Kızlaaaar kuzenime yardim edelim mi ? Kv kışlari yanında kalacakmış

Kızlar dayımın kızı biriyle görüşüyor 3 yıldır oğlan iyi eli yüzü düzgün isinde gücünde biri.Ailesiyle dayımlar tanışmışlar bu yaz soz nisan isteniyormuş ama söyle bir durum var ki dayım da yengem de oglanın ailesini gün görmüş insanlar olarak yorumlamıyorlar.Bir de erkek ailesi yazin karadenizde bir köyleri varmıs evlenince yazları orada duracaklarmış Istanbuldaki evlerine kuzenimi ve damadı yerlestirip kişları da yanina geleceklermiş.Yengem kabul etmemis kuzenim kişları degil mi 3 ay idare ederim illa da istemeye gelsinler diyormus.Ben defalarca yapma yakma basini dedim.Yengem de kuzenime söyle bir secenek sundu o zaman is bul oglan da bu sehirden is bulsun bizim üst katımıza yerlesin elin karisina hizmet edecegine bana hizmet et demis kavga etmisler kuzenimle.Dayım da en az yengem kadar kati bu konuda.Bence her iki fikir de sacma ayri ev acin diyorum iki taraf da kabul etmiyir diyor oglan ailesi kafasindaysa hemen kac birak diyorum degil diyor tam da ailesi gibi oldugunu zaman gecince anlayacak bence. Yorumlarinizi bekliyoruz okuyacağız birlikte hadi bu kıza biraz tecrubelerinizi aktarın da birlik oturmayi kabul etmesin
Kuzen evlencem moduna girmiş ama kaynana ile yaşanmaz kendini yakıyor

😂😂😂Git yavrum git. Koşa koşa git. Pozitif düşünce düşüne git. Ben yengenize acıdım yanmış gibi kocaya giden kızına laf anlatmaya çalışıyor. Evlad işte.
Sabahtan aksama kadar anlattim dün ee sirf bunun icin ayrilinir mi diyor yasamadan anlamayacak su an bu yorumu da göruyor negatif mi düşünmek zorundaymışız
ne biçim galeyena gelmiş herkes😁 az daha ısrar ederse kk den gizli bir tim gelip ikna edecek kızı yüz yüze nerdeyse 😅 yakmasın kendini etmesin, bunun için erkek ayrılaniliyorsa koz da ayrılabilsin ya ne var

Kuzeninize oyun gibi geliyor 3 ay birlikte yaşamak ama aynı eve girince o 3 ay 3 asır gibi gelecek. İnsanların huyunu suyunu bilmiyor belki çok dağınıklar, kişisel alana saygı diye bir şey bilmiyorlardır nasıl yaşayacak 3 ay.

Kadın kendi evine oturtacağı için çevresi oradadır. Geleni gideni bitmez, sürekli misafir ağırlamak zorunda kalacak. Temizliği yemeği hiç bitmeyecek. Rahat rahat evinde uzanıp yatamayacak. Canım istemedi bugün yemek yapmıyorum lüksü olmayacak bunları göze alıyorsa evlensin tabi ki

Kiralik eve cikmak yasak mi haram mı? Kiralik eve ciksinlar niye kaynananin evine oturup da kaynanaya hizmet edecekler?? Diyecegim ama, bunlar ayri eve de ciksa bu kaynana gelir tepelerinde oturur bence. Damat bey kabul ettikten sonra, kızımız da zaten sınır koymaya niyeti olmayan bi enayi belli ki, bu kaynana fizana gitseler orda gelir kalir kendine hizmet ettirir. Gelinin annesiyle oturma teklifi de sacma. Tek yol damat beyin adam olup ailesiyle arasina sınır koyabilmesi. O da gelin hanimin boyle bi talebi yokken zaten mumkun degil. Hayirlisi ne diyim. Olan kizin anasina babasina olacak onlar uzulecek. Kismet yaaaa

Ayy keşke kuzeniniz açsa konuyu onun cevaplarını duysak.
Belki kendi cevapları ile daha iyi anlar konuyu.
3 ay bile çok ama 3 ayla kalmaz o.
Havalar ısınınca gider soğuyunca gelir işte en fazla gideceği 4-5 ay.

Istanbul sartlarinda zor diyor erkek diyormus ki evim varken neden kirada durayim tek erkegim o ev sonra benim zaten
Ev onun değil, ailesinin evi. Adı üstüne kalırsa sonra kalacak ev ona, kaldığı zaman gider oturur "evinde".
Edit: tek çocuksa ev ona kalır, kız kardeşi varsa söke söke kanuni yoldan payını alır kız yani boşuna hayal kurmasın.
Kuzeniniz de madem kendi hayatı olsun davasında değil illa anne-baba ile kalacaksa otursun kendi anne-babasıyla yaşasın, başını yakmasın.

Haha yengeniz iyiymiş Ha. Kvye bakacağına bana bak demiş. Dayınızla yengeniz de biz de 3 aylığına yazın gelip kalacağız desinler, damat bey adayı kabul ediyor mu? Nasıl insanlar oldukları anlaşılmadan kabul etmek hiç mantıklı değil. Belki 3 saat bile çekilmeyecek insanlardır. Ve evet yukarıda yazıldığı gibi o 3 ay kesinlikle sadece 3 ay değil. Sonra evi kiraya verip burda yaşayalıma evrilir.
Zaten oglan tarafı 3 ay dememis ki. Yazin memlekette kalacaklar geri kalan vakit istanbul demisler. Yani 3 ay memlekette, 9 ay gelin hanimin tepesinde Ooohhhhh keyifff

O değil de geç kv kp ile yaşamayı ben tek erkeğim o ev bana kalacak diyen kızkardeşlerini şimdiden yok sayan ataerkil bir gerizekalıyla evlenmek için ısrar ediyor kuzeniniz farkında mı?

Sırf erkek evlat olduğu için daha yaşayan ananın babanın malının üstünde hak sahibi görüyor kendini. Bu kafa karısına neler etmez?

Ama yaşamadan görmeyecek aklı 5 karış havada kuzeniniz. Geçmiş olsun şimdiden.

Evleneyim yeterki evleneyim ne olursa olsun yine de evleneyim kafası bu evlensin kışa girip kaynana eve gelince görürüm ben onu insan 3 gün tahammül edemiyo ne 3 ayı bu devirde hala kaldımı bunlardan ya şaka gibi gerçekten .. kışlar 3 ay mı sürüyormuş istanbulda 😂 evlensin diğer yaza gitmekten bile vazgeçer köyüne kv si zavallı kız yaşı baya ufak zaar 😂

Ev üstüne ev olmaaaaaz.🙄 İki üç ay idare edebileceğini düşünür şimdi her şey toz pembe. Ben evde bazen melek gibi eşime tahammül edemiyorum anasını babasını iki üç ay çekemem.

Kızlar dayımın kızı biriyle görüşüyor 3 yıldır oğlan iyi eli yüzü düzgün isinde gücünde biri.Ailesiyle dayımlar tanışmışlar bu yaz soz nisan isteniyormuş ama söyle bir durum var ki dayım da yengem de oglanın ailesini gün görmüş insanlar olarak yorumlamıyorlar.Bir de erkek ailesi yazin karadenizde bir köyleri varmıs evlenince yazları orada duracaklarmış Istanbuldaki evlerine kuzenimi ve damadı yerlestirip kişları da yanina geleceklermiş.Yengem kabul etmemis kuzenim kişları degil mi 3 ay idare ederim illa da istemeye gelsinler diyormus.Ben defalarca yapma yakma basini dedim.Yengem de kuzenime söyle bir secenek sundu o zaman is bul oglan da bu sehirden is bulsun bizim üst katımıza yerlesin elin karisina hizmet edecegine bana hizmet et demis kavga etmisler kuzenimle.Dayım da en az yengem kadar kati bu konuda.Bence her iki fikir de sacma ayri ev acin diyorum iki taraf da kabul etmiyir diyor oglan ailesi kafasindaysa hemen kac birak diyorum degil diyor tam da ailesi gibi oldugunu zaman gecince anlayacak bence. Yorumlarinizi bekliyoruz okuyacağız birlikte hadi bu kıza biraz tecrubelerinizi aktarın da birlik oturmayi kabul etmesin

Kendi gelsin bence gelip okusun basina gelecekleri. Bilerek yavas yavas intihar....

Evlensin evlensin.

Ama cocuk yapmasin.

Sonra gene o cocuga da kendi annesi bakar, kadinin sakali yok dinleyeni yok haliyle.

Sakın sakın sakın. Asla böyle bir evlilik yapma, evlilik eş ailesi ile yaşamak değildir kendine gel. Hersey şimdi tozpembe ama evlenince eşinle yalnız kalmak yok, yazın işin olmazsa senide götürürler yanlarında. Onlar kendine hizmetçi alıyor aklını başına al lütfen. Özel hayatın olmayacak, şimdi sadece kışın ilerde onlar ölene kadar birlikte yasayacaksin. Kendine böyle bir hayatımı layık görüyorsun

Istanbul sartlarinda zor diyor erkek diyormus ki evim varken neden kirada durayim tek erkegim o ev sonra benim zaten
Ev onun, ceremesi senin kuzenin. Ev bizim ev bizim, boşver ev bizim, bayramda seyranda görümceler ata ocağına üşüşür ama ev bizim, hastaneye okula gidecek olanın ilk durağı orası olur ama ev bizim, dost akraba anasını görmeye gelir çıkar çıkar ama ev bizim. Evi kocası alacak borcunu ömürlük senin alık Naciye ödeyecek.

Bir de erkek ailesi yazin karadenizde bir köyleri varmıs evlenince yazları orada duracaklarmış Istanbuldaki evlerine kuzenimi ve damadı yerlestirip kişları da yanina geleceklermiş.Yengem kabul etmemis kuzenim kişları degil mi 3 ay idare ederim illa da istemeye gelsinler diyormus.Ben defalarca yapma yakma basini dedim.Yengem de kuzenime söyle bir secenek sundu o zaman is bul oglan da bu sehirden is bulsun bizim üst katımıza yerlesin elin karisina hizmet edecegine bana hizmet et demis kavga etmisler kuzenimle.

Kuzeninize selam söyleyin, ben de yetişkin kızı olan bir anneyim ve annesi gibi düşünüyorum, kış dediğimiz Karadeniz için de İstanbul için de 3 ay mı? Karadenizliyseler çay veya fındıklıkları vardır, ikisinin de hasadı yaz mevsimindedir, Eylül-Ekim gibi işler biter Karadeniz’de hava patlamaya başlar kayınvalide kayınpeder İstanbul’a gelir, Ekim ayından Mayıs ayına kadar ki süre 3 ay mı bir hesap yapsın o kuzen.

Ev verdik diye her şeyi kendilerinde hak görürler kuzeniniz de gıkını çıkaramaz, yengenizin el bebek gül bebek yetiştirdiği kızı annesine çene yapmayı biliyor ama kayınvalideye gelince sesi soluğu çıkamayacak, he bir de çalışmıyor muuuuu? Oldu elin evinde hizmet etme aşkıyla kayınvalideye fır fır dönüp pervane olsun diye a’dan z’ye mobilyasını çeyizini alacağım nişanını takısını yapacağım, o aileyle yaşamayı çok istiyorsa işe girsin her şeyini kendisi yapsın, ki yengeniz üst katı teklif ederken kızını denemek için bana hizmet edersin demiştir, aynı şeyi kızım yapsa ben de öyle söylerim çünkü, yaptıracağımdan değil çocuğumun böyle saftiriklik yapması gücüme gittiğinden, ben onun eli sıcak sudan soğuk suya değmesin diye kıyamazken başkalarına gelince önde koşmasından dolayı söylerim ama tabii evladınız bile olsa ille de ben böyle yaşayacağım diyorsa hayırlı olsun kızım, kayınvalidem beni evde 5 dakika bile oturtmuyor, kocamla özelimiz kalmadı diye ağlamaya gelme derim.

Sabahtan aksama kadar anlattim dün ee sirf bunun icin ayrilinir mi diyor yasamadan anlamayacak su an bu yorumu da göruyor negatif mi düşünmek zorundaymışız
Peki hemen pozitif bir resim çizeyim:
Çocukla harika anlaştılar, çifte kumrular gibi aşıklar birbirlerine, herşey müthiş romantik..
Fakat o da nesi, evde sürekli "kızım şu yemeği hazrıla hadi, ben yatıcam ses etmeyin, kahvaltı nerde, televizyonu kapatın uyuyamıyorum, başbaşa dışarı çıkmak neymiş ben evdeyken" filan diyen üçüncü bir kişi var.

Böyle nasıl?

Back
X