Bence kadina durumu anlatin. Anlaatiginiz bir aylik parayida beklettiginiz icin verin. Iyi niyetliyse zaten almaz. Parayi almazsa sonra guzel bir hediye alirsiniz.Herkese günaydınlar..
Kızlar benim 3,5 aylık bebegim var ve öğretmenim..Tatile iki hafta kala okula basladım..Çünkü kredi borcumuz var ve baslamak zorundaydım istemeye istemeye..
İki hafta annem baktı ikinci dönem için de gecen seneki velilerimden biriyle anlasmıstık..Benim ek dersim bakıcıya gidecekti ama maasla kredi taksitini tamamlayıp ödeyecektik..
Okulda tam benim baslayacagım hafta bir öğretmen arkadas dogum iznine ayrıldı ben de cocuklar iki hafta bos kalmasın annem de burda diye rapor almadım direkt o arkadasın yerine basladım o sınıfa ama seneye o sınıfı benden alıp diger arkadasa verecekler yani bu dönemlik gecici oldugum direkt bana söylendi..
Simdi asıl mesele anneme gecen aksam 10bin tl borc bulabilsem onu dört ay kredi taksiti icin kullanır izne cıkardım falan dedim öyle laf arasında..Meğer annem de birikmis varmıs..Kıyamam hemen neden bastan söylemedin var bende veririm dedi..Esimle konustum tamam dedi ama büyük bi sorun var..Bakıcı..
Ya kızlar nasıl diyecem ki bir ay önce falan anlasmıstık kandırmıs gibi oluyo muyum cidden cok sıkısıgız annemden aldıgımı da kredi bitince verecegimi söyledim..Yoksa kadına bu ay gelmese bile parasını vereyim mi beklettigim için..Napsam da kadının ahını almasam gönlünü kırmasam?
Daha sonrasi için eger biriyle anlasmazsa tekrar calisabileceginizi soyleyin ayip deil ki calisip biraksa daha kotu olurduAnlatacam da cok cekiniyorum ah etmesinden umarım incinmez
Yaaa hayırrrr güzel yüreğinle fikrini söyledin ne özrü :)Ya bana bakma. Ben yapım gereği böyleyim. Özür dilerim yaama banada mantıklı geldi çalışıp borcu devam ödemek. Anneden alirsaniz borcu kapatmak icin borçlaniyorsunuz yine. Ama sende bebeginle olmak istiyorsun bari birkaç ay ertelet arakadaşa. Sen işe başladığında gelir artik
Kesinlikle aynı fikirdeyim varsın borc olsun bi daha bebegimi böyle görememBakıcı kadınla güzel bir üslupla konuşun... duygularınızdan bahsedin ayrılamadım deyin. Ve başka iş bulması için yardımcı olmaya çalışın etrafa haber salın.. gerisi sizin elinizde olmayan şeyler..
Ama bir daha bebeğinizin bu hallerini göremeyeceksiniz .. şuan çok küçük bildiği tek şey siz memeleriniz... onunöpmeniz koklamanız sizin sıcaklığınız... 10.000 e değer
Annem de aynısını dedi bebegin icin yapmak zorundasın diye ama iste elimde olsa valla 1000 liraya kadar verirdim yabebegimle olmak mi kadina bunu soylemek mi ? bebegim icin herseyi yapardim ...başkalari ne isterse onu dusunsun hediyenizi alın esim calismami istemiyor deyin...esiniz arada olunca cok tepki vermez
Ay sanki bi daha bana hic güvenmeyecekmis gibi geliyoBen yerinizde olsam bir aylık maaş verirdim, durumunuz çok sıkışık değilse eğer. Maaşı verir, seneye başlayacağım. O zaman yine konuşuruz derdim.
Aslında vermenize gerek yok, konuşup anlaşabilirsiniz. Ama daha sonra işe başladığınızda, eğer o da müsaitse, yine bakıcılık teklif edebilirsiniz. Çünkü bakıcı bulmak da zor iş.
hatır gönül dense de, çalışana bazen fazladan para vermek kalbini kazanmaya yetebiliyor. Ya da çok iyi davransan da, 20 lira eksik vermek ilişkiyi bozabiliyor. pek çok defaLar tecrübe ettim ben bunu.
Ayy bilmiyorum sanki onu kandırms yarı yolda bırakms gibi hissediyorumaynen bu şekilde anlat gitsin, neden bu kadar stres yaptın ya? bakıcılık yapmak istiyorsa illa ki bulur kendine bi iş.
Tesekkür ederim :) Ben iki hafta gittim iste sırf öğrenciler kadrolu öğretmen istiyo diye hemen basladım rapor almadım ama okul bu sınıfı bana gecici verdigini öğretmen arkadas dönünce ona verecegini söylediler oysa ki o da sadece bi dönemdir almstı bu sınıfı iyice modum düstü okulda da bi de böyle bi fırsat geldi ayagıma bebisimle kalmak istiyorum yaNe kadar incesiniz. Ama ben yüreğinize bir parça su serpmeye geldim. Bakiciniz anlaştığınız ücretten daha iyi bir ücrete başka bir iş bulmuş olsaydı aynı inceliği gösterir miydi? Bir de bu açıdan bakın. Mesele bebeğiniz olunca gözünüzü karartmalisiniz. Teklifinizin hala geçerli olduğunu ancak okula başlayacağınız vakte kadar ertelediginizi ve sebebini açıkça anlatırsanız sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Sıkıca kucaklayıp, koklayın minik kuzuyu benim için. Ben de öğretmenim. Kızımı 5.5 aylıkken bırakıp çalışmaya başlamıştım ağlayarak, benzer sebeplerden dolayı. Bugunki aklım olsa en azından yaşına kadar beklerdimsonuçta dünyayı kurtaramadım çalışarak
Bunda ah alacak birşey yok. Hayır kurumu değişsiniz çalışmadığı zamanı neden ödeyeceksiniz. Siz de bilmiyormuşsunuz durumu anlatın ben işe gitmeyeceğim benden sonucu alacaklar o yüzden hiç başlamayacağım kendim bakacağım diyinYok gelip calısmadı ama o da sıkısık biliyorum beni bekliyo iste bir ay önce falan anlastım ama Allah biliyo ya baslayacaktım ben smdi kadını kandırmıs gibi olacam diye darlandım.
Bebek her şeyden önemli. Paraya ihtiyacı var, ayıp olmasın diye siz kendi bebeğinizi bırakmayacağınıza göre güzelce konuşmaktan başka çare kalmıyor.Ohh içimi rahatlattınız Allah razı olsun ama annem de esim de cok ayıp olacak deyip durdular kadın da sıkısık bi de keske elimde olsa da versem ama sırf onu düsündügümden bebegimi bırakamam degil mi
Her işte hayır vardır canım, nasip kısmet değilmiş, sıkma bu kadar kendini.Kac gündür sormadıgım kimse kalmadı ay ne zor ya napacam
Kızlar hepinize cok tesekkür ederim az önce okulumla görüstüm daha sonra da bakıcıyla bir kücük hediye aldım ve kendisine durumu izah ettim..Hayırlısı olsuna bagladık konuyu defalarca kez hakkını helal etmesini söyledim..Umarım gönlünü alıp onu mağdur etmemisimdir.
Cok tesekkür ederim hepinize iyi ki varsınız :)
Annenizle diyalogunuz nasıldır bilemem. Ama bi ay ödeme yapamayinca ya da daha borç bitmeden sosyal aktivite yapabilecek misiniz rahat rahat? Eğer paramı verin diye soylenmeyecek biriyse ben konuya tamamen duygusal yaklaşıyorum. Kesinlikle izne çıkın o vakti bebeğinizle geçirin. Çünkü bu zamanlar tekrar geri gelmiyor.Herkese günaydınlar..
Kızlar benim 3,5 aylık bebegim var ve öğretmenim..Tatile iki hafta kala okula basladım..Çünkü kredi borcumuz var ve baslamak zorundaydım istemeye istemeye..
İki hafta annem baktı ikinci dönem için de gecen seneki velilerimden biriyle anlasmıstık..Benim ek dersim bakıcıya gidecekti ama maasla kredi taksitini tamamlayıp ödeyecektik..
Okulda tam benim baslayacagım hafta bir öğretmen arkadas dogum iznine ayrıldı ben de cocuklar iki hafta bos kalmasın annem de burda diye rapor almadım direkt o arkadasın yerine basladım o sınıfa ama seneye o sınıfı benden alıp diger arkadasa verecekler yani bu dönemlik gecici oldugum direkt bana söylendi..
Simdi asıl mesele anneme gecen aksam 10bin tl borc bulabilsem onu dört ay kredi taksiti icin kullanır izne cıkardım falan dedim öyle laf arasında..Meğer annem de birikmis varmıs..Kıyamam hemen neden bastan söylemedin var bende veririm dedi..Esimle konustum tamam dedi ama büyük bi sorun var..Bakıcı..
Ya kızlar nasıl diyecem ki bir ay önce falan anlasmıstık kandırmıs gibi oluyo muyum cidden cok sıkısıgız annemden aldıgımı da kredi bitince verecegimi söyledim..Yoksa kadına bu ay gelmese bile parasını vereyim mi beklettigim için..Napsam da kadının ahını almasam gönlünü kırmasam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?