kızlar 20 gr altin az mi

Herkesin göz bebeği gibi büyümüş kuzenim bedavaya gitti. Yavrum alyans yeter başka bir şey istemem dedi. Damat 2000 liralık set taktı anneannem hiç almasaymışlar o tenekeleri, benim.torunumun evi var, bir evin bir kızı öbür evde ona kalacak, 6 sene üni okudu o kadarlık altın mi takılır diye bizi REZİL etti. Teyzem, annem , dayım bizim yeğenimiz satılık mı diye anneanneme tepki gösterdi. Hadi anneannem 89 yaşında. Ama şu devirde söyle düşünenlere hayret ediyorum.

valla bizimkilerde ne getirirseniz o sizin serefinize dedilerde afedersiniz b.ku yedirdiler bize. simdi ayrildik sayilirda, tartistigimizda kaynana olacak kisi dediki bizden bi kurus isteyemezsiniz nasilsa siz basta soylediniz sizin serefinize diye biz bisey takmayacaz dedi. zaten bizimkilerde istemediler ama o yinede hicbisey takmayacaz dedi.
ben derimki durumlarina baksinlar ondan sonra istesinler veya istemesinler. bizim karsimizdaki dunurler gibi terbiyesizlik edeceklerse annesinin dedigi kadar yaptirsinlar korkmasinlar !!!

Bazen anneme laf anlatırken zorluk yaşıyorum
Niye zorluk yaşıyorsun nisanlinla konuş sen nasıl biliyosan öyle yap diye sen evleniyosun başkası değil

Yazık ya insanlara bu kadarda yuklenmeyin hayat pahalı

Sanki annenizin cebinden cikiyo altın parası

yok eniştemler herşeyi eksiksiz yaptılar olması gibi.şuanda dünürlerle gayet iyiz.ama gelinin ailesi yaptıkları terbiyesizlikle kaldıalr

30 gramlık bilezik kadar mı senin değerin, insanlar çocuklarına değer biçiyo ya.

Şu adetleri mesele altına gelince adım adım uyguluyosunuz sonra iş eski usül gelinlik yapmaya gelince aman bu zamanda kaynanalık gelinlik mi kaldı diyosunuz.

Bırak kv alacağı bileziğe kendi karar versin,öyle bi "pazarlığa" girme. Gramaj falan,çok çirkin.
Aynı şeyi annem yapsa yerin dibine girerdim.
Lütfen annene bu evrede erkek tarafıyla konuşulacak daha önemli şeyler olduğunu hatırlat.

Erkek tarafını kaz olarak görüyorlar çünkü. Komşu oğlu nişanlanıyordu. Gelin hanımın annesi kendine, eşine, diğer kızına ve anneannee bile takım - elbise istemiş. Çok ayıp gerçekten ya. Nisanda bunu isteyen sonra neler ister diye düsündük ki damadın annesi ben böyle bir aile ile dünür olamam diye vazgeçti.

20grama gitmeyi kendine laik görme.. 100 150 o sümsüklerden neyin eksik

Bu zamanda hala şu kadar altın istiyorum diyen kaldı mı? Ne olacak yani 30 gr. altın taktıklarında o altınlar sizi bir ömür boyu mutlu mu edecek?

Kimse kusura bakmasinda banada cok seviyesizce geliyor bu altin pazarligi ya nedir bu 30 gr 60 gr , sanki mal takas ediyorlar, veriyoruz karsiliginda da su kadar altin isteriz hesabi.

annen bunu düşünüyor. sizin bu düşünce karşısında fikriniz nedir?merak ediyorum.
annenize doğru olmayacağını söylediniz mi? az ve çokluğunu düşünmekten ziyade, bu davranış bana yakışır mı diye düşündünüz mü.

terbiyesizlik ve gorgsuzlukten baska birsey degil ya, ben evlenirken ailem bir cop dahi istemedi ustune ustluk altin pazarligi konusunu acmaya kalkisti erkek tarafi babam cok sinirlendi kim ne takarsa takar sonucta herkes kendi cocuguna ne layik goruyorsa elinde ne geliyorsa onu yapar sizede kalmayacak banada kalmayacak cocuklarin olacak dedi. Bence cokta hakli yani bunun pazarliginin yapilmasi cok ayip.

Ben bilezik muhabbetini abes bulmuyorum.
Benim bilezik pazarligimi esim annesiyle yapmisti ama bizde yok cunku kim ne isterse onu takar.
Esim de "ne koparsak kar" kafasindaydi ki kendi yaptı bilezikleri. (Ona gore birikim yapmak zorunda kalirim diye dusundu)
6 x 20 gr takildi.
Gr normal. Annen abartiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…