kızlar 20 gr altin az mi

bizim adetlerde de hiçbirşey istenmez ama adet bellidir 6 tane 40 gr burma bilezik takılır nişanda da kayinvalide 40 gram fantazi bilezik taktı

Sen 18 yaşında ve öğrenci misin?
Profilinde öyle yazıyor.

aa çok az 20 gr yetmez 100 gr lazım. Mutluluğun anahtarı grmlarda gizli çünkü :))

Şimdi 4 ay sonra nisanın var annem 30 gr 6 bilezik istedi ama nisanlim 20 gr yapmak istiyor az olur mu
sana tavsiyem ne yapabiliyorsa onu yaptır..
zorlayınca ordan burdan toplayıp evlenincede borç ödeyen var,yine sıkılan sen olursun..

Ben hic altin istemedim ailemde talep etmedi ama baya altin taktilar set falan icinden gelmeli insanin durumu varsa yapar yoksada yapmaz bence cok onemli degil.

Ev damadin ailesinden, dügün damadin ailesinden, nisanin yari parasi damadin ailesinden 30 gramdan 6 tane bilezik damadin ailesinden ve bilezikler sadece nisan icin, dügünde iki kol donatin derler heralde. Karsiliginda da kiz tarafindan sadece bir yüzük ve bir saat. Isteyin isteyin diyenler daha bunun nikahi dügünü var. Ayip degil mi, damat takamazsa yapamazsa vermesinler mi kizi? Biz hic birsey almayalim masraf yapmayalim herseyi onlar yapsin, taksin, alsin, ödesin... Ben ezilirdim acikcasi. Ha durumlari cok iyidir bu kadar altini kendileri yapmak almak istiyorlardir hayir demem. Cünkü bana oldugu kadar kendi ogullarina yapiyorlar. Ama annem babam tutturup istesinler utanirim ki zaten bizim ailelerde hic altin mevzusu konusulmadi.

Anneye bak senin icin garantin icin diyormus. Evlenecek bir kiza en iyi garanti calisip kendi ayaklari üzerinde durmasi ve anne babasinin arkasinda olmasidir bence.

Çok altın takmak la mi asil olunuyor ben kardeşime çeyrek taktım gücüm ona yetti ben asıl değilim o zaman
elinde yoksa takmaman normal ama kayınpederin bir evi kendi oturduğu ev hariç.bir ev parası ve birde araba parası var.böyle varlık içindeyken eğer yokluk numarası yada takmamak yapıyorsa o adam asil değildir.ama elindekini ssonunu sen kardeşine takarak sende asilsin bence dediğim şeyi anlamaya çalışsaydın keşke.benim ailem elinden o geliyordu onu yaptı benim ailemde sıkabilirdi ama yapmadı

Çok altın takmak la mi asil olunuyor ben kardeşime çeyrek taktım gücüm ona yetti ben asıl değilim o zaman
Demek istediği, kvsinin bilezik 2 gr fazla geldi diye bununla övünmesi ama ailesinin gösterişe dökmeden daha iyi şeyler takacak olması. Yani biz şunu bunu takacağız diye övünmüyorlarmış kv gibi.
Konuyu başka yere çekmişsiniz.

20 gr çok ince duruyo 30 gr dan 4 tane aldırabilirsiniz zaten senin ailende 1 tane takarsa 5 olur,bi tanıdığım 250 gr altın aldırmıştı ama malesef düğünden 3 ay sonra hepsini bozdurmak zorunda kaldı.Az olsun temiz olsun ki zaten bu zamanda 5 bilezik az değil bence.

bende nişanlıyım nişanda kayınvalidem 40 gr fantazi bilezik taktı nişanlımda kolye taktı. biz hiçbirşey istemedik babam adet neyse sizde onu yaparsınız dedi. Bizim orda adet 6 tane 40 gr bileziktir. Anne ve babam da 2 adet 50 gr bilezik takacaklar. Yani herkes durumuna göre alıyor

20 gram bilezik az degil canim.. genelde 20gramliklar takilir zaten en azindan bizde oyle..
20gr kusuratini atarsak 2000 ediyor, 6 tane 12bin eder..
30gr ise kusuratini atarsak 3000 diyelim, 6 adet 18bin ediyor.. Arada 6 bin tl fark var o yuzden 20gr olsun diyor olabilir nisanlin, onunla da baska bir masraf giderilebilir..
Tavsiyem ise sudur, hic karisma araya girme, damat tarafinin bir derdi varsa direk annenle gorussunler..
Cok gordum oyle arkadaslarimdan.. dunurler arasi anlasmazlik olunca hemen kizi islemeye basliyorlar annene birsey soyle misali, o topa girme hic..

Bu arada yorumlari hic okumadim da genelde boyle evlilik adet gelenek gorenek taki konusu acilinca herkeste bir cakma avrupali havasi olusuveriyor, burda da olmustur..
Daha etrafimda altinsiz bir nisan bir dugun gormedim de ne hikmetse bir tek bu forumda boyle seyler yadirganiyor..
Hayaller ve hayatlar out, KK ve gercek hayatlar in

Hatta masraf olmasın zaten eşimle benden çıkacak diye ben kiralamayı kabul ettim düşün artık iyi niyetimi ama iyi niyetli demiyor kimse işte

valla yorumları okudumda bende bedavaya gitmişim kız banada 2 bilezik taktılar diğer tüm altınların parasını biz ödemek zorunda kalmıştık... neyse geçmiş zaman... ne yapalım allah mutluluğumuzu bozmasın

Sana yine 2 bilezik takmışlar bana kiraladığımız bileziği kendi takmış gibi söyletti kadın. Millete karşı rezillik olmasın diye sustum tabi. Ama madalya vermiyor kimse bu eşekmiş biz de bir semer vuralım diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…