• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil dişli bir avukat arıyorum

aylinSr

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.233
Puanlar
113
Selam kızlar şu an hamileliğimin soy aylarinda olduğum için mahkemelerde kosamiyorum Mayıs ayında başıma gelen talihsiz bir olay oldu uçak altı bagajında kızımın bilekliği nakit para ve bileziğim çalındı sonuç alamadık arabulucuda uzlaşma olmadi konu artık dava noktasina geldi bu aşamada bana destek olacak gerçekten yardım edebilecek işin ehli bir avukat arıyorum

Havayolları uçak altına verilen bavullardaki değerli eşya kaybının sorumluluğunu almıyor. Hangi firmayla uçtunuz açın sözleşme bilet kurallarına bakın, mutlaka yazar. Niye oraya koydunuz, çalınmasa bile bavulunuz kaybolabilirdi. Yer kaplamayacak ağırlık yapmayacak değerli eşyayı oraya koymamanız gerek. Nakit para ne kadardı, uçağa binerken bildirim yaptınız mı? Paranın miktarını, bileziklerin değerini veya bavulda olup olmadıklarını kanıtlayabilecek misiniz? Check in yaptıktan sonra uçağa yüklenirken veya indikten sonra banta gelirken tekrar X ray den geçiyor bavullar. O arada gitmiştir. Bir seferinde yeğenlere getirdiğim oyuncaklar çıkmamıştı bavuldan. Çikolataları bile yürütüyor ahlaksızlar. Bunları tecrübe ettikten sonra kaybolursa üzüleceğim hiç bir şeyi bavula koymadım. Avukat tutsanız bile nasıl ispat edeceksiniz?

Havayolları uçak altına verilen bavullardaki değerli eşya kaybının sorumluluğunu almıyor. Hangi firmayla uçtunuz açın sözleşme bilet kurallarına bakın, mutlaka yazar. Niye oraya koydunuz, çalınmasa bile bavulunuz kaybolabilirdi. Yer kaplamayacak ağırlık yapmayacak değerli eşyayı oraya koymamanız gerek. Nakit para ne kadardı, uçağa binerken bildirim yaptınız mı? Paranın miktarını, bileziklerin değerini veya bavulda olup olmadıklarını kanıtlayabilecek misiniz? Check in yaptıktan sonra uçağa yüklenirken veya indikten sonra banta gelirken tekrar X ray den geçiyor bavullar. O arada gitmiştir. Bir seferinde yeğenlere getirdiğim oyuncaklar çıkmamıştı bavuldan. Çikolataları bile yürütüyor ahlaksızlar. Bunları tecrübe ettikten sonra kaybolursa üzüleceğim hiç bir şeyi bavula koymadım. Avukat tutsanız bile nasıl ispat edeceksiniz?
Valla çok mantıklı o zaman benim bavulumda da 5m$ dolar vardı yok olmuş olmadığını kim kanıtlayabilir ki acaba bu yükleme kısmına giderkenki arada kamera var mı kayıt süresi ne o kayıtları izlerler mi olay yeni mi eski mi

Selam kızlar şu an hamileliğimin soy aylarinda olduğum için mahkemelerde kosamiyorum Mayıs ayında başıma gelen talihsiz bir olay oldu uçak altı bagajında kızımın bilekliği nakit para ve bileziğim çalındı sonuç alamadık arabulucuda uzlaşma olmadi konu artık dava noktasina geldi bu aşamada bana destek olacak gerçekten yardım edebilecek işin ehli bir avukat arıyorum
Havaalanında x-raydan geçerken ağır metal mi dedi ağır maden mi dedi hatırlamıyorum neyse ağır metal gözüküyor die valizimi boşalttılar baktılar . İçinde gram altın var . Eşim dedi ki bunu cıhaz burda görüyorsa başka yerde de görür hiç kendılerını yormadan kötü niyetli biri hızlıca cukkalar al yanına .

Değerli eşyalardan sorumlu olmuyorlar bınlerce unutulan kaybolan valizlerden çıkan eşyalar ikinci ellerde satılıyor birçoğu da kesin bildirmiştir kaybını ama sonuç bu .

Valla çok mantıklı o zaman benim bavulumda da 5m$ dolar vardı yok olmuş olmadığını kim kanıtlayabilir ki acaba bu yükleme kısmına giderkenki arada kamera var mı kayıt süresi ne o kayıtları izlerler mi olay yeni mi eski mi
X ray yapılırken paranın görünmesi gerekirdi. Hele de yurt dışı uçuşsa paraya bakarlardı. Belli rakam üzerindeyse bildirilmesi gerek çünkü. Kimseyi kışkırtmak istemem ama belki de daha check in yapılmadan önce birisi bavuldan çıkarmış olabilir.

Bir çok havaalanında uçak indikten sonra bavullar direk uçağın içinden çıkarılırken x rayden geçiriliyor. Sebeplerden biri uyuşturucu satıcıları taşıyıcıları kaçakçılar vs benim değil belki de havaalanında koydular bavuluma diyemesinler diyeymiş. Yani bu kadar kontrol noktasından geçen parayı biri kaçırsa diğeri farkederdi.

Tek başıma kızımla birlikte gitmiştim İzmir'e bı yanda bavullar bı yanda bebek Arabası x rayden zor geçtim hemen arkası Pegasus di mutlu oldum o kadar eşya ile yurumeyecegim için sonra pegasusdan bir görevli geldi express bagaj yerinde etiketleri bastı daha da bagaj hakkınız var dedi tek bir çanta aldım yanıma o an akıl tutulması mi dersiniz ne derseniz deyin aklımdan çıktı tam 2 saat önce oradaydım sonra bagaj etiket işi bittigi için bavullar gitti hemen banttan olduysa o arada oldu çünkü zaman 2 saat kamera kayıtları incelendi xrayde var ama uçak altında tespit yok kamera görüş açısına takilmadigi yazıyor ama personel soruşturması yapılmadı buna çok çabaladım ama olmadı artık son aşama dava onu da yapıp takdir Rabbimin diyeceğim

İnsanların doğru söyleyip söylemediğini sanırım vicdanen de olsa hakimler anlar diye ümit ediyorum büyüten ailemin yanına gittim gerçek annemi soruşturmak istedim gitmisken çünkü bu yaşıma kadar cesaret edemedim ve öldüğünü öğrendim bunun yıkımı oldu bir kardeşim var ona ulaşmak amacım başka hiçbir akrabam yok cünkü ama o da evlatlık verildi bebekken evlatlık alanların akrabalarının yanına götürdü bı esnaf reddetti kişiler bizim öyle bir evlatlık yegenimix yok diye orda kardeşime çıkan kapılar kapandı ve tüm bu dusuncelerle bı kaç gün sonra İstanbul'a uçtum demem o ki hayatta herşey insanlar için başıma geleceği vardı geldi sadece hakkımı elimden geldiğince arayıp sonucuna tevekkül edecegim

İnsanların doğru söyleyip söylemediğini sanırım vicdanen de olsa hakimler anlar diye ümit ediyorum büyüten ailemin yanına gittim gerçek annemi soruşturmak istedim gitmisken çünkü bu yaşıma kadar cesaret edemedim ve öldüğünü öğrendim bunun yıkımı oldu bir kardeşim var ona ulaşmak amacım başka hiçbir akrabam yok cünkü ama o da evlatlık verildi bebekken evlatlık alanların akrabalarının yanına götürdü bı esnaf reddetti kişiler bizim öyle bir evlatlık yegenimix yok diye orda kardeşime çıkan kapılar kapandı ve tüm bu dusuncelerle bı kaç gün sonra İstanbul'a uçtum demem o ki hayatta herşey insanlar için başıma geleceği vardı geldi sadece hakkımı elimden geldiğince arayıp sonucuna tevekkül edecegim
Umarım çocuğunuzla ailenizle güzel günler görür mutlu yaşarsınız.

Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok hakkınızı arayamazsınız. Çünkü kanıtlayabileceğiniz bir durum değil, kendinizi daha fazla üzersiniz o kadar. Bazen bazı olayları öğrenmek ders almak için yaşarız, tecrübe böyle kazanılıyor. Bir daha değerli eşyalarınızı asla bavula koymamayı öğrendiniz. Kimi dava edeceksiniz, bindiğiniz havaalanını mı indiğinizi mi? Kaç personel var hepsini tek tek sizin iddianız üzerine sorguya mı çekecekler? Hangi hırsız ben aldım der? Paranın miktarını bileziğin şeklini gramını neye göre yazacaksınız? Fotoğrafları olsa bile koyduğunuzu nasıl ispatlayacaksınız? Çok suistimale açık bir durum. Açın uçak firmalarının hepsine bakın, değerli eşya para vs el bagajında yanınıza alın uçak altı bagajda kaybolanlardan sorumlu değiliz yazıyor. Üstüne bir de avukat parası kaybınız olmasın.

Bu işin sonu hüsran olur, kanıtlaması zor kim aldı bilinmez,hava yolları itibar kaybı,iftira gibi karşı dava bile açabilir Madden ve manen hazır mısınız? Dersiniz aldınız bu işi unutun ve yolunuza bakın.....

Bir kaç seni önce bir yurt dışı uçuşunda , valizimiz gitti bizim . Üstüne sadece su içtik . Koskoca valiz , tüm kamera kayıtlarında , bagaj kayıtlarında var olan bir valiz .

Siz değerli eşyalarınızı yanınıza almayı öğreneceksiniz .

Başka da bi çözüm yok .

Arkadaşlara katılıyorum dava acsanızda kaybedersiniz bagajda ki eşyalardan siz sorumlusunuz,hakimlerde sizin söyleminize değil kanıtlara bakar,ki eşiniz de kanıt yok,hava yolu şirketlerinde de yazar sitelerinde yada biletlerinde sorumlu olmadıklarına dair.

Üstüne onlar size dava acar iftira,itibar kaybı gibi ve kazanma olasalıkları yüksek olur maddi,manevi tazminat ödersiniz.

Çalan suçsuz mu diyebilirsin ama uçak altına neden bilezik nakit vs verdiniz ki?

Kabin bile değil el çantasında tutmalısınız değerli eşyalarınızı.

Siz çok haklısnız ancak hukuken eliniz zayıf ne yazık ki. Havacılık kurallarını bilmiyor olmanız ve bu şekilde öğrenmiş olmanız da üzücü olmuş.
Maalesef ziynet eşyalarınızı el bagajında taşımanız gerekiyordu.
Bavulunuzda bariz bir hasar yoksa çalınma durumu yoksa hakkınızı arayabilecek durumda değilsiniz maalesef.

altinlarin paranın miktarı neydi?
iyi, dişli avukatlarin sadece danismanlik ucreti bile cook pahali. olumsuz olmasi muhtemel bir dava icin üstüne tekrar tekrar para vereceğiniz bir yola girmeyi bir daha düşünün bence.
keske bilezigi kolunuza taksaydiniz, paranizi cebinize koysaydiniz neden alt bagajla gitti ki:(
insanlarin bagajlari kayboluyor, icindekini kanitlayamadiklari icin sadece belirlenmis odemeyi aliyorlar. hatta insanlar bankadan kasa kiraliyor, içindeki para azaldi calindi diyorlar - gercekte ne kadar vardi kanitlayamadiklari icin hicbir sey alamayip haberlere cikip yardim istiyorlar.
malesef boyle , kanıtlamayan konularda
bir de belki birsey çalınmıştır ama uc gram çalınmıştır, kisi onuc gram vardi der. ya da icinde elmas vardi der vs... sonucta calinan çantanın icinde ne oldugunu kimse bilemez.
yani bilmiyroum avukat ne yapabilir
isin sonunda bir o kadar parayi da avukata verip yillarca ugrasip kaybedip karsi tarafın yüklü vekalet ucretini ödemek de var:(

Anladım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sanırım burda birakmak en mantıklısı olacak hem hamileliğin son ayları hemde dediğiniz gbi bunun stresi külfeti kaldırılacak bı durum değil ama inanın sadece değerli eşya değil valizlerden herşeyi çalıyorlar bu süreçte tarafıma ulaşan kişiler oldu özellikle sebekeleşmis bir durum var havaalanlarında sizlerinde aklında olsun

Anladım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sanırım burda birakmak en mantıklısı olacak hem hamileliğin son ayları hemde dediğiniz gbi bunun stresi külfeti kaldırılacak bı durum değil ama inanın sadece değerli eşya değil valizlerden herşeyi çalıyorlar bu süreçte tarafıma ulaşan kişiler oldu özellikle sebekeleşmis bir durum var havaalanlarında sizlerinde aklında olsun

Çalıyorlar tabi ki. O yüzden değerli eşya koymamak gerekiyor. Yazın eşimin memleketine düğüne gittik. Düğün kıyafetleri için ayrı valiz yapıp yanımaaldım. Olur da bagaj çalınır unutulur vs.
Eşim sık sık seyahat ediyor. Geçen gün bavulunu banttan çalmışlar duty freede gezerken. Kameralardan neyse ki çalan kişiyi havalimanından çıkmadan yakaladılar geldi valiz.
Etiketini falan koparmış bir de benim diyordu yüzsüz :)
Banttan çalınanlar tespit ediliyor da alt kargoya giderken yer hizmetlerinin sorumluluğuna geçenlere bir şey yapılamıyor. Her yerde kamera yok. Sık sık valizler açılıyor. Valizde eşyalarının karıştırıldığını çok kişiden duydum.

Hırsızlık için paraya kıyıp business first class uçak bileti alan şebekeler var. Özellikle uzun uçuş tercih ediyorlar çünkü akşam yemek servisinden sonra ışıklar kapanıyor. Uyuyanlar varsa onların kabin bavulları çantaları yokluyorlar. El bagajı bavulu alıp kendi koltuğuna götürüp alınacakları alıyor sonra geri bırakıyorlar. Yanımızda dikilip koltuk üstü dolaptaki bavulu karıştırsa fark ederiz ama saniyesinde çantayı götürdükleri için fark edilmiyor. O dolapta başka çantalar da var çünkü. Ortam karanlık çantalar koyu renk ve kabin bagaj ölçüsü standart. Para yoksa saat, marka giysi aksesuar satılacak lüks ne varsa alıyorlar. Dubai Singapur hattı bu tip hırsızlıkta meşhurdur.

Back
X