kızlar babamın ablamda kalması doğrumu?

:) sağol canım sanada hayırlı geceler

OUOTE="srpcnrdnz, post: 45188039,İy member: 302351"]Konuyu okurken aynı şeyleri düşünüyordum. Kayınvalidem veya kayınpederim gelecek 2-3 ay kalailemeenseydi bu kadar misafirlik mi olur canım,3-5 gün kalıp gitsinler eşine söyle denilirdi.[/QUOTE]
İyi günler!Kv ve kp anne baba gibi olmuyormuş (bunu kendi ağızlarıyla söylediler bana)Ben anne.min evinde 1,5 ay kaldım hemde biraz huysuzum aileme karşı ne git dediler ne bişey..Kavga döğüş yaşadık :
Ama kv de bir saat otursam uflamalar puflamalar..
Benim babam gelse başımın üstünde yeri var ahh ahh Ama kp gelse oda başım üstüne ama kendi dediği gibi ben onun kızı değilim belli etmeden rahatsız olsam bile hizmetimiz ederim İnşAllah!

Ne yorumlar okudum...
Ben onları seçmedim onlar beni seçti,paşa paşa bakacaklar tabi diye

Vicdan meselesi ....kiminde var kiminde yok...babama sen beni seçtin banane tarzı bişey söylediğimi düşünemiyorum...yıkılır adam...aynı şekilde 10 sene sonra evladım bana dese,yıkılırım...aile benim için böyle küçümsenerek anlatılmayacak kadar önemli...
Zorunluluk yok demişler istese evine gider...ama adam istemiyor işte...bir zorunluluğu var ki gitmek istemiyor...ayağını uzatıp göbeğini kaşıya kaşıya yatmak istemez mi?
Kv kp gelse demiş bazıları...ben nasıl eşimden anlayış bekliyorsam,ona da aynı anlayışı göstermek zorundayım...ama bayıla bayıla bakarım ama ne zaman gidecek ki deyip saate baka baka....ama asla bunu eşime hissettirmem...ohoooo ben de anlatıyorum....yahu yaşadık zaten bunları....17 yıllık evliyim...hiç mi anamız babamız gelmedi....hepsine pamuklar gibi baktım...onun ailesinin yanında çocuklara asla sert çıkışmam mesela,kadın üzerine alınır diye...o da benim babamın yanında yorgunsa suratını düşürmez,damat banamı surat asıyor diye....
Ne diyeyim herkesin vicdanı kendine...ektiğini biçersin felsefesindeyim ben...ben yapıyorum çok şükür,rabbim de ileride evlatlarımı merhametli eylesin...

çok güzel özetlemişsin arkadaşım teşekkür ederim

="anneoldummutluyum, post: 45189552, member: 448668"]çok güzel özetlemişsin arkadaşım teşekkür ederim
işinize gelen yorumu nasıl da beğeniyorsunuz. Anladık demekki bütün kardeşler biraz hayırsızsınız hepinizin önceliği eşleri... bence de güzel özetlenmiş konu. Eş bulunca aile arkada kalmalı

Ayıp be ablanıza babanızın yattığı yatak mı batmış? Baba bu be... Yarın öbür gün vefat ettiğinde ne yapacaksınız? Keşke babam yaşasaydı da canımı verseydim.

işinize gelen yorumu nasıl da beğeniyorsunuz. Anladık demekki bütün kardeşler biraz hayırsızsınız hepinizin önceliği eşleri... bence de güzel özetlenmiş konu. Eş bulunca aile arkada kalmalı
arkadaşım olayın iç yüzünü anlamış ve özetlemiş bende teşekkür ettim yanlış anlaşılmasın cevabım gecikti çünkü evde net yok işe gelir gelmez tek tek tüm yorumları okudum hepside birbirinden kıymetli. tabiki babama git diyemeyiz idare edeceğiz artık. yani durum şöyle babamın çenesinin düşüklüğünü ve gelinimizin rahatına düşkünlüğünü biz iki kızkardeş tolere etmeye çalışacağız. inaşllah kıran kırılan olmaz bu süreçte. hepinize çok teşekürler. daha fedakar olmaya çalışacağım. dediğim gibi ben yaşı genç ve ev yakın olduğu için birde sıcak bir ev olduğu için saçma bulmuştum.

Ne güzel anlatmışsın, pamuklar gibi baktım çocuklara bile çıkışmadım üzerine alınır diye kısmına çok duygulandım.
Allah herkese merhamet versin,ben de senin gibi olurum inşallah. İnşallah da çocuklarından aynı merhameti görürsün.

Milleti hemen vicdansiz yaftalamasini yapistiran ne kadar vicdanli bir insansin! Benim hayat görüsümü bilmeyen, annemler ile bagi bilmeden ne kadar kolay yapistiriyorsun o vicdansiz kelimesini!

Tekrar diyorum, evet anne baba önemlidir. Ben en basit annemi bir iki hafta görmesem cok özlerim. Ona ragmen annemin 2-3 ay sirf keyfinden gelmesini istemem. Ki bunu annemde zaten istemez. Hani agir bir hastaligi olur, ani birsey olur, hem annemi, hem kv'demi agirlarim.

Ama artik benim aile hayatim var, tipki konu sahibi gibi. Niye hersey uc noktalarda yasamali? Niye Türk kültüründe millet cocuklarina yüklenmeyi bu kadar bayiliyor? Yasadigim ülkede yaslilar cesitli aktivitelere katiliyorlar, bazen genclerden bile daha aktifler. Türkiye'ye bakiyorum, Adam 50 yasina gelmis, sürekli ilgi, alaka ve hürmet bekliyor. Adamin karakteri cekilmez, ama sirf yasindan dolayi bunlara hakki varmis gibi davraniyor.

Burda konu sahib babasini hic umursamasin demiyorum. Elbette gidip gelecek, yemek yapacak,... Ama konu sahibi hem evlat ama ayni zamanda bir es, bir anne. Sonucta adam en basit gidip kendi evinde yatsa konu sahibi daha rahatlar. Adama sanki disarda yasa diyoruz! Kendi evi yahu! Üstelik sobali felan. Sonucta iyi bir baba ise, kizinida, onun mutlulugunu düsünmek zorunda.

Ben sahsen ilerde cocuklarimi "bana yasliligimda baksinlar" diye büyütmem. Böyle istegim asla olmaz. Ilerde güclü, mutlu insanlar olsunlar. Bu topluma katkilari olsun diye büyütürüm.

babanın evdeki ihtiyaclarını giderin yemek memek vs. herşeyi halledin kibarca adamı evine gitmeye ikna edin yada anneniz arayıp söylesin olur mu bey damatlar var vs.. desin.
ben herkesin bir hayatı var. yaşam alanı var. bu alana extra giren kim olursa olsun 1 hafta sonra alanımdan cıkmalı. hasta olur vs. o zaman 1 sene kalsın ama bu şekildesini ben istemem..

Alkışlıyorum..
Biz her şeyi o kadar uçlarda yaşamayı marifet sanıyoruz ki. Çocuk oldu eşini at köşeye, kutsal anne ol, ömrünü ada ve bunu çocuğun üstüne bir sürü sorumluluk olarak yık, kendinde hayatını yaşayama. Kendine de yazık çocuğa da yazık.
Bu kadar kendini paralamadan, kendini mutlu eden anne olmak ve evlat olmak asıl güzeli ama anlayan yok. Hemen vicdansızı yapıştırıyorlar.
Anneannem ömrünün sonuna kadar kendi evinden başka yerde uyuyamadı. Bize kahvaltıya gelirdi akşam kal desek de geri dönerdi. İlla doğurdun diye de zorlamamak lazım. Anneannem gelinleri tarafıdan da damatları tarafından da sevildi ama en çok da saygı duyuldu. Çünkü kimseyle yüzgöz olmadı. Hastaladığında da teyzemler ve annemler yanında kaldılar ama o yine de evini bırakmadı. Kendi evim kendi düzenim rahat edemiyorum dedi. Düşünceli kadındı rahmetli. Bu nedenle ne bizimkiler vicdansız mı oldu şimdi.
Şimdi annem de aynı şekilde seninle asla aynı evde olmam yaşlansam da kendi evimde olmak isterim diyor ve 60 yaşında olduğu halde de bana gelip kalmak yerine kendi arkadaşlarıyla geziyor kendine hobi buluyor. Anneliğini en öne koyup kimsenin gençliğini çileye çevirmiyor sağolsun.

Yıllardır burada evlerinde bir kaç günden fazla kalan kayınvalide, kayınpedere çemkiren, 2-3 günkalsın gitsin, bu kadar uzun misafirlik olmaz diyenleri gördüm. Şimdi herkes birden değişivermiş bakıyorum.
Olayın özü şudur arkadaşlar; annelerimiz, babalarımız, kayınvalide ve kayınpederlerimize lütfen iyi davranın, bırakın evinizde fazla misafir kalsınlar, bırakın söylensinler (yaşlılıklarına verin). Bakın benim annemi, babamı, kayın validemi ve kayınpederimi kaybettim. 50 yaşındayım ama hala yokluklarını ararım. Gün gelir ektiğinizi biçersiniz.

Anne babalar çocuklarına yüklenmiyor bizim ülkemizde hatta tam tersi oluyor. İş bulana kadar bakıyor. Bulamazsa 30undan sonra bile bakıyor yetmiyor işe giderken bile bakıyor. Düğündür çeyizdir bir sürü masraf yapıyor sonra evlat evlenince-özellikle kız evlatlar- birden aile ikinci planda kalıyor hep erkeğin ailesine gidiliyor el üstünde tutuluyor vs. Gelişmiş toplumlarda tam tersi adamlar genelde 18inden sonra rahat. Yani anne babaya yükleniliyor sözü çok kötü bir ailen olmadıkça yanlış. Çocuk bakmak büyütmek o kadar zor ki... hem baba hakkı da var ve geniş bişey hani. Ben de şahsen ailesi çok kötü olmadıkça 7 -8 senelik evlilikte ilk defa olan bişey için böyle düşünen evlatları hayırsız görürüm. Baba iki ay kaldı diye kimse ailelikten çıkmaz hee çıkıyorsa da temelde bir sorun vardır. Ki bence bu evlilikte var. Benim eşim bana babanın evi yok mu diyecek hem bozulurum hem de bırakırım belki onu. Ben şahsen esas ailenin hala bakan büyüten olduğunu düşünüyorum. Çünkü eş ne kadar iyi olursa olsun güvenilmezdir ama anne babanın çoğu koşulsuz kabul eder evladını düşünür. Baba hakkı ödemek için hasta olmasını bekleyenler de umarım bişeyi kaçırmaz. Daha bugün bir iş arkadaşım işe gelmedi çünkü babası kalp krizi geçirmiş dün. Aklıma bu olay geldi. Bazı şeyler haber vermeden geliyor

Bazı yorumlara ifrit olmamak elde değil. Neymiş kendi için doğurmuş, doğururken çocuğa mı sormuşmuş. Hayır böyle bir imkan var da benim mi haberim yok. Bebeği yapmadan önce mülakata çağırmak, görüş almak mümkünmüş gibi laflar edilmiş. Yedirirken içirirken, okuturken, koruyup kollarken iyi, bir ay bakmaya gelince ben mi dedim doğur bak diye. Mantığa gel mantığa.

Ben olsam babam gitmek istese göndermem.. Tabi evli olunca durum değişiyor tabi.. Bence ablanızın eşi cok problem ediyorsa siz misafir etmek istediğinizi söyleyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…