- Konu Sahibi canimyavrumm
-
İnşallah kötü birşey yoktur haber edin bize de.tamam cnaim goturucem birazdan cikiyorum
geçmiş olsun ama başkası da aynısını yaşasa nolucak? onlarda kalmaz sizinkinde belki kalmıştır.ne olur ne olmaz acile gidin bir gösterin.koca insan kusunca saatler sonra soluk borusunun oradan öksürükle parçalar çıkabiliyor burundan hala.Götürün kontrol etsinler.Bir daha da öyle şeyler deneyecekseniz de iyice kontrol etmeden yedirmeyin/içirmeyin.su an durumu iyi gib gorunurde biseyi yok.ayni durumu yasamis anneler vardir belki diye yazdim
Bebeğiniz kaç aylik ?su an biraz daha sakinim ama yarim saat once cok kotuydum.bebegime internetten gordugum bir mamayi hazirlayayim dedim.erik armut haslaniyor kuru uzum taneleri atiliyor icine sonra 1 kasik irmik ve muz ekleyip blendirdan geciriyorum.farketmedim uzum cekirdekelrini cekmemis blendir.bebegim 1 kase yemisti ama once oksurdu oksururken 1 tane uzum cekirdegi.cikti agzindan ardindan fiskirarak kustu.yan cevirdim nefes alamadi bir sure cok panik oldum.sirtina vurmaya basladim ilk yardim bilgim de yok hemen kapiyi actim apartmandayim bu arada bagirip yardim isticektim Rabbim caresizlik ne.kotu
ok da panigimdie boyle durumlarda ilk yardim.bilgim de yok.esim de evde degil.
bir 10 dakika sonra toparlandi kuzum.ama yuzu gozu kizardi gozleri yasardi agladi.burun aspiratoru var burnundaki.kalintilari onunla cektim.su an.biseyi yok gibi sukur
ama nefes borusunda uzum cekirdegi kalmis olabilir mi varmis oyle vakalar nefes borusunda parca kalan yabanci ciaim.kalan.esime de soyledim ama o cok panik yapmadi nefes aliyorsa biseyi yoktur dedi.ona kuru uzum attigimi soylemedim mamaya.
blendirin kuru uzumu cekirdegiyle parcalamasi gerekmiyor muydu internette bayan kuru uzum atip blendirdan cekmisti.
acaba bisey kalmis midir bebegimin nefes borusunda
cok haklisiniz internette bir bayanin videosunda izledim.kuru uzum koyuyordu izlemez olaydimKonu sahibi;
Yazık degilmi bebeğinize. Mevsim yaz her çeşit meyve sebze var, kuru üzüm veresiye kadar taze verseniz de vitamini suyu beslese. Evet şu mikemmel ins annelerinin muhteşem iksir mamalarini bende görüyorum.
2 çocuğum var birinde çalıştım diğerinde evdeydim,iki üç çeşit mevsim sebzesi içine bıraz kıyma ya da kemikli etsuyu( kendi yaptığım) bazen pirinç, bazen bulgur, bazen tam buğday unu, bazen irmik kattim pişirdim yedirdim.
Meyveyi yoğurdu ayrı ve karıştırmadan yedirdim.
Kurutulan gidalari vermeyin bebişe, kuruturken ne aşamalardan geçiyor bilmiyoruz, nerede kurutuldu küf varmı ( aflotoksin) bilmiyoruz, kuruturken hijyene dikkat ettiler mi bilmiyoruz yani var da var.
Yokluk zamanı insanlar ne bulursa vermişler ama şimdi herşey var ve bol.
Geçmiş olsun. Oğlumun ciğerine badem kaçmıştı. Ama sonrasında öksürük olur mutlaka birşeyler kaldıysa. Ateş, öksürük olursa kontrole götürün mutlakaben de bundan korkuyorum
Sakin olun. Nefes alıp vermesinde hırıltı farklı bir ses yoksa içiniz rahat olsun. Yutma refleksi henüz yoksa ondan kusmustur, çünkü çorba sıvı gibi akıp gitmiyor.cok haklisiniz internette bir bayanin videosunda izledim.kuru uzum koyuyordu izlemez olaydim
simdi diaari ciktim.hastanenin tam karsisinda bir lokantadyim acil.bir durum olursa yetistireyim.diye esim de birb20 dk ya yanima gelecek
bebegim gayet iyi etrafi izliyor nefes alisi iyi.ya ben ne buyuk aptallik ettim.ya bisey olsa kendimi affedemezdim ki hala risk var.esime de diyemedim kuru uzum koydum.mamaya diye bana cok.kizacak hakli adam.
ama goturecem dr a
yok canim eskisi gibi duzgun aliyor nefesi hastanenin tam.karsisind abir lokantadayiz esim de geldi.yemekten sonra anlatacam uzum cekirdegini.simdi yemegini yesin adam.bebek yanimizda etrafi suzuyor inceliyor kuzum parmagibi emiyor simdilik sikinti yok sukurNefesinde hirilti var mi? En onemlisi bu.
o 20 30 saniye icinde ne yasadiginizi ben cok iyi anladim bugun caresilik hissi yavrumun nefes almak icin cirpinmasi ama alamamasi Allahim gozlerim dolu.dolu oluyor kimseye evlat acisi gosterme RabbimBenim büyük çocuğum sticker ile oynarken küçük bir yıldız düşürmüş bebek te almış ağzına atmış daha yürümüyordu, ben bunu farketmedim sonra elma püresi verdim ilk kaşığı verdim öğürme öksürük çok değişik oldu eyvah soluk borusuna kaçtı diye korktum belki 20-30 saniye sanki aklım durdu hayat durdu ambulans diye çırpınıyorum bebeğim ugrasirken çıkardı kendi bir baktım küçük yıldız bu benim ömrümden belki 10 yıl götürmüştür, zaten ikinci çocukta bir yıl içininde saçımın yarısı beyaz oldu.
Sonra öğrendim ki bebekler ya yutamaz çıkartır ya da dışkı ile atarmış. Büyük ihtimalle bir kaç ay içinde farkedersiniz diski dan çok değişik şeyler çıkar. Ama soluk borusuna kaçtı mı burnunda kaldı mı sesi değişir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?