- 9 Temmuz 2016
- 170
- 78
- 13
- Konu Sahibi Muallim_e3416
-
Çevrenizi hiç takmayın çünkü her zaman konuşacak bir konu bulurlar hamile olursun ne acelen vardı derler hamile olmazsın bebek nerede derler istemiyorum dersen bir tane yap derler 1.olur 2.ne zaman derler 2.olur 3.yü istiyor musun derler çocukların olur bu sefer evin-araban var mı derler yoksa ne zaman alacaksın çevrenin konuşması hiç bitmez sürekli konuşacak birşey bulurlar.Ya evlendikten ne kadar zaman sonra hamile kaldınız. Benim biraz erken oldu ilk aydan kaldım ve bunu insanlara söylemek dahi istemiyorum hemen ne kadar da erken gözüyle bakıyorlar. Moralim alt üst oluyor akrabalar da dahil.
Kazayla mı oldu , neden oldu dercesine.
Onlara göre mı hesap yapmaliydim
Bildiğin sevincimi yasayamiyorum ve içimde ukte kaldı. Kimseye soylemek dahi istemiyorum
Herkeste şu algı var evliliğin ilk senesi gezmek tozmak gerekir sonra çocuk.
Ya ben belki çocuğumla gezmek istiyorum.
Böyle tepkilerle karşılaşan var mı.
Gerçekten elalem ne der? Kafasından kurtulmamiz lazım!!
Ben ilk aydan hamile kalanlara üzülüyorum açıkçası. Evlilik oturmadan, karı koca birbirine alışmadan, doymadan hamilelik, doğum ve bebek sürecine girilmesi bence iyi bir şey değil. Çevrenizdekiler de böyle düşünüyordur muhtemelen. Mesele gezip tozmak değil, birbirini tanımak, evliliği oturtmak.
Tabiki elalem ne der degil senin ne istedigin onemli.
Ama ilk aylardan hamile kalmak bana da ekstrem geliyor, ki gezip tozma meraklisi degil aksine evcimen bir insanim.
Ama bunca senedir farkli hayatlar yasamis 2 insan bir arada yasamaya calisiyor.
Bu alisma sureci sevgi ile ilgili de tanima ile ilgili de degil. Evlilik farkli bir durum. Once ciftlerin buna adapte olmasi lazim. Bunun disinda mesela benim hamileligm cok zor geciyor mutfagin kapisinin onunden gecemiyorum. Boyle bir durumda yeni evli olmak da istemezdim insan evinde vakit gecirmek mutfagiyla ilgilenmek vs istiyor e Bir de buyuk ihtimal borc harc oldu evlenirken. Bi yandan toparlanilmaya calisiliyor vs.
Dunyaya gelecek bebegin de rahatligini riske atmak demek bu hem madden hem manen.
Bence buyuk cesaret ben 4 yillik evliyim ancak yolumu buldum. Yine de tebrik ederim allah saglikla kucagnza almayi nasip etsin.
İşte biz bunun kararını verdik demekki ve zaten dört yıl geçmişimiz var tanıdık öğrendik birbirimizi çocuk olmaması için bir engel koymadık ve oldu. Hani bunu biz belirlenmeliyiz. Karşıdaki insanın düşüncesine göre hareket etmek mı gerekiyor.
Tüm bunları geçtim olmuş bitmiş karnımda çocuk var hassas donemdeyim sizin bu soylemleriniz gibi söylemlere maruz kaliyorz ne kadar enteresan değil mi.
Mesela bir arkadaşım da iki yıldır olmuyo neden olmuyor bir sorun mu var deniliyor insanların ağzına çorap tikmak lazım bence. Sadece hayırlı olsun demek gerektiğine ve destek vermek gerektiğine inanıyorum
Yani ben de yaptığınızın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum. Ama düşünüyorsam kime ne yani... Aynı şekilde başkalarının da düşüncelerini takmayın. Siz istemişsiniz, risklerini göze almışsınız, yapmışsınız, artık herkese tebrik etmek düşer. Ha dedikodu da yaparlar ama yapsınlar kime ne...Ya evlendikten ne kadar zaman sonra hamile kaldınız. Benim biraz erken oldu ilk aydan kaldım ve bunu insanlara söylemek dahi istemiyorum hemen ne kadar da erken gözüyle bakıyorlar. Moralim alt üst oluyor akrabalar da dahil.
Bildiğin sevincimi yasayamiyorum ve içimde ukte kaldı. Kimseye soylemek dahi istemiyorum
Ya evlendikten ne kadar zaman sonra hamile kaldınız. Benim biraz erken oldu ilk aydan kaldım ve bunu insanlara söylemek dahi istemiyorum hemen ne kadar da erken gözüyle bakıyorlar. Moralim alt üst oluyor akrabalar da dahil.
Ben de erken bebeğe sıcak bakmayanlardanım ama haklı olduğunuz konu şu ki zaten ortada bebek var. Hani ilk düşündüğünüz zamanlar söylenecek şeylerdi bunlar.
Malesef şöyle bir durum var eğer siz bunları kaldıramıyorsanız sizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Çünkü bebek olduktan sonra bu sefer herkes size annelikle ilgili tavsiyeler(?) verecek. Kimse susmayacak. Sütünüz gelecek gelmeyecek çok gelecek, uyuyacak uyumayacak gaz olacak, kilosu az olacak çok olacak bir sürü laf bir sürü tantana. Kendinizi hazırlayın derim şimdiden. Yoksa lohusa psikolojisi ile çıldırabilirsiniz bu insanlara karşı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?