kızlar 20 gr altin az mi

hala var değil mi bu nişanda altın miktarı belirleme muhabbeti.
iyi ki başlık kalkmış, yoksa nasıl gelişirdik. artık çok moderniz altın istiyoruz.

Bu konuya yorum yaptım ben sanki diyordum
2 kez açmışsın
Ben olsam 10 gramlık bile almam, 30 ar gram diye sipariş mi edilir ayıp

Şimdi 4 ay sonra nisanın var annem 30 gr 6 bilezik istedi ama nisanlim 20 gr yapmak istiyor az olur mu

Kız annesiyim bende,nişan için kuyumcuya gittik bir tane set beğendi kızım beyaz altın gayette şık ve güzeldi.
K.valide ısrarla sordu kızım başka beğendiğin varsa al diye,sonrada bana dönüp hanım sizin de beğendiğiniz varsa söyleyn dedi.
Benden giden tek cevap şu oldu onlara.
Karar verecek olan gençlerdir,siz ne alırsanız o sizin takdirinizdir deyip kestirip attım.
Bu davranış herm bize hemde onlara + olarak geri döndü.
Takı dediğiniz nedir varsa imkan alınır,yoksa zorlamanın anlamı yoktur..

Saat ve yüzük aldık annem bana bilezik takacak salonda olacak nisan masraflar ortak olacak
Neden nişan masrafı ortak olacak nişan masrafı kız tarafina aittir madem anneniz 30 gram bilezik istiyor karşı tarafın yerinde ben olsam nişan masrafına ortak olmam. Nişanlınizin giyecegi takım elbisede size ait.

Bunları anneme anlatamiyorum ve annemin böyle bu davranislari sergilemesi beni uzuyor

insanın çevirip "kızın çok kıymetliyse sen takaydın ya koluna bekarken 30x6'yı" diyesi geliyor da diyemiyor.

Az olur. Degerinizden aza gidersiniz aman Allah dikkat. Neden cunku biz bir esyayiz, erkek milletinin kullanacagi bir koltuk efendime soyleyeyim bir masa gibi ihtiyac gideren, hizmet goren bir varligiz. Ee tabi bunun icin de degerimize gore altin takilmali.

Su devirde sordugunuz su sorulara inanamiyorum. Bu su gr altin diye sart kosmanin baslik parasindan hicbir farki yok gozumde. Kadin ah kadin, senin kendine ettigini hic kimse etmedi. ( buradaki kadin genel anlamda soylenmistir)

6 tane 30 gr dimi ? Yazık ev almış bide cocuk daha ne olsun. Almak isterlersee durumlari iyiyse alsinlarda istek hos değil durumlari var mi yok mu karşıdaki aile ezilir mi büzülür mü birazda bunlar dusunulse keşke. .

sonra çarşaf çarşaf konu açılır.. bilmem kaç yaşındayım evde kaldım diye.. ben erkek olsam bende bu şartlarda yurdum kızlarıyla evlenmezdim bu ne yahu.. söz, nişan, düğün, takı, ev, eşya hepsini erkek tarafına yükle, bir de altının gramını belirle.. hey maşallah..

Zaten doğru olan bu. Helal olsun babanıza çok asil davranmış.

Tabiki söyledim ayip olduğunu ama bazen anlamamakta ısrar ediyor

Seneye kızımın düğünü olacak,gurbete gidecek üstelik,biz sadece nikahın bizim burada olmasını istediğimizi talep ettik söyledik..Onlarda kabul ettiler,bunu özellikle ben çok istedim,gelinlik giyip baba evinden çıkmasını istiyordum..
Gerçi nikah sonrası yine bizimle olacak düğüne kadar..

Kıyafet bize ait ama nişanı erkek tarafı yapar bizde

Sizi bizi bilmem de annen hiç 30 gramdan 6 bileziği türk lirası olarak hesaba döktü mü. Düz hesap 16 buçuk bin ediyo... Damat tarafının durumu bayaaa bi güzel galiba. Ne kadar iyi olursa olsun bence çok fazla. Daha bunun düğünü, masrafı falan var. Muhtemelen eşyayı da erkek tarafı aliyo?

Hepinize hak veriyorum çok strese giriyorum ailelerin herseye karışmasına hiç bizim istediğimiz bişey olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…