• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar alyansınızı mı öne takarsınız yoksa tektaşınızı mı

Kırmızı oje + altın yüzük kombinasyonu yeterince korkunç değilmiş gibi, garibim tektaş da alakasız stil ve rengiyle orda yetim gibi kalmış.
Ben sadece şekil olarak gösterdim o kadar incelemedim sekerim bilemiyorum herkesin kendi fikri benim alyansimda altın ortası beyaz yanları sarı tek tasimda aynen öyle zevk meselesi sonuçta herkesinki bir degil

Allah Allah herkes düz alyansla tek taşı beraber takmayın demiş, nedense benim gözümü hiç rahatsız etmedi o görüntü.
Etrafımdaki hemen herkes öyle kullanır, bence hoş duruyor.
Ne dokusu, ne rengi ne de yapısı... hepsi birbirinden uyumsuz olunca ortaya kabus gibi bi şey çıkıyo ne yazık ki.

Kullanıslı zaten degil sanırsınız alyansla tektaş kovalamaca oynuyo. Biri anyaya dönüyo fıldır fıldır diğeri konyaya.:KK53:

Ki biraz da nasıl desem gösterişe meraklı bi tip izlenimi veriyo bana. Hani zarif ve şık olmak yerine "bakın bana bunu da aldı bunu da" diye neyi varsa üst üste takmış birini görüyorum. Bazı yorumlardaki kezban lafı da bu gösterişe düşkünlükten, göze sokma çabasından geliyo sanırım.

Tabi bi de dönem olarak da demodenin de ötesinde eskide kaldı. Çok uzun zamandır kimsede görmüyorum.

Tabi kişisel zevk meselesi günün sonunda ama bence ikisini bi arada kullanmayın. O günkü giyiminize göre ikisinden birini tercih etmek hem şıklıgı hem yüzügün anlamını korur.

benimde susam buyuklugunden hallice bi tek tasim var :KK70:
ben takmiyorum ya..hatta alyansimi takmayi bile unutuyorum bazen :KK53:

Deneme alanım toz toprak içinde. O yüzden uzun süredir ikisinide takmıyorum :KK53:...

Alyansimi tek basina takiyorum. Hem tek tas hem alyans bence cok gereksiz. Evliligi / nisani sebolize eden alyanstir benim nazarimda.

Bence alyans tek güzel. Tek taş da yanında yarım tur tam tur ya da beş taş ile güzel. Tek başına tek taş yeni evlilik teklifi almış kız imajı veriyor, çünkü öyle.

Alyans altta tektas ustte ;)
100 kisiye sorup bir populer cevap buldunuz mu :KK53: :-)

Gelmiş yine benim ilgi alanımın konusu.
Şimdi tektaşa bir açıklık getirelim.
Tek taş hiçbir zaman bir alyans değildir, anlamı da özelliği de farklıdır.
Başka kültürlerden ülkemize geldiğini düşünürsek, söz yüzüğüne tekabül eder.
Her tektaş takan kadın evli, nişanlı vs olmak zorunda değildir.
Belki hayat arkadaşıdır, belki sevgilisidir ama zaten bu yüzüğün anlamı dünyadaki tek oluşundan ibarettir.
Wedding band denilen olay ise alyanstır, evliliğin simgesidir.
Bu beştaş olabilir, normal bir alyans olabilir, tamtur pırlanta olabilir.
Ama şu bilinsin ki; 5 taş ya da 7 taş hiçbir zaman tek takılmaz, onun takımı olan tektaşla birlikte kullanılır.
Çorabın birini giyip, birini giymemeye benzer ayrı takmak.
Tamturda ise olay farklıdır, sadece bu yüzük kullanılabilir ister tektaşla kombine edilir.
Gelelim tektaş ile normal altın alyans kullanımına.
Ben şahsen tercih etmiyorum, gözüme hoş gelmiyor.
Çünkü bir pırlantanın yanına ancak diğer pırlanta yakışır.
Altın sarısı kolye takıp beyaz altın bileklik takmıyorsak, 2 farklı metaryeli kombinlemek zevkten uzak benim için.
Mücevher delisi olduğum da doğrudur.:KK49:

Belki hayat arkadaşıdır, belki sevgilisidir ama zaten bu yüzüğün anlamı dünyadaki tek oluşundan ibarettir.
Ama şu bilinsin ki; 5 taş ya da 7 taş hiçbir zaman tek takılmaz, onun takımı olan tektaşla birlikte kullanılır.
Tamturda ise olay farklıdır, sadece bu yüzük kullanılabilir ister tektaşla kombine edilir.
Altın sarısı kolye takıp beyaz altın bileklik takmıyorsak, 2 farklı metaryeli kombinlemek zevkten uzak benim için.
Maalesef yan yana iki pırlanta takmak görgüsüzlük olarak yorumlanıyor. :)

Önce tektaş takılır tabi ki de.. Çünkü önce evlenme teklifi alınıyor. Sonrasında da nişanda alyans takılır. Parmağa da bu sırayla takılır.

Asıl sizin dediğiniz göze hoş gelmiyor. Ne o öyle görmemişler gibi pırlanta üstüne pırlanta.. Ben görmemiş diyorum öyle yapanlara..

Bence bu ikili çok klas duruyor. Bende böyle seviyorum. Ama benim tamtur 3 sıra maalesef.

Eklentiler

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_pr_01_1484_max.webp
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_pr_01_1484_max.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 211
Maalesef yan yana iki pırlanta takmak görgüsüzlük olarak yorumlanıyor. :)
Bu yorumu ancak, mücevherle yakından uzaktan alakası olmayan insanlar yapabilir.
Aksine 5taş tek takılmaz, gülerler adama parası mı yetmemiş diye.
Bir şeyi yarım yapmak, hiç yapmamaktan daha kötüdür.
Hepsinin sembolik özellikleri farklıdır.
Bir şeyi görüp de beğenmek ayrı bir olay, anlamını ve yolunu yordamını bilerek kullanmak ayrı bir şeydir.
Benim için görgüsüzlük ise, hem pırlanta hem de diğer değerli taşları (elmas, safir gibi) aynı anda kombinleyip, her birini göstermeye çalışmaktır.

Son düzenleme:
Tek taşım varken önce tek taşımı sonra alyansimi takiyordum , şahsen beni bir müddet sonra rahatsız ettiği için sonralari sadece alyansimi takmaya baslamistim.

Valla canim artik herkesin parmaginda tektas gorunumlu zirkon ziriltidan oldugu icin ve de herkes alyansla onu bir arada taktigi icin benim midem bulaniyor o kadar mi ayaga duser, o kadar mi banal durur yani? Bence ikisinden birini sec ve oyle tak, cok cirkin duruyor

Back
X