• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil yardım! Pire sorunu!

Ben de dun koye gittim geldim bacaklarim isirik içinde kapidan girer girmez her seyi yikamaya attim ustelik. Neyse cocukluktan beri yaptigim sey yere beyaz bi carsaf serip oturup ziplayan pireyi beklemek :) kumanda gibi arkasi toparlak sert bi plastigi ustune kapatip sagli sagli bastircan citir cutur ezilcek.

Kedi hala evdeyse kediye dış parazit aşısı yaptırın
Sonra tüm pireler onun üstüne dönüp onu ısırıp zehirlenerek ölecekler
Eğer kedi evde yoksa endişelenmeyin sizin üstünüze gelseler de üreyemezler
Yani evde 5 pire varsa yine 5 tane kalıcak artmaz.
Beyaz bir örtü serin üstüne çıkıp soyunun bacaklarınıza gelirler pireler dizden aşağısını çok sever
Yakalayabilirsiniz böylece
Çarşafı yastığı kıyafetlerinizi yüksek derecede yıkayın bitti gitti
Geçmiş olsun

Evi sürekli süpürün ve perdeleri açın güneş girsin o zMan giderler.

Ben internetten sprey pire ilaci aldim , benimde bahcede var , bahceyi evin kapisini pencere pervazlarini ilacladim
Evin icinde de kullanilir yaziyor ama evde bebek oldugu icin yapmadim zaten heniz evde de gormedim
Evde cocuk yoksa o ilaci alabilirsiniz

kızlar gecen haftalarda yavru bir kedi evin kapısına kadar geldiği için dayanamadık eve aldık biraz mama verdıkten sonra sokaga saldık. Bırkac gun sonra evde (salonda) nokta seklinde böcekler görmeye basladım. Daha önce hic görmemiştim. Aklıma hic pire diye gelmedi. Ciddiye almadım bu yuzden. Bunları sureklı gormeye baslayınca suphelendım. Lakin pire ya da bit diyemedim cunku zıplamıyordu. Bugun ustumde pire gördüm!!! Zıpladı yakalayamadım. Ne olur yardım edin. Ne yapıcam. İnanılmaz huylandım.
Kedi icin pire damlasi alin ensesine damlatin tuyleri ayirip deriye damlatacaksiniz ev icinde malum markalardan bi ilac alin sıkın

Ben de dun koye gittim geldim bacaklarim isirik içinde kapidan girer girmez her seyi yikamaya attim ustelik. Neyse cocukluktan beri yaptigim sey yere beyaz bi carsaf serip oturup ziplayan pireyi beklemek :) kumanda gibi arkasi toparlak sert bi plastigi ustune kapatip sagli sagli bastircan citir cutur ezilcek.
Yumurtaları için ne yapıyorsunuz? Bunu deneyeceğim teşekkür ederim

Kedi hala evdeyse kediye dış parazit aşısı yaptırın
Sonra tüm pireler onun üstüne dönüp onu ısırıp zehirlenerek ölecekler
Eğer kedi evde yoksa endişelenmeyin sizin üstünüze gelseler de üreyemezler
Yani evde 5 pire varsa yine 5 tane kalıcak artmaz.
Beyaz bir örtü serin üstüne çıkıp soyunun bacaklarınıza gelirler pireler dizden aşağısını çok sever
Yakalayabilirsiniz böylece
Çarşafı yastığı kıyafetlerinizi yüksek derecede yıkayın bitti gitti
Geçmiş olsun
İçimi rahatlattınız cok teşekkür ederim:) kediyi o gün geri bıraktık dısarıya evde değil. Şimdi de kendim ilac sıktım. Umarım sorunu cozer.

Ben internetten sprey pire ilaci aldim , benimde bahcede var , bahceyi evin kapisini pencere pervazlarini ilacladim
Evin icinde de kullanilir yaziyor ama evde bebek oldugu icin yapmadim zaten heniz evde de gormedim
Evde cocuk yoksa o ilaci alabilirsiniz
İsmini veremezsiniz değil mi :( yasak mı ki :(

Kedi icin pire damlasi alin ensesine damlatin tuyleri ayirip deriye damlatacaksiniz ev icinde malum markalardan bi ilac alin sıkın
Kediyi o gun salmıstık ne olur ne olmaz sokak kedisi belki pirelidir diye gercekten de pireliymis :( kimisi tarım ilacı kullanın dıye ınternete yazmıs. Bızım bıldıgımız markalar ıse yarar mı? Bugun ilacladım ama hala cok tedirginim...

Pire tozu veya ptt ilaci var aktarda alıp sık eve. Kendinde bit sampuani al ne olur ne olmaz. Sürekli de sinek ilaci felan sık. Ay çok fena o ya yillar önce bi eve tasinmistik orda vardi annem temizleyene kadar cani çıktı. Evde hayvan beslemişler bir hafta yerlere tuz ruhu dökmüştü gece konduydu.
Bende ürer mi :( kimisi hayvan piresi insan da uremez demiş hicbir fikrim yok bu konuda :(

Annemler bahçeye koydukları kedi evleri yüzünden bu yaz başında pirelendiler. Eni konu evi pire basmıştı benim aklım çıktı oradan kendi evime taşıyacağım diye. Şirketi aramadılar eczaneden çok etkili ve fıs fıs şeklinde olan bir ilaç aldılar evi ilaçladılar, her gün sirkeli su ile sildiler onbeş gün gibi bir sürede pireler tamamen gitti.

Toz piresi varmış kedicikte kimbilir nasıl canını yakıyorlardı kanını emip. Çok üzüldüm keşke bırakmasaydınız alıp iç dış parazitini yaptırıp baksaydınız. Alıştırmayın umur vermeyin hayvanlara alıp alıp sonra bırakıp.
Hayvanı o gun alıp mamasını verip geri öyle bıraktık hayvan bizde gunlerce ya da aylarca kalmadı. Toplasanız 1 saat anca kalmıstır. Nasıl umutlanacak ki? Benimde arkadasımın 2 kedisi var lütfen alısır mevzsunu yapmayın. Ayrıca kedinin annesi dısardaydı. Tavsiyeleriniz icin de tesekkur ederım eczaneye ilacı soracagım.

Üniversitede bizim evi de pireler basmıştı. Beni feci ısırırlar, biz ne olduğunu anlayana kadar birkaç gün geçmiş, ben de delik deşik olmuştum. Neyse evi ilaçlattık, 12 saat eve girmedik. 2-3 saat evi havalandırıp öyle girmemizi söylemişlerdi. Sonrasında pire filan görmedim, işe yaramıştı yani.
Size hayvan piresi ya da insan piresi tarzında bir şey dediler mi?

Kediyi o gun salmıstık ne olur ne olmaz sokak kedisi belki pirelidir diye gercekten de pireliymis :KK43: kimisi tarım ilacı kullanın dıye ınternete yazmıs. Bızım bıldıgımız markalar ıse yarar mı? Bugun ilacladım ama hala cok tedirginim...
Benim de kedim var once kediyi ilaclayin sonra evi zaten kediye gelemedikleri icin ölüyorlar

bence sakin olun. Evimde kedim var. arada pirelenir dışarı çıkıyor. ama o pireler eve yayılmıyor ve artmıyorlar. bence evham yaptınız. silin süpürün sakin olun.
EDIT: ohoooooo her pire bize geçeydi öldüydük. Bunu demezsem rahat edemezdim. korkmayın

Back
X