- 17 Temmuz 2012
- 267
- 49
- 318
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
Anne babalar çocuklarına yüklenmiyor bizim ülkemizde hatta tam tersi oluyor. İş bulana kadar bakıyor. Bulamazsa 30undan sonra bile bakıyor yetmiyor işe giderken bile bakıyor. Düğündür çeyizdir bir sürü masraf yapıyor sonra evlat evlenince-özellikle kız evlatlar- birden aile ikinci planda kalıyor hep erkeğin ailesine gidiliyor el üstünde tutuluyor vs. Gelişmiş toplumlarda tam tersi adamlar genelde 18inden sonra rahat. Yani anne babaya yükleniliyor sözü çok kötü bir ailen olmadıkça yanlış. Çocuk bakmak büyütmek o kadar zor ki... hem baba hakkı da var ve geniş bişey hani. Ben de şahsen ailesi çok kötü olmadıkça 7 -8 senelik evlilikte ilk defa olan bişey için böyle düşünen evlatları hayırsız görürüm. Baba iki ay kaldı diye kimse ailelikten çıkmaz hee çıkıyorsa da temelde bir sorun vardır. Ki bence bu evlilikte var. Benim eşim bana babanın evi yok mu diyecek hem bozulurum hem de bırakırım belki onu. Ben şahsen esas ailenin hala bakan büyüten olduğunu düşünüyorum. Çünkü eş ne kadar iyi olursa olsun güvenilmezdir ama anne babanın çoğu koşulsuz kabul eder evladını düşünür. Baba hakkı ödemek için hasta olmasını bekleyenler de umarım bişeyi kaçırmaz. Daha bugün bir iş arkadaşım işe gelmedi çünkü babası kalp krizi geçirmiş dün. Aklıma bu olay geldi. Bazı şeyler haber vermeden geliyor
5 yaşındaki çocuk oyun hamuru gibidir ikna edilmesi kolaydır ama yaşını almış insanlarınki zordur. Eğer korkusu tek başıma ölürsem ne olur gibi bir düşünceyse gayet mantıklı. Öyle insanlar var belli bir yaştan sonra bu düşünceye kapılan. Hem benim de dediğim ailelere fazla yüklenildiği idi. Bak oğul yüklenmiş kıyamıyor demekki. Düşüncenize saygı duyarım eğer bir insan boşanınca çocuklarını da alıp baba evine gitmezse. Çünkü bizler baba evine aile istemeyince cık cık yapıyoruz. Çünkü biz evladız ya fütursuzca düzen bozabiliriz bize her şeymübah ama bize kimse iki ay bile ddokunmasın="kararsiz_2013, post: 45200235, member: 477779"]Anne baba hakki asla ödenilmezki, ki birak 2-3 ay evde kalinmak ile ödenebilsin. Ben anneme cok sey borcluyumdur ve bana ihtiyaci oldugunda hemen yanina giderim sartsiz, kosulsuz.
Insanlar sunu anlamiyor, bir anne olmak farkli, evlat olmak farkli. Annem bana bakti, büyüttü, yarin bende evladima bakarim, büyütürüm. Hayatin sartlari böyle. Bir evlat zaten annesinin yaptiklarinigeri yapamaz, ki gerek kalinmamali zaten. Dedigim gibi, zaten bir evlat, anne babanin istegi dogrultusunda büyüyor, zaten cocuguna bakmak onlarin görevidir fakat cocuk büyüyor, bir birey oluyor, kendi ailesini kuruyor, bunlar kabul edilmeli.
Herkesin bir düzeni var. Nasil bir 5 yasindaki cocuga "ben korkuyorum, odamda uyumak istemiyorum" dediginde tatli dille onu odasinda uyumayi ikna ediyorsak, ayni sekilde 50 küsür yasindaki kendi evinde yatilmasina ikna edilmeli. Dedigim gibi agir hasta olsa, birsey olsa neyse diyecegim, ama olay bu degil. Yani "korkuyorum" düzen bozmanin bir nedeni olamaz. Üstelik adam bide herseye karisiyormus. Yani halen söylediklerimin arkasindayim, adam kendi evinde yatmali.
5 yaşındaki çocuk oyun hamuru gibidir ikna edilmesi kolaydır ama yaşını almış insanlarınki zordur. Eğer korkusu tek başıma ölürsem ne olur gibi bir düşünceyse gayet mantıklı. Öyle insanlar var belli bir yaştan sonra bu düşünceye kapılan. Hem benim de dediğim ailelere fazla yüklenildiği idi. Bak oğul yüklenmiş kıyamıyor demekki. Düşüncenize saygı duyarım eğer bir insan boşanınca çocuklarını da alıp baba evine gitmezse. Çünkü bizler baba evine aile istemeyince cık cık yapıyoruz. Çünkü biz evladız ya fütursuzca düzen bozabiliriz bize her şeymübah ama bize kimse iki ay bile ddokunmasın
Esas sizin teklif etmeniz lazımdı kalmasını.annem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
Çünkü bunun adı vicdansiz evlatlıkNiye herkes konu sahibini suçlamışki...babanın evi yürüme mesafesinde...ayrıca sadece yatmaya gidecek,yemek vs yine kızlarında olacak...çocuklar da rahatsızmış...ben mi garip düşünüyorum.babamı bırak annem bile kalmaz böyle.niye herkes vicdansız evlat muamelesi yapmış anlayamıyorum
Babanızın korktuğunu biliyorsunuz ölümden diyelim sebepsizce korkuyor evine git diyeceksiniz veya sizin soyleminizle ikna edeceksiniz ki yazarken bile içim burkuldu. Adam çaresiz gidecek o gece siz uyuyabilecek misiniz ?Iyide, bosanmak ciddi bir sebeb, olaganüstü bir hal. Elbette o kötü günlerde dayanisma ve yardim olur. Bu "ben korkuyorum" gibi bir bahaneye benzemez. Ki ölüm sonucta her yerde olabilir. Bu yasta tek basina kalamiyacak kadar korkuyorsan, kusura bakma, psikolojik problemin var demektir. Ki bana sorarsan korkusu felanda yoktur. Konu sahibi cok karistigini söylüyordu, asil derdi (bircok yasli gibi) illa hürmet ve servis görmek, milletin onun pesinde dört dolanmasidir.
Ikna edilmesi zor diye hicbirsey yapma, cabalama demek degil ki. Tatli dille pekala evinde uyumasina tesvik edebilirsin.
Bu arada bosanmaktan bahs ediyordun ya. Söyle birseyde var. Yarin ben bosansam, tekrar annemlere gitsem, ben 20-30 yildir beraber yasadigim ailenin yanina giderim. Annem bosanip benim yanima gelse, yeni kurtulmus, hic beraber yasamamis bir aileye gelir.
O halde annemi eve almazmiydim? Elbette eve alirdim. Dedigim gibi olaganüstü bir hal var. Istedigi kadarda kalabilir. Sadece benim demek istedigim, dengeler iste farkli oluyor. Anne-cocuk iliskisi, cocuk-anne iliskisi ile esit degildir.
Babanızın korktuğunu biliyorsunuz ölümden diyelim sebepsizce korkuyor evine git diyeceksiniz veya sizin soyleminizle ikna edeceksiniz ki yazarken bile içim burkuldu. Adam çaresiz gidecek o gece siz uyuyabilecek misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?