Valla çok zormuş hiç alınacak sorumluluk değilCocuk böyle davranıyorsa daha öncede cok bakmis. Anne topu size atmis belli ki. Bu sorunu sizden önce anne cözmesi gerekir/gerekirdi. Durumu anneye anlatin
Hep yanındayım sürekli TV izleyemedim en fazla 5 dakika sonra konuştum oyaladım sustu o arada açtım sadeceBen de yeğenime bakmıştım da ilk günler kolu kopmuş gibi ağlamıştı. Sonradan alıştı tabii. Kucağınıza alın balkona çıkarın, evin içinde gezdirin. Sizin kokunuza alışması lazım. Zamanla düzelir ama panik yaptıkça çocuğu da olumsuz etkilersiniz. TV izlerken de yanında olun en azından yabancılama sürecine faydası olsun.
O arada zaten unutunca kapadım konuştum TV yi sussun ve iletişim kuralım diye açtım sadece bi anlık2 çocuğum var ama başka bir çocuğu oynatırken zorlanıyorum. Çünkü her çocuğun öğrendiği oynama şekli farklı oluyor. Zamanla alışacaktır, sen onun sevdiği şeyleri öğreneceksin, o da senin oynatma şeklini. Televizyon açıp susturursan bunu öğrenir ve kullanmaya başlar. O yalayacak şeyler bulmalısın
Zaten TV yi anlık açtım sustu kucağıma alıp bişeyler anlattım susup ağlıyor annesi aklına geldikçe sanırım zamanla alışacakÇocuk zamanla alışır ama sabırlı olmanız lazım.10 dk ağladı,susmadı ,açayım tv yi derseniz bu iş olmaz..bırakın ağlasın. .ağlar ağlar susar..dikkatini dağıtın. .birşey hakkında konuşun, camdan bakın,oyuncaklarla oynarsanız o da ilk tepki verir ama sonra oynar...ama sabırlı olmak lazım..
Sadece anlık açtım TV yi susunca hemen konuştuk ilgisini çekmek içinAlışma sürecidir bence tv yi açmayın. Camdan balkondan bakın ilgisini çekecek bir şeyler yapın alışır size zamanla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?