Kuzeninize selam söyleyin, ben de yetişkin kızı olan bir anneyim ve annesi gibi düşünüyorum, kış dediğimiz Karadeniz için de İstanbul için de 3 ay mı? Karadenizliyseler çay veya fındıklıkları vardır, ikisinin de hasadı yaz mevsimindedir, Eylül-Ekim gibi işler biter Karadeniz’de hava patlamaya başlar kayınvalide kayınpeder İstanbul’a gelir, Ekim ayından Mayıs ayına kadar ki süre 3 ay mı bir hesap yapsın o kuzen.
Ev verdik diye her şeyi kendilerinde hak görürler kuzeniniz de gıkını çıkaramaz, yengenizin el bebek gül bebek yetiştirdiği kızı annesine çene yapmayı biliyor ama kayınvalideye gelince sesi soluğu çıkamayacak, he bir de çalışmıyor muuuuu? Oldu elin evinde hizmet etme aşkıyla kayınvalideye fır fır dönüp pervane olsun diye a’dan z’ye mobilyasını çeyizini alacağım nişanını takısını yapacağım, o aileyle yaşamayı çok istiyorsa işe girsin her şeyini kendisi yapsın, ki yengeniz üst katı teklif ederken kızını denemek için bana hizmet edersin demiştir, aynı şeyi kızım yapsa ben de öyle söylerim çünkü, yaptıracağımdan değil çocuğumun böyle saftiriklik yapması gücüme gittiğinden, ben onun eli sıcak sudan soğuk suya değmesin diye kıyamazken başkalarına gelince önde koşmasından dolayı söylerim ama tabii evladınız bile olsa ille de ben böyle yaşayacağım diyorsa hayırlı olsun kızım, kayınvalidem beni evde 5 dakika bile oturtmuyor, kocamla özelimiz kalmadı diye ağlamaya gelme derim.