kızlar babamın ablamda kalması doğrumu?

Bir baban çocugunda 2-3 ay gibi bir süre kalması çocukları bu kadar rahatsız ediyorsa hele bura da bir konu bile açmaya neden oluyorsa gerçekten söylecek birşey yok.Allah babanızı ele ayağa düşürmesin

Konuyu kv yada kayınpeder olsaydı diye ters köşe yapanlar da kısmen haklılar.

Burada ki mevzuda benim hak vermediğim nokta henüz 10 günde rahatsızlık duyulmuş olması.
Hani panik halleri bana garip geldi.

Eşin babanın evi yok mu demesi.

Bu uslup normal karşılanamaz benim açımdan.

Hani kimse kimsenin anne babasına paket muamelesi yapamaz.
Babanın akşamları kendi evine geçmesi tabi ki daha doğru olur.
Neden gitmiyor bilemiyoruz.
Korkuyor bile olabilir.

Kendi annemi babamı geçtim, Kv ve Kp ede ben git diyemem.
Eşime de söyle gitsinler asla demem.
İdare ederim hepsi bu.

Anne baba hakki asla ödenilmezki, ki birak 2-3 ay evde kalinmak ile ödenebilsin. Ben anneme cok sey borcluyumdur ve bana ihtiyaci oldugunda hemen yanina giderim sartsiz, kosulsuz.

Insanlar sunu anlamiyor, bir anne olmak farkli, evlat olmak farkli. Annem bana bakti, büyüttü, yarin bende evladima bakarim, büyütürüm. Hayatin sartlari böyle. Bir evlat zaten annesinin yaptiklarinigeri yapamaz, ki gerek kalinmamali zaten. Dedigim gibi, zaten bir evlat, anne babanin istegi dogrultusunda büyüyor, zaten cocuguna bakmak onlarin görevidir fakat cocuk büyüyor, bir birey oluyor, kendi ailesini kuruyor, bunlar kabul edilmeli.

Herkesin bir düzeni var. Nasil bir 5 yasindaki cocuga "ben korkuyorum, odamda uyumak istemiyorum" dediginde tatli dille onu odasinda uyumayi ikna ediyorsak, ayni sekilde 50 küsür yasindaki kendi evinde yatilmasina ikna edilmeli. Dedigim gibi agir hasta olsa, birsey olsa neyse diyecegim, ama olay bu degil. Yani "korkuyorum" düzen bozmanin bir nedeni olamaz. Üstelik adam bide herseye karisiyormus. Yani halen söylediklerimin arkasindayim, adam kendi evinde yatmali.

Valla babam vefat ettiği için babalara ayrı bi saygım var... Babam bende kalsaydı başımın üstünde taşırdım gerekirse. Soranlara söyleyim kayınpederimde kalsa aynı şekilde. Sonuçta içeceği bir tas çorba... Onlar zamanında bizim kahrımızı az çekmedi bebekken çocukken... Yarın eşinizden ayrılsanız gideceğiniz yer BABAEVİ neticede...

ben annemi beş sene önce kaybettim eşimd bende babama gel diye yalvarıyoruz gelmiyor biz farklı şehirlerdeyiz bazen yedim yemek boğazımda kalıyor aynı şekilde kaynanam şuan şehir dışında ben kayınbababım çamaşırınıda yıkadım yemeğinide yaptım elimden geldiğince biraz vicdan yarın sizin çocuklarınızda sizi sığdırmaz evlerine

Gelin hanim da yanlis anladiysam duzeltin o da annenizden rahatsizmis Butun taslar yerinden oynamis kardesinizin karisinin yalniz kalmasini istememesi yuzunden. Eger oyle hassasiyeti varsa askerligini yapip evlenmeliydi. Kimseyi yerinden yurdundan etmeye hakki yok.

Acilen anneniz gelsin. Gelin hanim yalniz yada aile uyelerinden biriyle kalsin.

Son düzenleme:
5 yaşındaki çocuk oyun hamuru gibidir ikna edilmesi kolaydır ama yaşını almış insanlarınki zordur. Eğer korkusu tek başıma ölürsem ne olur gibi bir düşünceyse gayet mantıklı. Öyle insanlar var belli bir yaştan sonra bu düşünceye kapılan. Hem benim de dediğim ailelere fazla yüklenildiği idi. Bak oğul yüklenmiş kıyamıyor demekki. Düşüncenize saygı duyarım eğer bir insan boşanınca çocuklarını da alıp baba evine gitmezse. Çünkü bizler baba evine aile istemeyince cık cık yapıyoruz. Çünkü biz evladız ya fütursuzca düzen bozabiliriz bize her şeymübah ama bize kimse iki ay bile ddokunmasın

Iyide, bosanmak ciddi bir sebeb, olaganüstü bir hal. Elbette o kötü günlerde dayanisma ve yardim olur. Bu "ben korkuyorum" gibi bir bahaneye benzemez. Ki ölüm sonucta her yerde olabilir. Bu yasta tek basina kalamiyacak kadar korkuyorsan, kusura bakma, psikolojik problemin var demektir. Ki bana sorarsan korkusu felanda yoktur. Konu sahibi cok karistigini söylüyordu, asil derdi (bircok yasli gibi) illa hürmet ve servis görmek, milletin onun pesinde dört dolanmasidir.

Ikna edilmesi zor diye hicbirsey yapma, cabalama demek degil ki. Tatli dille pekala evinde uyumasina tesvik edebilirsin.

Bu arada bosanmaktan bahs ediyordun ya. Söyle birseyde var. Yarin ben bosansam, tekrar annemlere gitsem, ben 20-30 yildir beraber yasadigim ailenin yanina giderim. Annem bosanip benim yanima gelse, yeni kurtulmus, hic beraber yasamamis bir aileye gelir.

O halde annemi eve almazmiydim? Elbette eve alirdim. Dedigim gibi olaganüstü bir hal var. Istedigi kadarda kalabilir. Sadece benim demek istedigim, dengeler iste farkli oluyor. Anne-cocuk iliskisi, cocuk-anne iliskisi ile esit degildir.

Baba ve Anne için ''kalmasın'' diyebilen yada düşünebilen damat/gelin iticiliği.... Bence kalmak istiyosa kalmalı,aksinin talep edilmesi çok üzücü.

Esas sizin teklif etmeniz lazımdı kalmasını.

Çünkü bunun adı vicdansiz evlatlık

Babanızın korktuğunu biliyorsunuz ölümden diyelim sebepsizce korkuyor evine git diyeceksiniz veya sizin soyleminizle ikna edeceksiniz ki yazarken bile içim burkuldu. Adam çaresiz gidecek o gece siz uyuyabilecek misiniz ?

neden bu kadar sorun yaptınız anlamadım 2- 3 ay idare edemedinizmi babanızı nesi zor geldi bu kadar merak ettim yani benim kardeşim 5 ay bizde kaldı hastane işleri vardı annemler başka şehirde oturuyor herşeyiyle biz ilgilendik eşimle ,
çocuk düşünüyordk onu bile erteledik kardeşim için. siz bi babanızı sığdıramadınız mı eve ? ayrıca şükredin sağlığı yerinde.

Babanızın korktuğunu biliyorsunuz ölümden diyelim sebepsizce korkuyor evine git diyeceksiniz veya sizin soyleminizle ikna edeceksiniz ki yazarken bile içim burkuldu. Adam çaresiz gidecek o gece siz uyuyabilecek misiniz ?

Gerekirse ilk geceler onun evinde yatarim, ama evet zaman ile bunu ögrenmesi lazim. Korkulcak bisey olmadigini ögrenmesi lazim. Gerekirse psikologa götürürüm onu. Sürekli ölüm korkusu ile yasamak saglikli degil.

Sevgili konu sahibesi illaki yorulmussunuzdur yipranmissinizdir ama idare edin sabredin demekki.rahatsizligi varki herseye karisiyor ama bu onun baba oldugunu ve belki soylemiyordur ama yalniz kalmak istemedigini degistirmezki guzel.guzel.anlatin baba kadin.isi bu kizlarina guven biz hallederiz gibi guzel guzel uyarin gercekten yazik bizim icin fark etmez ama inanin birsey oldugunda yarin birgun keske kufur etseydide yanimda olsaydi dersiniz babami.kaybettim ben biliyorum uzuntusunu lutfen dinleyin ve guzel guzel.bakin duasini alin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…