Arkadaşlar geçen konu açmıştım çocuk bakımı ile ilgili 3 yarım gün diye annesi memur anlaştık diye annesi TV tablet izletme dedi ama kahvaltı yaptırırken izletiyorum dedi bende kahvaltıda izlettim sustu başka türlü susmuyor oyun oynayalım diyorum bişeyler yapıyorum parka götürdüm susmuyor ağlıyor sürekli sadece tv açınca susuyor ve annesi oyna sürekli dedi ama çocuk istemiyor ben ne yapıcam gerçekten büyük sorumluluk şuan mecbur açtım TV yi ve annesinide diyeceğin en azından alışana kadar izleteyim diye sürekli ağlıyor ve daha 2 yaşında bile değil
Cocuk böyle davranıyorsa daha öncede cok bakmis. Anne topu size atmis belli ki. Bu sorunu sizden önce anne cözmesi gerekir/gerekirdi. Durumu anneye anlatin
Cocuk böyle davranıyorsa daha öncede cok bakmis. Anne topu size atmis belli ki. Bu sorunu sizden önce anne cözmesi gerekir/gerekirdi. Durumu anneye anlatin
Ben de yeğenime bakmıştım da ilk günler kolu kopmuş gibi ağlamıştı. Sonradan alıştı tabii. Kucağınıza alın balkona çıkarın, evin içinde gezdirin. Sizin kokunuza alışması lazım. Zamanla düzelir ama panik yaptıkça çocuğu da olumsuz etkilersiniz. TV izlerken de yanında olun en azından yabancılama sürecine faydası olsun.
Çocuk zamanla alışır ama sabırlı olmanız lazım.10 dk ağladı,susmadı ,açayım tv yi derseniz bu iş olmaz..bırakın ağlasın. .ağlar ağlar susar..dikkatini dağıtın. .birşey hakkında konuşun, camdan bakın,oyuncaklarla oynarsanız o da ilk tepki verir ama sonra oynar...ama sabırlı olmak lazım..
2 çocuğum var ama başka bir çocuğu oynatırken zorlanıyorum. Çünkü her çocuğun öğrendiği oynama şekli farklı oluyor. Zamanla alışacaktır, sen onun sevdiği şeyleri öğreneceksin, o da senin oynatma şeklini. Televizyon açıp susturursan bunu öğrenir ve kullanmaya başlar. O yalayacak şeyler bulmalısın
Ben de yeğenime bakmıştım da ilk günler kolu kopmuş gibi ağlamıştı. Sonradan alıştı tabii. Kucağınıza alın balkona çıkarın, evin içinde gezdirin. Sizin kokunuza alışması lazım. Zamanla düzelir ama panik yaptıkça çocuğu da olumsuz etkilersiniz. TV izlerken de yanında olun en azından yabancılama sürecine faydası olsun.
2 çocuğum var ama başka bir çocuğu oynatırken zorlanıyorum. Çünkü her çocuğun öğrendiği oynama şekli farklı oluyor. Zamanla alışacaktır, sen onun sevdiği şeyleri öğreneceksin, o da senin oynatma şeklini. Televizyon açıp susturursan bunu öğrenir ve kullanmaya başlar. O yalayacak şeyler bulmalısın
Çocuk zamanla alışır ama sabırlı olmanız lazım.10 dk ağladı,susmadı ,açayım tv yi derseniz bu iş olmaz..bırakın ağlasın. .ağlar ağlar susar..dikkatini dağıtın. .birşey hakkında konuşun, camdan bakın,oyuncaklarla oynarsanız o da ilk tepki verir ama sonra oynar...ama sabırlı olmak lazım..
Bazı anneler kendi olusturamadıkları düzeni bakıcılar/öğretmenler kursun ister. İşten geldiğinde ona durumu açıklayın. Önce anne dikkat etsin sonra bakıcıdan alıştırma düzenine destek beklesin
Tv açıp herkes bakar çocuk. Hem alışana kadar tv açayım diyorsunuz tepki alınca da anlık açtım hemen kapattıma çeviriyosunuz. Açamazsınız bu kadar yapamıyorsanız bakmayın.
Cocuk tv izliyor siz buraya konu açıp baya da cevap veriyorsunuz. Yarim gün bitsin öyle acar sorarsınız konunuzu. Bir anlık açtım susunca kapattım ne demek. Siz nasıl yaziyorsunuz o zaman tv bir anlık açılıp kapandı ise. Cocuk annesini hem de alıştığı evini arıyor huysuz olması ağlamadı çok normal. Her gün tv izlemese bile zaten çocuklar tv açılınca büyülenmiş gibi bakar tv açılınca susmasi ondan olabilir. Bence telefon vs tv yi bırakın.