- 16 Mart 2015
- 318
- 452
- 103
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
Fazlalik olarak goren evlat bir zamanlar sende baban icin fazlalikmiydiniz?annem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
Yetiskin diye bahsederken anne-babadan degil de sanki herhangi bir büyük insandan bahseder gibi yazmissiniz gibi geldi. Bilmiyorum bizdemi öyle ama o dedikleriniz bizim aile icinde cok oluyodu yemek begenmeme, wc pis birakma vs. ben tiksinmedim anam-babamdir diye. Hicbir zamanda hicbir sebepten küslük olmadi, olamiyor. Elalem olsa dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz. Önceki yorumda yazan arkadas biz bebekken böyledik onlar bize mecbur katlandilar ona karsilik bizde katlanamicazmi demeye getirmis.Çocuğa bakmakla yetişkine bakmak aynı değil ki
Çocuğa yapma dersin, yapmaz. Elinden bir şey alırsın, sesini çıkarmaz.
Büyükler öyle değil ki. Yapma desen dinlemiyor. Örnek: anneme öyle eğilme diyorum, belinden ameliyat oldun zararlı senin için. Dinlemiyor hiç. Sadece örnek bu. Çocuğuma bak bu senin için zararlı dediğimde dinliyor.
Çocuğum bana küsmüyor, küsse bile 5 saniye sonra barışıyor. Bana alınmıyor, kırılmıyor. Yemeği beğenmediğinde kalbim kırılmıyor.
Oysa büyük biri yemeğimi beğenmeyince kırılıyorum. Küstüğü zaman barışmak saatler, günler alabiliyor.
Çocuk sifonu çekmeden bırakınca "çocuktur" deyip arkasını toplamaktan yüksünmüyorsunuz. Ama yetişkin kişi tuvaleti kirli bıraktığında (eğer ki Alzheimer filand eğilse, yani aklı başındaysa) onun arkasından temizlerken kendinizi hizmetçi gibi hissediyorsunuz.
Çocukla yetişkine bakmak kesinlikle çok farklı şeyler.
Valla inanamiyorum size ya.. Baba bu baba, hani seni kucuklugunden beri koruyan kollayan, senin icin calisan cabalayan, hstalandiginda uyumayan hastanelerde sürünen... Allah elinize ďüsürmesin adami demek ki yarin bigun bisey olsa huzur evine postallarsiniz adakannem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
Hayatimda bu kadar iki yüzlü yorumlar görmedim. Burda bir kadin konu acsa "kayinbabam aylardir bizde, üstelik evi yürüme mesafesinde" diye, herkes o adama ve konu sahibin esine saldirirdi. Ama niyese tersi olunca ah babacim, vah babacim oluyor!
Ilk basta cocugunu yedirip, icirmek bir anne babanin görevin ve bunu karsiliksiz yapmasi gerekiyor. Neticede o anne baba cocugun dünyaya getirdi, elbette bakacaklar cocuga! Bunun karsiligi "eh ilerde biraz yaslandigimda aile huzurunu bozmayi hakkim olur" olmamali.
Ve evet özel bir durum (mesela agir bir hastalik) felan olmadikca. 2-3 ay cocugun yaninda kalmak aile huzurunu bozmaktir. Neticede evli cift, cani ister seks yapmaya, cani ister televizyon seyrederken birbirine sarilmak,.. Ve bu anne baba yada kayin aile ile beraber olmuyor iste.
Anne baba'yi umursama demiyorum ben. Elbette duyarli olunma fakat bu demek degilki mecburen 2-3 ay ayni ev paylasilsin. Bence konu sahibi bunu uygun bir dille babasina anlatmali.
Konuyu okurken aynı şeyleri düşünüyordum. Kayınvalidem veya kayınpederim gelecek 2-3 ay kalmaya denseydi bu kadar misafirlik mi olur canım,3-5 gün kalıp gitsinler eşine söyle denilirdi.Hayatimda bu kadar iki yüzlü yorumlar görmedim. Burda bir kadin konu acsa "kayinbabam aylardir bizde, üstelik evi yürüme mesafesinde" diye, herkes o adama ve konu sahibin esine saldirirdi. Ama niyese tersi olunca ah babacim, vah babacim oluyor!
Ilk basta cocugunu yedirip, icirmek bir anne babanin görevin ve bunu karsiliksiz yapmasi gerekiyor. Neticede o anne baba cocugun dünyaya getirdi, elbette bakacaklar cocuga! Bunun karsiligi "eh ilerde biraz yaslandigimda aile huzurunu bozmayi hakkim olur" olmamali.
Ve evet özel bir durum (mesela agir bir hastalik) felan olmadikca. 2-3 ay cocugun yaninda kalmak aile huzurunu bozmaktir. Neticede evli cift, cani ister seks yapmaya, cani ister televizyon seyrederken birbirine sarilmak,.. Ve bu anne baba yada kayin aile ile beraber olmuyor iste.
Anne baba'yi umursama demiyorum ben. Elbette duyarli olunma fakat bu demek degilki mecburen 2-3 ay ayni ev paylasilsin. Bence konu sahibi bunu uygun bir dille babasina anlatmali.
Konuyu okurken aynı şeyleri düşünüyordum. Kayınvalidem veya kayınpederim gelecek 2-3 ay kalmaya denseydi bu kadar misafirlik mi olur canım,3-5 gün kalıp gitsinler eşine söyle denilirdi.
Sizi ayakta alkışlıyorum. Kayınpeder, kayınvalide gelse 2-3 ay kalsa buradakilerin hepsi neler neler saydırırdı. Şimdi olay kendi babamız olunca kötü evlat muamelesi görmek niye? Siz nasıl ki kayınpederinizden rahatsız oluyorsanız, bir damadın da aynı şekilde rahatsız olmaya hakkı yok mu?
Zaruri bir durum olmadıkça ben de herkesin evi yolu ayrı olsun derim. Gördüğüm kadarıyla da yok. Git demek olmaz tabi ki ama usulüyle "baba senin evi bir temizleyelim." şu bu diyerek yol yapmalı. Kırmadan söylenmeli.
Elbette anamız babamız başımızın tacıdır ama o da çocuğunu düşünmeli. Kendi evi varken başka evde kalmak neden? Damadın ve kızının rahat edemediklerinin farkında olmalı.
Babanızın, ablanızda da sizde de kalmasında sakınca yoktur.Anneniz olmayınca dört dörtlük denebilecek bir ev olsa ne olacak.. :/ Yaş ilerledikçe insan yalnızlıktan korkar oluyor..Biraz daha anlayışlı olmak lazım..annem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
Peki kocaniz kabul etmese napardiniz?Babam gelip bana ömrümün sonuna kadar sende kalacam dese gık demem valla
Canım kayınpederin gelin yanında kalması doğru olmaz anneninde kızının evinde kalması doğru değildir şöyle düşün bir anne baba çocuğu dünya ya geldikten sonra ne kadar emek veriyor ne mücadeleler ediyor belki o adam yalnız kalmaktan korkuyor 2 3 ay çok bir süre değil çok huysuz bir baba da olsa o bir baba bu süre içinde sabretmek lazım hayır duası çok önemliKonuyu okurken aynı şeyleri düşünüyordum. Kayınvalidem veya kayınpederim gelecek 2-3 ay kalmaya denseydi bu kadar misafirlik mi olur canım,3-5 gün kalıp gitsinler eşine söyle denilirdi.
Ben. Zaten buradaki yorumlara karşılık yazdım o yorumu. Babam gelsin 3 ay kaldın başımın üzerinde yeri var ama eşimin ailesine de aynı toleransı gösterebilmeliyim. Bu konu kayınpederim ya da kayınvalidem geliyor diye açılmış olsaydı gelen tepkiler çok daha değişik olurdu inan. Yoksa bir çocuk babasını bir süre misafir etmiş benim takıldığım nokta o değil.Canım kayınpederin gelin yanında kalması doğru olmaz anneninde kızının evinde kalması doğru değildir şöyle düşün bir anne baba çocuğu dünya ya geldikten sonra ne kadar emek veriyor ne mücadeleler ediyor belki o adam yalnız kalmaktan korkuyor 2 3 ay çok bir süre değil çok huysuz bir baba da olsa o bir baba bu süre içinde sabretmek lazım hayır duası çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?