kızlar 20 gr altin az mi

20 gr lık 6 bilezik az da değil hani 120 gr ediyor normal aslında. Altın uçmuş gidiyorBir de set alınır genelde adet olarak. Onun yerine 30 gr lık takmalık bir bilezik alabilirsiniz set alınacaksa gerek yok sete. Ben set yerine 1 bilezik fazla istemiştim ki benim bileziklerim 16 şar gramdan 9 tane+1 tane de 25 gr lık bilezik şeklindeydi. Çok görünsün diye düşük gr dan taktılar. O zamanlar altın da düşüktü.
Yadırgamışlar ama bu böyle bazı ailelerde ne istersiniz diye soruyor erkek tarafı duruma göre yapılabilecek neyse o söylenir tabii o ayrı.

Ha 20 ha 30 sonuçta harcayacak olan yine ikiniz olacaksınız boşuna adamı zora sokuyor anneniz..

Şimdi 4 ay sonra nisanın var annem 30 gr 6 bilezik istedi ama nisanlim 20 gr yapmak istiyor az olur mu
Canım evleneceğin kişinin garantili bir işi gücü varsa neden altın istiyorsun ki. ama belli ve sürekli bir işi yoksa geleceğini birazda olsa garinti altına alman lazım tabi.

Yav sonra da buralara konu acarsiniz kaynana beni sevmiyor, takmiyor, gorumceler suratima bakmiyor filan diye. Hic dusunmez misiniz, bu insanlara evlenecegiz diye yasattiklarinizin evlendikten sonra bir karsiligi olacagini? Siz hala "biz degerliyiz, odesinler de kiymet versinler" kafasinda yasamaya devam edin. Ama gercek hayatin oyle olmadigini buralarda az okumuyoruz. Huzursuzlugun, sevilmemenin yani sira evlilik sonrasi kiminin elinden altinini alirlar, kimine altinin borcunu odetirler. Eee isterseniz zorla, bu muameleyi de gorur, sesinizi cikaramazsiniz.

Ne demisler "Zamanında Yediğin Hurmalar Günü Gelir Seni Tırmalar". Bence bu atasozu bu evlilik oncesi ve sonrasi duruma cuk oturuyor.

2 seneyi geçti evleneli bir gün olsun aklıma gelmedi acep bana takılan bülezükler kaçlıktı diye...
Bu kadar aç gözlü olmayın yaaa hediye onlar hediye bişey satmıyorsunuz fiyat biçmiyorsunuz silkinin kendinize gelin

Bende mihirde 10 gr altın dedim güldüler bana hoca şaşırdı çok ucuza gittim ya ama abimin dediği aklıma geldi senin başlık parası vermen lazım demişti bana neyse bence 10 burma iste ne ayıp 20 gr

nişanlın borç alsın annenin istediği gramda altınları alsın taksın sana düğünden sonra bozdurun borcunuzu ödeyin
benim çevremde gördüm bunu yapanı sırf aileyi memnun etmek için borca harca girip sonra altınlarla borç ödendiğini
garip bir milletiz

bazı hanımlar "kendini garantiye alsın" fikri belirtmiş.
bir kadın kendini ancak meslek sahibi olursa garantiye alır.
yitip giden bir evlilikten sonra elde kalan 200gr teneke o kadını ayağa kaldıramaz.

bu böyle evlilikten sonra da devam ediyor. kadın kendini garantiye (?) almak adına eşinin cebinden para yürütüyor.
neyin garantisi bu.
evliliğe bitecek gözüyle mi başlanır?
ha bitebilir ama benim yuvam yıkldıktan sonra altın olsa ne yazar olmasa ne yazar.
çoğunun elinden alıyorlar zaten altını gümüşü.

nişanda bilezik mi isteniyormuş ilk kez duydum onların gönlünden ne kopuyorsa o takılır ya da başka gelini varsa ona ne takmışsa ona da o takılır...

Şimdi 4 ay sonra nisanın var annem 30 gr 6 bilezik istedi ama nisanlim 20 gr yapmak istiyor az olur mu
CANIM 50 mi 60 mi gram altindan fazlasi zekaat vermeni gerektiriyo onunda hesabını yapsın annen her sene veririsin zekatini unutma altın şartsa bunlarda şart araştır.

Vay anasını halen böyle istemeler var mı yahu ayıp bırakın ne takarlarsa taksınlar...

Takı altın mevzusu nişanlının maddiyatına göre değişir ki. Bazı insanlar var parası olduğu halde eğer gelinin ailesi istemezse takı takmıyorlar ve sonradan "gelin enayi çıktı hiç birşey istemedi" diye gülüyorlar. Bazı insanlar da elinde avcunda olmasa bile gelinimizin gözü kalmasın diye 1 2 bilezik takmaya çalışıyor. Bazısı hiç bilezik lafı edilmeden resmen yağdırıyor. Bazısının ailesi takı takmıyor ama oğluna ev veriyor.. Oluyor bitiyor vs vs... Bu böyle uzar gider. Keşke hiç konusu açılmasa da herkes elinden geleni yapabilse. Az olup olmayacağına nişanlınla oturup senin karar vermen lazım. Adam 20 gr takabiliyorsa napsın geri kalan 160 gr için kredi mi çeksin? Ya da nişnada 20 gr takacaktır düğündede yapacaktır belki?

Ve ne olursa olsun takılan altın mutluluk getirmiyor. Önemli olan huzurlu, mutlu bir yuva kurabilmek.

İstemeyince kıymete geçmiyor tersine salak saf diye alay konusu oluyor o yüzden şimdiki aklım olsa isterdim bende. Anneniz kendine takmayacak sonuçta bu altınları sizin geleceğiniz için istiyor.

Gerçek olduğuna inanmıyorum.

Eğer gerçekse de parayla satılan bir 'mal' olmadığınızı önce kendi ailenize inandırmalısınız.

Küfür gibi.

İstemeyince kıymete geçmiyor tersine salak saf diye alay konusu oluyor o yüzden şimdiki aklım olsa isterdim bende. Anneniz kendine takmayacak sonuçta bu altınları sizin geleceğiniz için istiyor.

anam bizde istemedik böyle mi konuştular acaba arkamdan keşke isteseydim..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…