kizlar bebegimin bogazina sanirim uzum cekirdegi kacti

su an durumu iyi gib gorunurde biseyi yok.ayni durumu yasamis anneler vardir belki diye yazdim
geçmiş olsun ama başkası da aynısını yaşasa nolucak? onlarda kalmaz sizinkinde belki kalmıştır.ne olur ne olmaz acile gidin bir gösterin.koca insan kusunca saatler sonra soluk borusunun oradan öksürükle parçalar çıkabiliyor burundan hala.Götürün kontrol etsinler.Bir daha da öyle şeyler deneyecekseniz de iyice kontrol etmeden yedirmeyin/içirmeyin.

Geçmiş olsun,
Doktora götürün siz yine de.
İhmal etmeye gelmez.
Üzüm konusunda da şunu söyleyebilirim illaki vereceğim diyorsanız biraz daha büyüyene kadar çekirdeksiz üzüm tercih edin,7 ay çok erken.
Üzümün cekirdeği de öyle kolay öğütülen birşey değil hatta aktarlar öğütüp öyle verirler genelde.

Az önce haberlerde 2 yaşındayken,
nefes borusuna kaçan küçük fındık parçası yüzünden engelli olan bir çocuğu izledim.
Lütfen değişik ve gıdalı şeyler yedireceğim diye böyle tehlike karışımlar hazırlamayın bebeğinize.
Tamamen nefessiz kalmadıysa çok endişelenmeyin ama yerinizde olsam tedbir amaçlı doktora kontrol ettirirdim.
Büyük geçmiş olsun.

BEbeginde öksürük hiriltili ses gibi birsey fark edersen doktora gotur. İnsallah ciğerine falan kacmamistir. Aklinizda bulunsun bu tur seyler cocuklari tikamanin yanında akcigere kactiginda zaturreye de sebep olabiliyor.
Lutfen daha dikkatli olalim annesi. Ve ilk yardimla ilgili videolar izleyelim. Allah hepimizin yavrusunu korusun. Bi kac gun takipte kalin olur mu

Bebeginiz kac aylik. Birde uzum cekirdegi yabanci cisim degil gida parcasi.yabanci cisim gibi sorun yaratmaz. Soluk borusuna yapistiysa emerken vs yutacaktir. Akcigere kactiysa 1 2 gun icinde hirilti baslar doktora danışırsiniz.

Bu tarz pireler en buyuk bogulma sebebi. Cunku bebek diliyle ittirerek cikaramiyor kendini tikayan seyi. Uzumu tek parca verseniz cikarirdi muhtemelen.

Bebeğiniz kaç aylik ?

Hiç beklemeyin acile gidin aspire etmiş olabilir, akciğerine sıvı gitmiş olabilir, bunun sonucunda enfeksiyon gelişebilir. Söz konusu bebek olunca en kötü senaryoyu söylüyorum. Siz yine de bir doktora gidin, ne olur ne olmaz. Geçmiş olsun. Ve son olarak ne olur ilk yardım videoları izleyin. Küçük bir sebep, bir hayata malolur. Basit bir müdahaleyle halledilebilecekken

Konu sahibi;
Yazık degilmi bebeğinize. Mevsim yaz her çeşit meyve sebze var, kuru üzüm veresiye kadar taze verseniz de vitamini suyu beslese. Evet şu mikemmel ins annelerinin muhteşem iksir mamalarini bende görüyorum.
2 çocuğum var birinde çalıştım diğerinde evdeydim,iki üç çeşit mevsim sebzesi içine bıraz kıyma ya da kemikli etsuyu( kendi yaptığım) bazen pirinç, bazen bulgur, bazen tam buğday unu, bazen irmik kattim pişirdim yedirdim.
Meyveyi yoğurdu ayrı ve karıştırmadan yedirdim.
Kurutulan gidalari vermeyin bebişe, kuruturken ne aşamalardan geçiyor bilmiyoruz, nerede kurutuldu küf varmı ( aflotoksin) bilmiyoruz, kuruturken hijyene dikkat ettiler mi bilmiyoruz yani var da var.
Yokluk zamanı insanlar ne bulursa vermişler ama şimdi herşey var ve bol.

cok haklisiniz internette bir bayanin videosunda izledim.kuru uzum koyuyordu izlemez olaydim
simdi diaari ciktim.hastanenin tam karsisinda bir lokantadyim acil.bir durum olursa yetistireyim.diye esim de birb20 dk ya yanima gelecek
bebegim gayet iyi etrafi izliyor nefes alisi iyi.ya ben ne buyuk aptallik ettim.ya bisey olsa kendimi affedemezdim ki hala risk var.esime de diyemedim kuru uzum koydum.mamaya diye bana cok.kizacak hakli adam.
ama goturecem dr a

Sakin olun. Nefes alıp vermesinde hırıltı farklı bir ses yoksa içiniz rahat olsun. Yutma refleksi henüz yoksa ondan kusmustur, çünkü çorba sıvı gibi akıp gitmiyor.
Birde pütürlü vermeye başlayınca da ilk zaman öğürecek belki kusacak bu da bir süreç böyle böyle yutmayi öğrenecek. Olaki yuttu dışkı ile atacaktir, sakin olun siz sakin ve rahat olunca bebek daha sakin olur.

Benim büyük çocuğum sticker ile oynarken küçük bir yıldız düşürmüş bebek te almış ağzına atmış daha yürümüyordu, ben bunu farketmedim sonra elma püresi verdim ilk kaşığı verdim öğürme öksürük çok değişik oldu eyvah soluk borusuna kaçtı diye korktum belki 20-30 saniye sanki aklım durdu hayat durdu ambulans diye çırpınıyorum bebeğim ugrasirken çıkardı kendi bir baktım küçük yıldız bu benim ömrümden belki 10 yıl götürmüştür, zaten ikinci çocukta bir yıl içininde saçımın yarısı beyaz oldu.
Sonra öğrendim ki bebekler ya yutamaz çıkartır ya da dışkı ile atarmış. Büyük ihtimalle bir kaç ay içinde farkedersiniz diski dan çok değişik şeyler çıkar. Ama soluk borusuna kaçtı mı burnunda kaldı mı sesi değişir

Öncelikle cok geçmiş olsun. Lütfen böyle riskli durumlarda foruma yazmak yerine en yakın hastaneye gidiniz bebeğiniz iyi bile olsa. Buradan herkes bir şey söyler ve gerçek anlamda bir faydası dokunmaz. Ayrıca kuru üzümü ya cekirdeksiz kullanacaktınız ya da kendiniz çıkaracaktınız. Blenderde çekse bile sonuçta sert madde. Dikkatli olun

Nefesinde hirilti var mi? En onemlisi bu.
yok canim eskisi gibi duzgun aliyor nefesi hastanenin tam.karsisind abir lokantadayiz esim de geldi.yemekten sonra anlatacam uzum cekirdegini.simdi yemegini yesin adam.bebek yanimizda etrafi suzuyor inceliyor kuzum parmagibi emiyor simdilik sikinti yok sukur

o 20 30 saniye icinde ne yasadiginizi ben cok iyi anladim bugun caresilik hissi yavrumun nefes almak icin cirpinmasi ama alamamasi Allahim gozlerim dolu.dolu oluyor kimseye evlat acisi gosterme Rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…