Kızlar bakın bir derdim var :(

kirmizibasliklihatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
394
178
53
Ya aşırı kaygılı biriyim ve bu huyumdan nefret ediyorum.
Bu ara etrafı karıncalı görüyorum böyle beyaz duvara baktığımda falan daha çok belli oluyor. Bilmiyorum taktıkça takıyorum.. Geçer mi böyle mi kalır. Nolur bişey söyleyin rahat bir insan olmak istiyorum artık.
Vesveselerden yoruldum..
.
Eskiden şundan bir kaç sene önce ne çok pozitif canlı aktif biriydim bu hale nasıl geldim bilemiyorum.

Canım tahminime göre sende "yaygın anksiyete bozukluğu" adlı bir hastalık olabilir.. bir psikiyatriste gidersen sana uygun tedaviyi belirler, tüm kaygılarından kurtulursun..

Gözde öyle şeyler hormonel olabiliyor veya vitamin eksikliklerinden. Ama anksiyete için doktora gitmeniz önemli

stres stresi doguruyor. vesveseden kurtulmak icin kensinizi telkin etmeniz lazim o durumun ustune gitmeniz lazim. mesela bu karincali görüntünün gececegine once kendiniz inanmalısınız ki zamanla da gecer. bende de var ben de takintiliyim ama yavas yavas asiyorum temizlik duzen gibi takintilarim vardi nispeten rahat bi insanım artik. ilac kullanmayi denedim 1 ay sonra biraktim. olumlu düşünün. her sey kendimizde bitiyor.

Tatlım senin gectiğin bu yoldan çok ağır bir şekilde geçtim. Benim belli başlı sebeplerim vardı ve bu korkularımdan sonra nüks etti. Doktor değilim ya da psikolog ancak bunu tecrübe etmiş biri olarak ilk önce derin bir nefes al sakinleş ve bu kaygılarının ilk ne zaman başladığını, ne sebepten başlamış olabileceğini kendi içinde tart ve bul. Unutma ki sen güçlü bir kadınsın ve üstünden gelebilirsin. Ancak sorununun ana kaynağını bulmadıkca bu süreç devamlı olarak tekrarlıyor. Aşırı kaygılı ve korkmuş hissettiğin anlarda bulunduğun ortamı terk et ve derin nefesler alıp düşünmemeye çalış şayet düsünmekten kendini alıkoyamıyorsan bunun için içinden '1 bin 2 bin 3 bin 4' diye sayarak derin bir nefes al ve aynı şekilde sayarak tekrar et bunu kaygı durumun geçinceye dek tekrarla ki düşüncenden uzaklaşabilesin. Bir de intertten araştırma yapıyor musun. Şuram ağrıyor nedendir gibi?

İnternetten nadiren araştırma yapıyorum bende zor günler geçirdim kaygıyı sonuna kadar yaşadm ama bu kez gözüme taktım işte bir şey bitse diğeri başlıyp ;(

İnternetten nadiren araştırma yapıyorum bende zor günler geçirdim kaygıyı sonuna kadar yaşadm ama bu kez gözüme taktım işte bir şey bitse diğeri başlıyp ;(
Bende de aynı şekilde ilerliyordu. Günlerce hastaneye gittim hiç bir şeyim yokken. Aylarca ağladım en son anneme beni lütfen psikologa götür ben deliriyorum galiba dediğimi hatırlıyorum :) Ancak doktordan ziyade ailem hep yanımda oldu bana güçlü olduğumu hatırlattı kaygılarımı deli saçmasından ziyade ciddiye aldılar ve bir şekilde tamamen olmasa da kurtuldum. Çok zor bir süreç değil inan ne zaman istersen bana yazabilirsin sana seve seve yardımcı olurum. Ancak dediğim tekniği denemeni tavsiye ederim ve internetten araştırmq yapmak istediğin zamanlarda bunu ertle çünkü internet iyi şeyler kadar kötüyü de barındırıyor ve en nihayetinde bir doktor değil :) Bir şeyler araştırmak istediğinse bunu 10 dakika sonra yapacağım de ve başka bir şeylerle uğraş bu huyunu bırak ki gereksiz evham yapma. Vücudunu çok dinleme, dinlemeye başladığın zamanlarda da dediğim teknikle derin nefesler al ve bu düşünceyi uzaklaştır kendinden. Beyin harika bir organ hatırlamak kadar unutmayı da bir o kadar hızlı gerçekleştiriyor. Zamanla vücudunu dinlemeyi unutacak seni de özgür kılacaktır :)

Canım çok teşekkür ederim zorlu süreçöerden geçtim ve ben çok naif büyüdüm zorluklarla baş edecek yapıda biri değildim şimdi öğreniyorum bunun da vermiş olduğu bir güçsüzlük var üzerimde ama hayat kafama vura vura öğretiyor şimdi herşeyi.
Yazdıkların yüreğime su serpti inşallah her şey daha iyi olur bundan sonra. Tekrar çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…