekleyemeyiz.
Doktora götürdukten sonra doktor ne derse onu yapacaksınız elbette ama şu an ben olsam bu kadar alttan almayı bırakırdım. O bağırdıkça ya da beddua ettikçe karşılık vermeyin ama sizi üzdüğünü de belli etmeyin bence. Canınızı yakmak istiyor belli ki, umursamayın ya da umursamiyor gibi yapin ona karsi. Ailenin odak noktası olmak da hoşuna gidiyor olabilir. Ya da tam tersidir ve ona normal davranmanizi istiyordur. Bende anormallik var herkes asabi olduğumu kabul ediyor, yani bunlari yapmak benim hakkim ve benim icin normal diyordur.
Sonuc olarak dediğim kesinlikle doktora gidin ama öncesinde ona normal davranın. Size yaptıklarını (sevilmedigini düşündürtmeyecek kadar) umursamiyor gibi görünün. Sizden tepki almayinca (üzüldügünüzü gormeyince) belki yavaş yavaş bırakır.

Bin bir türlü psikolojik hastalık var kız kardeşinin hangi kategoriye girdiğini ancak uzman bir psikolog
araştırır ve anlar bence fazlada geçikmeyin genç kızken halledin ki hayatının hatasını yapmasın
annenleri sen yönlendir ,

Sizin konusarak yada bisey yaparak üstesinden gelebileceginiz bir durum gibi gözükmüyor,uzman yardimi almasi şart

Kusura bakılmasın ama dayak çözüm değildir, dövün, bırakın öldürsün kendini diyorsunuz ama çocuğunuz olsunda dövün bakalım kıyabilecek misiniz? Kendi çocuklarınız olunca babası bile ağzına bir tane vursa hepiniz burada konu açacaksınız eşim çocuğumuza vuruyor diye.

Konu sahibesi,
kardeşiniz anne babanızdan şiddet görmemiş olabilir ama ev içi iletişimsizlik ve anne baba tartışması her çocuğu farklı etkiler, 6 kardeşten 5'i sakin mizaçlıysa biri fevri olabilir, 5 parmağın beşi bir olmaz, kardeşlerin huyları da birbirine benzemez, ne demek istediğimi 2. bir bebeğiniz daha olduğunda daha iyi anlayacaksınız.

Ailenizde nörolojik sorunları olan biri var mıydı? Dayı, teyze, hala, amca, dede, babanne, anneanne gibi, kardeşinizin psikolojik sorunları var, bu sorun ailede iletişim kopukluğu, aile içi tartışmalar ve ergenlik dönemini hala atlatamadığı içinde olabilir, genetik faktörlü de olabilir.
Kardeşiniz ergenliği hala atlamamış ve ağır geçiriyor olabilir, regl, ergenlik belirtileri kaç yaşında başladı mesela? 13 yaş civarıysa ergenlik dönemi tamamlanmıştır ama daha geç başladıysa henüz ergenlik dönemindedir.

Siz bir an önce kardeşinizi iyi bir uzmana götürün.

Lütfen hanımlar sizde şiddeti haklı göstermeyin.

Son düzenleme:
kızlar merhaba. Kızkardeşim çok huysuz ve mutsuz. Sürekli küfür ediyor beddua ediyor bi gün güleryüzünü görmedik ailecek. Aile içinde de sorunlarımız oluyor ama kardeşim ömür törpüsü... babama küfür beddua ediyor anneme ediyor herkese. Psikolojisi bozuk anlıyorum kendini eve kapattı ve ailemin durumu kötüye gitti toparlanmaya calısıyorlar. Ama annem babam sabrettikce kardeşim onları bıktırıyor. Küçüklüğünden beridir böyle hep küfür hep beddua. Sabah kalkıyor bedduayla. Annem alttan almaya calısıyor ama nasıl bir psikolojide bizde bilmiyoruz bi ara psikoloğa gitti ilaç kullandı etrafta ruh gibi dolastı kafasını yastıktan kaldırmadı baktık kötü bıraktı ilacı. Sonrada gitmek istemedi psikologa.küçük erkek kardesim var ondan nefret ediyor. Cocuk ne yapsa batıyor ona. Uyurken nefes sesini duysa odadan kovuyor kardesim misafir odasında yatmaya başladı. İçim yanıyor... Ben hamileyim annemlere ne zaman gelsem evden kovuyor bi ufak sesimize dünyayı ayagı kaldırıyor. Bazen annemin elleri kolları tırnak izleriyle doluyor. Bir kere dayanamadım kavga ettim yeter artık bıktık senden anneme nasıl yaparsın bunu dedim hamileyim az kalsın karnıma tekme atıyordu. Bende onun yüzünden aileme bile az gitmeye basladım. Zaten kv derdi var evde onlardan kaçtıkca birde annemlere geldikce bu manzarayla karsılasıyorum. Artık bagırmalarından üst komsumuz altta delimi var demiş yöneticiye. Annemler utanctan ölüyorlar ama bas edemiyoruz. Babam bişey dese kendimi öldürürüm diyor. Babama küfür etsede babam sesini cıkartamıyor... bıktık ne cözümü var bilmiyorum. Annem perişan oluyor onun bu hallerine ne yapacagız nasıl düzeltiriz. Babamların maddi durumu su an kötü. Para yok diye de cıldırıyor bazen. Psikologa tekrar götürmemiz gerek ama bunun dışında ne yapabiliriz alltan alıyoruz sesimizi cıkarmıyoruz ama daha beter oluyor...
Anneye babaya size saldirmak ne demek ya arsizlik bu resmen hepinizi sindirmis.

Gelişimsel bir bozukluğu olabilir mi ? Ne yapsın ne edin hem nörolojik muayene hem de psikolojik muayeneye götürün. Bir süre yatması gerekir gibi geldi bana da hastanede. Uzak bir şehre okumaya gondermeyin bence. Çok sağlıklı değil zaten, kandırılmaya müsaittir şimdi o. Başına bir iş gelmesin dikkat edin. Depresyon falan değil bayağı ağır bir şey durumu. Yalan falan söylüyor mu ? Mesela kendi kendine hikayeler yazıyor mu ? zeka geriliği var mı bunlar da önemli. Çok geçmiş olsun. O istemese de zorla götürün siz doktora kendi istemez zaten , farkında değil normal olmadığının.

ALLAH yardımcınız olsun, Utanacak Bi Durum degil psikolojik bi rahatsızlıgı oldugu kesın bence bi sinir hastalıkları hastanesınde tedavı gormeli ihmal etmeyın İNŞALLAH düzelir ve kendıne duzenlı bi hayat kurar ertelersenız hem sıze hem ona yazık

kızlar merhaba. Kızkardeşim çok huysuz ve mutsuz. Sürekli küfür ediyor beddua ediyor bi gün güleryüzünü görmedik ailecek. Aile içinde de sorunlarımız oluyor ama kardeşim ömür törpüsü... babama küfür beddua ediyor anneme ediyor herkese. Psikolojisi bozuk anlıyorum kendini eve kapattı ve ailemin durumu kötüye gitti toparlanmaya calısıyorlar. Ama annem babam sabrettikce kardeşim onları bıktırıyor. Küçüklüğünden beridir böyle hep küfür hep beddua. Sabah kalkıyor bedduayla. Annem alttan almaya calısıyor ama nasıl bir psikolojide bizde bilmiyoruz bi ara psikoloğa gitti ilaç kullandı etrafta ruh gibi dolastı kafasını yastıktan kaldırmadı baktık kötü bıraktı ilacı. Sonrada gitmek istemedi psikologa.küçük erkek kardesim var ondan nefret ediyor. Cocuk ne yapsa batıyor ona. Uyurken nefes sesini duysa odadan kovuyor kardesim misafir odasında yatmaya başladı. İçim yanıyor... Ben hamileyim annemlere ne zaman gelsem evden kovuyor bi ufak sesimize dünyayı ayagı kaldırıyor. Bazen annemin elleri kolları tırnak izleriyle doluyor. Bir kere dayanamadım kavga ettim yeter artık bıktık senden anneme nasıl yaparsın bunu dedim hamileyim az kalsın karnıma tekme atıyordu. Bende onun yüzünden aileme bile az gitmeye basladım. Zaten kv derdi var evde onlardan kaçtıkca birde annemlere geldikce bu manzarayla karsılasıyorum. Artık bagırmalarından üst komsumuz altta delimi var demiş yöneticiye. Annemler utanctan ölüyorlar ama bas edemiyoruz. Babam bişey dese kendimi öldürürüm diyor. Babama küfür etsede babam sesini cıkartamıyor... bıktık ne cözümü var bilmiyorum. Annem perişan oluyor onun bu hallerine ne yapacagız nasıl düzeltiriz. Babamların maddi durumu su an kötü. Para yok diye de cıldırıyor bazen. Psikologa tekrar götürmemiz gerek ama bunun dışında ne yapabiliriz alltan alıyoruz sesimizi cıkarmıyoruz ama daha beter oluyor...
Hic dayak yememis bellu hastaneye yatirjn yada ilaçlara devam etsin

Bu kadarda sımartılmaz bir çocuk. Ses cıkartmamak çözüm degıl böyle yaparak onu dahada azdırıyorlar, iyice ipin ucunu kaçırmış kendini deli yapmış nasılsa kımse ses cıkartmıyor. Sıkışınca biri bişe derse kendimi öldürürümler. Şımarık sadece bısey oldugu yok.

Korkutmak istemem ama okuyunca aklima kuzenim geldi. Cocukta ergenlik doneminde degisik hareketler vardi babasida cok cok döverdi cocukluktan beri. Ailede hep bi gecimsizlik huzursuzluk zaten vardi. Askere gitti, askerligi bitiremeden rapor verilip eve getirildi. Bagirip cagirmalar hakaretler kufurler devam ediyordu. Yengem o donemde calisiyordu, ise de girmedi. Evi yakmaya kalkişmiş bildiginiz baya atese vermis... Bakirkoyde bir donem yatti. İlaclari kullaninca iyiymis ama kullanmak istemiyormus. Cok zor bi durum aile icinde kendi icinde hic kolay degil. Ama sizede kendinede zarar verebilecek potansiyele ulasmis bence acil yardim almali... Allah şifa versin

Çok üzüldüm gencecik kız.
Belli ki rahatsızlığı var, aile olarak biraz akışına bırakmışsınız sanki. Aslında çok acil müdahale gerektiren bir olay.
Yarın daha da sinirlenip ya kendine ya da evdekilerden birine dönüşü olmayan zarar da verebilir.
Keşke terapi alsa, iyi birini bulsanız da..

. Annem biraz toparlanalım onu 4 yıllıga göndericem baska sehire dedi. Kendisi istiyordu en cok.Zaten sözde sınava hazırlanıyorr simdi. Bir yandan korkuyoruz başka sehirde neler yapar diye.
valla ne yapar sorusundan çok neler yaparlar ona sorusunu sorun. böyle bi hadsiz edepsiz psikopatla kimse aynı ortama girmez ama azıcık eli yüzü düzgünse neler yaparlar tahmin etmek zor değil. bu laftan sonra annenizinde şuurunun yerinde olmadığını düşünüyorum

Back
X