kızlar babamın ablamda kalması doğrumu?

aynı durumda olsam ne düşünürdüm nasıl davranırdım bilemiyorum, olaylara romantik yaklaşan biri de hiç değilimdir; fakat bunlar bana "dünyaya getirirken bize mi sordular?" savunmasının inanılmaz gaddarca gelmesini önlemiyor... kv kp'ini istemeyebilir gelin ve de damat, haklarıdır, mecbur değil kimse kimseye. ancak erkek ve kadın, kendi ailesi söz konusu olduğunda bu kadar katı olmamalı diye düşünüyorum. yeğenler dedelerini neden istemiyor, nasıl istemiyor? birkaç ay tahammül etmek neden bu kadar zor? anamıza babamıza merhamet etmeyeceksek kime edeceğiz yahu.

Fazlalik olarak goren evlat bir zamanlar sende baban icin fazlalikmiydiniz?

Yetiskin diye bahsederken anne-babadan degil de sanki herhangi bir büyük insandan bahseder gibi yazmissiniz gibi geldi. Bilmiyorum bizdemi öyle ama o dedikleriniz bizim aile icinde cok oluyodu yemek begenmeme, wc pis birakma vs. ben tiksinmedim anam-babamdir diye. Hicbir zamanda hicbir sebepten küslük olmadi, olamiyor. Elalem olsa dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz. Önceki yorumda yazan arkadas biz bebekken böyledik onlar bize mecbur katlandilar ona karsilik bizde katlanamicazmi demeye getirmis.

arkadaşlar az öncede dedim kişiye göre değişir diye bi örnek daha vereyim, bi anne babanın bakılmaması söz konusu olamaz heleki kaza bela hastalık vs baştacıdır. Ancak ebeveyn olmayı tam kavrayamamış bi grup var , birde ebeyn olmayı bilmiş ama herşeyi üstüne alan bi grup var, birde ne dediğini bilmez bir koca grubu var, şimdi evet baba kalacak ama baba herşeyi üstüne alınıyorsa yada damat fazlasıyla üzmeye meyilliyse herşeyin dozunda olmasını evlatları o yüzden istiyor olabilir, yani kırgınlık olmasın diye, yani karakterleri bilmiyoruz ki tam yorum yapalım. bence burdaki durumu yada buna benzer durumları sadece vefasızlık olarak değerlendirmemek lazım.

Valla inanamiyorum size ya.. Baba bu baba, hani seni kucuklugunden beri koruyan kollayan, senin icin calisan cabalayan, hstalandiginda uyumayan hastanelerde sürünen... Allah elinize ďüsürmesin adami demek ki yarin bigun bisey olsa huzur evine postallarsiniz adak

Hayatimda bu kadar iki yüzlü yorumlar görmedim. Burda bir kadin konu acsa "kayinbabam aylardir bizde, üstelik evi yürüme mesafesinde" diye, herkes o adama ve konu sahibin esine saldirirdi. Ama niyese tersi olunca ah babacim, vah babacim oluyor!

Ilk basta cocugunu yedirip, icirmek bir anne babanin görevin ve bunu karsiliksiz yapmasi gerekiyor. Neticede o anne baba cocugun dünyaya getirdi, elbette bakacaklar cocuga! Bunun karsiligi "eh ilerde biraz yaslandigimda aile huzurunu bozmayi hakkim olur" olmamali.

Ve evet özel bir durum (mesela agir bir hastalik) felan olmadikca. 2-3 ay cocugun yaninda kalmak aile huzurunu bozmaktir. Neticede evli cift, cani ister seks yapmaya, cani ister televizyon seyrederken birbirine sarilmak,.. Ve bu anne baba yada kayin aile ile beraber olmuyor iste.

Anne baba'yi umursama demiyorum ben. Elbette duyarli olunma fakat bu demek degilki mecburen 2-3 ay ayni ev paylasilsin. Bence konu sahibi bunu uygun bir dille babasina anlatmali.

Sizi ayakta alkışlıyorum. Kayınpeder, kayınvalide gelse 2-3 ay kalsa buradakilerin hepsi neler neler saydırırdı. Şimdi olay kendi babamız olunca kötü evlat muamelesi görmek niye? Siz nasıl ki kayınpederinizden rahatsız oluyorsanız, bir damadın da aynı şekilde rahatsız olmaya hakkı yok mu?

Zaruri bir durum olmadıkça ben de herkesin evi yolu ayrı olsun derim. Gördüğüm kadarıyla da yok. Git demek olmaz tabi ki ama usulüyle "baba senin evi bir temizleyelim." şu bu diyerek yol yapmalı. Kırmadan söylenmeli.

Elbette anamız babamız başımızın tacıdır ama o da çocuğunu düşünmeli. Kendi evi varken başka evde kalmak neden? Damadın ve kızının rahat edemediklerinin farkında olmalı.

Konuyu okurken aynı şeyleri düşünüyordum. Kayınvalidem veya kayınpederim gelecek 2-3 ay kalmaya denseydi bu kadar misafirlik mi olur canım,3-5 gün kalıp gitsinler eşine söyle denilirdi.

Konuyu okurken aynı şeyleri düşünüyordum. Kayınvalidem veya kayınpederim gelecek 2-3 ay kalmaya denseydi bu kadar misafirlik mi olur canım,3-5 gün kalıp gitsinler eşine söyle denilirdi.

Ve bunun üstüne "damadin hakki yok rahatsiz olmaya, neticede is yapmiyor" deniliyor. Hayirdir, o ev onunda degilmi? Burda bir erkek bir kadin icin "nolcakki, gelinlik görevini yapiyor, rahatsiz olmaya hakki yok" dese millet küplere binerdi. Elbette ev sahibi o evin icinde neler olduguna dair söz hakki vardir!

Burdaki kadinlari ve yasadiklari evlilikleri bazen gercekten anlayamiyorum.

Yalnızlığa alışkın değil demek ki. Bi kaç ay katlanıverin hem belki o da sıkılır kırmayın pişman olursunuz ilerde. Keşke babam yaşasaydı da ilerde evlendiğimde evimden hiç çıkmasaydı...

Babanızın, ablanızda da sizde de kalmasında sakınca yoktur.Anneniz olmayınca dört dörtlük denebilecek bir ev olsa ne olacak.. :/ Yaş ilerledikçe insan yalnızlıktan korkar oluyor..Biraz daha anlayışlı olmak lazım..
Her şeyden önce babanız,el değil.. 1 ay ablanızda 1 ayda sizde kalsın.

Eşleriniz rahatsızlık duyuyorsa biraz ılımlı yaklaşmalarını söyleyebilir ve senin baban bu durumda olsa öz babam gibi başımın üstünde yeri var diyip böyle durumda aynı şekilde misafir ederdim diyip yumuşatabilirsiniz

Babam olmadığı için pek objektif bi yorum yapamam belki ama 2-3 ay uzun bi süre. Yemegini yiyip evine geçmeli bence.
Haklisiniz kesinlikle .

Kimse kimsenin halinden anlamaz canım.kendi başinda olsa gik mi der gukmu der o zaman anlasilir.
Çünkü konu sahipleri bekar değilki bir ömür beraber yaşasin.esleri nolacak o evde onlar yasamiyormu? Ben mantiken duşünüyorum.baba onlarla yesin içsin gitsin evinde yatsin.bence.
Ha bu arada evde sobaliymiş koyun koyunami yatacaklar.babanin evi gül gibi kaloriferli yatmaya bence evine gitsin .ama nasil denirki baba sen evine git diye
İki ucu b...lu degnek.[/QUOTE]

Canım kayınpederin gelin yanında kalması doğru olmaz anneninde kızının evinde kalması doğru değildir şöyle düşün bir anne baba çocuğu dünya ya geldikten sonra ne kadar emek veriyor ne mücadeleler ediyor belki o adam yalnız kalmaktan korkuyor 2 3 ay çok bir süre değil çok huysuz bir baba da olsa o bir baba bu süre içinde sabretmek lazım hayır duası çok önemli

Ben. Zaten buradaki yorumlara karşılık yazdım o yorumu. Babam gelsin 3 ay kaldın başımın üzerinde yeri var ama eşimin ailesine de aynı toleransı gösterebilmeliyim. Bu konu kayınpederim ya da kayınvalidem geliyor diye açılmış olsaydı gelen tepkiler çok daha değişik olurdu inan. Yoksa bir çocuk babasını bir süre misafir etmiş benim takıldığım nokta o değil.

Kayınvalide damat olaylarına girmeyeceğim ama senin gibi düşünmüyorum. Ben eşim Şafi mezhebinden mesela. Ben dokunduğumda namaz abdesti bozuluyor ama annem dokunduğunda bozulmuyor çünkü onun da annesi artık neyse dine girmesin konu :) hayırlı geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…